hirsch Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2011 Škoda že tam prodejce nedal víc obrázků (hlavně dýnko...) mě se nějak nezdá ta korunka, copak na to řeknou odborníci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2011 Sakra, nepoužívané... fotka je nic moc. Je tam ještě nějaký jiný rozdíl kromě potisku Loga ciferníku k PS1? Rád se poučím a dám si facku. ( pardon se za nefunkční odkaz) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2011 (upraveno) jeronimo - mrkni tady http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/24342-kolko-je-znamych-hodiniek-elton-sport/ a pak tady http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/22762-mam-toto-tuto-a-co-dalej/page__gopid__325683 edit- bohumil.talak - eltony z fotky patrily clenovi pykof - momentalne uz hodinky nevlastni. pokud si vzpominam, koupil biges eltony zde na foru za zajimavou cenu, takze predpokladam, ze bude 15tis na aukru komentovat jako predrazenou Upraveno 3. srpna 2011 uživatelem docent_tecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2011 (upraveno) Škoda že tam prodejce nedal víc obrázků (hlavně dýnko...) mě se nějak nezdá ta korunka, copak na to řeknou odborníci? Ohledně korunky - na Elton Sport patří ta první z tohoto odkazu korunek na sporty http://forum.chronom...post__p__537044 . Jestli je na Aukru ta správná si netroufnu vzhledem ke špatné fotce na 100% říct, ale ta se dá sehnat.... Jinak na Aukru se nabízeli tyhle http://forum.chronom...post__p__464008 za mnohem vyšší cenu, ale přes aukro se nakonec neprodali . Souhlasím ale s docentem, že v tom stavu, jak se zdají být, je 15k dobrá cena. Mají jen drobnou mouchu - chybí jim originální takřka nesehnatelný černý umělohmotný řemen, který je až na barvu shodný s "orlíkovým" řemenem. Upraveno 3. srpna 2011 uživatelem stanik73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2011 ... pro pripadne zajemce - reminek, krabicka, navod ci jine propriety prodejce nema. ze spoda je cislo. takze dravci - do toho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2011 Mně se tedy nelíbí, že u hodinek za 15.000,- neumožňuje prodávající osobní převzetí... to je trochu jako si zahrát na automatech ale zase abych mu nekřivdil, neptal jsem se, jestli je před příhozem možná prohlídka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2011 (upraveno) Já jsem se prodejce dotázal přímo a s jeho dovolením mohu uvést i číslo těchto hodinek.Je to 0000105 a případný kupec se samozřejmě dozví i jejich historii.Podle jiného vlákna o ELTON SPORT kde je odpověď na dotaz o nich (cituji): "Vážený pane, od výroby hodinek pro vojenské potápěče uběhlo 40 let a je tudíž velmi obtížné dávat dohromady konkrétní termíny jednotlivých zakázek a shánět k nim podrobnosti. Přesto se mi podařilo ještě zjistit následujících pár informací. 25. června 1968 si Ministerstvo národní obrany ČSSR objednalo v Eltonu zhotovení 10 ks prototypů hodinek PRIM SPORT typ 68 150 1 , které byly určeny pro vojenské potápěče. Těchto 10 prototypů mělo být dodáno v říjnu 1968. Výkresová dokumentace se tvořila v druhé polovině roku 1968 a dokončena byla v květnu 1969. Kdy proběhla vlastní dodávka těchto hodinek do ČSLA a o jaké množství se jednalo nejsme schopni již zjistit. Od běžných hodinek PRIM SPORT se tyto lišily tím, že měly vyšší odolnost proti vodě. Místo 4ATM, byly zkoušeny na 6ATM. Na každých hodinkách bylo ze spodní strany vyraženo výrobní číslo. Minutová stupnice v otočné objímce byla kovová se svítícím boden na '12' a nikoliv plastová, jak tomu bylo u běžné produkce těchto hodinek.Jako svítící barva bylo použito Tritium XI NATURE. To je vše co jsme schopni k vašim hodinkám z našeho archivu v dnešní době zjistit. S pozdravem Ing. Libor Hovorka ředitel pro vývoj" Je vlastně evidentní,že nikdo neví kolik jich může být.Vlastně nejvyšší číslo co se dohledalo (myslím zde) je 0000830,jestli je to tedy doloženo.Tohle je lepší jak detektivka .A to se mi skutečně líbí na hodinkách,mají svoji historii,ale každý nemá to štěstí,že ji zná.... edit: dodatek:číslo už je tam je v aukci dopsané a po přečtení diskuze zde doplnil prodejce i že preferuje osobní převzetí.Historii jsem se dozvěděl a teď již čeká na nového majitele. Upraveno 4. srpna 2011 uživatelem nikdo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2011 U každých hodinek s vyvolávačkou 15 k bych očekával lepší foto. Takhle si můžu myslet, že prodejce kecá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník rama Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2011 Tak předpokládám že si ten unikát koupíš pro oživení sbírky Prímek.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2011 (upraveno) Tak předpokládám že si ten unikát koupíš pro oživení sbírky Prímek.. Hm,lidi ja na to NEMAM .Jenom slintam jak Baloun ze Švejka nad paštikou . Upraveno 4. srpna 2011 uživatelem nikdo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2011 (upraveno) Co jsem si dělal záznamy, tak na fóru se objevilo jen 6ks přiznaných Elton Sport s jejich výrobními čísly (jedny z nich ale měli číselník jen Prim Sport). Jedny další jsem měl v ruce k posouzení pravosti. A je jasné že pár dalších kusů je mezi chronomagisty nepřiznáno . Zajímalo by mě, kolik se jich skutečně vyrobilo. Nejvyšší nalezené číslo 830 se zcela zvláštně vymyká, všech 7 dalších má číslo do cca 300. Mezi sběrateli je jich přitom určitě o dost méně než Orlíků. Upraveno 4. srpna 2011 uživatelem stanik73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2011 Jelikož mám tenhle měsíc dostatek volného času tak jsem si dal tu práci abych zjistil další o hodinkách ELTON SPORT. Pomohl mi k tomu i mail od pamětníka,za něj dík.Hodinky byly určeny jako doplnění potápěčských souprav pro ČSLA (SP 20). Ty měly určení pro práci do 20m,tento předpoklad ELTONY SPORT bohatě splňovaly.Nejhezčí na té výpovědi pamětníka je,že byly objednány jako náhrada za (zřejmě odcizované ) ORLÍKY.Jelikož ty byly už v té době drahé a armáda (i tehdy) neměla dostatek financí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2011 Jelikož mám tenhle měsíc dostatek volného času tak jsem si dal tu práci abych zjistil další o hodinkách ELTON SPORT. Pomohl mi k tomu i mail od pamětníka,za něj dík.Hodinky byly určeny jako doplnění potápěčských souprav pro ČSLA (SP 20). Ty měly určení pro práci do 20m,tento předpoklad ELTONY SPORT bohatě splňovaly.Nejhezčí na té výpovědi pamětníka je,že byly objednány jako náhrada za (zřejmě odcizované ) ORLÍKY.Jelikož ty byly už v té době drahé a armáda (i tehdy) neměla dostatek financí. Hmm, náhrada za Orlíky pro ČSLA, to by dávalo smysl. I proč se jich dochovalo tak málo - přece jen kvalitativně byl mezi nimi velký rozdíl ve prospěch Orlíků. A pak také - Orlíky byly známé a ceněné již před revolucí (a končily u sběratelů), kdežto o číslovaných Elton Sport je slyšet více až v posledních letech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2011 Pomohl mi k tomu i mail od pamětníka,za něj dík.Hodinky byly určeny jako doplnění potápěčských souprav pro ČSLA (SP 20). Fotky z výcviku s SP20 jsou dnes vzácné, a hodinky na nich nikde nejsou vidět: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2011 Fotky z výcviku s SP20 jsou dnes vzácné, a hodinky na nich nikde nejsou vidět: Psal i konkrétní údaje (číslo VÚ a pod.) to jsem nechtěl uvádět.V té době byl i náramkový hloubkoměr a na foto také není vidět.Ale je to všechno jen přetlumočené.Skutečná fakta (podložená nějakými dobovými dokumenty) to nejsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2011 Prodejce stale upravuje popis aukce, patrne v navaznosti na nejcastejsi dotazy, coz je chvalyhodne, ale poradnou fotku neprida Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 8. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2011 (upraveno) Tak ELTONY se přes aukci neprodaly.Buď za to mohla ta nejasná fotografie a nebo je skutečně od rána rádiem omílaná "globální krize" v plném proudu.Každej kdo má peníze navíc skupuje zlato a žrádlo . Tak další perla do diskuze : nepoužité díly na letecké automaty PRIM .Luneta je jasná na první pohled (dlouhé dělicí čáry),no a ciferník není pro mne čitelný..na znak nějak špatně vidím. edit: ale na druhou stranu nikde není psáno,že se má jednat o originál Upraveno 8. srpna 2011 uživatelem nikdo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník rama Odesláno 8. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2011 Koupil jsem si je já za 20 tis. co myslíš? Ty díly na letecké jsou jasné Parexo-číselník a když si tu fotku zvětšíš je znak jasně vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 8. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2011 Tak ELTONY se přes aukci neprodaly.Buď za to mohla ta nejasná fotografie a nebo je skutečně od rána rádiem omílaná "globální krize" v plném proudu.Každej kdo má peníze navíc skupuje zlato a žrádlo . Tak další perla do diskuze : nepoužité díly na letecké automaty PRIM .Luneta je jasná na první pohled (dlouhé dělicí čáry),no a ciferník není pro mne čitelný..na znak nějak špatně vidím. edit: ale na druhou stranu nikde není psáno,že se má jednat o originál Eltony se prodaly mimo aukro, proc by jinak byla aukce zrusena pred koncem... neni to zrovna seriozni pristup, asi jsem staromodni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 8. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2011 Tak ELTONY se přes aukci neprodaly.Buď za to mohla ta nejasná fotografie a nebo je skutečně od rána rádiem omílaná "globální krize" v plném proudu.Každej kdo má peníze navíc skupuje zlato a žrádlo . Tak další perla do diskuze : nepoužité díly na letecké automaty PRIM .Luneta je jasná na první pohled (dlouhé dělicí čáry),no a ciferník není pro mne čitelný..na znak nějak špatně vidím. edit: ale na druhou stranu nikde není psáno,že se má jednat o originál Ty rádoby originální díly od tohoto predejce se tu už probíraly několikrát...a Eltony origo byly, akorát šly mimo aukci, klasická finta s poničeným předmětem...tak se přiznejte, kdo je už má doma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se