inboxcz Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Dobrý den, prosím o radu. Jsem nucen prodat své IWC které jsem podědil. Jsou funkční bez škrábanců. Zajímá mě přibližná prodejní cena. Předem děkuji za radu. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Onisau Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Pakliže jich není hromada.. protože "halíře dělaj talíře"
Jay Doll Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Vzhledem k tomu, že jsou to zlaté 14ct cibule od IWC, tak bych tipoval cenu někde mezi 10 a 30 tisíci korun. Pokud je chceš prodat, tak se zkus obrátit zde a nebo případně i tady na fóru přes SZ, jelikož tu mají login. Oni se konkrétně tímto zabývají.
Dr.Gaga Posted January 6, 2011 Report Posted January 6, 2011 Ahoj, ježiš, to neprodávej. Konkrétně IWC jsou teď hrozně podhodnocený, počkej aspoň, až se to zvedne. Jsou v perfektním stavu (na svůj věk), takže reálná cena je okolo 20 tisíc Kč, teď bys za to dostal tak těch 15 kKč, kdybys měl fakt štěstí. V kralovství hodin Ti nabídnou málo a prodají za hodně. Počkej s tím. Tohle jsou kvalitní hodinky se super strojkem, navíc ve zlatě.
Království hodin Posted January 6, 2011 Report Posted January 6, 2011 Ahoj, ježiš, to neprodávej. Konkrétně IWC jsou teď hrozně podhodnocený, počkej aspoň, až se to zvedne. Jsou v perfektním stavu (na svůj věk), takže reálná cena je okolo 20 tisíc Kč, teď bys za to dostal tak těch 15 kKč, kdybys měl fakt štěstí. V kralovství hodin Ti nabídnou málo a prodají za hodně. Počkej s tím. Tohle jsou kvalitní hodinky se super strojkem, navíc ve zlatě. Dobrý den, zákazník nás kontaktoval již včera. Doporučili jsme mu prodejní cenu mezi 25.000 - 35.000,- Kč, vzhledem k tomu, že na fotografii není vidět stroj, případně meziplášť (jestli je zlatý nebo metal). Dále není vidět stav strojku. Za náší službu si účtujeme 20%. Pozor neúčtujeme si žádné "skladné" ani poplatek při zrušení smlouvy. Hodinky průběžně fotíme a vkládáme na naše internetové stránky zároveň s cenou, což si může každý majitel zkontrolovat. Každý ať si posoudí, jestli toto je dráhá služba. Království hodin - Hodinářství Matouš
Dr.Gaga Posted January 6, 2011 Report Posted January 6, 2011 Dobrý den, zákazník nás kontaktoval již včera. Doporučili jsme mu prodejní cenu mezi 25.000 - 35.000,- Kč, vzhledem k tomu, že na fotografii není vidět stroj, případně meziplášť (jestli je zlatý nebo metal). Dále není vidět stav strojku. Za náší službu si účtujeme 20%. Pozor neúčtujeme si žádné "skladné" ani poplatek při zrušení smlouvy. Hodinky průběžně fotíme a vkládáme na naše internetové stránky zároveň s cenou, což si může každý majitel zkontrolovat. Každý ať si posoudí, jestli toto je dráhá služba. Království hodin - Hodinářství Matouš Dobrý den, díky za reakci. Cena 35 tisíc českokreditů je celkem přemrštěná a ze svého okolí neznám nikoho, kdo by to za tuto cenu koupil (míním tím sběratele hodinek a znalce). 25 tisíc se mi zdá poměrně nereálných, avšak nevylučuji, že se nějaké střevo najde, které to koupí stylem: musím to mít, padlo mi to do oka. Vycházím z faktu, že se podobné hodinky v podobném stavu dají sehnat s naprostým přehledem do 20 tisíc, obvykle okolo 16-17kkč. Avšak služba je to dobrá, zvlášť pro ty, co v tom neumí chodit, když už to někdo koupí, tak je potom člověk v balíku. 20% je však hodně. Nechci nikoho černit, ale musím podotknout, že po prohlédnutí stránek Království hodin mám pocit (a i jiných nejmenovaných), že veškerý sortiment se dá sehnat až 2x levněji, ve stejné kvalitě. Toť pouze můj osobní názor a zkušenost s koupí odjinud. Ovšem člověk se nesmí točit v kruhu českých prodejců... Nemám zkušenosti se starožitníky, mám dojem, že mají podobné ceny, nezajímám se o to, když vím, že je to cenově někde jinde. Nemyslím to zle, obchod je obchod a přeji vám to. Hodně úspěchů /M
Království hodin Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Dobrý den, díky za reakci. Cena 35 tisíc českokreditů je celkem přemrštěná a ze svého okolí neznám nikoho, kdo by to za tuto cenu koupil (míním tím sběratele hodinek a znalce). 25 tisíc se mi zdá poměrně nereálných, avšak nevylučuji, že se nějaké střevo najde, které to koupí stylem: musím to mít, padlo mi to do oka. Vycházím z faktu, že se podobné hodinky v podobném stavu dají sehnat s naprostým přehledem do 20 tisíc, obvykle okolo 16-17kkč. Avšak služba je to dobrá, zvlášť pro ty, co v tom neumí chodit, když už to někdo koupí, tak je potom člověk v balíku. 20% je však hodně. Nechci nikoho černit, ale musím podotknout, že po prohlédnutí stránek Království hodin mám pocit (a i jiných nejmenovaných), že veškerý sortiment se dá sehnat až 2x levněji, ve stejné kvalitě. Toť pouze můj osobní názor a zkušenost s koupí odjinud. Ovšem člověk se nesmí točit v kruhu českých prodejců... Nemám zkušenosti se starožitníky, mám dojem, že mají podobné ceny, nezajímám se o to, když vím, že je to cenově někde jinde. Nemyslím to zle, obchod je obchod a přeji vám to. Hodně úspěchů /M Dobrý den, jsem rád, že se může porovnat názor sběratele a profesionálního obchodníka. Ve vašem příspěvku uvádíte celkem konkrétní cenu hodinek. To bohužel v našem případě nelze. Naše rozpětí ceny je větší, protože nevíme, jestli je v hodinkách modifikace kalibru 73/74 nebo 67/68 případně 52. Dále je možné, že stroj ještě nebyl opravován, ale stejně tak už může být poněkolikáté v opravně a řada hodinářů jej sice dokáže zprovoznit nicméně při opravě dojde k takovým zásahům do kvality původního stroje, že je už nelze odstranit. Obdobně může vypadat pouzdro nebo číselník. Bohužel, dané fotky nám tyto údaje neposkytují. Fotografie nám jasně ukazují, že zájemce o radu není rutinní obchodník a hledá seriózního odborníka. Náš obchod působí již dvacet let na stejné adrese v centru Prahy v blízkosti dalších starožitností. Prosadili jsme se díky tomu, že jsme odborníci (hodináři) a své práci rozumíme. Pokud se týká zboží vystaveného na našich internetových stránkách jsme přesvědčeni, že cenově jsou tyto věci vyvážené. Samozřejmě nelze vyloučit, že jste schopen hodinky ve stejné kvalitě jako naše sehnat jinde 2x levněji, bylo by možná dobré uvést které a kde, aby nenastal dojem že jenom pomlouváte. Pokud je to v zahraničí, tak musím upozornit, že náš obchod je v Čechách a v Praze. Srovnávat nás tedy s bleším trhem třeba v Americe je tudíž poněkud zavádějící. Radikálně nesouhlasíme s názorem, že u nás nakupují zákazníci typu "nějaké střevo". Ve většině případů se jedná o zkušené sběratele, případně lidi, kteří hledají odbornou pomoc, a kteří mají vysokoškolské tituly. Tím nechci říct, že zbytek populace jsou, jak vy uvádíte, "střeva". Těšíme se na vaší odpověď.
hciq Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Dobrý den, jsem rád, že se může porovnat názor sběratele a profesionálního obchodníka. Ve vašem příspěvku uvádíte celkem konkrétní cenu hodinek. To bohužel v našem případě nelze. Naše rozpětí ceny je větší, protože nevíme, jestli je v hodinkách modifikace kalibru 73/74 nebo 67/68 případně 52. Dále je možné, že stroj ještě nebyl opravován, ale stejně tak už může být poněkolikáté v opravně a řada hodinářů jej sice dokáže zprovoznit nicméně při opravě dojde k takovým zásahům do kvality původního stroje, že je už nelze odstranit. Obdobně může vypadat pouzdro nebo číselník. Bohužel, dané fotky nám tyto údaje neposkytují. Fotografie nám jasně ukazují, že zájemce o radu není rutinní obchodník a hledá seriózního odborníka. Náš obchod působí již dvacet let na stejné adrese v centru Prahy v blízkosti dalších starožitností. Prosadili jsme se díky tomu, že jsme odborníci (hodináři) a své práci rozumíme. Pokud se týká zboží vystaveného na našich internetových stránkách jsme přesvědčeni, že cenově jsou tyto věci vyvážené. Samozřejmě nelze vyloučit, že jste schopen hodinky ve stejné kvalitě jako naše sehnat jinde 2x levněji, bylo by možná dobré uvést které a kde, aby nenastal dojem že jenom pomlouváte. Pokud je to v zahraničí, tak musím upozornit, že náš obchod je v Čechách a v Praze. Srovnávat nás tedy s bleším trhem třeba v Americe je tudíž poněkud zavádějící. Radikálně nesouhlasíme s názorem, že u nás nakupují zákazníci typu "nějaké střevo". Ve většině případů se jedná o zkušené sběratele, případně lidi, kteří hledají odbornou pomoc, a kteří mají vysokoškolské tituly. Tím nechci říct, že zbytek populace jsou, jak vy uvádíte, "střeva". Těšíme se na vaší odpověď. Je fajn, když někdo tady napíše takovej příspěvek. Vobčas totiž mám pocit, že místní "vodborníci" tady vládnou nějakou, mě neznámou nadpřirozenou silou, která jim umožňuje naprosto neomylně určit "pravdu" a to jen s pomocí nějakejch fotek....a zajisté, s nějakou tou, asi telepatickou silou. Diskuzi jestli za 10, 20, 30, bych nechal na nějakým vlákně "Lov slev při nákupu žrádla v hypermarketech, aneb banány v Penny za dvanáctpade".
Dr.Gaga Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Dobrý den, jsem rád, že se může porovnat názor sběratele a profesionálního obchodníka. Ve vašem příspěvku uvádíte celkem konkrétní cenu hodinek. To bohužel v našem případě nelze. Naše rozpětí ceny je větší, protože nevíme, jestli je v hodinkách modifikace kalibru 73/74 nebo 67/68 případně 52. Dále je možné, že stroj ještě nebyl opravován, ale stejně tak už může být poněkolikáté v opravně a řada hodinářů jej sice dokáže zprovoznit nicméně při opravě dojde k takovým zásahům do kvality původního stroje, že je už nelze odstranit. Obdobně může vypadat pouzdro nebo číselník. Bohužel, dané fotky nám tyto údaje neposkytují. Fotografie nám jasně ukazují, že zájemce o radu není rutinní obchodník a hledá seriózního odborníka. Náš obchod působí již dvacet let na stejné adrese v centru Prahy v blízkosti dalších starožitností. Prosadili jsme se díky tomu, že jsme odborníci (hodináři) a své práci rozumíme. Pokud se týká zboží vystaveného na našich internetových stránkách jsme přesvědčeni, že cenově jsou tyto věci vyvážené. Samozřejmě nelze vyloučit, že jste schopen hodinky ve stejné kvalitě jako naše sehnat jinde 2x levněji, bylo by možná dobré uvést které a kde, aby nenastal dojem že jenom pomlouváte. Pokud je to v zahraničí, tak musím upozornit, že náš obchod je v Čechách a v Praze. Srovnávat nás tedy s bleším trhem třeba v Americe je tudíž poněkud zavádějící. Radikálně nesouhlasíme s názorem, že u nás nakupují zákazníci typu "nějaké střevo". Ve většině případů se jedná o zkušené sběratele, případně lidi, kteří hledají odbornou pomoc, a kteří mají vysokoškolské tituly. Tím nechci říct, že zbytek populace jsou, jak vy uvádíte, "střeva". Těšíme se na vaší odpověď. Dobrý den, děkuji za odpověď. První má reakce se bude týkat hodinek samotných. Jistě víte, že naprosto drtivá většina tzv. vintage hodinek jak kapesních, tak i náramkových byla opravována. Šance na sehnání hodinek ve stavu bez oprav - a tedy prakticky nenošených, skladovaných desítky let v šuplíku nebo v trezoru, čas od času natahovaných, aby se proběhly a olej nezatuhl - je pramalá, takřka nulová (pokud vím, kompletní čištění se nazývá generálka). Pokud máte namysli přímo výměnu částí hodinek, poté s Vámi mohu jenom souhlasit. Tyto hodinky, dle toho, co vidím, byly otevřeny několikrát, z toho usuzuji, že i opravovány (což není nic nenormálního za cca 80? let jejich existence). Z tohoto důvodu však považuji Vaši zmínku o opravách vs cenovém rozpětí za irelevantní. Nyní můj text bude směřovat k obchodování. Klobouk dolů smekám před vaším obchodem, že se udržíte. Máte dobré jméno a věřím, že jste profesionálové. Avšak nedokáži se zdržet rýpnutí. Obdobné a nižší ceny má konkretně i obchod hodinky-antik (slangově hodinky Franta). Tento obchod fungující přes převážně přes internet je tu hodně profláknutý a bylo o něm popsáno už hodně listů. Všichni většina tento obchod pomlouvá, že ceny tam jsou velmi nadsazené. Jaký je tedy rozdíl mezi obchodem s cenou x a pověstí o dobré ceně a obchodem s cenou x a pověstí o špatné ceně?... Respektive proč? Napsáním těchto faktů sem sice nedocílím žádné změny, pouze mi to nejde do hlavy :-). Nyní k levnějším zdrojům. Netajím se tím, že částečně čerpám z cen na internetových aukcích, kde jsou ovšem předměty bez záruky a kupovány na dálku. Ovšem druhá část je čerpána z burz. Pokud nazýváte prestižní burzy v Německu a Holandsku za bleší trhy, tak Váš obchod je zřejmě světově daleko známější. Na lepších burzách se obchoduje v obleku. A ceny? Jeden konkrétní případ - na stránkách máte (již rezervované, gratuluji) zlaté náramkové hodinky IWC s cal. 402 za 29900Kč. Prakticky stejné hodinky před dvěma lety, avšak v intaktním stavu, nikdy nenošené, s originální skladovou cedulkou IWC, přišly na burze na 850eur bez smlouvání, s velkým cal. 89 za 1050eur taktéž s cedulkou. Podobné hodinky, ve stavu srovnatelném se stavem těch na stránkách, byly také prodány na nejmenovaném aukčním serveru (nikoliv e-bay) za cenu lehce převyšující 12 tisíc Kč (což je ovšem cena téměř nesmyslně malá, i když vevnitř je pouze tzv. malý IWC kalibr). Tolik k porovnání cen, takto bych mohl pokračovat velmi dlouho. Sám moc nekupuji a nehandluji, dělal jsem pomoc při výběru a druhého řidiče kamarádovi-sběrateli. Nyní o střevech. Označení střevo rozhodně nebylo myšlené tak, aby někoho poškodilo, či aby poukázalo na celého člověka. Bylo míněno jako rádoby vtipnější vazba pro označení pouze částečného chování kterékoliv osoby (doktora, profesora i člověka bez vzdělání), která je schopna koupit jakýkoliv předmět za nadsazené ceny a nezajímat se o jiné cesty levnějšího nákupu. Rovněž to nebylo myšleno zle, spíše lítostně. Opět opakuji, nechci nikoho černit, vážím si Vás jako seriózního obchodu s tradicí a profesionály. Cílem je poukázat i na jiné cesty a hlavně vyjádřit a předat svůj pohled. Od toho máme demokracii (teda, snad demokracii...). Tak tedy tak. Hezký den
Království hodin Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Dobrý den, děkuji za odpověď. První má reakce se bude týkat hodinek samotných. Jistě víte, že naprosto drtivá většina tzv. vintage hodinek jak kapesních, tak i náramkových byla opravována. Šance na sehnání hodinek ve stavu bez oprav - a tedy prakticky nenošených, skladovaných desítky let v šuplíku nebo v trezoru, čas od času natahovaných, aby se proběhly a olej nezatuhl - je pramalá, takřka nulová (pokud vím, kompletní čištění se nazývá generálka). Pokud máte namysli přímo výměnu částí hodinek, poté s Vámi mohu jenom souhlasit. Tyto hodinky, dle toho, co vidím, byly otevřeny několikrát, z toho usuzuji, že i opravovány (což není nic nenormálního za cca 80? let jejich existence). Z tohoto důvodu však považuji Vaši zmínku o opravách vs cenovém rozpětí za irelevantní. Nyní můj text bude směřovat k obchodování. Klobouk dolů smekám před vaším obchodem, že se udržíte. Máte dobré jméno a věřím, že jste profesionálové. Avšak nedokáži se zdržet rýpnutí. Obdobné a nižší ceny má konkretně i obchod hodinky-antik (slangově hodinky Franta). Tento obchod fungující přes převážně přes internet je tu hodně profláknutý a bylo o něm popsáno už hodně listů. Všichni většina tento obchod pomlouvá, že ceny tam jsou velmi nadsazené. Jaký je tedy rozdíl mezi obchodem s cenou x a pověstí o dobré ceně a obchodem s cenou x a pověstí o špatné ceně?... Respektive proč? Napsáním těchto faktů sem sice nedocílím žádné změny, pouze mi to nejde do hlavy :-). Nyní k levnějším zdrojům. Netajím se tím, že částečně čerpám z cen na internetových aukcích, kde jsou ovšem předměty bez záruky a kupovány na dálku. Ovšem druhá část je čerpána z burz. Pokud nazýváte prestižní burzy v Německu a Holandsku za bleší trhy, tak Váš obchod je zřejmě světově daleko známější. Na lepších burzách se obchoduje v obleku. A ceny? Jeden konkrétní případ - na stránkách máte (již rezervované, gratuluji) zlaté náramkové hodinky IWC s cal. 402 za 29900Kč. Prakticky stejné hodinky před dvěma lety, avšak v intaktním stavu, nikdy nenošené, s originální skladovou cedulkou IWC, přišly na burze na 850eur bez smlouvání, s velkým cal. 89 za 1050eur taktéž s cedulkou. Podobné hodinky, ve stavu srovnatelném se stavem těch na stránkách, byly také prodány na nejmenovaném aukčním serveru (nikoliv e-bay) za cenu lehce převyšující 12 tisíc Kč (což je ovšem cena téměř nesmyslně malá, i když vevnitř je pouze tzv. malý IWC kalibr). Tolik k porovnání cen, takto bych mohl pokračovat velmi dlouho. Sám moc nekupuji a nehandluji, dělal jsem pomoc při výběru a druhého řidiče kamarádovi-sběrateli. Nyní o střevech. Označení střevo rozhodně nebylo myšlené tak, aby někoho poškodilo, či aby poukázalo na celého člověka. Bylo míněno jako rádoby vtipnější vazba pro označení pouze částečného chování kterékoliv osoby (doktora, profesora i člověka bez vzdělání), která je schopna koupit jakýkoliv předmět za nadsazené ceny a nezajímat se o jiné cesty levnějšího nákupu. Rovněž to nebylo myšleno zle, spíše lítostně. Opět opakuji, nechci nikoho černit, vážím si Vás jako seriózního obchodu s tradicí a profesionály. Cílem je poukázat i na jiné cesty a hlavně vyjádřit a předat svůj pohled. Od toho máme demokracii (teda, snad demokracii...). Tak tedy tak. Hezký den Zdravíme všechny kteří sledují toto vlákno. Pomalu, ale jistě se vzdalujeme od původního tématu což je myslím škoda,přesto mi to nedá abych opět nezareagoval na poslední příspěvek. Přestože budu stručný tak je zde dlouhá řada odpovědí.Začnu od zadu. Náramkové IWC si rezervoval hodinář který si je prohlédl a měl dostatek času na rozhodnutí. Není to žádný zbohatlík,obchodník ani překupník. Je to člověk který si uvědomuje že tyto hodinky jsou kvalitní a nový výrobek od této firmy je podstatně dražší záležitost. Jsem přesvědčený , že až si tento článek přečte, tak nevsedne do auta a nerozjede se do Německa hledat na burzu něco levnějšího. Asi by to pro něj bylo Příliš riskantní. Na druhou stranu jsou lidi kteří nákup v zahraničí už dávno provozují. To jsou spíše investoři ,kteří hledají zajímavou investici. Tito lidé nehledají konkretní věc ,spíše něco na čem lze dle jejich názoru vydělat. To že se na burzách pohybují lidé v obleku je pouze standard spojený s jejich věkem a kulturou oblékání. Není to nutně průkaz solidnosti. Bohužel Viktor Kožený také chodil v obleku. To ale neznamená že jsou to nějací podvodníci.Jinak i ve stejné, nebo podobné ceně mohou být rozdíly.Důležité je jaká služba je s tím spojena . Pokud prodávám něco o čem mohu stěží říct jak se to jmenuje a kde to bylo vyrobeno tak nemohu chtít to samé jako když jsem schopen svá tvrzení doložit fakty, případně to doplnit zárukou případně zajistit dokumentaci. Stejnou hodnotu má jméno prodejce. Pokud se o mě veřejně mluví jako o podvodníkovi je velký problém věc prodst ,i když je v pořádku. Vtomto doufám se mnou souhlasíte. My jsme oficiální firma která sídlí v kamenném obchodě,platí daně,atd. Pokud vím hodinky Franta není žádný obchod ale normální sběratel . Tedy tak nějak. Poslední připomínka, hodinky nenošené existují a u nás se vyskytují také. Není jich mnoho, ale jsou . Proto nemohu vyloučit ani tuto variantu, alespoň dokud je nemám osobně v ruce.A to je všechno. Těšíme se na další setkání.
Ciferník Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 (edited) Tohle je zajímavá diskuse. Dovolím si k ní taky něco poznamenat, i když (jak už bylo řečeno) to jde mimo původní téma. O starožitné hodinky se zajímám někdy od roku 1999. V té době se na březích Vltavy vyhřívali brontosauři, obloha se občas zatmívala vřeštícími hejny pterodaktylů, veškeré informace vztahující se ke sběratelství hodinek byly k mání jen anglicky a polovina členů Chronomagu si hrála v uhlácích na horníky. Království hodinek jsem samozřejmě během těch let několikrát navštívil. Pravda, když jsem tam byl naposledy, firma se ještě jmenovala Hodinářství Matouš, z čehož ovšem vyplývá jenom to, že jsem tam dlouho nebyl. :-) Pravda je, že jsem si u nich koupil jenom jedny jediné hodinky. Jsem totiž typ sběratele-investora, jak ho tady kolega z Království hodinek celkem trefně charakterizoval. Obecně řečeno nakupuju pouze v případě, jsem-li si dost jistý, že kupuju pod cenou a zase tak moc mi nezáleží na tom, co kupuju. V mém případě nikoliv proto, že bych chtěl získaný kousek obratem střelit za dvojnásobek (v životě jsem prodal dohromady přesně čtvery hodinky, naposledy před třemi léty), ale proto, že sbírání hodinek beru zároveň jako určitou formu spoření na důchod :-), spojení příjemného s užitečným. U pana Matouše jsem před těmi lety koupil ladičkové hodinky (ESA kalibr nevímužkolik) v ocelovém pouzdře a ve vynikajícím stavu, zaplatil jsem tuším sedm tisíc korun. V té době to nebyla vysloveně přemrštěná cena; předpokládám, že kdybych chtěl, dokázal bych je časem koupit na eBay levněji, možná i o dost. Nicméně v tomhle konkrétním případě jsem si prostě chtěl udělat radost. Snad se se všemi, kteří na eBay udělali nějaký statisticky významný počet nákupů, shodnu, že koupit na eBay a koupit "naživo" je přece jen něco podstatně jiného. A stejně jako považuju za legitimní ten způsob sběratelství, jaký praktikuju já, připadá mi naprosto pochopitelné a v pořádku, že jiní sběratelé nejsou na nějaké nákupy na eBay (čti: riziko nákupu zajíce v pytli, které tu vždycky je) vůbec zvědaví a raději se budou v Království hodinek dvě hodiny kochat nabídkou, na kterou si mohou sáhnout a pak si třeba tu radost udělají taky. Anebo ne ten den, ale příště, nebo přespříště. Ještě jedna poznámka. V hodinářství Matouš jsem už zkraje první dekády tohoto tisíciletí viděl v policích zahraniční odbornou literaturu, o které tady v té době ještě skoro nikdo (mě nevyjímaje) neměl páru. I to možná o něčem vypovídá. EDIT: překlepy, interpunkce Edited January 7, 2011 by Ciferník
Karlos Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Ve vašem příspěvku uvádíte celkem konkrétní cenu hodinek. To bohužel v našem případě nelze. Naše rozpětí ceny je větší, protože nevíme, jestli je v hodinkách modifikace kalibru 73/74 nebo 67/68 případně 52. Dále je možné, že stroj ještě nebyl opravován, ale stejně tak už může být poněkolikáté v opravně a řada hodinářů jej sice dokáže zprovoznit nicméně při opravě dojde k takovým zásahům do kvality původního stroje, že je už nelze odstranit. Obdobně může vypadat pouzdro nebo číselník. Bohužel, dané fotky nám tyto údaje neposkytují. No a proto mě zarazilo, že i přesto jste zákazníkovi doporučili horentní částku. Cituji: "Doporučili jsme mu prodejní cenu mezi 25.000 - 35.000,- Kč, vzhledem k tomu, že na fotografii není vidět stroj, případně meziplášť (jestli je zlatý nebo metal). Dále není vidět stav strojku". Kolik byste asi doporučili v případě, že by se ukázalo, že je strojek opravdu netknutý a plášť celozlatý Snad asi 100 tisíc Myslím, že se jen pokoušíte šikovně vytvořit dojem, že třicet tisíc je naprosto bězná cena bez ohledu na stav a kdo nevěří, že ceny skutečně běžně takové jsou, ať se klidně podívá do vaší nabídky a uvidí, že to tak opravdu je Ale chápu to, prostě to zkoušíte, co kdyby... Jen by mě zajímalo, jestli to funguje, jestli takhle opravdu nějaké hodinky prodáte, nebo jestli tam leží a leží a leží a jednou za rok si nějaký blázen, který nemá představu o cenách jinde, nebo touží přesně po konkrétním typu, jedny hodinky opravdu koupí. (veřejně tu prezentujete svůj obchodní postup, tak já na něj věřejně říkám svůj názor)
Ciferník Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Předesílám, že se v kapsáčích IWC neorientuju, ale s ohledem na tohle se mi ta cena zase tak nerealistická nezdá. Kromě toho, doporučit zájemci o prodej částku raději o něco vyšší se mi zdá rozumné - bude mít prostor k "ucuknutí". Připadalo by Ti serióznější, kdyby mu poradili, aby je prodal za 7 tisíc?
Karlos Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 (edited) Seriozní by mi přišlo se se zákazníkem domluvit na schůzce a do pečlivém posouzení hodinek mu udělat nějakou nabídku. A sem dát jen stručnou informaci ve stylu Zákazník kontaktovám s nabídkou pomoci a podobně. To mi přijde seriozní. Veřejně tu házet desetitisícema a pak se vymlouvat na stav hodinek mi přijde zvláštní a tak trochu jako podprahová informace v televizi - nenápadně divákovi podsunout U nás je dobrá cena, nakupuj.EDIT: podobně to funguje v AAA. Když se jich po telefonu zeptáte na výkupní cenu vašeho auta, tak vám řeknou krásnou částku a určitě přijeďte. A když tam přijedete, tak auto okouknou a nabídnou vám zlomek částky, nebo jiné auto Edited January 7, 2011 by Karlos
Ciferník Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Nedá se nic dělat, tentokrát se zřejmě neshodneme. Pěknej večer.
Karlos Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 (edited) Předesílám, že se v kapsáčích IWC neorientuju, ale s ohledem na tohle se mi ta cena zase tak nerealistická nezdá. Spíš tomu odpovídá tohle: http://aukro.cz/item1305481078_exkluzivni_zlate_iwc_schaffhausen_art_deco.html A nevadí mi, že se neshodneme, to přece není nutné. EDIT: a toto: http://aukro.cz/item1327913078_zlate_hodinky_3_pl_etui_funkcni_iwc_schaffhausen.html Edited January 7, 2011 by Karlos
mischa Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 ....skladovaných desítky let v šuplíku nebo v trezoru, čas od času natahovaných, aby se proběhly a olej nezatuhl .....Dovoluji si skromně upozornit, že olej v hodinkách stárne a ztrácí svou viskozitu bez ohledu na to, jestli se hodinky čas od času natáhnou, nebo ne....
Josef01 Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Zkus zajít do starožitnictví v Panské v Praze 1, http://www.jhbantique.cz
Recommended Posts