Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Misha: samozřejmě, olej ztrácí svoji viskozitu, ale když hodinky běží, má menší šanci se tzv. zapéci. To jsem tím myslel. Takže hodinky běží dalo by se říct na sucho (ale běží, tak proč by se čistily, že jo.. - laik si toto řekne. To samé jsou slova, že strojek je v top stavu, protože tiká velmi hlasitě - ovšem když se položí na vibrograf, tak je to spíš náhodný tikostroj, než hodinky).

Josef01: Obecně kamenné obchody na Praze 1 jsou proslulé svými cenami... Zkus zajít do starožitníctví v nějakém vidlákově pro porovnání.

Karlos: To, co jsi zde napsal, je sice trochu tvrdší, než můj čajíčkovský text, ale z duše mi to mluví a řekněme, že to dovršuje mnou vyplozené slohy. Každopádně teď jsem v Praze a asi se do toho krámu půjdu pokochat. Zajímá mě to.

• Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jde spíš o to, kolik by nabídli a podle mě víc, než ve "vidlákově". Např. v tomto obchodě jsem koupil Rolex Explorer za nejlepší cenu na trhu....

Odesláno

Nechci tu v žádném případě polemizovat o tom jestli je nějaká cena přemrštěná či ne. Osobně zastávám názor, že každé zboží má svého kupce a je jen na šikovnosti obchodníka jestli ho dokáže najít a nějakou formou oslovit. Důvod mého příspěvku je jiný. Chtěl jsem totiž poděkovat. Poděkovat všem kteří vkládali své příspěvky do tohoto vlákna. Dokázali mi, že zde na fóru jsou ještě jedinci kteří dokážou diskutovat skutečně na úrovni a že to evidentně jde i bez invektiv a urážek. V poslední době jsem tomu už skoro přestal věřit. Takže gentlemani ... děkuji.

Odesláno

Dokázali mi, že zde na fóru jsou ještě jedinci kteří dokážou diskutovat skutečně na úrovni a že to evidentně jde i bez invektiv a urážek.

+1

(taky z toho mám stejný pocit)

Odesláno

Já taky tak trochu nesouhlasím s názorem ctěného obchodu. Pokud chci být seriózní, tak nabídnu cenu až podle toho, jak hodinky zhodnotím in natura a zrovna u IWC bych trval na typu a stavu strojku. Z fotky soudím, že je minimálně několikrát někdo otevíral, jestli to byl zvědavý a nešikovný majitel a bylo to 2x ,nebo jestli je 100x otevřel hodinář se takto opravdu nedá poznat. Sám bych je podle cena na Aukru ocenil mez 10-25 tisíci (spíš k těm dvaceti, opravdu až podle strojku). Nejsou nijak velké ("málo zlata"), nemají porculán, nejsou ani nijak staré, Jones v nich nejspíš taky není. :) A je to jen můj úplně neodborný názor. Jako majitel bych je ale tak rád prodal za 35, což je podle mě v dnešních dnech naprostá utopie.

Odesláno (upraveno)

Nevím, co se tu vlastně řeší. Jestli mi někdo takové hodinky přinese troje, hned je po 10k koupím. Když mi je někdo nabídne za 35, já je určitě nekoupím. To ale neznamená, že nejsou lidi, kteří přijdou do obchodu a když tyto hodinky uvidí za 10k, řeknou si, že za tu cenu to budou "nic moc" zlatý hodinky. Koupí raději něco podobného, nebo totéž za těch 35k, to už by mělo být slušné.

Problém našeho pohledu je, že máme určité znalosti a z nich vycházíme. Ale sám, když kupuji něco, čemu nerozumím /tak si dám poradit/, zvolím určitou cenovou kategoriia předpokládám, že to, co je v nižších cenách, bude automaticky hůře vybavené a asi méně kvalitní a že když něco bude stát trojnásobek, musí to být adekvátně lepší. Tímto způsobem uvažuje většina lidí, tak 99%, u všeho, co kupují. Kdyby měli patřičné vědomosti a zkušenosti, bylo by jim jasné, že mezi drahými výrobky je dost těch, kde je cena s ohledem na kvalitu a to, co produkt nabízí, dvojnásobná a naopak, že i mezi těmi levnými jsou takové, které jsou tak povedené, že překonají i své podstatně dražší konkurenty.

Tohle platí i pro věci použité, nebo staré. I s tím, co vím, když mě na ulici osloví člověk, že prodává Pateky a nutně potřebuje 1000 EUR na letenku do Austrálie a ukradli mu peněženku, asi budu velmi opatrný a celá transakce bude dost nejistá, i když bych na ní v optimálním případě mohl hodně "vydělat". Stejné hodinky si mohu koupit i v kamenném obchodu, kde mi prodejce uvaří kávu, hodinky otevře, ukáže v odborné literatuře jiné varianty, pohovoří o historii firmy jejích největších úspěších, soudobé produkci, ukáže mi i jiné modely stejné značky, na které bych finančně dosáhnout nemohl, předvede cenové rozpětí od koupě na nádraží od bezdomovce, až po výsledky renomovaných aukčních domů, kde cenu dva movití zájemci vyšprajcovali na trojnásobek ceny reálné, pak Vám vypíše roční záručák a řekne, ať se stavíte za dva měsíce, že Vám je ještě seřídí, aby chodily co nejlépe...... Jasně, budou stát 4000 EUR, ale kromě pocitu, že jsem žebrák, si domů ponesu hodinky s naprostou jistotou, cože to mám v kapse. V tom druhém případě by mě malinko pálila myšlenka, že jsem někoho zasponzoroval 1000 EUR a v kapse mám 120 gramů čehosi, co může být produkt za pár desetikorun, dobrá kopie s Etou, v lepším případě nějaký bastl s origo dílů, nebo něco, co má skrytou funkční vadu, jejíž oprava bude stát více, než těch 1000 EUR.

No a mezi těmito dvěma případy je mnoho kvalitativních a cenových stupňů nákupu a každý si vebere, která možnost koupě je pro něj ta zaručeně nejlevnější a nejjistější, nic víc, nic míň.

Majitel těch Schaffek teď ví, že nemá hodinky za 3000 Kč a také ví, že si za ně nekoupí nový dům, cenové rozpětí zná, a je jen na něm, jakou formu prodeje zvolí. Já bych mu poradil, aby je nechal doma v šuplíku a občas si je vzal k obleku, jestli tedy nutně nepotřebuje peníze. Ty hodinky se nezkazí....

Upraveno uživatelem mischa
Odesláno

Majitel těch Schaffek teď ví, že nemá hodinky za 3000 Kč a také ví, že si za ně nekoupí nový dům, cenové rozpětí zná, a je jen na něm, jakou formu prodeje zvolí.

Tohle je myslím přesně to, co by si zakladatel tohoto vlákna měl z diskuse odnést.
Odesláno

Hihi, důvěrně známý uživatel. Možná jsem ho někde viděl i na burze. Tohle jsou zřejmě jeho nejlevnější hodinky. Prodává šíleně drahý hodinky, ovšem za vysoce přemrštěné ceny... Stačí se kouknout do jeho shopu - ty ceny jsou nesmysl. Kdybys byl na ebayi jako doma, věděl bys, že ceny kup teď jsou z velkého procenta nesmyslné, až šílené. Předpokládám, že když má krom kup teď i nabídku ceny, zřejmě to prodá za podstatně méně. :-)

Odesláno

Vážený pane "inboxcz",

ještě než se vyjádřím přímo k Vašemu příspěvku, odpovím některým dopisujícím...

Karlos: Zákazník nás kontaktoval telefonicky. V tomto případě není možné nějaké sáhodlouhé vysvětlování. Pouze jsme mu doporučili cenu v rozpětí, co možná nejmenším, aby si jí co nejsnáze zapamatoval, s tím, že mu jí upřesníme až po osobní prohlídce. Toto je standartní postup. Je to proto, aby si zákazník udělal představu o tom, jestli se mu k nám vyplatí vůbec chodit. U těchto hodinek to není celkem nic složitého. Něco jiného je případ, kdy zákazník pořádně neví co má. Tam riskujeme, že ho odpověd typu "Bohužel, toto opravdu musíme vidět" neuspokojí a zboží odnese tam, kde mu řeknou cenu třeba i naprosto nesmyslnou. Cena, kterou mu doporučíme my, musí být co nejpřesnější, protože jak příliš vysoká, tak i příliš nízká zvyšuje riziko, že se nedohodneme a zákazník si zboží odnese a už se nevrátí. Pokud se ale rozhodne, že se se zbožím vrátí po negativních zkušenostech jinde, není problém toto zboží za již původní cenu u nás prodat. A mohu vás ubezpečit, že je to v mnoha případech. To, že odpověď musí být co nejstručnější, je dobře vidět i na vašem příkladu. Jasně jsme napsali, že prodejní cena je mezi 25000 a 35000 Kč. Vy už z toho děláte 100 000 Kč. A to jste si to mohl několikrát zkontrolovat. To zákazník v případě telefonu většinou nemůže a navíc může být i ve stresu.

Dr Gaga: Chápu, že vaše rada byla dobře míněna, ale citace "ježíš tam ti daj málo a prodaj za hodně" může vést k přesvědčení, že zákazníka chceme okrást. Proto jsme se rozhodli vstoupit do této diskuze, abychom Vám vysvětlili, že cena, kterou jsme zákazníkovi nabídli již den před Vaším článkem, je v relaci, která uspokojí i Vás jako zkušeného sběratele. Domnívám se, že pokud chceme, aby toto fórum navštívilo co nejvíce účastníků, je lepší zdržet se výrazů typu "nějaké střevo", "vidlákov" a pod. Mně osobně, pokud budu prodávat v nějakém menším městě, by se tato slova silně dotkla. Jistě, mezi kamarády při skleničce si říkejte co chcete, ale zde se to nehodí. Pokud nás neznáte a hodláte nás navštívit, rádi Vás i kohokoliv jiného uvidíme.

BFG: My také často myslíme, že řada věcí je za určité peníze přemrštěná, ale nikdo z nás nezná důvod, proč je pro jiného vyhovující. Podstatné je, chránit zájem majitele. Pradat věc co nejlépe, ale nikoho tím nepoškodit.

Inboxcz: Věřím, že jste mohl nabýt nejistoty, jakou vlastně Vaše hodinky mají cenu. Odpověď je jednoduchá. Přesná cena neexistuje. Cena je vždy dohodou mezi prodávajícím a kupujícím. Druhým aspektem jsou momentální možnosti prodávajícího. Všeobecně platí, že na burze nebo internetové aukci, jsou ceny kvůli většímu riziku nakupujícího menší. V kamenných obchodech a ve vyhlášených aukčních síních vyšší. Pokud Vás zajímá jakási průměrná cena, je lepší obrátit se na soudního znalce. Bohužel i ta je pouze orientační. Většinou bude vycházet z cen u podobného zboží v aukčních domech. Ten totiž jediný zveřejňuje ceny, za které se toto zboží prodalo. Ne vždy se dané zboží vydraží za odpovídající cenu. Svou roli zde totiž hraje postavení klientely a momentální emoce. Takže proto je lepší brát toto ocenění jenom jako určitou nápovědu. Jak vidíte možností je mnoho, a kterou zvolíte vy osobně, je už jenom na Vás.

Možná by bylo dobře, pokud by se tyto diskuse mezi amatéry a námi profesionály, vedly ve všeobecném duchu na samostatných vláknech. Je možné, že by došlo k oživení a jiným pohledům na řadu dalších věcí, keré jsou zatím nevyjasněné. Co si o tom myslíte vy ostatní? Pokud máte zájem, předestřel bych další témata v samostatném vlákně, ke kterým by jste se mohli otevřeně vyjádřit. Poprosil bych o co největší odezvu na tento názor.

Odesláno

Hihi, důvěrně známý uživatel. Možná jsem ho někde viděl i na burze. Tohle jsou zřejmě jeho nejlevnější hodinky. Prodává šíleně drahý hodinky, ovšem za vysoce přemrštěné ceny... Stačí se kouknout do jeho shopu - ty ceny jsou nesmysl. Kdybys byl na ebayi jako doma, věděl bys, že ceny kup teď jsou z velkého procenta nesmyslné, až šílené. Předpokládám, že když má krom kup teď i nabídku ceny, zřejmě to prodá za podstatně méně. :-)

Přehled o vintage hodinkách na eBay nemám, ani o uživatelích - nicméně u použitého zboží jsou ceny Sofort Kaufen fakt často mimo :)

Odesláno

Pokud máte zájem, předestřel bych další témata v samostatném vlákně, ke kterým by jste se mohli otevřeně vyjádřit.

Já jsem určitě pro. Pohled "z druhé strany pultu" bude určitě zajímavý.

Odesláno

Vážený pane "inboxcz",

ještě než se vyjádřím přímo k Vašemu příspěvku, odpovím některým dopisujícím...

Inboxcz: Věřím, že jste mohl nabýt nejistoty, jakou vlastně Vaše hodinky mají cenu. Odpověď je jednoduchá. Přesná cena neexistuje. Cena je vždy dohodou mezi prodávajícím a kupujícím. Druhým aspektem jsou momentální možnosti prodávajícího. Všeobecně platí, že na burze nebo internetové aukci, jsou ceny kvůli většímu riziku nakupujícího menší. V kamenných obchodech a ve vyhlášených aukčních síních vyšší. Pokud Vás zajímá jakási průměrná cena, je lepší obrátit se na soudního znalce. Bohužel i ta je pouze orientační. Většinou bude vycházet z cen u podobného zboží v aukčních domech. Ten totiž jediný zveřejňuje ceny, za které se toto zboží prodalo. Ne vždy se dané zboží vydraží za odpovídající cenu. Svou roli zde totiž hraje postavení klientely a momentální emoce. Takže proto je lepší brát toto ocenění jenom jako určitou nápovědu. Jak vidíte možností je mnoho, a kterou zvolíte vy osobně, je už jenom na Vás.

Možná by bylo dobře, pokud by se tyto diskuse mezi amatéry a námi profesionály, vedly ve všeobecném duchu na samostatných vláknech. Je možné, že by došlo k oživení a jiným pohledům na řadu dalších věcí, keré jsou zatím nevyjasněné. Co si o tom myslíte vy ostatní? Pokud máte zájem, předestřel bych další témata v samostatném vlákně, ke kterým by jste se mohli otevřeně vyjádřit. Poprosil bych o co největší odezvu na tento názor.

Ta zvýrazněná část textu měla být hned na začátku tohoto vlákna, a to ve vaší první odpovědi. Hned by bylo jasno. V tý druhý části... profíky myslíte ty co překupujou strožitnosti ?? To je taky řemeslo - obchod prodej.

Odesláno

Ta zvýrazněná část textu měla být hned na začátku tohoto vlákna, a to ve vaší první odpovědi. Hned by bylo jasno. V tý druhý části... profíky myslíte ty co překupujou strožitnosti ?? To je taky řemeslo - obchod prodej.

Po přečtení pravidel tohoto fóra, jsme pochopili, že se nesmíme do diskuse zapojit. Vzhledem k tomu, že nejsme amatéři tak nám hrozí vyřazení, protože by si to někdo mohl vysvětlit jako skrytou reklamu. Proto jsme se snažili pouze obhájit. To je celkem pochopitelné. Dodatek jsme uvedli, až když jsme měli pocit, že vaše názorová diskuze už skončila. Co se týká druhé části dotazu, tak přesně o tom a nejen o tom, bychom chtěli hovořit. Pozor toto téma ale nepatří sem k diskusi o kapesních hodinkách IWC, ale na samostatné vlákno nebo dokonce do úplně jiné /nové/ kolonky.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dobrý den,

zpočátku bych rád poděkoval všem diskutujícím za příspěvky. Nejsem znalec ani obchodník z hodinkami, proto jsem se obrátil na zdejší odborníky. Po přečtení příspěvků zde v diskuzi jsem dal na selský rozum a zašel do královstvihodin. Nepotřebuji nikomu dělat reklamu, jen považuji za správné informovat vás o prefesionálním obchodníkovi, který jak slíbil tak také splnil. Hodinky byly do týdne prodány za cenu po odečtení provize a čištění 31000,- . Děkuji pane Matouši.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...