Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zamiloval jsem se do klasických osmihranných digitálek, vzhledem k velikosti zápěstí jsem vyloučil Géčka apod, hledám skutečně jen to nejjednodušší. Další podmínkou je, aby byly sehnatelné u nás... Z fotek snadno vyčtete můj vkus, tak mi třeba poradíte i nějaké jiné modely, trh nemám moc zmapovaný. Jo a hodinky sháním pouze nové. Dík!

Posted ImageCasio F-91W vs Casio F 105Posted Image

pak se mě ještě zaujaly tyhle Timexy ale nenašel jsem k nim žádné info a u nás budou asi nesehnatelné.. ty vlevo se mi ale líbí velice až na poměr velikosti číslic hodiny:datum

Posted ImagePosted Image

Ještě doplním, že by nejspíše vyhrály ty Casia F91, kdyby se mi podařilo najít kus vyrobený v Japonsku.

EDIT:

ješte jsem narazil na Casio W-59-1VX, přijdou mi totožné s Casio F-91

Posted Image

Upraveno uživatelem toldi
  • Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Kibi: díky za typ, určitě nevypadají špatně, ale chybí mi na nich právě ten retro design obyčejných digitálek. Tyhle jsou prostě až "moc dobré" (ne, nezbláznil jsem se :whistle: )

Odesláno (upraveno)

Vsechny Casia co jsi postnul naji totozny modul. Vyhoda W-59-1VX je vetsi vodeodolnost proti zbyvajicim dvema modelum a naopak F-105 maji illuminator - coz je oproti LED konkurentu vyhoda. Timexy neznam, nemel jsem , nekoupil bych, nehodnotim. EDIT: Jinak nejjednodussi jsou asi F-28 ktere umi jen cas a datum.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno (upraveno)

Dantecho: díky za vysvětlení! v osvětlení se moc nevyznám, ale mám doma nějaká novější dámská Casia s illuminatorem a svítí dost špatně. Z levé strany svítí slabým světlem oranžová žárovička, která způsobuje, že podsvícení je hodně nerovnoměrný. Pokud ale F 105 svítí líp než ostatní, tak je to pro mě u tak obyč hodinek dost velké pro.

Adam99: jasně, kovové jsou lepší, ale já tahy nerad :sad01_anim:

EDIT:

dá se s těma F 105 koupat? sprcha, bazén apod?

Odesláno (upraveno)

No podsviceni zarovickou (u novejsich LEDkou) je u digitalnich hodinek naprd - efekt presne jak popisujes. Technologie Casio Illuminator je svitici cela plocha displeje/podklad. Vetsinou modrozelene. U Timexu je to nazvano Indiglo.  Viz.: http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminator_(backlight) A s tema F-105 bych se koupelny nebal , s bazenem bych byl na vazkach.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno (upraveno)

Tiez mi v poslednom case vrta v hlave digitalny chrobak. Najprv som bol presvedceny ze chcem na jachtu/k moru Gulfmany, no kedze mam na svoje buduce digitalky 2 poziadavky - a to solar a radio, novy solar/radio Gulfman uz nevyhovuje lebo prisiel o fazu mesiaca aj priliv/odliv (jeho hlavne prednosti ktore sa mi dovtedy pacili). Tak som teda presvedcil sam seba ze to najlepsie su Risemany, v com som zil dost dlho. Tak ma ale zacala trapit otazka nositelnosti/velkosti (napr. v zime na horach pod bundou) a velmi ma zaujali GW-M5600-1ER

post-11289-025387500 1294925949.jpg

Takmer som ich uz kupil, ked som natrafil na designovo pozmeneny typ GW-M5600BJ-1F (ktore ale stoja takmer dvojnasobok)

post-11289-029041500 1294925963.jpg

A este dalsia designova obmena, tentokrat aj s inym typom naramku - GW-M5600BC-1R

post-11289-048547400 1294926265.jpg

Co je ale podstatne a zabudol som to vyssie spomenut, potrebujem/chcem WR200M. Uz sa tym chvilu trapim, asi to dopadne tak ze si kupim Risemany a aj jedny z vyssie vyobrazenych a tie co mi nepojdu k pleti hodim sem do bazaru :suicide_anim: .

EDIT: Dantechno bol rychlejsi... B)

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno

Vidím, že máme totožný vkus. Proto bych ti doporučil, abys pouvažoval i o následujících typech:

A 168

A 178 a konečně pak

F 201 Ten jsem si před lety koupil já a musím říct, že na to, jak jsou levné, jsou naprosto perfektní. Spolehlivé, tlačítka reagují přesně, zkrátka spokojenost. Problém vidím jen v tom, aby byly vyrobené v Japonsku. Ty moje nejsou, ale potíže s nima nemám.

Odesláno (upraveno)

díky za tipy, popřemýšlím o tom. jinak škoda, že nikdo nemá zkušenost s těmi Timexy, už jsem si o nich něco našel..

Quartz digital movement

Indiglo night light

Chronograph function

Split timing

Countdown timer

2 time zones

Alarm function

Resin case and strap

50m water resistant

T5E901 has lithium 5 year battery

Timex 1 year manufacturers guarantee

Timex box

EDIT: ovšem cena je přes tisícovku, to je skoro dvojnásobek oproti Casio :worried_anim:

EDIT2: a teď koukám, že ani ten popis nesedí.. mluví se v něm o T5E901, což je jiný model.. za zmatky se omlouvám, na Timex asi prdim

Odesláno

Tedy, když už jsme u těch nových digitálek klasického stříhu, zakoukal jsem se v posledních dnech do hodinek Casio GWM5600A-3 G-Shock. Zkoušel jsem trochu googlit a ke své nelibosti jsem zjistil, že se snad nedají sehnat v celé Evropě. V Americe ano, ale to neumím (angličtina). Koupil bych je třeba z Německa, ale bohužel...

Protože je tady spousta znalců G-Shocků, rát bych se zeptal, proč si myslíte, že se tu neprodávají, když jejich základní model GWM5600 se tu sehnat dá (tady na fóru dost diskutovaný model). A vůbec, co byste mi o nich řekli? Já totiž s géčkama žádné zkušenosti nemám, byly by to moje první.

post-437-021113500 1294936145.jpg

Odesláno (upraveno)

Protože je tady spousta znalců G-Shocků, rát bych se zeptal, proč si myslíte, že se tu neprodávají, když jejich základní model GWM5600 se tu sehnat dá (tady na fóru dost diskutovaný model). A vůbec, co byste mi o nich řekli? Já totiž s géčkama žádné zkušenosti nemám, byly by to moje první.

post-437-021113500 1294936145.jpg

tahle zelená varianta byla nedávno k dostání úplně v pohodě, ale koukám, že dnes je to horší. pokud nechceš černou klasickou, tak ještě třeba tahle:

post-5667-006683100 1294940419.jpg

koupit na ebay není problém

já mám GWM5625 - bílou limitku, kterou jsem oblékl do černého pro lepší nositelnost. pokud bys měl zájem, tak mohu ukázat nebo i půjčit, aby ses mohl rozhodnout, jestli do téhle řady půjdeš. podle mě je to z g-shocků asi nejlepší volba, pokud máš rád klasiku.

edit: jo a kibi má pravdu - géčka obecně proti normálním digi casio pípaj dost potichu. možná je to tím, jak je modul pružně uložen.

Upraveno uživatelem lub
Odesláno (upraveno)

tahle zelená varianta byla nedávno k dostání úplně v pohodě, ale koukám, že dnes je to horší. pokud nechceš černou klasickou, tak ještě třeba tahle:

koupit na ebay není problém

Díky za tip, ale ty s tím "červeným" displejem se mi moc nelíbí. Ano, bral bych i černou klasiku s běžným displejem (černé číslice na klasickém podkladu), jen nevím, jaký je rozdíl mezi typy 5600 a 5600A?

já mám GWM5625 - bílou limitku, kterou jsem oblékl do černého pro lepší nositelnost. pokud bys měl zájem, tak mohu ukázat nebo i půjčit, aby ses mohl rozhodnout, jestli do téhle řady půjdeš. podle mě je to z g-shocků asi nejlepší volba, pokud máš rád klasiku.

edit: jo a kibi má pravdu - géčka obecně proti normálním digi casio pípaj dost potichu. možná je to tím, jak je modul pružně uložen.

Jo, tak tyhle tvoje hodinky jsem viděl, to vlákno sleduju. Rozhodně vypadají perfektně a zahrnuju je taky do svých úvah. A díky za nabídku ukázky. Možná se na tebe obrátím. :-)

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno

DB36/360 nebo A178W je představitel přesně té množiny Casií který nechápu. Označení illuminator a přitom nemají illuminátor. Mají levnější led light, který ale opravdu stačí a funguje dostatečně. Není zač se stydět a přiznat led light.

Odesláno

Za sebe muzu doporucit

tohle zelený LED vypadá docela pěkně, připomnělo mi to starou nokii a zlatý časy, kdy mobily sloužily jenom k tomu, k čemu sloužit měly..

škoda, že u těch chromovaných verzí ty tahy prostě nějak opticky neladěj k pouzdru, zvlašť na té A168 je to vidět.. mám dojem, že dřív tam dávali jiné náramky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...