Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ano, i mne zaujaly, ale jen na první pohled, jakmile jsem začal zkoumat, negativa okamžitě převážila.

1. Přemrštěná cena - nebudu rozvádět co pravili již jiní.

2. Řemínek, někomu se líbí, někomu ne, mně nevadí. Beru jej jako spotřebák, který se dá vyměnit.

3. Otočný kroužek je myslím povedený.

4. Kamenem úrazu, tedy proč hodinky nechci za jakoukoliv cenu, je ciferník spolu s ručičkami. Dle méhé, čistě osobního názoru, který se nemusí shodovat s nikým jiným, je ciferníček vhodný pro hodinky dětské, kde se bujará barevná veselost, modrá + zelená + červená dá tolerovat, či dokonce požadovat.

Takže tak, předem se omluvám za výlev svých citů, neberte to osobně, je to jen můj vkus.

• Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tyhle hodinky jsou uz pekne stary a navic seredny jak noc. Pouzdro je na nich to nejlepsi, ale ani to mi (osobne) moc nesedi, kvalitou je ale ok. Jenze ten ciselnik a na nem se ztracejici male rucky (na sportovnim modelu je to neodpustitelny hrich). Preplacane minutove indexy s celkem 4 druhy symbolu (minutove + petiminutove) a cislice blizko stredu opticky ciselnik jeste zmensuji spolu se zminenymi ruckami skutecne evokuji vzpominky na hodinky z trznice nebo z pouti a nazev "Cechino" to jenom potvrzuje. Ale co uz, dneska je to uz historie, snad se Elton radne poucil ze svych predchozich nezdaru.

Odesláno

Já dnes na stránkách Subaru narazil na hodinky s kódovým označením PRIM, tak který (a jestli vůbec) z našich dvou výrobců je výrobcem?

Jinak mě osobně se vůbec nelíbí ani Čechína, ani ty Subaru.

zdroj

post-2676-026139700 1297078574.jpg

post-2676-069216800 1297078584.jpg

Odesláno

Já dnes na stránkách Subaru narazil na hodinky s kódovým označením PRIM, tak který (a jestli vůbec) z našich dvou výrobců je výrobcem?

Jinak mě osobně se vůbec nelíbí ani Čechína, ani ty Subaru.

To bude Elton - viz napr. zde.
Odesláno (upraveno)

Hrůza hrůz absolutně bez nějaké hodnoty, designu, nic ...

Upraveno uživatelem rorda
Odesláno (upraveno)

Ty vole, kdyz se to nelibi ani Bertovi, tak to bude vazne pruser! :D Ne ale fakt je to strasny, na tohle nebude dobre reagovat snad ani cigi :lol:

Určitě víš, spajdy, že tohle je moje oblíbený pouzdro primu, tak neprovokuj. :cheers: Vždyť to je starý pokus z roku 2006 tuším , jak jsme byli na mistrovství světa a potom, co tam čechíno s turkama předved, se neuchytily :D No, minely gólmana nebyl jediný důvod, to je zřejmé, mám k nim ale velmi nostalgický vztah z počátků chronomagu (pamatuju se, jak nás tu na chronomagu s primem napadlo použít tu "fotbalovou" lunetu :D). Myslím, že jako obvykle nezvládli ten ciferník, zejména asymetrické umístění datumového okna, to se fakt ani s tím nostalgickým vztahem nedá vydržet. Viz i třeba orlíky z té doby, jak kdyby ček měl na levé tváři puchejř ( prim tvrdí, že pihu krásy -- no, posuďte sami :D). Celý cifr s nehodinářskou hravostí a s tím příliš komplexním primáckým fontem, ze kterého asi chtějí udělat svoji ikonu je fakt na hraně MPM - že budu souhlasit s babaqem, by mě nenapadlo :cheers: (viz i nový ridery) - to fakt stojí za detailní rozbor, kdyby měl nekdo chuť na diskuzi. Ručky jsou nevýrazný a stylisticky opravdu mimo .... Červenomodrobílá jsou národní barvy, důvod jejich použití je nasnadě, pro nefotbalisty je na trhu černá verze.

Ale jak píšu, pouzdro je podle mne úžasný. Mám to samý v policejní verzi právě na sobě, je bezva, jen jsem si při výměně řemenu ošklivě pořezal o nožky hřbet palce :D - sice všichni tvrdí, že to bylo mojí neškovností, ale za to mají u mě jediný bod dolu. Policejní ciferník řeší elegantně tu asymetrii a hodinky to fakt zvedá, potíže s nehodinkovým fontem nějak přetrvávají, kupodivu stejné ručky vypadají v reálu přijatelně.

SUBARU - to je pouzdro asi tak z roku 2000 - viz model milenium. Na reklamní automoto hodinky za tři litry to je myslím nadprůměrná kvalita, i když z dnešního hlediska překonaná.

Ty nový Igeny - to nemůže být průměr 45mm, nebo použili už ten slibovaný bombózní kalibr s větší roztečí datumky ??? Jsou parádní !!

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Chlapi ... nebudte jak baby.... kdyby se tam dal jinej cifr a rafiky tak by to nebylo tak spatny no a taky zvetsit ty miniaturni indexy na lunete pac je tam mista dost

Odesláno (upraveno)

Chlapi ... nebudte jak baby.... kdyby se tam dal jinej cifr a rafiky tak by to nebylo tak spatny no a taky zvetsit ty miniaturni indexy na lunete pac je tam mista dost

Přesně tak, nebyly by vůbec špatný, naopak, byly by špicovní quartzky !! Ještě, kdyby se podařilo pokrýt šikmou hranu pouzdra k ciferníku čárkami indexů (např. plastovou vložkou) a lunetu napojit na ciferník, aby se otpicky zvětšil - a byly by to i špicovní mechaniky.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Nevím zda si toho někdo všiml, ale na výstavě 600 let Orloje v Praze jsou PRIM Igen 45 v jiném provedení, než je na stránkách prim.cz. Že by nějaká inovace? Vypadá to nějak takto:

Posted Image

Doufám, že to je nový model, konečně se prim u sportovního modelu zase jednou strefil do datumky !! Vypadají perfekt, kéž to bude nový trend, kdy se prim vrátí ke kořenům a místo 45mm waschmaschin najde zase oblibu v harmonických vyvážených hodinkách. Namoutě, ono to má i dost dlouhé ručky !!! Po orlících 45 l.e. to je už druhá bomba v krátké době !! Proto o ní prim cudně nemluví :D

MÁM VŠAK PODEZŘENÍ, ŽE JDE O "DÁMSKÝ" MODEL :D , tak 38 - 40 mm

Co je ale opravdový šok, je ten kovový náramek - je to origo prim ??? Panečku, to by byl pokrok.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Jsou to skutečně 45mm průměr a opticky se zdají dokonce o něco větší než Omega Planet Ocean 45mm. Tu datumovku jsem jenom imitoval, protože na výstavě se fotit nesmí. Tah se k hodinkám nedodává, ale klasické řemeny nosím opravdu sporadicky.

Odesláno

Kdybych měl Čechínům přiřadit lidskou vlastnost, tak by to byla uťáplost. Tyto primky nemají sebevědomí. I když jisté osobní kouzlo mají - pouzdro a luneta se mi líbí.

Odesláno

Doufám, že jsem neobjevil Ameriku. Narazil jsem na tyhle Nový primky od Eltonu, vypadají pěkně, zvlášť pouzdro se mi líbí. Cifr mě zas tak neuchvátil, ale hlavně škoda, že to je quarz, na druhou stranu, za ty prachy? :-) Co vy na to?

http://www.ehodinky....-1.html?ref=tip

Snad ta tieto reakcie neodradili od zitia a pomohli Ti k tomu aby si si cibril vkus :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...