Patrik Odesláno 23. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2016 Pokud chceš porovnávat spořicí účty a termínované vklady, tak hledej "festgeld" a "tagesgeld"Např. zde: http://festgeld.rechner.handelsblatt.com/rechner/handelsblatt2/ Bacha na různé daňové podmínky v různých zemích, zejména v Německu je to celkem komplikované. Ne všude je srážková 15 % daň jako u nás. ..a pak je tu ještě kurzové riziko. Dá se na tom vydělat, ale i dost prodělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 24. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2016 Ahoj Patriku, děkuji za reakci.Je to 1x měsíčně, nájemné.. Takže jako disponenta ho dávat nechci. Otravuje mě si pro peníze jezdit osobně.Asi to vyřeším proplacenim toho poplatku :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aprofil Odesláno 25. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2016 (upraveno) Někde jsem slyšel, že existuje banka Rothschild (nebo Rockefeller, popřípadě s podobným názvem) a ta prý funguje na tom principu, že svěřené peníze nepůjčuje (narozdíl od ostatních bank) a tudíž u ní není riziko bankrotu. Měla by snad mít pobočku i v Praze. Nevíte, co je na tom pravdy? Taky to může být výmysl. (jo a prý není vůbec jednoduché stát se jejím klientem, má se jednat o vysoce privátní banku pro movitou klientelu). Upraveno 25. března 2016 uživatelem aprofil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 26. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2016 a z ceho potom ta banka zije? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 26. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2016 prožírá a prochlastává prachy movitých vážených klientů, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 26. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2016 Z poplatků? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 Osobně jsem vůči takovým "exkluzivním klubům" celkem skeptický. V minulosti se ukázalo, že šlo často o podvod - viz případ Madoff a jeho fondů. Ona exklusivita je totiž pro banku/fond poměrně výhodná. Je velmi malá pravděpodobnost, že takový investor bude chtít vybrat všechen svůj vklad. Vždy je lepší pracovat s menším počtem bohatých klientů, protože ti např. nebudou stát o zbytečnou publicitu v případě problémů společnosti, kdežto pár tisíc důchodců bude klidně demonstrovat před sídlem společnosti.Chápu, když je taková služba zpoplatněna, dokonce u malých částek i prohibitivně (třeba minimální nebo paušální výše poplatku), ale pokud vůbec neumožní vstup některých investorům nebo si mezi investory vybírají, spíše bych se od takové společnosti držel dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 Bankéři, takovej záludnej dotaz.Chceme si se slečnou pořídit společnej účet na takový ty společný věci. Jakože tam budem každej posílat nějaký prachy a pojedou se z toho všechny poplatky, jídlo a provozní věci. Ale nějak se nám nedaří najít účet, kterej by umožňoval mít 2 majitele. Jakože ne jeden majitel a jeden disponent, ale 2 rovnocený parťáci, který s tim účtem můžou dělat, co chtěj.Ideální by bylo, aby ten účet měl na sebe ještě navázanej druhej spořicí, kam bychom foukli nějaký ty nasyslený kačky. Víte? Poradíte? Jak to máme s manželkama? Já se svýho účtu nevzdám a přístupy taky nikomu nedám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 http://www.novinky.cz/finance/305801-chcete-mit-s-partnerem-spolecny-ucet-se-stejnymi-pravy-uspejete-jen-u-tri-bank.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 (upraveno) společný účet máme se ženou u mBank a je tam společný přístup na mKonto, eMax i eMax Plus a to včetně debetních karet na nich vydaných (oba vidíme všechny karetní transakce).Oba jsme spolumajitelé. Naopak mojí kreditku žena nevidí (vidí pak jen sumu při splacení přes mKonto, ale nikdy tranakce) a stejně tak nevidí můj podnikatelský účet mBusiness. Ty spořící účty u mBank stojí za houby, na spoření mBank rezignovala už dávno. Ale dneska už je to v háji všude. Upraveno 25. dubna 2016 uživatelem Muffik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 Budeme-li lovit mezi bezplatnými účty, tak z toho vychází mBank. Pozor ale, pokud si k tomu necháte vydat platební kartu -když na ní nebude měsíční obrat 500 Kč (na každé), tak bude stát 29 Kč měsíčně. Má ale svoje zádrhele, na účty ve spoluvlastnictví nelze navázat úvěrové produkty (kontokorent, kreditka,...). Já mám takto s přítelkyní FIO. Ale máme to jako majitel + disponent. Ona je majitel, já disponent (nevadí mi to). Na účet každý měsíc posíláme každý určitou částku a z toho se pak platí výdaje, když někdo něco koupí, hned si z účtu převede peníze na svůj soukromý účet. Každý máme svoje uživatelské jméno + heslo. Karty k tomu ani nemáme, ale je možné vydat zdarma pro majitele i disponenta. Oba účty umí i spořáky, ale úrok v obou případech mizerný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 Díky za info. Tu mBanku jsem našel, jenom jsem chtěl vědět, jestli s tim má fakt někdo zkušenost. No, asi se tam zajdem podívat, jestli teda vůbec maj nějaký pobočky. Jestli nemaj jenom apku do telefonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 Pobočky mají, ale úroveň zaměstnanců mě osobně moc neuchvátila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 Díky za info. Tu mBanku jsem našel, jenom jsem chtěl vědět, jestli s tim má fakt někdo zkušenost. No, asi se tam zajdem podívat, jestli teda vůbec maj nějaký pobočky. Jestli nemaj jenom apku do telefonu. Mam u mBank kamose, kdybys chtel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 U kiosku mBanky jsem byl jednou, když jsem zakládal účet a to je cca 7 let.Od té doby jen přes internet a jednou jejich mLinka, když se mi podařilo zablokovat internet banking. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2016 Pobočky mají, ale úroveň zaměstnanců mě osobně moc neuchvátila. Protože to prakticky nikdy nejsou zaměstnanci, ale OSVČ. Je živí, když si tam někdo přijde sjednat úvěr, něco málo dostanou i za sjednání účtu. Cokoliv jiného (dotazy, nějaké reklamace,..) je pro ně jen ztrátou času (nedostanou za to nic) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nino Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2016 Taky řeším přechod od ČS. Asi tedy do Air Bank. Převod inkas je úplně automatický nebo musím kontaktovat dodavatele energií pro domácnost a pod.? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2016 No vidíš a já ČS nedávno přidal do mého portfolia. S vstupy do salonků ke službě Premier jsou super . Dodavatele si musíš oběhat sám, nikdo jim za tebe tvoje nová čísla účtů nesdělí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 27. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2016 Tak KKK od 1.8.2016 končí s odměnou za platbu kartou. Tedy dle dopisu od ČS. No tak se dáme do hledání další nějaké zajímavé kreditní karty, ale už jen asi horší ŽIVOTNOST TÉTO BYLA OPRAVDU MINIMÁLNÍ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2016 Aktuálně fungující vracecí (co mám):Home Credit Premia - max. 600 Kč týdně (při protočených 60 000 Kč), vyplácí v PREMIA poukázkách (použít jdou v těchto firmách http://www.premiakartahc.cz/kategorie/jak-uplatnit-premiove-kc ), karta stojí 49 Kč za měsícTesco - převlečený Home credit, podmínky podobné, jen karta je zdarma a vyplácí Tesco poukázkyTankovací karta České pojišťovny (1 % všude, 3 % na čerpacích stanicích, max 5500 Kč měsíčně) pak mám ještě dvě Citiny, ale ty už nově zřídit nejdou. Nedali mi Raiffeisen Mall (stejné parametry jako bývalá Citi Mall) a Cetelem (bonusy volitelné - https://www.cetelem.cz/kreditni-karta/ ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se