Patrik Odesláno 6. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna KB má standardně 400 000 Kč, individuálně lze zvýšit na 2,5 milionu. Ony banky ty okamžité platby moc rády nemají, právě kvůli tomu (řada z nich také začínala na 400 tisících a po špatných zkušenostech limity snížila), že tak nejčastěji dochází k různým podvodům. U normálních plateb mají většinou alespoň několik hodin na jejich zastavení, u okamžité je šance na získání peněz zpět mnohem nižší (blízká nule). Kamarád, co pracoval na oddělení bezpečnosti jedné banky, by je nejraději zakázal :). Ze stejného důvodu jsou odmítány "zřetězené" "drobné" okamžité platby, zkrátka je to neobvyklé chování, kde signifikantní část z nich budou problémové převody (ať už podvod na majitele účtu, nebo platby v rozporu s AML a podobně). Třeba v rozhraní pro firemní bankovnictví jsou někdy okamžité platby zakázány zcela. A to některé banky mají i limit na běžné platby, taky už jsem na ně narazil. S tím, že pro vyšší částky bylo nutné jít na pobočku nebo mít jiný způsob ověření (např. Multicash a podobně). Běžné převody jsou něco, co banky moc nechtějí. Zisk z toho není, přitom náklady a riziko (reputační, riziko sankcí ze strany ČNB a podobně) je značné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 6. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna (upraveno) před 8 hodinami, Patrik napsal: Ono do velké banky by ses dovolal, ale to je asi tak všechno. Sám jsem pracoval na infolince (ale pojišťovny) a můžu potvrdit, že operátoři z velké části jsou jen, aby se měli klienti kde vyřvat, ale reálně nic nezařídí (nemají na nic pravomoc). Maximálně "zadají do systému", tedy udělají to samé, jako bys to poslal mailem. Buď rád, že sis mohl z IB okamžitě po zadání platby stáhnout potvrzení o zaplacení (ani to není standard, některé banky jsou schopny toto poskytnout až po zaúčtování platby, třeba následující pracovní den). Stejně tak cut-off pro prioritní platby je ještě dříve, většinou dopoledne. A to buď rád, že to banka nezadržela z AML důvodů. To dokonce ani nesmí sdělit, proč to zadržela. Když to shrnu, banka dodržela lhůty. Zadáno v pracovní den, v cílové bance připsáno následující pracovní den. Takže vlastně žádný problém. Jen si říkám, proč jsi platbu nerozdělil po 100 000 Kč a neposlal jako okamžitou? I když některé banky (FIO nevyjímaje) u hodně po sobě následujících okamžitých platbách začnou další okamžité platby ten samý den blokovat. A je to individuální. Třeba mně dříve prošly z FIO dvě stotisícové platby na jeden účet a další dvě na jiný. Ale 31. 7. jsem ve čtyřech platbách poslal bez pár korun 400 000 Kč do ČS na stejný účet a prošly (asi už si na moje pohyby ve FIO zvykli). Jaká byla cílová banka? Hodně velké problémy jsou s Unicredit. Jenom si říkám, jak jsme rozmlsaní, pamatuji, kdy převod mezi bankami trval 3 pracovní dny No stálo mě to celé asi 10 let života jako dobře to dopadlo...platba se pripsala druhý pracovních den (den, kdy ji expedovali). Já vůbec nevím, jak to tam mají rozdělený, ty částky. Po mejlu jsem se ptal, jestliže můžu poslat 1,1mi jednorázově. Sdělili že ano. Tak jsem u něj doma zadal platbu a ouha. Nabídka pouze standard a prioritní platbu (ta funguje do 13:50 a je zpoplatněna 29kc). Takže jsem zkusil 300tis...z účtu fuč a u něj prt. Okamžitě jsem stáhnul to potvrzení a poslal mu ho. No pak jsem zkusil poslat sobě 1000kc do ČSOB a to prišlo hned. Pak sobě ještě 200tis a ty taky nepřišly takže jsme se domluvili, že mu 800tis pošlu z Fio a stáhnu na to potvrzení. Nechal si papíry od auta a ja odjel. Jinak měl Monetu.... No, dopadlo to nakonec dobře. Jen jsem měla jednu cestu k němu navíc pro papíry.... Upraveno 6. srpna uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickie Odesláno 6. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna před 31 minutami, Patrik napsal: Běžné převody jsou něco, co banky moc nechtějí. Zisk z toho není, přitom náklady a riziko (reputační, riziko sankcí ze strany ČNB a podobně) je značné. fakt je tam správně "běžné převody" ? ne okamžité ? btw, jako odborník, poradíš mi prosím, kdo nabízí jednorázové virtuální karty v ČR. díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 6. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna @nickie korunové převody (jedno jestli běžné nebo okamžité). Ze všeho ostatních jsou prachy. Z cizoměnových marže na kurzu a když nejde o SEPA tak ještě poplatky. Z plateb kartou jsou poplatky. Ale z normálních převodů není nic a neustále jsou na banky kladené další a další nároky, KYC, AML, teď lidi chtějí aplikace nebo nechtějí aplikace a chtějí internetové bankovncitví a nechtějí potvrzovat SMSkami a chtějí potvrzovat SMSkami,... takže držíš x různých systémů pro zadávání plateb, pro potvrzování plateb, teď sleduješ jak zákonné požadavky, tak se snažíš aspoň částečně bránit různým podvodům, do toho ti remcají ti, které ta pravidla zachytí, přestože by neměla, ještě víc remcají ti, které pravidla nezachytí, přestože by měla nebo mohla a oni přišli o peníze,... Teď to všichni chtějí hned, k tomu reklamují často vlastní blbost (chybně zadané číslo účtu),... @Gustaf tak teď alespoň víš, jaké jsou limity pro okamžité platby, kdy je cuf-off pro běžné a prioritní platby, aby přišly D+0,... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 6. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna @nickie Já virtuální karty nepoužívám, místo toho mám spoustu "běžných" karet, kde pracuji s limity a zůstatky. Ale myslím, že Česká spořitelna jednorázové umí (tedy umí jak jednorázové tak dlouhodobé) ale ruku do ohně za to nedám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno 6. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna před 2 hodinami, Patrik napsal: @Gustaf tak teď alespoň víš, jaké jsou limity pro okamžité platby, kdy je cuf-off pro běžné a prioritní platby, aby přišly D+0,... Pozor na banku Numero Uno. Gumicky a zvykacky dochazeji.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickie Odesláno 6. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna @Patrik díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
2leon Odesláno 7. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna V 6. 8. 2024 v 15:20, nickie napsal: kdo nabízí jednorázové virtuální karty v ČR Partners, používám na internet platby, po zaplacení se vytvoří nová. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 3. září Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září Máte někdo představu, jak se nyní pohybují úroky u hypo? 6.10. mně končí fix, tak musím refinancovat. Stávající banka zatím nabídka 4.99 na rok fix nebo 4.79 na fix 3 let.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 3. září Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září Je takové upozornění, jak je důležité s sebou mít karty různých bank. Jsem na Taiwanu a kromě jednoho výběru z bankomatu jsem zde nezaplatil kartou Creditas. Dotazem přes internetové bankovnictví jsem zjistil, že karta je mimo EU a USA blokovaná pro nečipové transakce, takže jsem musel přes IB (přes aplikaci to nejde) žádat o odblokování. Naštěstí mám s sebou ještě mBank (nahranou v platebním prstenu) a Revolut a ty fungují bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 3. září Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září před 11 hodinami, Gustaf napsal: Máte někdo představu, jak se nyní pohybují úroky u hypo? 6.10. mně končí fix, tak musím refinancovat. Stávající banka zatím nabídka 4.99 na rok fix nebo 4.79 na fix 3 let.... vyběhej si refin u monety, tam se dostaneš na solidní sazbu a vol roční fix. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září Zdravím, Patriku, znamená to tedy, že v Egyptě kam se chystám nejde platit kartou Creditas? Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září (upraveno) před 48 minutami, skodna napsal: Zdravím, Patriku, znamená to tedy, že v Egyptě kam se chystám nejde platit kartou Creditas? Diky Podle toho, co tvrdí na infolince Creditas, tak "default" nefungují "nečipové transakce". Pokud si dobře pamatuji, tak jsem v lednu v Egyptě zaplatil, protože " můj" obchodník měl terminál, který umožňoval číst čip, což tady na Taiwanu nemá prakticky nikdo. Ale pro jistotu bych požádal na zamýšlenou dobu o "povolení nečipových transakcí" . Já pro jistotu požádal "na furt" a "kdekoliv", ale asi je možné i pro konkrétní zemi a konkrétní období. Žádat jsem přes zprávu v internetovém bankovnictví. Upraveno 4. září uživatelem Patrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září před 7 hodinami, Petr11 napsal: vyběhej si refin u monety, tam se dostaneš na solidní sazbu a vol roční fix. Díky... zkusím to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září Díky za info,znamená to, že pokud bych si aktivoval nečipové transakce, tak budu muset strkat kartu do terminálu a ne jen dotykově? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září A nebo jinak. Má to Creditas nebo se to týká všech bank. Můžu využít např. Českou spolku nebo Partmers. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září před 16 minutami, skodna napsal: Díky za info,znamená to, že pokud bych si aktivoval nečipové transakce, tak budu muset strkat kartu do terminálu a ne jen dotykově? ne. Aktivace nečipových transakcí znamená, že to umí více transakcí. Před aktivací mi fungoval je výběr z bankomatu, v obchodě jsem nezaplatil ani bezkontaktně, ani kontaktně. Nyní mi už platby fungují, normálně "na podpis" nebo úplně bez ničeho. Od začátku (bez aktivace čehokoliv) mi fungoval platební prsten Niceboy s napojenou kartou MC Svět od mBank a také jsem zaplatil MC kartou Revolut. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září Díky za informaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AweOne Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září před 21 hodinami, Gustaf napsal: Máte někdo představu, jak se nyní pohybují úroky u hypo? 6.10. mně končí fix, tak musím refinancovat. Stávající banka zatím nabídka 4.99 na rok fix nebo 4.79 na fix 3 let.... škoda, teď dávalo smysl do 31.8. podepsat klidně delší fix a pax v případě změny podmínek předčasně refinancovat (od 1.9. se předčasný refinanc u většiny bank prodraží). Jinak souhlas - aktuálně bych šel taky do ročního fixu, 4,99 je slušná sazba (Moneta dá podle webu lepší pouze s pojištěním a max 50% LTV) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se