Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nesjednávali jste teď prodloužení hypotéky? Nám poslali návrh na rok za 5,19, což mi přijde jako naprostý výsměch. 

Jde mi o to,kam se můžu reálně dneska dostat. Někam ke 4,5?

Odesláno

Ahoj, v červnu jsem šel po 5ti letech z 1,89 na nabídku 4,69. Uhádal jsem 4,29... bral jsem teď 3roky fix... Ale mám zhruba dvojnásobek průměrné hypo...

• Díky 1
Odesláno

To je celkem masakr +20% ke splátkám. Nojo, kdychom měli rakouské důchody tak se na hypo vykašle 60% lidí z těch, kteří ji mají.

Odesláno

Proč masakr? 5 let jsem měl nesmyslně nizký úrok. Před cca 25ti lety byla 5% hypo skvělá... Netuším, co má mít rakouský důchod společného s českou hypotékou, ale to asi nevadí. Já řešil i hypo tak, abych nemusel důchod tolik řešit, respektive si udělal důchod jak budu chtít já...

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Zvýšenie podmienky na 4% úročenie u RB z 3 na 10 platieb kartou za mesiac. Trošku dosť skok, ktorý som si bohužiaľ nevšimol.

Upraveno uživatelem koveras
Odesláno
Před hodinou, Boudy napsal:

Proč masakr? 5 let jsem měl nesmyslně nizký úrok. Před cca 25ti lety byla 5% hypo skvělá... Netuším, co má mít rakouský důchod společného s českou hypotékou, ale to asi nevadí. Já řešil i hypo tak, abych nemusel důchod tolik řešit, respektive si udělal důchod jak budu chtít já...

Bereš to sportovně. V roce 2019 byly v EU sazby kolem 1,5 %, tedy 1,8 % byla normální hypo. Jen jsem chtěl říci, že lidé, kteří splácení 35000 měsíčně je +20 % asi dost. Rakouský důchod je cca 80 % předchozí čísté mzdy, tedy, chtěl jsem jen říci, že by lidé neplatili bankám miliony za půjčené peníze a měli nájem, který by hravě v důchodu platili, jako naši sousedé.

Odesláno

Tak deset plateb není zas tak moc, pokud ten účet člověk používá. U Raifky maj účet moje děti (důvody byly dva - spořák a multiměna) a ty s tim maj trochu problém, teda ten mladší, ale tak klidně zaplatí na vícekrát, když si jde koupit víc věcí (když ho banka prudí s takovýma výmyslama). Nemít 4% na spořáku, už maj ještě jinou banku. Jinak multiměnu s platbami kartou v zahraničí (a možností zakázat DCC) má Raifka udělanou podle mě pěkně. Jen to její koketování s Ruskem je trochu škraloup.

Odesláno
před 2 hodinami, kral083 napsal:

Nesjednávali jste teď prodloužení hypotéky? Nám poslali návrh na rok za 5,19, což mi přijde jako naprostý výsměch. 

Jde mi o to,kam se můžu reálně dneska dostat. Někam ke 4,5?

Ahoj, ja som teraz dostal u ČSOB (hypotečka) na tri roky 4,19. Predpokladám, že s ročným fixnom by to bolo o nejakú desatinu naviac. V priebehu fixácie ale môžeš zažiada o zmenu sadzby, ak by klesala, takže by som sa toho nebál. Mimochodom, s tým trojročným fixom bol úrok najlepší, na jeden aj päť bol vyšší.

• Díky 1
Odesláno
V 8. 9. 2025 v 14:40, Ambi napsal:

Zkoušel jsem všemožné varianty a nic. Upozorní mně na možný podvod, nedostatečný zůstatek nebo limit, ale výhodnější úrok se nenabidne.

a zkoušel jsi jako cílový účet mBank?

image.thumb.png.1b119ddf3e2bb9e29c6e27507102aab2.png

Odesláno
před 2 hodinami, geometr napsal:

Tak deset plateb není zas tak moc, pokud ten účet člověk používá. U Raifky maj účet moje děti (důvody byly dva - spořák a multiměna) a ty s tim maj trochu problém, teda ten mladší, ale tak klidně zaplatí na vícekrát, když si jde koupit víc věcí (když ho banka prudí s takovýma výmyslama). Nemít 4% na spořáku, už maj ještě jinou banku. Jinak multiměnu s platbami kartou v zahraničí (a možností zakázat DCC) má Raifka udělanou podle mě pěkně. Jen to její koketování s Ruskem je trochu škraloup.

My vždycky po začátku měsíce navštívíme Kaufland. Jde tam rozdělit platba za nákup a tím si doma splníme skoro všechny platby kartama. Sice pak odcházíme s dvoumetrovou účtenkou, ale když to jde... 😄 Akorát teda u Rajfky musí být platba min 10Kč.

Odesláno

Umím i delší účtenky než 2 metry :) 

AP1GczOS5NbZR_o0K4ARQpFLMJqL1V9HUNdFl_McBxk6vgBsB6VveAY9xn2qEw=w541-h962-s-no-gm?authuser=0

A podmínka 10 Kč plateb pro Raifku už neplatí, stačí i jen ta koruna. Vyzkoušeno za vás :D

Kdo máte Revolut, můžete po koruně dobíjet přes odkaz revolut.me/uzivatelske_jmeno . Jen musí být maximálně 5 plateb jednou kartou v jeden den, tak jsem udělal pět plateb Visou a pět plateb MC.

image.png.03439ec7a7f1a72e29ea1b62fa7d93f5.png

• Haha 1
Odesláno (upraveno)

dvě takové účtenky a vyhrál jsem prsten v soutěži mBank :)

uctenka.png

Upraveno uživatelem Patrik
  • Haha 1
Odesláno

Jelikoz prede mnou opet vyvstala potreba USD uctu s kartou, rozhodl jsem se (nejspis dost blbe) vyuzit banku, kde uz mam ucet: J&T. 
Neuveritelnej voser, nevim kolik mailu (do automatu > pokazdy odpovida nekdo jinej), vsechno hrozne trva, k tomu X telefonatu, abych napr. zjistil, ze virtualni kartu nelze pridat do Apple pay. A dnes (mozna jsem mimo, kdyz tak me opravte, ale prijde mi to ulet) mi pride PIN k fyzicky a vurtualni karte SMSkou s upozornenim Heslo si bezpecne uschovejte 😬

Odesláno
před 11 hodinami, warann napsal:

Jelikoz prede mnou opet vyvstala potreba USD uctu s kartou, rozhodl jsem se (nejspis dost blbe) vyuzit banku, kde uz mam ucet: J&T. 
Neuveritelnej voser, nevim kolik mailu (do automatu > pokazdy odpovida nekdo jinej), vsechno hrozne trva, k tomu X telefonatu, abych napr. zjistil, ze virtualni kartu nelze pridat do Apple pay. A dnes (mozna jsem mimo, kdyz tak me opravte, ale prijde mi to ulet) mi pride PIN k fyzicky a vurtualni karte SMSkou s upozornenim Heslo si bezpecne uschovejte 😬

Můžu se zeptat na "business plán", proč USD kartu? Nestačila by normálně česká korunová karta s výhodným účtem (např. Partners?). Přece jen ty dolary tam musíš nějak dostat (vložit hotově, převést převodem) a to vše bude za poplatek.

Co takhle multiměnovou kartu u Raifky? Jednou měsíčně je operace s hotovostí zadarmo (já využívám pro eura, kdy je nakoupím přes Citfin, převedu do Raifky a na pokladně zdarma vyberu).

Odesláno

@Patrik primárne mame historicky nejak dolary. A s ohledem na cestu do Statu je musime mit nejak pouzitelny. Mam je v Creditasu, kde jsou vklady a vybery cash free, ale neni k nim karta. Coz je taklvy dost na nic z hlediska vyuziti.  

Odesláno

Ad ta multimena u Raifky - u nich zrovne nemam zadny ucet. Musim kouknout, zda by to slo zridit autonomne a idealne bez poplatku.

Nicmene ten muj post shora byl primarne minen jako takovej povzdech, kam se sune J&T (nemotornej, pomalej moloch). 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...