Dez123 Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března V 21. 3. 2024 v 11:54, Patrik napsal: Z toho je 8 kreditních. Třeba tři karty od České spořitelny mi vrací 1 % z plateb přes internet, maximálně 350 Kč/měsíc, tj. každý měsíc od banky dostanu 1050 Kč. Tohle by mě zajímalo, jak na to? Jedna mi leží v šuplíku jako pojistka a prakticky nevyužívám. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března No jestli máš tuhle kreditku - https://www.csas.cz/cs/osobni-finance/ucty-karty/kreditni-karta, tak bys s ní měl co nejdříve začít platit, protože jinak tě stojí 50 korun měsíčně. Nově se bude platit i za převedené kreditky od Hello. No a když platíš v zahraničí (nevyplatí se kvůli kurzu) nebo přes Internet (včetně dobíjení Revolutu, prý funguje i SpipPay, Curve, hádám, že bude fungovat i platba za dobírky přes Internet - např. i dobírky České pošty zaslané do Balíkoven, které nemají terminál jdou zaplatit přes Internet), dostaneš 1 % z transakcí, maximálně 350 Kč za měsíc. No a když chceš jo vydělat a máš větší limity, můžeš ty vytažené peníze dát na měsíc na spořák, to udělá až dalších 0,5 % (VÚB, Air, Partners, Trinity jsou schopné dát až 6 % p.a.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Včera jsem zakládal ČSOB premium a jenom potvrzuji, že ČSOB konvertuje do CZK a pak do třetí měny. Jinak co se týká obratu, tak mě explicitně upozorňoval, že peníze nesmí chodit z osobního účtu (aktuálně to byl docasne můj záměr, protože se mi to nechtělo řešit na uctarne, ale asi budu muset). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Takže @Patrik (pro pomaleji chápající ) prostě 1. v měsíci dobiješ přes Apple/Android pay Revolut za 35tis., přes SEPA platbu to do druhého dne převedeš na spořák (to by mělo být bez poplatku předpokládám)? A můžeš to pak z toho spořáku rovnou převézt zpět na ČS a splatit tím tu kartu? Nebo to musíš protáhnout nějak přes účet u spořky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března před 9 minutami, Maro napsal: Včera jsem zakládal ČSOB premium a jenom potvrzuji, že ČSOB konvertuje do CZK a pak do třetí měny. Jinak co se týká obratu, tak mě explicitně upozorňoval, že peníze nesmí chodit z osobního účtu (aktuálně to byl docasne můj záměr, protože se mi to nechtělo řešit na uctarne, ale asi budu muset). Co znamená že nesmí chodit z osobního účtu? Normálně si to přeposílám ze svyho účtu u KB a funguje to. Aktuálně musí být tuším obrat 50k. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Maro: v zásadě banka nemá šanci poznat, jestli peníze co přicházení (např.) z Komerční banky do ČSOB jdou z účtu Josefa Nováka - živnostníka, tvého zaměstnavatele, nebo Josefa Nováka, tvého účtu u jiné banky. Samozřejmě je zde možnost "křížového posílání", ty pošleš peníze kamarádovi na účet a on tobě. Jediná zásada je, že to nesmí být z jiného tvého účtu u ČSOB, tj. ani z Poštovní spořitelny. Happy88: I to je možné. Pokud budeš dělat směnu na EUR, tak ti to asi bude procházet (Revolut na tom bude mít zisk), pokud to necháš v korunách, tak to uděláš párkrát a Revolut ti vypoví účet. Lepší je pak tím Revolutem zaplatit, třeba dobírku na poště. No, až ty peníze budeš mít, necháš je ležet na nějakém dobrém spořáku jeden měsíc a pak splatíš tu kreditku a znovu vyčerpáš a tak stále dokola. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Ragu: jak jsem psal v komentáři pro Maro. Banka to nepozná. Jasně, můžeš mít "mazaného" osobního bankéře, který se na tebe zaměří a začne ti dělat problémy, protože mu nedáš dost vydělat, např. si u něj nekoupíš "výhodné" fondy s 3 % poplatkem nebo ještě výhodnější životní pojištění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Takže nejlépe nějaká Balíkovna na dobírku, tam je dobírka snad až 50tis Kč tuším. To jsou sice dodatečné náklady, ale jestli počítám správně, tak nějakých 500 Kč měsíčně se z toho vytřískat dá (za současných úroků na spořících účtech). Zajímavý, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Nebo doporučený dopis, tam je dobírka až milion. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března na zhodnocení eur asi tady u nás pro fyzickou osobu nic moc není, že? nějaký spořící účet apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března Já mám eurový spořák u Maxbanky. Momentálně dávají 2,2%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr R Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března Jaký je nejlepší způsob poslat USD z účtu u české banky do ciziny mimo EU na tamní účet v USD? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března revolut nebo wise Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr R Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března Dekuju, jsem si to myslel, nejsou tam problémy s větší sumou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března (upraveno) zaleží co je větší suma...já posílal lehce přes 3 kila czk v usd přes wise a v klidu Upraveno 28. března uživatelem tenge Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března @tenge Revolut má EUR (3.97 %) i USD (5,4 %) spořák, ale podmínky a pojištění jsem nestudoval. Jen na mě zrovna včera vyskočil newsletter… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března před 26 minutami, Petr R napsal: Dekuju, jsem si to myslel, nejsou tam problémy s větší sumou? Na větší částky bych důrazně doporučil devizovku pod českou jurisdikcí. Případný spor pak můžeš řešit u českých soudů a pokud budeš jako spotřebitel, tak i zdarma přes finančního arbitra. Já mám smlouvu s Akcentrou, Fortissimem a Easychange. V práci používáme Divíška. Dobré reference mám ještě na SAB, Citfin, Roklen. USD bych posílal jako OUR, ideálně přes někoho, kdo umí za paušál. A ještě lépe, pokud bude mít devizovka účet u stejné banky jako ty. Nakoupit přes devizovku, převést na vlastní účet a poslat z vlastního účtu. U specificích případů (např. američtí brokeři) dokonce příjemci trvají na tom, aby platba šla z účtu na jméno klienta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března před 8 minutami, Happy88 napsal: @tenge Revolut má EUR (3.97 %) i USD (5,4 %) spořák, ale podmínky a pojištění jsem nestudoval. Jen na mě zrovna včera vyskočil newsletter… to, co Revolut nabízí jsou investice (a ne moc přiznané, takže to mate), tj. žádná jistota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sam.svi Odesláno 31. března Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března Ahoj, nedávno jsem posílal USD z Raiffky na brokera. Poplatkovou strukturu jsem dal jako SHA a měl bych mít v bance jednu zahraniční platbu měsíčně zdarma. Na brokerský účet ale samozřejmě dorazilo o 20 dolarů méně, protože si poplatky strhla asi i korespondenční banka. Na pobočce mi pán nebyl schopný ani říct která korespondenční banka to přesně byla, protože u USD mají hned tři... Tak by mě zajímalo, jestli kdybych dal strukturu OUR, tak by ty náklady hradila celé Raifka a nebo by na sebe vzala zase jenom svůj podíl poplatků a ty od korespondenční by mi zůstaly? Obecně mi ty zahraniční platby v cizích měnách přijdou hodně netransparentní, ale předpokládám, že tyhle výše poplatků jsou běžná praxe... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 31. března Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března (upraveno) Pokud zadáš "OUR" , tak záleží na ceníku banky. Standard je, že ti strhne nejdříve stejnou částku jako za SHA a posléze doúčtuje doplatek za poplatky banky příjemce a korespondenčních bank po cestě. Ale některé banky (například FIO) nebo devizovky (například Easychange) mají OUR za paušál - ve výše zmíněných případech 500 kč. (pak je zisk/ztráta/riziko banky, jestli na tom vydělá nebo prodělá) Doporučil bych také (kvůli kurzu) zauvažovat nad využitím služeb devizovek, ať už přímo (ale s tím mají někteří brookeři problém, když peníze nedorazí z účtu na jméno klienta), nebo využít devizovku, která má účet u stejné banky a směněnou měnu si poslat na vlastní účet (převod v rámci banky je většinou zdarma) a z něj pak brookerovi. Jinak banka, samozřejmě, ví, přes kterou korespondenční banku a za jakou cenu platba půjde, ale moc se tím nechlubí (není důvod, jen by to odradilo klienty), takže pracovníci na přepážce ty ceny neznají (a nejsou motivováni je zjistit), Upraveno 31. března uživatelem Patrik doplnění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se