sibirnaya Odesláno 3. května 2016 Nahlásit Odesláno 3. května 2016 http://www.mesec.cz/clanky/jak-zdanit-prijmy-ze-zahranicnich-akcii-a-dividend/ Dividendy přijaté ze zahraničí je fyzická osoba, která je daňovým rezidentem České republiky, vždy povinna zdanit v České republice v přiznání k dani z příjmů fyzických osob za kalendářní rok, ve kterém obdržela dividendy od zahraničních společností, a to v hrubé výši, tj. částky dividend nesnížené o daň sraženou v zahraničí. V případě, že jste obdrželi dividendu ze smluvního státu, tak musíte zvolit správnou metodu vyloučení dvojího zdanění typicky podle článku 22 nebo 23 smlouvy o zamezení dvojího zdanění. V drtivé většině případů se jedná o prostý zápočet, tj. daňovou povinnost českého rezidenta z celosvětových příjmů lze snížit o daň zaplacenou v zahraničí, avšak nejvýše o částku české daně z příjmu, která by připadla na příjmy ze zdrojů v zahraničí. Jelikož ve všech případech je sazba srážkové daně ve smlouvě o zamezení dvojího zdanění nižší nebo rovna 15 %, tak je možné téměř vždy započíst celou zaplacenou daň.
sta Odesláno 3. května 2016 Nahlásit Odesláno 3. května 2016 Jestli je mezi CR a NO smlouva o zavedeni dvojiho zdaneni, tak platis dane jen v jednom state. Dane platis tam kde mas hlavni "centrum zivotnich zajmu" - rodina, prace, nemovitost. Ale fakt doporucuju toho danare, byl jsem expat ve dvou ruznych statech a hodne se to lisilo. Napr. dane placeny v Nemecku jsem resil s jejich financakem jeste rok a pul po mem navratu
OndraPod Odesláno 3. května 2016 Nahlásit Odesláno 3. května 2016 Normálně podej reklamaci a trvej na okamžitém připsání peněz, je to povinnost banky. MBanka se takhle dostala až do exekuce . Třeba pomůžou tyto odkazy: Neautorizovaná transakce: Za zneužitou kartu si podle zákona můžete sami - Měšec.czhttp://www.mesec.cz/clanky/neautorizovana-transakce-za-zneuzitou-kartu-si-muzete-sami/ mBank: Pokuta od finančního arbitra za neautorizovanou transakci ? FinExpert.czhttp://finexpert.e15.cz/mbank-pokuta-od-financniho-arbitra-za-neautorizovanou-transakciDiky, pred chvili mi prisla zprava ze mam penize zpatky na karte, ale reklamace samozrejme pokracuje a resi to s protistranou.
Hasňa Odesláno 3. května 2016 Nahlásit Odesláno 3. května 2016 Diky. Nejradeji bych to danil v Norsku a v Cesku tu dan zapocital, tak jak pise Sibir. Nemusel bych totiz norskemu financaku ukazovat ceske danove priznani, to bych fakt nechtel.
tmoris Odesláno 3. května 2016 Nahlásit Odesláno 3. května 2016 To jsou Dánové, ne? Nebo mají normálně českou dceru? To si jinak můžu rovnou nechat DNB. Ja myslel, jestli třeba Air, Fio, nebo podobná mladá česká banka nedělá Oslo. Patriku, dividendy zdání přímo Norsko. To pak už snad danit znovu v Česku nebudu, ne?Priznam se, ze si uz nepamatuju s kym jsem podepsal smlouvu (firma venku nebo tady), kazdopadne maji zastoupeni v cr, smlouvu jsem podepisoval v jejich prazskem kanclu
Hasňa Odesláno 3. května 2016 Nahlásit Odesláno 3. května 2016 OK. No, prevedeni portfolia do spravy nejake ceske banky a dividendy primo do Ceska by asi bylo nejjednodussi reseni, i kdyby to predstavovalo zrizeni noveho konta.
petr10 Odesláno 26. června 2016 Nahlásit Odesláno 26. června 2016 Prosím o radu ohledně placení v zahraničí. Jedu na 11 dní na balkán a řeším, kde měnit peníze a jak tam platit. Jedná se hlavně o Bosnu, Albánii a okrajově Chorvatsko (Černá hora taky, ale ta je bez problémů). Mám Air bank a plánuju platit kartou všude, kde to půjde. Nicméně, jak byste vyřešili hlavně bosenské marky - dojet s eury až tam a směnit, nebo nakoupit marky už tady (zatím jsem našel jenom UniCredit Bank)? Nemáte někdo třeba osobní zkušenost? Jde v podstatě o to, jak moc se tam snaží vydělat na eurech...
Frostie Odesláno 26. června 2016 Nahlásit Odesláno 26. června 2016 Prosím o radu ohledně placení v zahraničí. Jedu na 11 dní na balkán a řeším, kde měnit peníze a jak tam platit. Jedná se hlavně o Bosnu, Albánii a okrajově Chorvatsko (Černá hora taky, ale ta je bez problémů). Mám Air bank a plánuju platit kartou všude, kde to půjde. Nicméně, jak byste vyřešili hlavně bosenské marky - dojet s eury až tam a směnit, nebo nakoupit marky už tady (zatím jsem našel jenom UniCredit Bank)? Nemáte někdo třeba osobní zkušenost? Jde v podstatě o to, jak moc se tam snaží vydělat na eurech...Neřešil bych to, BAM bych nekupoval a platil kartou i tam, ohledně kurzu v Bosně není nutno mít obavy, kurz k Euru je již 15 let je pevně zafixován. Pokud budeš mít MC nebo Visu, vše ok. Případně to lze řešit výběrem z bankomatu.
Frostie Odesláno 26. června 2016 Nahlásit Odesláno 26. června 2016 To zni rozumne. Diky Jinak, jedná se o osobní zkušenosti. Např. v Albánii na vesnici jsem viděl snad víc bankomatů než v kdejakém okresním městě u nás. A terminál na karty? Ten měl i na pláži prodejce zmrzliny
Patrik Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Na Měšci vyšel čerstvě test kurzů platebních karet: http://www.mesec.cz/clanky/kurzy-platebnich-karet-2016-platby-u-obchodniku-test/http://www.mesec.cz/clanky/kurzy-platebnich-karet-2016-vybery-z-bankomatu-test/ Co se týče exotických měn - ty u nás obvykle nelze koupit buď vůbec, nebo když jsou, tak poměrně nevýhodně. Zatímco EUR, GPB, CHF, USD,.. lze "u arabů" koupit s minimálním spreadem, tak méně frekventované měny nemají vůbec nebo zbytečně draho. Kupovat valuty v bance nemá smysl vůbec (drahé).Takže vem si s sebou EUR a měň na místě.
Patrik Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Ještě jedno info - mBank se zbláznila a za měsíc nasazuje nový sazebník. Zvyšuje se minimální obrat pro vedení karty (nově 1500 Kč místo 500 Kč), zavádí se poplatek za převod ze spořicího účtu eMax (29 za druhý a další převod), výběry z bankomatu částky nižší než 1500 Kč také zpoplatněny 29 Kč.Jsou to cvoci.Takže přejít k Equa, FIO, Air .Na mBank jsou už zajíamvé jen ty vracecí kreditky. 500 Kč mi dává eShop a dalších 500 Kč Plus. Takže každý měsíc shrábnu tisícovku, ale "bankuju" jinde
Beet Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Ještě jedno info - mBank se zbláznila a za měsíc nasazuje nový sazebník. Zvyšuje se minimální obrat pro vedení karty (nově 1500 Kč místo 500 Kč), zavádí se poplatek za převod ze spořicího účtu eMax (29 za druhý a další převod), výběry z bankomatu částky nižší než 1500 Kč také zpoplatněny 29 Kč. Jsou to cvoci. Takže přejít k Equa, FIO, Air . Na mBank jsou už zajíamvé jen ty vracecí kreditky. 500 Kč mi dává eShop a dalších 500 Kč Plus. Takže každý měsíc shrábnu tisícovku, ale "bankuju" jinde Už mi to taky přišlo, a nepotěšilo mě to. Já používám účty mBank jako rozdělovník peněz, např Hodinkový účet. Mám tedy otázku. Má některá z Equa, FIO, Air možnost mít pod hlavním účtěm několik dalších? Tak jak jsem zvyklý z mBank?
Patrik Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 (upraveno) Airbank umožňuje mít až 10 běžných účtů (u Malého tarifu všechny zdarma, mám všech deset ).Na spořicím účtu lze mít tzv. obálky. Není možné do nich poslat peníze přímo, nemají vlastní číslo účtu. Ale jak už jsou jednou na spořáku, tak je lze libovolně přesouvat mezi obálkami a "rootem". Úroky se připisují "do rootu". Počet obálek asi není omezen (já mám jen tři, tak nemám ověřeno) FIO umožňuje mít teoreticky neomezený počet spořicích i běžných účtů (mám jen jeden a jeden, nezkoušeno), dokonce ke každému zdarma kartu. Ale na každém účtu je minimální zůstatek 100 Kč. Upraveno 1. července 2016 uživatelem Patrik
Beet Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Mám lama dotaz, protože jsem to ještě nikdy nepotřeboval, až dnes. Potřeboval by jsem zaplatit 35 zlotých do polské banky. Mám jen účty v CZK. Můj dotaz je. Půjde to udělat, co k tomu budu potřebovat, a kolik to bude stát navíc? KOukám do sazebníků a např v mBank tam vidím min. 250Kč. To je víc než vlastní platba, tak na to bych se asi vyka..l. Mám účty City, mBank, KB, CSOB.
Patrik Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Jsem teď na cestě do zahraničí, ale když vydržíš týden, mohu ti to přes devizovku Fortissimo (devizy.cz) poslat bez poplatku.Z většiny bank to bude "ostatní zahraniční platba" a ta většinou tolik stojí (tedy cca 1 % minimálně 250 Kč).Druhá alternativa je dohodnout se s Polákem a na platbě v EUR a poslat to jako SEPA platbu - v mBank do konce měsíce zdarma, pak za 25 Kč.
vraby Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 ZdarvímJsem u Poštovní banky a chci jít jinam. V mém okolí žádný bankomat,výběr na poště za nehorázný peníz,výběry,vedení účtu atd. Můžete doporučit něco jiného,kolega čel do KB prý vše zdarma.Díky
tmoris Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Ještě jedno info - mBank se zbláznila a za měsíc nasazuje nový sazebník. Zvyšuje se minimální obrat pro vedení karty (nově 1500 Kč místo 500 Kč), zavádí se poplatek za převod ze spořicího účtu eMax (29 za druhý a další převod), výběry z bankomatu částky nižší než 1500 Kč také zpoplatněny 29 Kč.Jsou to cvoci.Takže přejít k Equa, FIO, Air .Na mBank jsou už zajíamvé jen ty vracecí kreditky. 500 Kč mi dává eShop a dalších 500 Kč Plus. Takže každý měsíc shrábnu tisícovku, ale "bankuju" jinde Patriku, je ten obrat myslen na karte nebo na uctu? Ja totiz na karte v mbank nemame zadny obrat, akorat z uctu mi odchazi ruzne pravidelne platby etc. Plus mam od nich ten kontokorent 5kkc, abych za kartu neplatil. Tak si ted nejsem jisty, jestli se me tohle tyka nebo ne.. vedel bys?
bohush Odesláno 2. července 2016 Nahlásit Odesláno 2. července 2016 Mám lama dotaz, protože jsem to ještě nikdy nepotřeboval, až dnes.Potřeboval by jsem zaplatit 35 zlotých do polské banky. Mám jen účty v CZK. Můj dotaz je. Půjde to udělat, co k tomu budu potřebovat, a kolik to bude stát navíc? KOukám do sazebníků a např v mBank tam vidím min. 250Kč. To je víc než vlastní platba, tak na to bych se asi vyka..l.Mám účty City, mBank, KB, CSOB. Díky Patrikovi taky používám Fortissimo, tak jestli chceš, můžu Ti to poslat hned.
Beet Odesláno 2. července 2016 Nahlásit Odesláno 2. července 2016 Díky Patrikovi taky používám Fortissimo, tak jestli chceš, můžu Ti to poslat hned.Už je to neaktuální, každopádně díky za nabídku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se