Patrik Odesláno 29. září 2016 Nahlásit Odesláno 29. září 2016 Patriku, mas nejake insider info? Ja co jsem cetl financni vysledky tak je Equa konecne za 1q a 2q 2016 v zisku a ocekava se, ze to tak zustane... Insider info nemám, ale ten zisk mi přijde jako spíše "kladná nula" a dost dobře možná dosažený spíše nějakou účetní operací (třeba přecenění pohledávek se selháním). V jednom čtvrtletí mi to vychází na 0,05 %, ve druhém na 0,12 % ze základního kapitálu - i když to vynásobím čtyřmi, abych dostal roční výnos, pořád je to málo, akcionáři budou chtít tak 20 násobek nebo i víc. Takže dle MÉHO SOUKROMÉHO názoru bude muset banka provést nějaké změny nejspíše po vzoru mBank (tedy omezení výběrů z bankomatů, zavedení podmínek pro bezplatné vedení karet,...) a to může být její konec. Už tak si uživatelé ve fóru na Finexpertu stěžují na výpadky internetového bankovnictví (já tam moc nelezu, ale také jsem zaregistroval) a pomalé převody v rámci banky (s tím mám celkem problém, někdy to trvá desítky sekund, někdy i desítky minut - dost blbé, když pospíchám nebo chci už jít spát - tak čekat, než se to převede, abych mohl zadat příkaz ven z banky, protože ze spořáku je to za poplatek).
Patrik Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Odesláno 30. září 2016 Podle info na http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1142003&start=3585 došlo u Air Bank k rozšíření spreadu.Bohužel je to cesta, ktarou se vydávají všechny banky, zákaznici to zatím neřeší a je to způsob, kde si zvýšit zisky.
Patrik Odesláno 1. října 2016 Nahlásit Odesláno 1. října 2016 Nová akce Raifky - www.darkomatodmenuje.czNa infolince ale o akci vůbec nic neví, operátora jsem musel navádět na www stránky.
vraby Odesláno 4. října 2016 Nahlásit Odesláno 4. října 2016 https://www.novinky.cz/ekonomika/416464-banka-zuno-v-cesku-konci.html
MadButcher Odesláno 4. října 2016 Nahlásit Odesláno 4. října 2016 (upraveno) Chlapi, refinancuju hypo po rozvodu, cili z hypo na me a bejvalku jdu udelat hypo jen moji vlastni. Jake ted muzu ocekavat nebo vyjednavat uroky pri petiletem fixu? Mam to u Hypotecni banky, a protoze se chci vyhnout penale (fix mi konci az za rok a pul) tak tam skoro jiste zustanu. Upraveno 4. října 2016 uživatelem MadButcher
Patrik Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Na porovnání je dobrá mBank, její výhodou je, že nemá sazby "již od" a neuvádí hodnoty, které normální člověk nedostane, ale ve svém úrokovém lístku má krásně uvedené pro jaké LTV a jakou fixaci dává jakou sazbu. U 5 leté fixace a LTV pod 90 % je to 2,24 % Při 1 a 3 leté fixaci jsou sazby o hodně níž.Zrovna mi přišel mail od jedné finančně-poradenské společnosti, které jsem kdysi nerozvážně poskytl své údaje, že nabízí hypotéky pro všechny za 1,69 %.Podle mého názoru by neměl být velký problém dostat se pod 2 % p.a. O kolik je otázkou, ale ruku na srdce, velký rozdíl v úrocích mezi 1,99 a 1,69 % p. a. nebude, tedy pokud nemáš nějakou obr hypotéku.Spíše si dej pozor na další náklady, různé poplatky a tak. zejména u malých hypoték to celkové náklady poměrně dost vystřelí (to je výhoda mBank, která tyto vedlejší náklady nemá).
Beet Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Chlapi, refinancuju hypo po rozvodu, cili z hypo na me a bejvalku jdu udelat hypo jen moji vlastni. Jake ted muzu ocekavat nebo vyjednavat uroky pri petiletem fixu? Mam to u Hypotecni banky, a protoze se chci vyhnout penale (fix mi konci az za rok a pul) tak tam skoro jiste zustanu.Teď jsem refinancoval a dostal jsem 1.89 bez dalsich poplatku u KB.Měl jsem u Hypobanky a tam mi nabidli pokracovani za 1.79. Ale to uz jsem mel podepsanou smlouvu u KB.
KFL Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Já refinancuju k AirBank, páč u nich jsem už 4 roky s běžným účtem. Maj flat sazbu 1.89, což není nejmíň, ale můžeš kdykoli s hypotékou manipulovat, doplácet, měnit splátky atd., což je třeba pro mě důležitý. Žádný další poplatky k hypo už nejsou (vedení účtu atp. a zmíněný úpravy).
paia Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Od spořky jsem s 5-letým fixem za 1,59, ale jsem zaměstnanec, tak tam mám nějakou slevu. 1
Muffik Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Někomu se může hodit srovnání kreditek 1
Maxmillian Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 https://revolut.com ... tohle jste nekdo nezkousel? Umi vydat fyzickou cc.
Muffik Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Docela by mě to taky zajímalo. Nicméně je tam stále otázka, jak to nejlevněji krmit korunama. https://revolut.com ... tohle jste nekdo nezkousel? Umi vydat fyzickou cc.
Maxmillian Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Zkusim to. Jdou tam posilat penize z uctu nebo primo z karty a penize zpatky se daji posilat take. Umi to jen GBP/USD/EUR (ale poslat penize tam jde z jakekoliv meny) a tvrdi ze pouzivaji interbank exchange rate. Karta mi prijde nekdy za 14 dni. ---How good is Revolut's exchange rate? Revolut's exchange rate is the best you can get for the majority of currencies, as it uses interbank rates, which tend to be slightly higher than Mastercard's or Visa's rates. This excludes Thai baht, Russian roubles and Ukrainian Hryvnia though ? for those, check the rates via the app before you use it in those places. Be aware that Revolut charges a mark up on its rates at weekends, when the markets are closed. It takes the rate at midnight on Friday and adds 0.5% to major currencies, 1.5% to illiquid currencies like the Russian rouble and 1% to other currencies. This applies right up to 11.59pm on Sunday. Please note too that Revolut reserves the right to begin charging a 1% exchange fee (or a small, fixed fee) after a year. What am I charged for cash withdrawals? Nothing up to ?500 a calendar month (or equivalent), 2% above that. Providing you stick to the limits, you won't be charged fees anywhere in the world (unless the machine itself charges a fee).---
spiderer Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 https://revolut.com ... tohle jste nekdo nezkousel? Umi vydat fyzickou cc.Pouzivam to asi 2 mesice a je to dobry, karta prisla cca po 10 dnech domu - maji pekne baleni. Posilam si tam penize kdyz je dobry kurz na pobyt v zahranici, pripadne online platby a prijde mi, ze ty kurzy jsou super.
Maxmillian Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Pouzivam to asi 2 mesice a je to dobry, karta prisla cca po 10 dnech domu - maji pekne baleni. Posilam si tam penize kdyz je dobry kurz na pobyt v zahranici, pripadne online platby a prijde mi, ze ty kurzy jsou super. Parada, dik. Ted se mi to zas bude hodit.
lykan Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Revolut ma i peknou mobilni aplikaci. Ja to pouzivam na nakupy treba blbosti z ciny na Ali atp. Nasypu jenom omezenej obnos na Revolut kartu a vubec nemusim resit zabezpeceni pri platbach pres net, zneuziti karty a podobny lahudky.
MadButcher Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Dekuju za reakce a informace. Uz v kvetnu mi banka nabizela 1,89 % pri libovolne delce splaceni i libovolne fixaci, takze to asi nevypada uplne spatne. Bez poplatku za spravu uveru a bez poplatku za zpracovani noveho odhadu nemovitosti. Jedine co tenkrat chteli uhradit bylo 38 tisic sanckci za splaceni soucasne hypo mimo konec fixace - je to bezny pozadavek kdyz to refinancuju "z narizeni soudu"?
sery.vlk Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Důvod je z hlediska banky irelevantní. Nebo snad úvěrová smlouva nebo všeobecné obchodní či produktové podmínky banky zakotvují výjimku, která by šla aplikovat na Tvůj konkrétní případ? Samozřejmě je na Tobě, zda se související náklady tohoto postupu (třeba částečně) pokusíš přenést na protistranu. Nebo zda banku nepožádáš o prominutí poplatku nebo o jeho podstatné snížení pod pohrůžkou refinancování jiným peněžním ústavem.
Patrik Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Odesláno 6. října 2016 spiderer: jak to krmíš tou cizí měnou? Přece jen převod cizí měny je brán jako zahraniční platba a ty poplatky to musí dost zabít, ne?
Beet Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Odesláno 6. října 2016 Důvod je z hlediska banky irelevantní.Taky si myslím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se