Patrik Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2016 Měl jsem mBank a odešel jsem, když začali (z navždy bezplatných základních služeb) zavádět a pravidelně měnit podmínky pro bezplatné vedení karty a výběry z bankomatu (dnes je tuším podmínka zaplatit kartou alespoň 1500 měsíčně). Stabilně zůstávám u FIO a Equabank. FIO: účty a pohyby na nich zcela zdarma, pouze výběr z cizích bankomatů za poplatek (a při nějakém obratu zdarma) - používám ji na veškeré bezhotovostní operace v Kč a EUR.Equabank: bez jakýchkoli podmínek zcela zdarma účet, pohyby na něm a výběry ze všech bankomatů v ČR zdarma.Upřesním FIO. 10 výběrů v měsíci z jejich bankomatu zdarma, všechny výběry na přepážce, pokud jsou nad 1000 Kč jsou zdarma. Pokud v měsíci utratíš více než 4000 Kč, tak získáš jeden výběr z cizího bankomatu zdarma. Zajímavostí je, že ten výběr zdarma nemusíš využít ten samý měsíc, ale "spoří se" a je možné ho využít klidně za mnoho měsíců. V IB se počet "naspořených" výběrů ukazuje, maximálně je možné jich naspořit 10 (bývalo 5). Při vydání karty tam už 2 výběry máš "naspořené".
Patrik Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2016 Jestli nepotřebuješ vybírat z bankomatů, tak AirBank. Mám jako jednu z bank (korunovej a dolarovej účet) a nikdy jsem tam nic neplatil. Pokud neplatíš tuším alespoň 5 plateb měsíčně kartou, tak úroky k ničemu, nebo vůbec žádný už, ale to je všude asi stejný a o tom to není, pokud to potřebuješ, na to, co píšeš. Jinak jsem ani nikdy nebyl v žádný pobočce, všechno přes net, včetně založení účtu. Internetbanking a smartbanking v pohodě (dokonce ten smartbanking je poměrně hodně vysoko hodnocenej na google play - 4,7 nebo 4,8) To se mi nechce věřit ty výběry zadara u Equa, není k tomu nějaká podmínka?Bývalo "FUP" a to max. 10 výběrů za měsíc, ale už není. V tuzemsku skutečně zdarma, v zahraničí za 9 Kč. Ale je spousta dalších bank, kde jsou výběry z bankomatu zdarma, jen mají podmínku obratu pro bezplatné vedení účtu:Sberbank 25000, Unicredit 15 nebo 50 tisíc (podle tarifu), KB 150 000, ČSOB Premium 50 000. Výběry v zahraničí dokonce všechny zdarma.
Patrik Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2016 Tak rozhodoval bych se mezi Erste a ČSOB premium, mírně bych se přikláněl k ČSOB (nabízí víc pojištění, kromě cestovního ještě na výběr jedno ze tří - internetová rizika, odpovědnost a právní pomoc řidiči vozidla), také má výběr ze všech bankomatů v ČR zdarma, ČS má jen ze svých, v zahraničí mají výběr ze všech obě. ČSOB má o fous lepší kurzy. Každopádně proč si nezřídit obě, je to dvakrát karta Priority Pass, každá se 4 vstupy Tak bez limitu vratek je Axa (dává 0,5 % na produkty Axa) a Miles and More (dává 3 nebo 5 mil za utracených 100 Kč do programu Lufthansy), obě od Unicredit. Nejvíce zase dává Mall od Raifky a to 2 % max 1000 Kč. Pak už je to jen paběrkování - 1 % max 500 dávají karty od KB (Lady a AKarta, obě navíc jen na penzijko od KB), mKreditka PLUS od mBank (ta ale nedává odměny na poště a z dobíjení předplacených karet). 2 % max 500 dává kreditka eShop od mBank z plateb na Internetu (také mezení bonusů jako u mPlus).Špatná není Cetelem, tam je možné si vybrat jeden ze 3 bonusů (2 % max 400 ze všech, 3 % max 600 z intenretu nebo 4 % max 800 z plateb u čerpacích stanic). Já mám ještě Tankovací kartu České pojišťovny, dává 1 % všude a 3 % u čerpacích stanic v ČR max 5500 Kč za rok a stejně jako Cetelem má velmi dobré kurzyJeště jsem zapomněl na 1 % max 1000 Kč u ČSOB World.
Pirx Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2016 To nevím, já používám devizovky (Akcenta, Fortissimo a Easychange) a tomu nemůže žádná banka konkurovat. Třeba Easychange má kurz (v pracovní době, když budeš koukat o víkendu bude horší) u eura stabilně 7 haléřů od středu, při větši platbě by šlo asi ještě smlouvat. Navíc bez poplatků za převod, co má Spořka.Diky, Patriku, nakonec jsem to vyresil pres exchange.cz, nabizej taky prevody, koruny das na jejich ucet v KB, poplatek nula a kurz 27.03, takze do ty sporky uz nestalo za to vubec se jit ptat.
denisbmw Odesláno 18. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2016 Mam csob, rb, kb, air,.. ale stale pocit, ze si clovek nevybere. Stare dobre "vsude je neco". Ale cpat koblihy do polstare, to ne:)))
Beet Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 Diky, Patriku, nakonec jsem to vyresil pres exchange.cz, nabizej taky prevody, koruny das na jejich ucet v KB, poplatek nula a kurz 27.03, takze do ty sporky uz nestalo za to vubec se jit ptat.Zrovna řeším podobný problém. Jak dostat co nejefektivněji na eurový účet u RB Eura. Rozumím tomu správně, že pošleš na exchange.cz účet u KB koruny, napíšeš kam mají poslat eura a oni ti to převedou? Jde mi celkem asi o 500Eur. Má to cenu vůbec řešit, nebo je lepší použít kreditku Cetelem?
Pirx Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 (upraveno) Zrovna řeším podobný problém. Jak dostat co nejefektivněji na eurový účet u RB Eura. Rozumím tomu správně, že pošleš na exchange.cz účet u KB koruny, napíšeš kam mají poslat eura a oni ti to převedou? Jde mi celkem asi o 500Eur. Má to cenu vůbec řešit, nebo je lepší použít kreditku Cetelem?Ja to nechal poslat na ucet v zahranici, nevim jestli to umi/mohou poslat na eurovej ucet tady... to je otazka spis na Patrika, no, ja jsem tam nejdriv volal a po telefonu nejsou moc sdilni, rekl bych ze to souvisi s typem licence od CNB (opakovane prevody) a tim ze nevedi kdo vola :-) , ale pak osobne pri podpisu ramcove smlouvy se daji dohodnout podminky ku spokojenosti vsech zucastnenych stran...Jestli se to ve Tvem pripade vyplati neposoudim, taky ta RB muze mit nejakou palbu poplatek za prichozi platbu v Eurech, kterej smaze tu vyhodu lepsiho kurzu, a exchange ma bez poplatku platby az od ekvivalentu 50.000czk. Upraveno 19. prosince 2016 uživatelem Pirx
Patrik Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 Zrovna řeším podobný problém. Jak dostat co nejefektivněji na eurový účet u RB Eura. Rozumím tomu správně, že pošleš na exchange.cz účet u KB koruny, napíšeš kam mají poslat eura a oni ti to převedou? Jde mi celkem asi o 500Eur. Má to cenu vůbec řešit, nebo je lepší použít kreditku Cetelem?Ano, přesně takhle devizovky fungují. Ty jim pošleš na jejich účet české koruny a oni ti na tvůj účet pošlou vybranou cizí měnu. U 500 EUR to nemá smysl řešit, protože za příchozí SEPA platbu zaplatíš víc, než jsi ušetřil. Tedy pokud nemá devizovka účet také u Raifky, aby to šlo v rámci banky.Obecně není 500 EUR pro devizovku zajímavá částka, Exchange dělá bez poplatku až velké částky, bývalo to 100 000 Kč, když jsem se o ně zajímal, kolega teď píše o poloviční částce. Ani ostatní devizovky nejsou nakloněny malým platbám, Akcenta dává vyšší poplatky u plateb pod 2500 EUR, Roklen neprovede obchod pod 1000 EUR. Nejvstřícnější k malým platbám je Easychange i když i ti nechtějí uzavírat "neperspektivní smlouvy", takže to chce při uzavírání trochu "vzbudit dojem", že to budou větší částky a dlouhodoběji. Jak už máš rámcovou smlouvu uzavřenou, udělají s tebou obchod i za 1 euro. Ale účet u Raifky nemají, jen ČS, KB, ČSOB a FIO. Cetelem má tu výhodu, že krom toho, že má super kurzy, tak má ještě vratku (400 - 800 Kč dle typu aktivovaného bonusu), tím se dostaneš pod středový kurz. Navíc taková platba jde i lépe vyreklamovat, než bankovní převod a je okamžitá. Pokud tedy partner přijme platbu kartou, není co řešit. Jinak je, jak píše kolega, lepší poslat peníze rovnou do zahraničí, na rozdíl od banky to máš i bez poplatku a lepším kurzem.
Patrik Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 ale měl jsem kamaráda u Raifky a říkal, že se dá celkem jednat s jejich dealingovým oddělením a vyjednat lepší kurzy. Ovšem s 500 eury moc vyjednávací pozici mít nebudeš
guzmic Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 Na téma bezplatných účtů jsem psal i článek http://www.mesec.cz/clanky/jaky-bezplatny-ucet-je-idealni-primo-pro-vas/, i když od té doby došlo k nějakým změnám, zejména zhoršení podmínek u mBank. Bezplatné účty (účet, karta, převody) bez nutnosti plnit podmínky jsou u nás tři: FIO, Air Bank a Equa, po Novém roce k nim asi přibude Creditas (nyní záložna, od ledna banka). Jestli žiješ na Slovensku, tak bych rozhodně doporučil FIO a založit si ho přímo na Slovensku. Účet je "československý", má zároveň české i slovenské číslo účtu. Dokonce ten založený na Slovensku má lepší parametry, než ten založený v ČR. A u FIO má účet i spousta devizovek, takže můžeš výhodně měnit eura a koruny aniž bys platil poplatky za SEPA převody. Takže moje doporučení je FIO + účet u devizovky Easychange. Můžeš si samozřejmě nechat i účet u KB a přejít na Top nabídku. Když uděláš obrat 150 000 Kč za měsíc (i uměle ), tak máš základní služby zdarma. Já, mimo jiné, mám i tenhle účet Děkuji Ti moc za info. Nejbližší pobočku Fio mám v Žilině tak se tam zajedu podívat a založím si tam účet jak nenajdu nějaký problém.
FraK Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 Nevite, jestli ma nejaka stavebni sporitelna rozumne podminky pro ukladani penez? Co jsem zatim videl, tak nabizi urok 1% a poplatek za uzavreni smlouvy taky 1%. K tomu chteji platit par stokorun za vedeni uctu. To mi prijde tak hrozne, ze radeji ozelim statni prispevek, nez abych prodporaval takoveto pijavice.
wizard-ov Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 ČS má tuším 495,- za uzavření přes net...
Patrik Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Nevite, jestli ma nejaka stavebni sporitelna rozumne podminky pro ukladani penez? Co jsem zatim videl, tak nabizi urok 1% a poplatek za uzavreni smlouvy taky 1%. K tomu chteji platit par stokorun za vedeni uctu. To mi prijde tak hrozne, ze radeji ozelim statni prispevek, nez abych prodporaval takoveto pijavice.Většina stavebních spořitelen má nějakou slevu při uzavření přes Internet, někdy lze o poplatku vyjednávat - třeba Raifka má speciální tarif, kde může (na úkor své provize) prodejce poplatek i odpustit, jde to dokonce i na poště, ale skoro nikde to neumí. Mám tam kamaráda, zkusím se zeptat.
Patrik Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 (upraveno) ....tak pokud jsi z Prahy tak by to bez poplatku šlo, kdyžtak mi napiš SZ Alternativou (ale bez státního příspěvku) bude nová banka Creditas, která na spořáku od ledna slibuje 1 % p.a. Upraveno 20. prosince 2016 uživatelem Patrik
Beet Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Cetelem má tu výhodu, že krom toho, že má super kurzy, tak má ještě vratku (400 - 800 Kč dle typu aktivovaného bonusu), tím se dostaneš pod středový kurz. Navíc taková platba jde i lépe vyreklamovat, než bankovní převod a je okamžitá. Pokud tedy partner přijme platbu kartou, není co řešit. Jinak je, jak píše kolega, lepší poslat peníze rovnou do zahraničí, na rozdíl od banky to máš i bez poplatku a lepším kurzem.Já to potřebuju na běžné placení na služebkách. U nás na firmě změnili podmínky a přestávají vyplácet zálohy, takže mi vyschl zdroj Eur v hotovosti. Takže pro tyto účely bude asi nejvhodnější ta kreditka Cetelem (mám) a občas si vyměnit pár stovek Eur v hotovosti. Je to tak?
Patrik Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Přesně tak. Případně ještě Tankovací karta České pojišťovny
Patrik Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2016 Jen takové info pro klienty Monety (dříve GE). Na pobočkách rozdávají granule pro psy a kočky. Stačí si říct. Ale množství je tak spíše jako pamlsek, ale když je to zdarma. A někde se ani neptají, jestli jste klienty.
wave ceptor Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2016 Patriku, kolik jsi obešel poboček a kolikrát?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se