gratianus Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 Takže, ako nový člen tohto fóra sa chcem pochváliť novými hodinkami, ktoré mi prišli pred pár dňami, kupoval som cez ebay, cena vrátane poštovného bola takmer 230?: Poljot Ruslan. Priznávam, s presným výrobcom si istý nie som (odkedy počúvam zmeny pri značke Poljot), predajca však ručí že všetko je z Ruska :-). Chronograf, minerálne sklíčko, priemer 39 mm, vodotesnosť 5 ATM (je to však bez záruky, takže asi neriskujem), kožený remienok (Buffalo Leather Russia), certifikát, drevená krabička, papierová krabička. Počet vyrobených kusov by mal byť 500. Som spokojný s funkčnosťou, i keď malé nedostatky tu sú: kožený remienok sa príliš odiera pri zapínaní, má na môj vkus zvláštne zapínanie podobné, ako pri kovových remienkoch. Ručičky na hodinkách splývajú s ciferníkom - horšia viditeľnosť, ale dá sa na to zvyknúť. Luneta nie je otočná, ale s tým som počítal. Hmotnosť tiež nie je ich pozitívom. Na druhej strane sú na prvý pohľad odolné a prakticky som po týždni nezaznamenal žiadne odchýlky v presnosti. Na mechanické hodinky perfektný výrobok bez akýchkoľvek nedotiahnutých detailov vo vzhľade, navyše veľmi pekný a pútavý. Takéto mechanické hodinky som vždy chcel.
habadej Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 Je to taková ruská klasika. Shop je ověřenej. S těma limitkama u Rusů, to známe všichni jak to je. Ta čitelnost je fakt horší, nevím jestli bych si zvykl. No a to éro nad nápisem Ruslan je fantastický...., asi to bude ten Ruslan.
gratianus Odesláno 19. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Vidíš, to s tými limitkami som napríklad nevedel, ale dalo sa to vcelku vytušiť. Opýtam sa asi hlúpo, ale keď píšu že séria má 500 ks, koľko ich môže byť v skutočnosti? Je to taková ruská klasika. Shop je ověřenej. S těma limitkama u Rusů, to známe všichni jak to je. Ta čitelnost je fakt horší, nevím jestli bych si zvykl. No a to éro nad nápisem Ruslan je fantastický...., asi to bude ten Ruslan.
Bert Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Ruslan určitě: Zdroj: http://www.pictaero.com/en/pictures/picture,50917 No, a po počtu hodinek v ruské 500 ks. limitce se ani neptej. Dle mého odhadu může číslo oscilovat někde mezi 499 a 5001 :-)
habadej Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Konkrétně toho tvého modelu bude 500 kousků. Pak nepatrně něco změněj, nápis Ruslan nebo na dýnku něco pozměněj, nepatrně ručky apod. a jedou novou limitku.
Radimk Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Vidíš, to s tými limitkami som napríklad nevedel, ale dalo sa to vcelku vytušiť. Opýtam sa asi hlúpo, ale keď píšu že séria má 500 ks, koľko ich môže byť v skutočnosti? No, překvapivě jich bude opravdu 500, ale až je vybouchají, tak provedou nějakou mikrozměnu v designu a šup další "limitka" je na světě. Ale to by mě trápilo uplně nejmíň. Jsou pěkný, i když já osobně bych si z rodinky "Strela-designu" vybral trochu jiný kousek,. Jsou to prostě pěkný čistý rusáci se vším všudy.
NIGHTinGALE Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Mně přijdou dobrý. Strela design funguje. No a Ruslan je docela zajímavej stroj, takže proč ne
gratianus Odesláno 19. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. března 2011 (upraveno) Tak to áno, "podobných" kúskov je veru dosť. Priznám sa, že som si ich zamiloval v jednom hodinárstve, mali však čierny ciferník a vyzerali ako pozlátené. Lenže cena presahovala 400?, čo bolo podľa môjho názoru príliš (aj za iné verzie a nie pozlátené). Týmto sa nedá uprieť naozajstná efektnosť, stačí že sa mi vyhrnie košeľa a ten biely ciferník svieti dookola :-). Na druhej strane na slnku si ho musím aj via ráz natáčať, aby som zbadal ručičky :-). Trochu ma mrzí tá neistá vodeodolnosť. Ešte premýšľam aj nad Vostok Amphibia, ale to niekedy inokedy. Na ruské hodinky som kus zaťažený, prvé som mal detské Zarja a potom Rakety. No, překvapivě jich bude opravdu 500, ale až je vybouchají, tak provedou nějakou mikrozměnu v designu a šup další "limitka" je na světě. Ale to by mě trápilo uplně nejmíň. Jsou pěkný, i když já osobně bych si z rodinky "Strela-designu" vybral trochu jiný kousek,. Jsou to prostě pěkný čistý rusáci se vším všudy. Upraveno 19. března 2011 uživatelem gratianus
gratianus Odesláno 19. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Veru hej, už som si kus od nosenia hodiniek odvykol, tak tieto naozaj ťažšie na ruke pociťujem dosť. Mně přijdou dobrý. Strela design funguje. No a Ruslan je docela zajímavej stroj, takže proč ne
gratianus Odesláno 19. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Tak a ešte kde našli "súdruhovia" z Ruska námetový vzor:
PavelK Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Pěkné, jen si mohli odpustit tu nefunkční atrapu logaritmického pravítka a dát tam místo toho třeba tachymetrickou stupnici.
bandicoot Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Co mi trochu vadí opticky a platí to obecně, jsou ručky, který nedosahují k indexům. Zde je to minutovka a ručky subciferníků.
gratianus Odesláno 23. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2011 No mám pocit, že by tá "nefunkčná atrapa" logaritmického pravítka predsa len mohla mať nejaký význam, ale neviem aký :-). V tomto prípade by skôr pomohol priložený návod, ktorý absentoval. Po pravde poznám viacerých ľudí, ktorí jednu alebo druhú funkčnosť na hodinkách majú, ale nepoužijú to ani raz ročne - maximálne sa s "kolečkom" hrajú dakde v reštaurácii... Kombinácia hodiny/sekundy/dátum/stopky mi bohate stačia a myslím, že je to daň za cenu... Pěkné, jen si mohli odpustit tu nefunkční atrapu logaritmického pravítka a dát tam místo toho třeba tachymetrickou stupnici.
gratianus Odesláno 23. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2011 To je pravda, veľkosť, tvar i viditeľnosť ručičiek sú nedotiahnuté... Co mi trochu vadí opticky a platí to obecně, jsou ručky, který nedosahují k indexům. Zde je to minutovka a ručky subciferníků.
boo-beek Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Odesláno 23. března 2011 (upraveno) Hele, mate nekdo poneti, jestli byl driv "strela-design" nebo Breitling Montbrillant? Upraveno 23. března 2011 uživatelem boo-beek
lukin_ova Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Odesláno 23. března 2011 Chválím fotky. Na ruské hodinky vypadají báječně a ty některé nedotaženosti, o kterých se zmiňují předřečníci, jsou to co k nim sedí. Není to Švýcarská dokonalost a dotaženost a to je na nich krásné.
gratianus Odesláno 23. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2011 Ďakujem, krásne si pomenoval to, kvôli čomu som si ich vybral - majú proste niečo do seba. Chválím fotky. Na ruské hodinky vypadají báječně a ty některé nedotaženosti, o kterých se zmiňují předřečníci, jsou to co k nim sedí. Není to Švýcarská dokonalost a dotaženost a to je na nich krásné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se