šarik Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2006 Neváhej a ber. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šarik Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2006 To bude starší. Já mám pocit, že je to druhá půlka 70. let- teda jestli jsou to automaty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saboter Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2006 Jasné, krabička, papiere , nepoužité - to sa cení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2006 To bude starší. Já mám pocit, že je to druhá půlka 70. let- teda jestli jsou to automaty. Nejsou to automaty, je to kalibr 68, jak jsem už psal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2006 Měl bych dotaz pro PRIMA: ...plastické indexy (prý se to dělalo frézováním - jaktože to v Eltonu dnes neumí?)... A taky mi ten hodinář říkal (je už v penzi), že zrychlené překlápění data přetáčením přes dvanáctku a zpátky, vymysleli u nás a ani Švýcaři to v té době neuměli. Je to pravda? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 14. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2006 Plastické indexy se nefrézovaly. Všechny plastické číselníky byly vyrobeny lisovacími technologiemi. Teprve povrchová úprava byla dokončena diamantovým nástrojem. Co se týče překlápění data, tak i moje informace dosvědčují, že překlápění data pomocí maltézského stavítka byl konstruktérský počin zaměstnanců Eltonu. V jiných hodinkách jsme takovýto systém doposud neidentifikovali, takže mohu říci, že tato informace je pravdivá. Jinak ty nové hodinky s dokumentací za tu cenu stojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hracicka Odesláno 14. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2006 Objevil jsem v jednom hodinářství úplně nové Primky, originální krabička a doklady. Jsou asi 20 let staré, ale nikdy nepoužité, hodinář mi je vyhrabal ze zásob. Chce za ně 900,- Kč, co vy na to? Obrázek jsem si dovolil vypůjčit z tohoto fóra jen pro ilustraci, který je to model. Ten můj má černý ciferník a řemen, stříbrné pouzdro, ručky i plastické indexy (prý se to dělalo frézováním - jaktože to v Eltonu dnes neumí?) a opakuju, jsou to fungl nové hodinky. http://xs68.xs.to/pics/06071/HodPrim01.JPG Teď jsem si uvědomil, že jsou s datumovkou, kalibr 68. Za ty penize to je zadarmo. Myslim, ze realna cena muze byt dnes az 1.500,- . Napresrok uz mozna 2.000,- :-) Ceny nizsi nebudou. Az se doproda to, co cela leta lezelo v zastavarnach a bazarech, tak cena u takhle krasnych kousku uz jenom poroste. P.S. kdyby jsi se jich chtel zbavit, nebo za neco vymenit ;-).. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
georg Odesláno 15. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2006 Byť jsem nikoho z vás nikdy neviděl, přesto mám potřebu se vám svěřovat - tedy co se hodinek týče. Dnes jsem si dohodnul se známým (telefonicky), že koupím jeho hodinky - prim Sport I. Dodnes je nosí, viděl jsem je u něj na ruce minulý rok na podzim. Přistoupil jsem na cenu 1500,- Kč - ani pořádně nevím, jak vypadají. Určitě jsou funkční, ale nošené. Pošle mi je v balíčku. Jsem cvok? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 15. února 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2006 To se mi zda moc. Za tu cenu by musely byt netknute. Ja jsem ted odmitnul 2 kusy, kazdy zhruba za 500 a to jen proto, ze stav nebyl prilis pekny. Porad tak nejak doufam, ze sezenu neco lepsiho Prece jen jich bylo vyrobeno dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukáš Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 to odklizeč: Přesně tak, žádné vykořisťování se konat nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 Je to těžké. Když chcete někomu sundat hodinky z ruky a on k tomu nemá svůj vlastní vážný důvod, má to svoji cenu, která se nedá srovnávat s tržní. Záleží na tom, jak vypadají, kolik jste ochotni ztrávit času jejich sháněním a v neposlední řadě jak moc po nich toužíte. Je to osobní záležitost. Pokud budete hodinky následně renovovat použitím nerezového pouzdra, hodinky možná na čas ztratí na exkluzivitě, ale s o to větší hodnotou se potom mohou prokázat v pozdějších letech. Logika je jednoduchá. Příběh originálních hodinek blíže neurčený počet hodinek, vyrobených v řádech tisícovek. Renovaci, je možné brát jako zhodnocení a prodloužení jejich působivého příběhu o další významný mezník v jejich vlastním životě. Osud takových hodinek je prostě pestřejší, a to se s určitým odstupem vždy cení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
georg Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 No, je to tak, jak říká Prim. Ten člověk si je kupoval jako nové, dnes je mu 56 let. Znám jej cca 4 roky, stýkáme se pracovně 3 - 4 za rok. Já mu ty hodinky opravdu sundávám z ruky - a líbí se mi, že o těch hodinkách vím vlastně vše. Ale jestli např. příští týden narazím někde na sporty 1 za pětikilo, tak mě to zamrzí. Faktem je, že jsem na ty jedničky ještě nikde nenarazil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mnovace Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 2georg před nějakým týdnem jsem prodával prim sport 1.gen v super stavu - ne abych vydělal - viz thread prodám a prodal jsem je za daleko víc než jsem původně čekal. Tvá cena 1500 je super kdybych já tehdy ještě chvíli počkal mohl jsem je v klidu prodat za 3000Kč. Prim 1,gen je celkem problém sehnat /alespoň tady v Ov/ a toho že cena půjde dolů bych se nebál spíše půjde nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 No tak to mi Prim 1 gen bude zřejmě ve sbírce chybět. Nu což budu si muset udělat radost něčím jiným. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rango Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 Mne sa podarilo zohnat do zbierky vreckove PRIMky, zatial som sa o takych nedocital ani tu na fore, zeby ich bolo nejak malo vyrobenych? V kazdom pripade su v super stave, nenosene...ako nove, ziadny skrabanec. Vie niekto aj o inej verzii vreckovych primiek? Popripade v ktorych rokoch sa vyrabali atd? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 Jsou pěkné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
georg Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 Povedl se ti pěkný kousek - jaký mají rozměr (průměr)? V tomhle stylu by to byly i pěkné náramkové hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rango Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 to georg: Dik...Priemer 38mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2006 Podobné hodinky nosívaly (a snad ještě nosí) často zdravotní sestry v nemocnicích. Při jejich práci jsou náramkové hodinky nepraktické nebo někdy dokonce i zakázané. Kamarádka něco podobného měla, ale mám dojem, že to bylo cosi z Ruska, ne PRIMky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2006 Kolik si za ně dal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se