Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

No vy tu všichni hulite vše mimo Kuby, tak to nebude tak hrozny:)

Já zase nehnulim nic jiného, tak uvidím

Ale jak říkám v Canade vždy Kuba byla a od tud šla do USA - Chicagu bylo úplně v pohodě koupit Kubu, resp ji dovézt z can.

Nemalujte čerta na zeď :)

Odesláno

Nečítal som nič podrobnejšie, ale ide zatiaľ iba o obmedzenie embarga. Čiže občania môžu vycestovať na Kubu ako turisti a vyviezť cigary v hodnote 100 dolárov. Ale je jasné že postupom času sa zruší embargo úplne. :)

Odesláno

Daval som tu link niekedy pred vianocami, neviem kde ste spali doteraz.. :)

Kazdy us obcan si moze legalne doviezt kubanske cigary v hodnote 100usd. Cestovanie na kubu je mierne volnejsie ale nie uplne uvolnene, kazdopadne si tie cigary moze kupit kdekolvek na svete a priviezt, a to je pointa.

Doteraz to bolo uplne zakazane a irelevantne kde ich clovek fyzicky kupil - kubanske boli zakazane pod pokutou az milion usd alebo basa tusim do 10r.

Takze dopyt vzrastie a vzrastu aj ceny, aj vyskyt fejkov. A ak bude rast cien velky, moze to so sebou potiahnut aj lepsiu nekubansku produkciu..

Akurat ma serie Robaina ze stale robia len 25pack, co je nad bezcolny limit kazdej normalnej krajiny. Oni snad nikdy nepoculi o marketingu.. :-(

Odesláno (upraveno)

Tak vcera jsem dal "uzenace" a to Kentucky Fire Cured Fat Molly velikost 5 x 56 a musim rict ze je to velice prijemny koureni, lehce uzene tony jsou pritomny, ale opravdu v male mire, celkove je chut jemna, vyvazena stredne silna, fakt dobrota, musim taky vyzdvihnout konstrukci, soudruzi z Drew Estate se vytahli, pocet korekci 0 a krasne krouzkoval, ani jednou jsem nemusel zapalovat, diky vetsimu prumeru vydrzi dlouho bez povsimnuti, doutnik je slusne nacpany, delka koureni 1:45 coz je slusny na tu delku, jediny problem vidim v umisteni v humidoru s ostatnimi doutniky, tam je riziko prenosu vune, doutnik sice pres celofan neni temer citit, ale po vyjmuti je to jina, aroma opravdu neobvykle. Jeste jedna zajimavost je pridany druhy kryci list od ringu po hlavu doutniku, musim zjistit ucel, poptam to v Drew Estate :-)

post-22496-0-00528400-1421490514_thumb.jpg

post-22496-0-61038900-1421490706_thumb.jpg

post-22496-0-48578700-1421490835_thumb.jpg

Jak jsem rekl doutnik je stredne silny tak mi jeste zustalo mistecko na dalsi :-) dal jsem notoricky zname Oliva V Belicoso ktery mi pred nejakou dobou prisel subjektivne hodne silny, musim rict ze se mi tolerance asi hodne posunula protoze jsem silu nevnimal, jen paradne vyvazenou chut. Opet palec nahoru, celkove to byl podareny vecer

post-22496-0-43838800-1421491090_thumb.jpgpost-22496-0-47106300-1421491144_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Bob
Návštěvník vwtyp11
Odesláno (upraveno)

Když mne furt strasite, tak jsem pokoupil a zbytek co se nevešel do humidoru doma a jede do vikendoveho -zasobniho;)

post-18062-0-59888000-1421523113_thumb.jpg

Upraveno uživatelem vwtyp11
Odesláno (upraveno)

Chlapi, stalo se vám, že by vám ty doutníky kompletně přestaly chutnat? Já to na sobě poslední dobou pozoruju, resp. už od léta. Omezil jsem to kvůli klukovi (odpolední grilovačky apod.), nechci dávat špatný příklad a on je strašněj vyšetřovatel.  :lol2:  V pátek měl kámoš narozeniny, dal jsem si po jídle svůj nejoblíbenější a ten požitek tam prostě už nebyl. Chutná mi to míň a míň. Měl jsem doutníky i z jiných humidorů, čerstvě koupené, takže skladováním to nebude. V humidoru mám poslední dva, dřív bych to už dávno doplnil, ale takhle to vidím, že poslední si dám na své kulatiny a skončím úplně...

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli měl někdo podobnou zkušenost.

Upraveno uživatelem Wanderer
Odesláno (upraveno)

wanderer - daj si pauzu. ja to mam tak ze niekedy nemam na cigary chut aj pol roka, aj 9 mesiacov, proste nulovy zaujem (cigarety nefajcim, povazujem sa za nefajciara). Potom na mna dojde chut tak si dam. Niekedy jeden, niekedy taham tri dni kazdy den daco, to uz mam zaludok jak handru. A potom zase dlho nic - nie ze nemam prilezitost, ale nemam na to proste chut. U mna je cigara aj o pohode, dobrom piti, spolocnosti ci atmosfere. Naposledy som mal prijemnu session v Emirates Lounge s takym sedivym nemcom, mal zlate vintazne Longines, vypytal som ohen, pochvalil hodinky, chlapik uvidel Montecristo a Glyciny a bol z toho prijemny pokec s cigarou a konakom. A to boli pre mna v ten den ranajky - cigara, konak a kava.. Proste som mal chut. 

cize si daj pauzu, ono to pride. nic ti neujde, len zalievaj humidor aby neuschli :)

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

doutníky se v zimě kouří daleko hůř než v létě. Tedy pokud nemáš to privilegium a můžeš si ho dát doma :-). Chuť určitě přijde sama obzvlášť s otevřeným rumíkem nebo koňáčkem.

Odesláno

jj , Kentucky jednoznacne stoji za vyskusanie , hlavne ta aroma okolo neho ...to nie je bezny doutnik  :smoke:

Odesláno

Z Davidoff jsem mel jen klasiku, naposledy Grand cru, nevim uz jaky cislo a nebylo to spatny, ale zadnej zazrak to nebyl, s temahle nemam zadnou zkusenost, jsou dobry? Mozna by slo neco z excaliburcity zajistit pres moravsky cleny, ale asi by toho muselo byt vic aby to melo smysl resit.

Odesláno

podla mna najlepsi davidoff ,  vyborne plne chute   a ze ich je pozehnane teda ,   oriesky , karamel , krem , cokolada , kava , koza  ....

velmi pekna naloz a pri tom doutnik nie je silny      (max. medium-full )      sice to hodnotim  len na zaklade jedneho kusku ktory som mal za 460 kc (este ze som ho dostal, pretoze to uz je cenova kategoria , ktoru moc nie som ochotny akceptovat za 1ks doutniku ) !!! 

ale bol to zazitok ....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...