Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vážení přátelé,

rád bych vám ve stručnosti představil svůj poslední tikající kousek. Nejprve ale jak jsem se k němu dostal.

Prakticky od začátku roku jsem měl nutkavou potřebu změny - přeci jen Stowa Marine Original jsem nosil na ruce přes rok (což je u nás "postižených" docela dost...) :) Snažil jsem se pátrat a vybírat, ale osobně pociťuji nedostatek hodinek v ceně pod 20 tis. Kč, které mají alespoň malou historickou vazbu - či nějaký jiný bonus ke klasice ETA/UNITAS + pouzdro + tři ručky + logo výrobce na ciferníku...snad mi rozumíte :) Nebudu to dál zdržovat. Jednoho krásného rána (venku teda bylo hnusně) jsem na zahraničním fóru objevil pilotky Archimede Pilot Original ve 100% stavu (prakticky nenošené). O normální verzi s ETOU 2824 bych zájem neměl, ale ten strojek...ten mě prostě dostal :D

Posted Image

Zdroj: Ranfft

Uvnitř se nachází manuální strojek Junghans 687.73 (J87), který byl v roce 2005 v počtu 90 ks objeven Thomasem Icklerem. Strojky (přestože se jednalo o NOS stav) byly promazány a seřízeny a následující 2 roky se v Archimede zabývali vývojem této limitky. V tomto případě lze skutečně mluvit o LIMITCE, jelikož šance další výroby je prakticky nulová. Zároveň se mi líbí, že se tyto pilotky přibližují historické předloze díky manuálnímu nátahu + centrální vteřinovce, což je jinak s dnešními strojky poměrně problém, protože předělaných UNITASů je nedostatek a vývoj vlastního strojku není levná záležitost.

Co se týče osobního pocitu z hodinek - na ruce mi sedí perfektně, tikají krásně, lumi se mi zdá velice slušná a ciferník je krásně přehledný (žádné logo, nápisy a podobné zbytečnosti). Dýnko je plné, což se k těmto hodinkám hodí mnohem více než průhled (můj osobní názor). Originální řemen jsem okamžitě nahradil za skvělý kousek od Stowy, který na ně padne jako ulitý a jeho vintage vzhled ještě více podtrhuje celkový charakter hodinek. A pro úplnost - vlastním kus 73/90 :)

Technické detaily nemá cenu blížeji popisovat, to už si přečtete sami :)

- limitovaná edice 90 kusů (vyrobeno v roce 2008)

- více než 40 let starý strojek Junghans 687 (bez hackingu), ruční nátah, 18 000 kmitů/hodinu, 17 kamenů, 45 hodin rezerva, více info ZDE

- pískované pouzdro

- 42 mm průměr bez korunky a 10 mm výška

- 20 mm rozteč nožiček

- plné dýnko

- modřené ručky

Jdeme na fotky... :)

Z dnešního odpoledne (pouze z mobilu, omlouvám se):

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pro lepší představu přidávám vypůjčené fotky člena WUS Guy 67:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Zdroj: WUS

Upraveno uživatelem Heky
Odesláno

Díky všem ;)

skalis:

Dobrý postřeh! Dej klidně vědět, až budeš mít cestu kolem - pokecáme :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Parada. Jen ten Archimede remen s jednim nytemi mi fakt nesedi...

Návštěvník km.kmk
Odesláno

Parada. Jen ten Archimede remen s jednim nytemi mi fakt nesedi...

jeden cvoček je fakt málo, ale na 20mm by se asi dva moc těsnali
Odesláno

lukin_ova:

Pořádný test lumi jsem zatím nedělal, takže ti neumím pořádně odpovědět. Jako Seiko to nebude, ale průšvih taky ne :)

Tada:

Mně se taky nelíbí, proto šel během prvních 20 vteřin pryč :)

km.kmk:

Že ses pořádně nedíval na ty moje první fotky...? :D Tam je řemen se dvěma nýtama :)

Odesláno (upraveno)

Velká pochvala za hodinky a ještě větší za fotky. Omlouvám se za offtopic, ale mohu se zeptat, jakým mobilem je to foceno? Naprosto bez šumu, skvělá ostrost i hloubka ostrosti... Ještě než jsem si všiml komentáře v závorce, říkal jsem si v duchu, jak je to pěkně nafoceno zrcadlovkou... Díky moc.

Upraveno uživatelem DadB
Odesláno (upraveno)

Velká pochvala za hodinky a ještě větší za fotky. Omlouvám se za offtopic, ale mohu se zeptat, jakým mobilem je to foceno? Naprosto bez šumu, skvělá ostrost i hloubka ostrosti... Ještě než jsem si všiml komentáře v závorce, říkal jsem si v duchu, jak je to pěkně nafoceno zrcadlovkou... Díky moc.

Dík za pochvalu :) Foceno pomocí HTC Desire a následně prohnáno Photoshopem (kontrast, doostření, zmenšení a tak) :) Upraveno uživatelem Heky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...