Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rodina která má měsíční příjem 100 tisíc hrubého si moc vyskakovat nemůže, to má kamarád a tak tak vychází, protože platí 25 tisíc. hypotéku. V Praze v IT businessu (tedy manažer) je 100 tisíc základní plat, bez prémií. Odhaduju že příjem nad 150 tisíc měsíčně má v Praze tak 50 tisíc lidí.

Josefe , myslim ze za tenhle prispevek bys dostal leckde po hube...

• Odpovědi 113
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Po hubě né, ale řekl bych si, co to musí být za člověka, ten, co to píše a ten, který nemůže vyjít :D.

Vsak ty si taky cyvylyzovany. U Bilyho kone na namesti by mu to vysvetlili :D

Odesláno

"Rodina si nemuze vyskakovat ze 100 000 hrubeho"!!!!!!!!!! To je vtip ne, Josefe ty asi zijes mimo realitu. Jsou rodiny s detma, ktery maj prijem treba 30 - 40 a z toho normalne plati hypoteky, a mozna ze maj jeste mene. Pokud tvuj kamos nemuze vyjit ze 100 litrama, tak je hlupák!

Proč tolik zla a nadávek? Je to výborný a velmi solidní člověk s rodinou a dvěma malými dětmi. Po zaplacení hypotéky mu zbyde 50 tisíc a musí platit jídlo, oblečení, auto, půjčky, energie atd tedy za celou rodinu. Taky musí něco šetřit a něco dávat na dovolenou, prostěj iná životní úroveň. Realita je pořád stejná, jsou lidi kteří berou 15 tisíc hrubého (spousta mých známých) jsou lidi kteří berou 100 tis. hrubého (dost mých známých) a lidi co berou 1 mil. měsíčně (pár mých známých co podnikají). Pokud si někdo vezme hypotéku 15 tis. měsíčně s platem 30 tisíc čistého, tak je prostě hazardér.

Odesláno (upraveno)

Není, jen je zvyklý na jinou životní úroveň, kde se skutečně musí uskromnit.

Josefe, mega měsíčně, to už jsou lepší než pan Bárta :D

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno (upraveno)

Peta-Biker: Přesně tak, ten plat měl již dříve bez rodiny a hypotéky a bydlel v nájemním bytě, který platila firma.

Promiň, ale náš majitel firmy má roční zisk cca 30 milionů před zdaněním. Samozřejmě to není výplata, ale příjem to snad je, nebo ne?

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Peta-Biker: Přesně tak, ten plat měl již dříve bez rodiny a hypotéky a bydlel v nájemním bytě, který platila firma.

Promiň, ale náš majitel firmy má roční zisk cca 30 milionů před zdaněním. Samozřejmě to není výplata, ale příjem to snad je, nebo ne?

Asi jó, nevím, tak dobře na to nevidím a upřímně, je mi to jedno. Vždycky se budou mít někteří líp a někteří hůř. Co jsem chtěl říci? Že v mým okolí je spousta známých, co maj malé děti, mají kolem 30 měsíčně+- , z toho půlka je hypotéka a musí vyjít, prostě se uskromní. Jde to, záleží to na tom, jak si kdo představuje životní standart. To, že jsme zpohodlněli a zlenivěli, to je věc druhá.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

Pokud si někdo vezme hypotéku 15 tis. měsíčně s platem 30 tisíc čistého, tak je prostě hazardér.

30k čistého jsem do teď měl a šlo v našem regionu o vyšší příjem (coby plat zaměstnance). Pokud jsem chtěl se ženou založit rodinu, museli jsme z 1+1 pryč a nic než hypotéka (úvěr ze stavebního spoření) nám nezbývalo. Vzali jsme si úvěr 2/3 z hodnoty nemovitosti, splácím 8k (28 let) + dalších cca 9k spojených s náklady na bydlení (fond oprav, UT, TUV, SV, elektřina, plyn, TV, internet apod.). Každý si umí spočítat, kolik nám zbylo na "ostatní" náklady (manželka na mateřské s dvojčaty dostává 7,5k) a nestěžujeme si, dokonce i na hodinky mi často zbylo.

Jenže pak stačí málo - v mém případě nezaviněný úraz = ztráta zaměstnání... Doufám, že se z toho dostanu co nejdříve, nechci tu bulet, ale je na tom spousta lidí ještě hůře než my. A nic jiného než hypotéka jim ke splnění základního věci jako bydlení nezbývá - v našem regionu jsou splátky za úvěr téměř stejné jako pronájmy, rozdíl max. 2-3 k měsíčně...

Odesláno

Proč tolik zla a nadávek? Je to výborný a velmi solidní člověk s rodinou a dvěma malými dětmi. Po zaplacení hypotéky mu zbyde 50 tisíc a musí platit jídlo, oblečení, auto, půjčky, energie atd tedy za celou rodinu. Taky musí něco šetřit a něco dávat na dovolenou, prostěj iná životní úroveň. Realita je pořád stejná, jsou lidi kteří berou 15 tisíc hrubého (spousta mých známých) jsou lidi kteří berou 100 tis. hrubého (dost mých známých) a lidi co berou 1 mil. měsíčně (pár mých známých co podnikají). Pokud si někdo vezme hypotéku 15 tis. měsíčně s platem 30 tisíc čistého, tak je prostě hazardér.

Promin, ale to je proste demagogie. At je solidni a vyborny jak chce, pokud neumi vyjit ze 100 litrama, tak neni v poradku. Ja mam take relativne vysoky prijem a fakt nemám problemy tveho kamaráda Posted Image Ziju si jako prase v zite a jeste usetrim. Hypoteka s 30 tisicema platu je uplne v pohode, mnoho rodin to tak resi (i cast mych znamych) a zadny hazard v tom nevidi! Je to jen o uhlu pohledu, oni se proste naucili zit v jine relaci.
Odesláno

No.... Dzentlmeni se odkopali... Ja bych se teda asi nepoustel do nadavani nekomu do hlupaku (nebo Jirin Svorcovejch :) ) jen pro to, ze ma bud jine prijmy, nebo jiny nazor na hospodareni s vlastnimi penezi...

Ono na tom uskromneni samozrejme neco je, ale uskromnovat se 30 let? Vzdyt je to skoro pul zivota...

Odesláno (upraveno)

No.... Dzentlmeni se odkopali... Ja bych se teda asi nepoustel do nadavani nekomu do hlupaku (nebo Jirin Svorcovejch :) ) jen pro to, ze ma bud jine prijmy, nebo jiny nazor na hospodareni s vlastnimi penezi...

Ono na tom uskromneni samozrejme neco je, ale uskromnovat se 30 let? Vzdyt je to skoro pul zivota...

Nevim jake dzentlemany myslis, ja tu zadne nevidim. Nicmene je myslim legitimni ohodnotit dusevni stav nekoho, kdo "taktak" vyjde ze 100 litrama mesicne a má kvuli tomu hrozne problemy. Tuto "diagnozu" si proste lajsnu i kdyz nejsem studovany docent Posted Image

P.S. a s tou utocnou retorikou jsi zde zacal ty a tvoje vyrazy hnusoprasohypotek a dalsi, kdy se snazis tlacit take svuj pomerne vyhraneny nazor na nájemné bydlení.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

To máš těžký, někdo se ani nemusí uskromňovat. Někdo má ty hodnoty fakt levný. Je to o standardech, který si člověk připustí jako nutný k životu. 2/3 světa vyžijou měsíc z toho, co my projíme k jednej večeři...

Takže pokud moje hodnoty jsou spokojená rodina, děti, který vidí tátu a mámu každej den aspoň pár hodin, dovolená mi stačí na šumavě a auta potřebuju jenom dvě, pak si vystačim s 45k tisícema měsíčně i když platím hypo na byt v centru města. Nežiju si na vysokej noze, ale nouzí netrpíme, moje stávající situace je podobná tej, kterou jsem výše zmínil. Ale znam lidi, který prostě potřebujou mít ten dobrej pocit, že utratěj za mesíc víc. A že pak neviděj rodinu, s nervama jsou v háji a dělají práci, která je nebaví a neodpočinou si ani na dovolenej u móře...

Je to složitý, každej máme svůj pohled a každej ho považujeme za to nejlepší. Občas se někdo, kdo si ten pohled ještě nevybudoval, zeptá na názor a pak se dozví i věci, který se dozvědět nechtěl.

Za mě je hypotéka celkem schůdná myšlenka na to, jak si ve stáří dovolit žít nějak normálně, bez závislosti na důchodu od státu. A že za to zaplatim víc, než kolik bylo napsáno na smlouvě na byt? To je přeci jedno. Je to investice do doby, kdy se budu těšit z knížek u krbu a kočky na klíně, s mojí ženou nablízku, která mi bude řikat dědku a bude mě mít asi pořád stejně ráda.

Odesláno

Nevim jake dzentlemany myslis, ja tu zadne nevidim. Nicmene je myslim legitimni ohodnotit dusevni stav nekoho, kdo "taktak" vyjde ze 100 litrama mesicne a má kvuli tomu hrozne problemy. Tuto "diagnozu" si proste lajsnu i kdyz nejsem studovany docent Posted Image

P.S. a s tou utocnou retorikou jsi zde zacal ty a tvoje vyrazy hnusoprasohypotek a dalsi, kdy se snazis tlacit take svuj pomerne vyhraneny nazor na nájemné bydlení.

Ja precejen vnimam urcitej rozdil mezi utokem na vec nebo sluzbu a osobnim utokem na inteligenci a financni gramotnost, jestli ty ne, tak sorry.

Co se tyce tech nevyjiti se 100 litrama je asi zapotrebi si uvedomit, ze takovej clovek nedostava tech 100k jen tak za nic, jsou s tim urcite spojeny nejaky dalsi naklady, asi nemuze jezdit do prace embeckem, bydlet v garsonce v Chanove a nosit celej mesic stejny sustaky od vietnamcu... Nic proti takovejm autum a obleceni, akorat je pravdepodobne, ze takhle oblecen by mel trosku problem vydelat takovy penize...

Odesláno

Ja precejen vnimam urcitej rozdil mezi utokem na vec nebo sluzbu a osobnim utokem na inteligenci a financni gramotnost, jestli ty ne, tak sorry.

Co se tyce tech nevyjiti se 100 litrama je asi zapotrebi si uvedomit, ze takovej clovek nedostava tech 100k jen tak za nic, jsou s tim urcite spojeny nejaky dalsi naklady, asi nemuze jezdit do prace embeckem, bydlet v garsonce v Chanove a nosit celej mesic stejny sustaky od vietnamcu... Nic proti takovejm autum a obleceni, akorat je pravdepodobne, ze takhle oblecen by mel trosku problem vydelat takovy penize...

No to je právě ta věc, že největší obchody a největší peníze se točí mezi lidma v jednom vytahanym svetru a opranejch džínách. Pachtit se za 100k a muset mít kvůli tomu výdaje, že sotva vyjdu, to je fakt důvod k zamyšlení...
Odesláno (upraveno)

Hele v pohode, nebudem to hrotit. Ja vim, co je treba obetovat tomu, kdyz vydelavas takovydle prachy, jen jsem se ale pousmal, ze je s nima tezke vyjit Posted Image A proto jsem si dovolil osobne zhodnotit (nerikal bych tomu utok) inteligenci a financni gramotnost, protoze o ni mam vazne obavy. Jinak s tebou souhlasim, nic neni cernobílé. Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

.. jen jsem se ale pousmal, ze je s nima tezke vyjit ..

to není k usmívání, tak to přece je. Jinak životem proplouvá "chudý" studentík a jinak chodící pokladnička, kterou všichni hledí odrbat - včetně státu.. ;) (výherci jackpotů jsou odstrašující příklady)

navíc je to už tak od přírody zařízený, že máme pořád málo .. i milion měsíčně je pořád málo, i deset.. ;) tak to je. Jenom někteří jedinci to dokážou ovládnout a vědí, že co nedostanou ted, vrátí se jim pozdějc, třebas i jinak... ;)

Odesláno

...a půjčka se vyplatí, jedině a pouze pokud jsem schopen půjčené peníze zhodnotit více než jsou náklady na půjčku...

Tuhle definici donedávna splňovaly i nemovitosti. Náklady na úvěr byly nižší než růst ceny nemovitosti (pokud člověk nekoupil blbě).

Odesláno

Jenom někteří jedinci to dokážou ovládnout a vědí, že co nedostanou ted, vrátí se jim pozdějc, třebas i jinak... ;)

....a tak je to se všemi zdejšími vlákny. Z roviny věcné se vždy přesunou do roviny o osobní a z té do roviny filozofické :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...