African Odesláno 11. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2024 před 1 hodinou, PetrLBC napsal: jj, ty fotky jsou různý, taky jsem na to koukal. Každopádně ty jsi s tím nikdy neměl problém, takže asi to nebude jenom bombičkou. Ještě dotaz - jaký máš hrot? Já mám F. Také F...ink používám Royal Blue.
Vit Odesláno 11. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2024 před 28 minutami, African napsal: Také F...ink používám Royal Blue. Aby byl test úplný, bylo by nejlepší, kdyby Afri zkusil ty problematické bombičky ve svém peru.
African Odesláno 11. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2024 před 9 minutami, Vit napsal: Aby byl test úplný, bylo by nejlepší, kdyby Afri zkusil ty problematické bombičky ve svém peru. To je snad i dobrý , spíš koupit nové a zkusit....ale já si myslím že bombičkami to nebude.
Navros Odesláno 11. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2024 před 10 minutami, Vit napsal: Aby byl test úplný, bylo by nejlepší, kdyby Afri zkusil ty problematické bombičky ve svém peru. Přesně tohle jsem si říkal, mám klasický Meisterstück se zlatým F hrotem a nikdy jsem neměl žádný problém ani s bombičkami, ani s konvertorem (ten používám teď). Pokud je to problém bombiček, chtělo by je zkusit v jiném peru.
African Odesláno 11. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2024 (upraveno) Zrovna jsem měnil, tak třeba pomůže foto vnitřek pera + otvor použité bombičky. Jinak mám své pero moc rád na to abych do něj zkoušel možné vadné bombičky, sorry Každopádně už mi jich pod rukou pár prošlo za ta léta, vady občas byli, ale nikdy jsem se nesetkal s vadnou bombičkou. Jinak pero píše po výměně samozřejmě ve vteřině, spíš občas rozepisuji Parkery, ale v nižší cenové kategorii. Upraveno 11. listopadu 2024 uživatelem African
PetrLBC Odesláno 11. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2024 Sakra, už jsem měl radost, že to asi bude těma bombičkama, ale budu to tedy ještě muset otestovat. Asi večer vyndám konvertor a dám tam bombičku - předpokládám, že nebudu muset čistit, když je to stejný iknoust, jen je v bombičce. + jsem ještě na Helvetia koupil v akci bombičky MB Mystery Black, tak uvidíme Ale začínám mít doma zásobu inkoustů, bombiček a barev tak na několik let ...
Jehlan Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna Líbí se mi odstín inkoustu 'Viridian' a chtěl bych zprovoznit 1920 Eclipse Fountain Pen. Neví zde někdo , zda by jsem zakoupil "ink sac" zde v ČR, protože v opačném případě se budu muset obrátit na specializovaného obchodníka z Velké Británie. Šelak i pudr mám. Děkuji za postřehy.
nazdarhodiny Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna (upraveno) V 11. 11. 2024 v 17:31, PetrLBC napsal: budu to tedy ještě muset otestovat tak jak si dopadl? Abych jen nezvanil - na vanoce jsem si na kresleni nechal nadelit sadicku kaligrafickych per od Lamy a jednoho japonskyho Sailora se supr steteckovym hrotem. Upraveno 14. ledna uživatelem nazdarhodiny nenahralo se foto
PetrLBC Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna V 14. 1. 2025 v 21:36, nazdarhodiny napsal: tak jak si dopadl? Abych jen nezvanil - na vanoce jsem si na kresleni nechal nadelit sadicku kaligrafickych per od Lamy a jednoho japonskyho Sailora se supr steteckovym hrotem. Hele řekl bych, že se i pero více rozepsalo a lépe se mi s ním píše. Je to hodně alchymie i o papíru. Nezvyk je pro mě ten zlatý hrot - při psaní poměrně tlačím, takže to mu moc nesedí jak je měkký. Ale celkově už spokojenost
bohus76 Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna Kluci,někdo mi tu před časem ( nakonec vše dopadlo jinak) doporučoval nějaké plnící pero z Ebay ,tuším, že značka měla 4 písmena T... , ( nevím zda je to správně). Zkrátka začátečnické plnící pero . Zkuste mi něco doporučit, ( jako dárek) díky .
Vit Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna Ahoj Bohušu, asi myslíš toto: https://www.twsbi.com/ Jedno jejich průhledné pero mám a jsem velmi spokojen.
bohus76 Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna To je ono, jsem věděl, že je to nějaký takový název,jen to dohledat
Conrad Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna (upraveno) Našel jsem doma 2 lahvičky inkoustu Parker které byly otevřeny, ale několik let nepoužity a jsou skoro plné. Mají se před použitím protřepat nebo z inkoustu časem sediment nevypadává nebo raději nepoužívat\? Dík za radu Upraveno 22. ledna uživatelem Conrad
walter10 Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna @Conrad Mám doma mnohé lahvičky načaté víc jak 10/15 let. Všechny jsou v dobrém stavu. Pravda, občas je protřepu; přece jen má každý inkoust trochu jinou konzistenci už od počátku - viz různé určení, vlastnosti; viz různé přísady apod. Jinak záleží, jak byly skladované - ideálně na místě bez přístupu slunečního světla, dobře uzavřené (viz možný odpar a z toho hustší konzistence či zřetelné usazeniny - zhoršený tok, ucpávání apod.), zdali inkoust nějak nepáchne, neobsahuje plíseň apod. Takže zkontroluj obsah pohledem, nanes trochu inkoustu na papír - třeba čistou špejlí, párátkem apod., a uvidíš.
Jehlan Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května yuppi.cz - to zvládli /od zaplacení - po domovní zvonek/ za 22 hod. TWSBI VAC 700R - Iris hrot F Zpracování , kvalita materiálů a ne nepříjemná vyšší váha, která dodá sebejistotu úchopu při psaní. Těším se a jsem zvědavý na budoucí zkušenosti. 1 1
Vit Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května před 12 minutami, Jehlan napsal: yuppi.cz - to zvládli /od zaplacení - po domovní zvonek/ za 22 hod. TWSBI VAC 700R - Iris hrot F Zpracování , kvalita materiálů a ne nepříjemná vyšší váha, která dodá sebejistotu úchopu při psaní. Těším se a jsem zvědavý na budoucí zkušenosti. Dobrá značka, mám ho už roky (VIZ) a jsem moc spokojen. Taky jsem ho koupil s F a později přesedlal na EF. 1
Zlý Jabko Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Nemůžu si vynachválit Pilot Parallel. Na blbnutí se středověkou texturou úplně super, užší varianta pak na libovolnou kaligrafii. 1
Harwey Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června Pekne, pekne, sikovny. To asi nebola otazka piatich minut, ze? Kolko ti trvalo to napisat?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se