Gilius Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 já ji dostal s tím,že byla drahá.....a páč se mi nechtělo psát "čínou"(todle byla těžká frajeřina),tak jsem na ní byl opatrnej. Prošla se mnou i průmku a vůbec všechno. Jen náplně musím vyměňovat,čas od času.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mengelis Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 já ji dostal s tím,že byla drahá.....a páč se mi nechtělo psát "čínou"(todle byla těžká frajeřina),tak jsem na ní byl opatrnej. Prošla se mnou i průmku a vůbec všechno. Jen náplně musím vyměňovat,čas od času.... já měl jednu po dědovi někdy z pradávné doby, ale bohužel ji ztratil, náhradní kus mám ale někde dodnes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milil Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 Komu se líbí, může si ji koupit Je to časem ověřená tužka která se dělá dodnes: http://www.kancelarskysvet.cz/kat173/produkt173155 http://obchod.activa.cz/produkt/indu-silve...va-tuzka-20515/ http://www.lansky-brno.cz/kancelarske-potr...a-concorde.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 gilius, jak je možný, že se ti nerozbila, ani neztratila?? Hele, nosil jsi ji do školy, nebo byla doma v pouzdře? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 Nosil jsem ji v malém penálku. Tohle je jedna z mála věcí,na které jsem kdy byl opatrnej hodně,hodně moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 Malý dotaz na zkušené péráky: máte někdo zkušenost s inkoustem Montblanc? Odložil jsem naplnění nového pera a uvažuji o tom, že zítra sjedu do Penshopu pro nějaký hezky barevný inkoust, ještě nevím jaký, ale asi nějaký tyrkysový, posledně mi tam říkali, že mají nějaký vynikající inkoust, ale už jsem zapomněl, jaká to byla značka. Uvidíme, udělám průzkum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 Malý dotaz na zkušené péráky: máte někdo zkušenost s inkoustem Montblanc? Odložil jsem naplnění nového pera a uvažuji o tom, že zítra sjedu do Penshopu pro nějaký hezky barevný inkoust, ještě nevím jaký, ale asi nějaký tyrkysový, posledně mi tam říkali, že mají nějaký vynikající inkoust, ale už jsem zapomněl, jaká to byla značka. Uvidíme, udělám průzkum. Reknu Ti to takhle. Co se slozeni, potazmo fyzikalnich vlastnosti, tyce, nejvice se mi do MB per osvedcil MB inkoust. Jeho nevyhoda je ale jasna - nemaji nejaky preveliky vyber barev. Nejlepsi vyrobce, ktery disponuje sirokou skalou odstinu, je asi Diamine. Ten pouzivam ve Watermanech a spokojenost velika. Pokud mas na MB hroty F, myslim, ze kdyz si nevyberes z MB inkoustu, nemuzes Diaminem nic zkazit. Horsi je to u Mkovych hrotu, kde jsem mel u MB per problem, ktery vyresil jen originalni inkoust ("rozpijeni", pomalejsi zasychani). Jinak na Diamine nemuzu rict kriveho slova a preji stastny vyber. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 Reknu Ti to takhle. Co se slozeni, potazmo fyzikalnich vlastnosti, tyce, nejvice se mi do MB per osvedcil MB inkoust. Jeho nevyhoda je ale jasna - nemaji nejaky preveliky vyber barev. Nejlepsi vyrobce, ktery disponuje sirokou skalou odstinu, je asi Diamine. Ten pouzivam ve Watermanech a spokojenost velika. Pokud mas na MB hroty F, myslim, ze kdyz si nevyberes z MB inkoustu, nemuzes Diaminem nic zkazit. Horsi je to u Mkovych hrotu, kde jsem mel u MB per problem, ktery vyresil jen originalni inkoust ("rozpijeni", pomalejsi zasychani). Jinak na Diamine nemuzu rict kriveho slova a preji stastny vyber. Tak to je výborné, mám hroty všech tří per M a tak velmi děkuji za radu, přiznám se, že jsem pošilhával po inkoustu Montblanc odstín královská modrá, která se mi líbí a tak to tak zřejmě dopadne. V Meisterstucku 149 mám modrý inkoust Sailor, je zajímavé, že M hrot Montblanc píše jemněji než M hrot u Sailoru Pro Gear. Ale celkově vzato hrot Sailor je daleko příjemnější na psaní než hrot od Montblanc. Asi bude něco na tvrzení, že Sailor má nejlepší hroty. Sailor nasadím a jede stále stejně, spojitě, lehce, celý text je stejnoměrný, u Montblancu je to tak, že nasadím, jede krásně, spojitě, pak najednou při nějakém písmenu více spustí, při jiném trochu vynechá. Ale také to může být tím, že mám nevyvážený rukopis a různě silně na pero tlačím a asi to tento hrot hůře snáší. Tak zítra koupím inkoust, naplním MB 146 a uvidím. Díky a ahoj, pavča. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 Osobní zkušenost nemám, ale hodně se mi líbí MB English Racing Green. Zkus se po něm podívat, event. někde vyzkoušet. Navíc se proslýchá, že MB z nějakých nepochopitelných důvodů končí s výrobou tohoto odstínu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 Mě dnes dorazilo již zde představené XEZO od Jakubiska xezo - fotka Jakubiska začínám se sním sžívat, za první den psaní musím konstatovat, že při držení bez víčka je skvěle vyvážené a super pane do ruky. Hrot dělá rovnoměrnou akorát vlhkou linku i při mém škrabopise a to je co říci - navíc sním tak nějak úhledněji píšu. Naplnil jsem ho DIAMINE NEW CENTURY FLORIDA BLUE a musím říci že je to opravdu skvělý inkoust, má krásnou sytou barvu, která je velice rovnoměrná i při zpomalení či zrychlení psaní. Na rozdíl od inkoustu Parker je to velká změna k lepšímu. Teď mě tak napadá malý průzkum: - píšete s perem s nasazeným uzávěrem, nebo raději bez? - nebo to máte dle pera a jeho vyvážení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 16. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2009 tak jsem testoval psaní s Xezem s a bez uzávěru. Pokaždé sem napsal zhruba stránku textu abych mohl trochu pozorovat rozdíl: - Bez uzávěru se zdá pero lépe vyvážené a dobře sedne do ruky, dobře klouže po papíře, ale tím jak je kratší a lehčí do ruky tak snáze ruka ztrácí rukopis a sklon písma. - S uzávěrem, který je celkem těžký a velký, pero nabere na váze a délce - diky tomu zaujme přesnou pozici v ruce a písmo je více úhledné a tím, že se lépe usadí v ruce a přesněji se drží - je i sklon písma na stránce všude stejný. takže výsledek je, že lépe se mi píše s nasazeným uzávěrem - pero lépe sedí v ruce a přesněji se vede. Na vyšší váhu pera už si zvykám přeci jen po přestupu s Parkera Frontiera, je to velký rozdíl nejen ve váze ale v celkové velikosti pera - toto je macek. Pro mě to znamená daleko úhlednější a přesnější písmo než s Parkerem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 Teď mě tak napadá malý průzkum: - píšete s perem s nasazeným uzávěrem, nebo raději bez? - nebo to máte dle pera a jeho vyvážení? Většinou s nasazeným uzávěrem. Bez něj mám pocit neúplnosti a navíc mám rád tu "protiváhu" . Pokud to není třeba ale Faber Castell, jehož uzávěr váží asi 200 gramů . moc dekuju KFL za uzasne doruceni... Rádo se stalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 Tohle je taky hrozný vlákno, když jsem byl včera v Praze, tak jsem málem šel do Pen shopu, naštěstí mě kamarád odtáhl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 já ji dostal s tím,že byla drahá.....a páč se mi nechtělo psát "čínou"(todle byla těžká frajeřina),tak jsem na ní byl opatrnej. Prošla se mnou i průmku a vůbec všechno. Jen náplně musím vyměňovat,čas od času.... Neverim, neverim a este raz neverim. Ja som tie pera na strednej a vysokej hojne pouzival a nakolko ich tatik vzdy zaciatkom roka nafasoval za hrst, mal som ich dostatok.... Odhliadnuc od toho ze na "velke" (modre) pisanie su vyslovene nevhodne, lebo ta prtava napln sa da s prehladom vyplacat za dva dni,.... myslim ze viem dost dobre co vydrzia. Cca po roku ani nie moc intenzivneho pouzivania vzdy bude to pero vyzerat otrasne. Predpokladajme ze sa budeme k peru spravat slusne a nebudeme okusovat umelohmotnu ciapocku, tato sa ale aj tak vzdy na hranach obije a zo striebornej bude zlta alebo biela podla farby umelej hmoty. Ciapocku mozno nahradit kovovou maticou prislusneho zavitu je tazka a presvedci aj najzarytejsich, ze pero je dobre iba na farebne nadpisy a tiez ucinne zabranuje okusovaniu. Naozaj vhodna je napr tenkostenna matica z palubovkovych vypinacov, ktora zasadne redukuje hmotnost Kazdopadne sa chrom okolo bezcov tych zapinacich cudlikov pomerne rychlo nechtom oderie a ak sa s perom pise ozaj hodne tak sa oderie aj prstami okolo uchopu pera. Slany pot potom dielo skazy pomerne rychlo dokonci a ked nechate take pero chvilu volne lezat v puzdre tak proste zhrdzavie. Sorry ale ak si to konkretne pero na obrazku pouzival viac ako rok,tak si alebo nehmotna bytost z cistej energie alebo si aspon pouzival gumove rukavice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Red Dwarf Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 Neverim, neverim a este raz neverim. Ja som tie pera na strednej a vysokej hojne pouzival a nakolko ich tatik vzdy zaciatkom roka nafasoval za hrst, mal som ich dostatok.... Odhliadnuc od toho ze na "velke" (modre) pisanie su vyslovene nevhodne, lebo ta prtava napln sa da s prehladom vyplacat za dva dni,.... myslim ze viem dost dobre co vydrzia. Cca po roku ani nie moc intenzivneho pouzivania vzdy bude to pero vyzerat otrasne. Predpokladajme ze sa budeme k peru spravat slusne a nebudeme okusovat umelohmotnu ciapocku, tato sa ale aj tak vzdy na hranach obije a zo striebornej bude zlta alebo biela podla farby umelej hmoty. Ciapocku mozno nahradit kovovou maticou prislusneho zavitu je tazka a presvedci aj najzarytejsich, ze pero je dobre iba na farebne nadpisy a tiez ucinne zabranuje okusovaniu. Naozaj vhodna je napr tenkostenna matica z palubovkovych vypinacov, ktora zasadne redukuje hmotnost Kazdopadne sa chrom okolo bezcov tych zapinacich cudlikov pomerne rychlo nechtom oderie a ak sa s perom pise ozaj hodne tak sa oderie aj prstami okolo uchopu pera. Slany pot potom dielo skazy pomerne rychlo dokonci a ked nechate take pero chvilu volne lezat v puzdre tak proste zhrdzavie. Sorry ale ak si to konkretne pero na obrazku pouzival viac ako rok,tak si alebo nehmotna bytost z cistej energie alebo si aspon pouzival gumove rukavice On problém bude možná v tom, že se tahle propsika vyrábí už děsně dlouho. Já dostal jednu ještě za totáče a to se ta horní čepička dělala normálně z kovu. Mám jí dodneška a rez nevidím ani pod lupou ;o) Pravda je, že ty náplně moc nevydrží a tak s ní moc nepíšu. Ale že by jen ležela v pouzdře (který mimochodem žádný nebylo) nehrozí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 Priznavam ze nie som asi dost stary... je pravda ze kolovali famy o tom ze existuju aj celokovove dokonca nerezove verzie tych 4farebnych pier, ale za mojich cias sa to uz povazovalo za urban legend Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Red Dwarf Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 Priznavam ze nie som asi dost stary... je pravda ze kolovali famy o tom ze existuju aj celokovove dokonca nerezove verzie tych 4farebnych pier, ale za mojich cias sa to uz povazovalo za urban legend Na vlastní voči jsem to viděla, velebnosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 Priznavam ze nie som asi dost stary... je pravda ze kolovali famy o tom ze existuju aj celokovove dokonca nerezove verzie tych 4farebnych pier, ale za mojich cias sa to uz povazovalo za urban legend Existovaly i v nerezu. Z toho byl plášť, ta šroubovací korunka na konci byla mosaz chromovaná. Měl jsem ji někdy od 72. roku hodně let, odešla nakonec na ubroušení takových "zacvakávacích bazmeků" uvnitř, které byly z černého plíšku a ze zoubku se stal časem oblouček. Náplň pak zapadávala při psaní "dnu". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 Většinou s nasazeným uzávěrem. Bez něj mám pocit neúplnosti a navíc mám rád tu "protiváhu" . Pokud to není třeba ale Faber Castell, jehož uzávěr váží asi 200 gramů . Jo přesně tak po delší době sem psaní sem si zvykl na nasazený uzávěr, a ta protiváha je přesně to co mi vyhovuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 (upraveno) Autocenzura. Nebudu rýpat. Upraveno 21. července 2009 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se