Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

:offtopic:

Je to řemen z Precist nebo se pletu?

Máš je ještě? (ty Precisty PRS 20)

Pleteš se, jen si teď za Boha nevzpomenu, odkud jsem řemen koupil. Tenhle řemen je o 2 třídy výš, než kůže od Eddieho. Je měkoučký a krásně polstrovaný, jako bačkůrky na ruku.

Precisty mám a pořád dělají parádu, teď zrovna jsou na tyrkysové krajtě, koupené za 20? v Miláně v takovém pidiobchůdku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Tak jsem pomalu dokončil úklid po stěhování a dal jsem pera do kupy. Skříňka je bohužel malá, tak že zase budu shánět novou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Majitelé Sailora ProGear, prosím o názor :).

V tuhle chvíli mám Sailor Sapporo XF, píše výborně. Přemýšlím, že bych upgradnul na ProGear, ale mám zásadní otázku - je těžší a masivnější než Sapporo? Jde mi o to, že ačkoli je Sapporo výbornej nástroj, působí trochu "plastově" a je lehounkej. Je ProGear masivnější? Protože přesně ten pocit potřebuju :).

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Majitelé Sailora ProGear, prosím o názor :).

V tuhle chvíli mám Sailor Sapporo XF, píše výborně. Přemýšlím, že bych upgradnul na ProGear, ale mám zásadní otázku - je těžší a masivnější než Sapporo? Jde mi o to, že ačkoli je Sapporo výbornej nástroj, působí trochu "plastově" a je lehounkej. Je ProGear masivnější? Protože přesně ten pocit potřebuju :).

http://www.fountainpennetwork.com/forum/index.php?/topic/59277-sailor-pro-gear-v-sapporo/
Odkaz ke komentáři

Nádhera. Perá len zbieraš, alebo aj renovuješ?

Sbírám a tím pádem jsem nucený i renovovat, tedy pokud to dostupnoct původních dílů dovoluje. Dřív jsem v práci používal na psaní MB, teď už delší dobu zrenovované stříbrné Barclay. Nějak mne holt uchvátila stará česká pera. Stačí jim dát trošku péče a jsou z nich zase krásné nástroje.
Odkaz ke komentáři

Sbírám a tím pádem jsem nucený i renovovat, tedy pokud to dostupnoct původních dílů dovoluje. Dřív jsem v práci používal na psaní MB, teď už delší dobu zrenovované stříbrné Barclay. Nějak mne holt uchvátila stará česká pera. Stačí jim dát trošku péče a jsou z nich zase krásné nástroje.

:clap: So mnou je to rovnako. Monblanc spí v krabičke a šancu dostal vynovený strieborný Barclay 1304. Hoci má na rozdiel od MB len pozlátený hrot a je trochu tvrdší, píše úplne fantasticky. Mám aj Ag Barclay 1302, ale s tým si neviem rady. Inak na to, aby som mohol dať jeden kus do poriadku, musel som zohnať tri identické modely a poskladať jedno bezchybné. Buď bol poškodený plášť, alebo plastová časť, prípadne hrot a nasávanie, chýbal clip, závit na víčku bol vydratý a iné. Mám pocit, že za tie náklady by bola funglovka Sheaffer alebo Cross. :frusty:
Odkaz ke komentáři

Tak se zadařilo a dorazilo pár stařičkých dílů a už se pomalu začíná rýsovat podoba budoucího pera.

Pístové plnění Pelikan 100, materiál těla ještě není rozhodnut (asi to vyhraje křišťálová pryskyřice - zatím mám připravenou formu na odlití), hrot ze slitiny stříbra a palladia, úchopová část vytočená z akrylu :) Nějak akorát nemůžu sehnad feed v transparentním provedení. Nemáte někdo nějaký zbytečný???

Odkaz ke komentáři

Tohle vlákno mně připomnělo moji dávnou zálibu do tzv. keramických per. Když nad tím s odstupem času přemýšlím, ani se s ním nijak zvlášť dobře nepsalo, Když náplň docházela, čára byla nerovnoměrná, naopak když byla nová, na horším papíře se text rozpíjel. Ani nevím co mě k tomu táhlo, možná proporce pera jako celku, rozmanitost dekorací,... Každopádně jsem jich nashromáždil docela dost. Už ani nevím jestli se ještě ve stejném stylu dnes dál prodávají.

To na prvním obrázku úplně vlevo je moje první, psal jsem s ním ze všech nejdéle a dodnes má pro mě "hodnotu", i když teď už léta odpočívá s ostatními v krabičce :angel:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...