Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

nechci delat penshop reklamu, nicmene kdyz si pak porovnas jejich ceny s ostatnimi, je to jednoduche rozhodnuti. (a navic jsou vsichni tam na pera uchylni stejne jako mi vsichni tady na hodinky :))

Odesláno

Díky za přesun tématu, výborně se to hledá! Už jsem ten problém vyřešil, zbrousil jsem to na diamantovém brousícím papíře a je to OK :)

Odesláno

Dnes dorazil z Italska nový milášek - Stipula Etruria Alter Ego s titanovým hrotem T-Flex. Ručně zpracovaný celuloid na kabátu, doplňky sterling silver. Píše od síly F až po B podle toho, jak se na hrot přitlačí. Při normálním přítlaku mění i trochu sílu čáry podle směru tahu. Foto neumělé vlastní, převzatá fotka ukazuje detail celuloidu. Vypadá to jako nahrubo nastrouhaný a zalitý do čirého materiálu. Prostě paráda.... :whistle:

post-3826-065745200 1360166203.jpg

post-3826-080174700 1360166205.jpg

post-3826-086810000 1360166207.jpg

post-3826-081324900 1360166475.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Trochu oživím toto vlákno. Na internetu jsem našel pěkné fotky českého "prezidentského" pera Hardtmuth

Bych nevěřil kolik moc udělá fotka.Zítra se jdu na něj podívat a vyzkoušet k Janu Petru Obrovi. Co si myslíte o té "nové" pístové mechanice? Je to marketing?

Zdroj:

http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/83729/budouci-prezident-milos-zeman-dostane-pero-za-milion.html

Odesláno

IMHO je to slušněj marketingovej nářez. Nenapadá mě co by tam muselo být, aby to ospravedlnilo takovou cenu.

Když srovnám cenu těch nejnabušenějších limitek Visconti, na kterých je hektar ruční práce a drahých materiálů a tohohle pera, tak to fakt nežeru

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 3. 2. 2013 v 11:09, IzTaPa napsal:

mam doma plnou krabici - v cenach od ~2 do 20ti tisic, ale nakonec jsem nejvic spokojeny (a uz vic jak pul roku nehledam nic jineho) s timto--

http://www.penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=12917

hrot je rucne delany a rozepisovany (coz sice tvrdi i pelikan, ale u zadneho z nich jsem ten pocit lehkosti psani nemel).

s carpaccio jsme tu meli diskuzi, zda-li byl prvni mont blanc nebo sailor, ale za me je sailor

Ahoj,

uvažuji o koupi pera SAILOR PROFESSIONAL GEAR. Nebo také nebo SAPPORO, protože se bojím, jestli není moc silné na pohodlné držení (ale ono Sapporo je podobné). Mohu se tedy zeptat, jak padne Sailor do ruky? A zda bych měl upřednostnit hrot F nebo M. Děkuji za radu

Odesláno
  V 28. 2. 2013 v 14:24, brusel napsal:

Ahoj,

uvažuji o koupi pera SAILOR PROFESSIONAL GEAR. Nebo také nebo SAPPORO, protože se bojím, jestli není moc silné na pohodlné držení (ale ono Sapporo je podobné). Mohu se tedy zeptat, jak padne Sailor do ruky? A zda bych měl upřednostnit hrot F nebo M. Děkuji za radu

Sailor Professional Gear je v ruce velmi příjemný. Pozor na hrot, mám F a je opravdu hodně tenký. Až mě to překvapilo. Člověk si při psaní musí dávat dost velký pozor na tlak.

Odesláno
  V 28. 2. 2013 v 18:54, otilrak napsal:

Sailor Professional Gear je v ruce velmi příjemný. Pozor na hrot, mám F a je opravdu hodně tenký. Až mě to překvapilo. Člověk si při psaní musí dávat dost velký pozor na tlak.

Děkuji moc za informaci. Je pro mě hodně podstatná! V případě Sailor Professional zvažuji koupi z Japonska (engeika).U Sappora by tak veliká výhoda nebyla, ale u Sailor Professional Gear je veliká. O hrotu nemám žádnou představu, takže rada (skrytá)pro volbu hrotu M je pro mě velmi cenná. Líbí se mi zlacená veze. Hodinky mám sice FORTIS Marinemaster,ale k peru podle mě patří zlato. Ještě jenou díky za rady.

Odesláno
  V 28. 2. 2013 v 20:56, brusel napsal:

Děkuji moc za informaci. Je pro mě hodně podstatná! V případě Sailor Professional zvažuji koupi z Japonska (engeika).U Sappora by tak veliká výhoda nebyla, ale u Sailor Professional Gear je veliká. O hrotu nemám žádnou představu, takže rada (skrytá)pro volbu hrotu M je pro mě velmi cenná. Líbí se mi zlacená veze. Hodinky mám sice FORTIS Marinemaster,ale k peru podle mě patří zlato. Ještě jenou díky za rady.

Cus,

mám od engeika velký Professional Gear, řekl bych, že velikost je tak akorát, možná by mohl být i trochu větší. Objem ničím nenahradíš :) Sapporo je taky v pohodě, ale to už musím používat s čepičkou na konci pera. Pořád je to skvěle vyrobené pero za solidní cenu. Hrotu F bych se nebál, ale mě osobně u japonců nejvíce sedí MF.

Odesláno

Tak nastupující prezident slib českým plnicím perem nepodepíše...Odmítl jej. Ono bylo možná trochu nešťastné říkat, že to pero má hodnotu 1.000.000 Kč. Jinak jsem byl na návštěvě v prodejně u Jana Petra Obra a zakoupil jsem po dlouhém rozmýšlení nelimitovanou verzi plnicího pera Hardtmuth "Classic" s velmi kvalitním koženým pouzdrem. Psát limitkou by se mi zdálo škoda. A abych je měl uložené v šuplíku by mi bylo na nic.

Zabloudil jsem i do prodejny Penshopu, kde jsem koupil inkoust Diamine a zápisník Rhodia.

Odesláno
  V 1. 3. 2013 v 18:35, Pavel FK napsal:

Cus,

mám od engeika velký Professional Gear, řekl bych, že velikost je tak akorát, možná by mohl být i trochu větší. Objem ničím nenahradíš :) Sapporo je taky v pohodě, ale to už musím používat s čepičkou na konci pera. Pořád je to skvěle vyrobené pero za solidní cenu. Hrotu F bych se nebál, ale mě osobně u japonců nejvíce sedí MF.

Ahoj,

k prodejci engeika na ebay jsem našel obchod http://wancher.ocnk.biz, u kterého jsou ceny ještě výhodnější než na ebay. Možná až moc. Máte přímo s nákupem na tomto obchodu zkušenosti? Patří opravdu k engeika?

Díky.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdar,

koupil jsem si pár plniček od engeika s tím, že si některé nechám a zbytek prodám. Takže mi tady zůstalo velice pěkné a technologicky zajímavé Pilot Custom Heritage 92 Transparent. Je úplně nové dorazilo v pátek 15.3.. Takže pokud by měl někdo zájem ať se mi ozve.  Má hrot F. Přikládám pár fotografií, které mohou být inspirativní. Pero je moc pěkné a zajímavé.

post-11817-0-17801600-1363530767_thumb.jpg

post-11817-0-08064500-1363530782_thumb.jpg

post-11817-0-62923300-1363530796_thumb.jpg

• po 4 týdnech...
Odesláno

Nikdo nemá, nebo nevyzkoušel?!?<br /><br />Odesláno z mého HTC Vision pomocí Tapatalk 2<br /><br />

Odesláno

Sice je to každého věc, ale dát přes 3 litry za takový roller považuji za podivné. Vyzkoušel jsem za léta lecos a ustálil jsem se jen na dvou kategoriích: plnicím (inkoustovém) a kuličkovém peru a to v poměru užití 80/20, někdy 70/30. Delší texty zásadně plničkou. Kuličky používám v podstatě jen v jistých diářích a formulářích, které se dodávají s papírem, který inkoust nesnese bez prosáknutí na druhou stranu. Typicky např. Day-Timery. Filofax nemá problém. Když jsem před mnoha lety šel do plniček, zcela to změnilo systém mého myšlení při samotném psaní. Btw mě to vedlo pomalu a jistě k totálnímu opuštění všech elektronických serepetiček, které jsem používal jistá léta k plánování a organizování. Dnes jsem v osobní oblasti z 95% papírovej a nad vším ostatním se více méně schovívavě usmívám. Rollery beru obecně jako jakési čmrkátka na speciální/okrajový účel a nikdy bych za to takový prachy nedal. Ono totiž kromě značky ani není za co.

Odesláno

No, ono je to u některých jako s hodinkami, že ano ... ;)

Přiznám se, že jsem za poslední cca dva roky utratil za kuličková pera celkem dost, ale přistupuji k tomu pragmaticky ...

Kromě toho, že se u mě jedná o pracovní nástroj, ještě potřebuji, aby se mi s nimi dobře psalo, napíšu a napodepisuji toho za celý den celkem dost, od té doby, co mám kvalitnější pera, se kterými se mi dobře píše, už není to psaní takový opruz ...

Dnes už se mi s půjčenými propiskami píše fakt špatně, úplně jsem si odvykl psát s něčím, co špatně sedí v ruce a je nevyvážené ...

• po měsíci...
Odesláno

Koukám na různá pera na Penshopu a měl bych pár dotazů k materiálům, ze kterých se vyrábějí. Hodně per je vyrobeno z pryskyřice. Co to je z materiál? umělé epoxydové nebo polyesterové pryskyřice? Nebo něco, jako smůla z borovice nebo jantar? Není to křehké, nepraská to při delším používání?

Co si mám přestavit pod tím, že pero je vyrobeno z vzácného celuloidu? Pamatuji celuloidová pravítka do školy za korunu. Nepřipadá mi to jako něco vzácného, spíš druhořadý plast, který časem degraduje a už se ani nepoužívá, protože byl překonán plasty s lepšími vlastnostmi. Filmy se z něj přestaly dělat, protože je prudce hořlavý.

A jak je to s hroty? Dělají se nerezové nebo ze zlata. Který si vybrat? Nerez bude pevnější. Jaký je důvod k použití zlata? Je to jenom proto, že je to šperk a má dobře vypadat nebo má i nějaký technologický význam? 18K zlato je přece dost měkké.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...