VasekN Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Krom toho si myslim, ze jak se na svete zvysuje nerovnovaha v rozdeleni bohatstvi, tak se dopady z expanzivni menove politiky, kterou budou narodni banky pouzivat k potlaceni dopadu ekonomickeho cyklu, budou cim dal vice promitat do inflace investic, nebot velmi bohaty clovek nedokaze snist, vypit, ani spotrebovat o moc vic, nez chudak. Proste desatou televizi si nekoupi, ani nesni vic nez par kilo masa za den. Za to si muze koupit treba dalsi milion akcii Tesly nebo Amazonu. Takze konkurencni boj a nedostatek penez mezi chudsimi lidmi muze drzet inflaci zbozi a sluzeb dole, zatimco inflace investic poleti astronomicky nahoru. Jenze to krome nemovitosti neni soucasti inflacniho kose a tak to zadnou banku nezajima a pojede se v uvolnene menove politice dal, akorat cena akcii a dalsich investicnich aktiv se bude zvysovat. To je to, co me zatim drzi u akcii.Což by ale znamenalo, že se budou zhodnocovat penize investované. Protože pokud zboží a služby nahoru nepůjdou ale třeba akcie jo, tak bude docházet k zhodnocení prostředků. Vždyť to je princip burzy. Pokud roste poptávka jdou ceny nahoru :-)
FraK Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 No prave a proto nevim, zda je rozumne prodat akcie, i kdyz faze ekonomickeho cyklu by pro prodej nasvedcovala.
VasekN Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 (upraveno) Já jsem se ještě nedostal k tomu typu co tu někdo dával na ty dividendove ne příliš volatilni akcie. Z dlouhodobého hlediska mi to přijde jako dobrej nápad. I když i ta nejlepší firma za 10 let nemusí existovat :-) Já jsem trochu v opačně situaci. Mám hotovost a čekám na ten pokles :-) Upraveno 5. března 2019 uživatelem VasekN
Happy88 Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 Cau ve spolek, je tady nekdo kdo zna, vyuziva, nebo ma obecne nejake blizsi informace a nazor na nemovitostni fond INVESTIKA?Par let zpet, kdyz zacinali, meli jednu nemovitost a nazory se dost lisily. Ted maji docela slusnej seznam najemniku, ve smouvach inflacni dolozky a jevi se mi to jako zajimava alternativa ukladani penez. Jaky byste zde doporucili investicni horizont? Nebo v soucasne situaci, kdy vsichni strasi s poklesy trhu a s krizi od toho radej uplne pryc? Diky
Gustaf Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 Cau ve spolek, je tady nekdo kdo zna, vyuziva, nebo ma obecne nejake blizsi informace a nazor na nemovitostni fond INVESTIKA?Par let zpet, kdyz zacinali, meli jednu nemovitost a nazory se dost lisily. Ted maji docela slusnej seznam najemniku, ve smouvach inflacni dolozky a jevi se mi to jako zajimava alternativa ukladani penez. Jaky byste zde doporucili investicni horizont? Nebo v soucasne situaci, kdy vsichni strasi s poklesy trhu a s krizi od toho radej uplne pryc? DikyS investikou jedu já...na dlouhodobým horizontu. Jj, měli jeden barák ale docela slušně obsazenej....No tak jsem zkusil naskočit....uvidíme
FraK Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 Jake jsou spravcovske poplatky? Koukal jsem na jejich stranky a nikde to nemaji, ale zadarmo to jiste nedelaji -.
Happy88 Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 Tak to zkusim asi s casti volnych penez taky, delsi obdobi, jdou tam niz i vstupni poplatky, takze mi nejvic zajimavy prijde asi tech 10 let cca. @frak maji tam tusim sazebnik poplatku nekde v pdf, kazdopadne je to 1.75 %, vynos kterej maji uvedenej na webu za predchozi roky by o to mel byt uz ocistenej.
Gustaf Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 (upraveno) Já tam posílám 3,1k měsíčně. Vstupní poplatek byl 2,6% tuším... Jedu asi už 3 rok...No a mám to na 30 let. Jestli to vydržím Upraveno 13. března 2019 uživatelem Gustaf
Happy88 Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 Pokud se nepletu tak vybrat muzes i driv, neni to terminak. Vazany to bylo myslim prvni 3 roky. Nejspis by se nejakym zpusobem akorat dopocetl doplatek za vstupni poplatek kterej mels na nizsich procentech kvuli delsi ulozce, ale zase to platils z vyssi cilove castky, takze kdo vi kazdopadne diky za reakce, zkusim to taky.
Gustaf Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 No můžu vybrat kdykoliv a bez jakéhokoliv poplatku. Je jasný, že teď se to kvůli vstupnímu poplatku nevyplatí...
Viktor Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 ...No a mám to na 30 let. Jestli to vydržím To mi přijde dost optimistický. Nějak nemám důvěru v investiční společnosti vlastněný z Kypru. A s historií, ve který se třeba jen okrajově vyskytuje Tykač. Ale třeba už je jiná doba a hraje se fér. To nemuzu vyloučit. S usporama však vždycky raději vofafrne.
Mr.Klobouk Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Odesláno 13. března 2019 My jedem v ZFP realitním fondu. Vstupní poplatek tuším 3%, když si projdeš tím jejich vzdělávacím kurzem, tak se část vrátí a vychází to na 2%. Jinak k tomu výběru kdykoli - jde to, ale výnos se daní. Při výběru po třech letech je to osvobozeno od daně.
Petr11 Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Letmo jsem číhnul na Investiko. za rok 5% hrubýho, vstupák, a.s. se základním jměním 12 mio. No nevím...diverzifikace skoro 0, když už něco na delší dobu, tak chtít min.9% a mnohem širší portfolio. Ideálně investovat v kč,max usd.Když nevím co s penězma a věřím jóó realitám, tak vzít cash a trochu svýho času k tomu + 90% hypo, byt v dobrý lokalitě a z toho cashe máte min 8% netto. Jináč to nemá cenu. Pak je lepší vynechat reality a investovat jinam.Krize nekrize. Ale jasný, každej má svůj rozum možnosti. Můj názor. Vražda jsou ty nejrůznější dluhopisy, co se v poslední době vyrojily na netu.
VasekN Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Já jsem investoval takhle do realit s privátním investorem. Roční výnos byl 6%. Minimální investice milion.
Mr.Klobouk Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 To ZFP melo loni vynos skoro 9%, ale to se hodne darilo. Spis pocitat s 5%.
BlackPanter Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Zeptám se, kam byste investovali dětem? Plánuji, že zařídím pro děcka stavební spoření, vyplatí se to? A kde případně jej založit, myslím instituci. Bankám obecně moc nevěřím a rád bych to měl posychrovaný státem když už. Plánuji založit na každé děcko a dávat tam tak kolem 3-5 litrů měsíčně na každé z nich. Vyplatí se to zase s ohledem na státní podporu? Díky za tip.
Happy88 Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Pokud stavebko, tak jedine presne 20000 Kc rocne (+ nejakych par stovek navic na poplatek aby ti ten poplatek neponizil ulozku a neponizil tudiz statni prispevek). Pri teto castce mas max statni podporu. O zhodnoceni stavebka z urokovyho hlediska se dneska uz mluvit neda, vetsinou je tam max 1 %, tj jak na sporicim uctu, ale s tou slabinou, ze na ty penize nemuzes 6 let sahnout. Jeden potomek uvidi nejakych mozna 140000 (z vlozenych rekneme 123000 vc poplatku) ze stavebka v 19 a druhej v 21. Porad to skrz statni podporu ma pro velmi konzervativni jedince smysl, ale vic nez 20k rocne bych tam opravdu nedaval.Ledaze by planovaly deti rovnou brat uver ze stavebniho sporeni, kterej se da navic tusim pricist jako zaklad pro hypoteku. Ale to asi nebude zatim tenhle pripad.
noviisek Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Já se stavebkem čekám, zaslechl jsem ze liška od května zvýší sazby, uvidím. Pro děti dal přímá Penzijko a 300 Kč měsíčně a zbytek do etf u USD a část zbytku do fondu v nějaké bance v CZD.Nebo jim koupit akcie napřímo a čerpat dividendy ?(philip moris, shell, atat,..)Pokud to není třeba měj to napsaný na sebe krom stavebka a Penzijka.
Hasňa Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Je nějaká formální výhoda zakládat dětem penzijko co nejdříve? Pomíjím jako že tu naspořenou částku. Jde mi o nějaké podmínky, nebo výhody brzkého založení.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se