Humanzero Odesláno 8. února Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února V 1. 12. 2024 v 19:25, Jehlan napsal: Některé analýzy ukazují, že růst ceny Bitcoinu může mít prospěšný vliv na ceny hodinek na sekundárním trhu. Když vzroste bitcoin a tím i počet $ milionářů, tito pak hledají alternativní investice k diverzifikaci svého potfolia. A nebo utrácejí za to co nemohli mít a přeci Rolex je status milionáře pokus o vtip 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. února Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února Já jsem vložil peníze do 5-ti základních věci. Hodinky, drahé kovy, akciové fondy, Bitcoin a spořící účty. Na nic nešahám a nechávám to být jak je, maximálně občas přikoupím akcie či Bitcoin, neřeším zda to je dole nebo nahoře. Za 15 let uvidím Zatím to je tak, že je to plus 50% a stále to roste. Bohatě tedy pokrývá i šílenou inflaci za tu dobu cca 30%. 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 9. února Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února V 8. 2. 2025 v 18:09, Josef01 napsal: Já jsem vložil peníze do 5-ti základních věci. Hodinky, drahé kovy, akciové fondy, Bitcoin a spořící účty. Na nic nešahám a nechávám to být jak je, maximálně občas přikoupím akcie či Bitcoin, neřeším zda to je dole nebo nahoře. Za 15 let uvidím Zatím to je tak, že je to plus 50% a stále to roste. Bohatě tedy pokrývá i šílenou inflaci za tu dobu cca 30%. jen místo hodínek, který radši nosím bych tam dal Ferrari Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snoblak Odesláno 9. února Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února V 6. 2. 2025 v 10:30, MMCorsair napsal: Třeba někdo poradí: konzervativní důchodce, na účtu několik mil - nějaké tipy, aby se to zhodnotilo lépe než na spořicím účtu? Nadhodil jsem dotyčné divi akcie na české burze, ale na vyber moc neni. Napadá mě leda nějaký fond (treba nějaký, co vyplácí divi) ale nemám s tím zkušenosti. Diky za rady / podněty V CZ je k dispozici vice jak 1.500 fondu, ze kterych je mozne vybrat. Pri investovani v tomto objemu bych na zacatek doporucil cestu “cihla/stat”, tzn. nejaky nemovitostni fond dle chuti klienta a nejaky fond, kde je mix statnich dluhopisu s prevahou CZ. Jakmile si to clovek trosku osaha, presel bych pak do FKI a private equity fondu. Vybral bych podle tolerance k riziku, ocekavaneho vynosu a likvidity. Hlavne bych se vyhnul samostatnym dluhopisum… Kdybyste chtel vice info, klidne mi napiste do SZ. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 10. února Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února před 19 hodinami, snoblak napsal: V CZ je k dispozici vice jak 1.500 fondu, ze kterych je mozne vybrat. Pri investovani v tomto objemu bych na zacatek doporucil cestu “cihla/stat”, tzn. nejaky nemovitostni fond dle chuti klienta a nejaky fond, kde je mix statnich dluhopisu s prevahou CZ. Jakmile si to clovek trosku osaha, presel bych pak do FKI a private equity fondu. Vybral bych podle tolerance k riziku, ocekavaneho vynosu a likvidity. Hlavne bych se vyhnul samostatnym dluhopisum… Kdybyste chtel vice info, klidne mi napiste do SZ. Ale to ho sežerou poplatky ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 10. února Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února Tady něco k fondům - poplatky atd. od Skejwina: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ve-vate-pulka-zisku-z-investice-pryc-kde-vam-poplatky-pusti-zilou-uplne-nejvic-269036 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 10. února Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února https://index.sme.sk/c/23448068/patriot-a-investor-kolko-zarobia-statne-dlhopisy-pre-ludi.html alebo skor do humoru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 10. února Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února Epstein, mohl by laskavě postovat odemčené odkazy? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 10. února Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února před 26 minutami, sery.vlk napsal: Epstein, mohl by laskavě postovat odemčené odkazy? Díky. Nevsimol som si, ze tento clanok je plateny, ako predplatitel to nevidim na prvy pohlad. Ospravedlnujem sa. Admin to moze pokojne zmazat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snoblak Odesláno 10. února Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února před 2 hodinami, Kotlick napsal: Ale to ho sežerou poplatky ne? Poplatky jsou vzdy o financnim poradci. Poplatek je odmena pro poradce, ze poradi dobre a stara se o klientovo penize spravne. Kdyby to delal poradce zadarmo, bylo by to nejake divne Kdyz jsou pak poplatky zlodejina, je jen otazka casu kdy na to klient prijde… Je to jako s automechanikem… dobre opravi, spatne opravi… zadny to ale nedela zadarmo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schaschek Odesláno 10. února Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února Já bych teda využívat služeb poradce spíš nedoporučoval. Možná jedině poradce, který je placený přímo klientem. A ne z provizí finačních produktů, které klientovi prodá, což je z mé zkušenosti bohužel většina poradců v ČR. Co vlastně takový poradce dokáže poradit v porovnání třeba se zmiňovaným Skejwinovým blogem? Troufnu si říct, že většina poradců neví a nepřemýšlí o investování zdaleka tolik co právě Skejwin. A jde jim hlavně o to získat provize. Ale rád se nechám přesvědčit o opaku. 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února před 15 hodinami, snoblak napsal: Poplatky jsou vzdy o financnim poradci. Poplatek je odmena pro poradce, ze poradi dobre a stara se o klientovo penize spravne. Kdyby to delal poradce zadarmo, bylo by to nejake divne Kdyz jsou pak poplatky zlodejina, je jen otazka casu kdy na to klient prijde… Je to jako s automechanikem… dobre opravi, spatne opravi… zadny to ale nedela zadarmo. Tady nejde o poplatky poradci, ale o vstupní a správcovské poplatky fondů, je to celkem peklo a na konci dne zjistíš, že tvoje peníze vydělávají na placení poplatků. Já jsem to všechnno zrušil, kromě penzijka kde mi chodí peníze za platby kreditkou, což je pěkných 4800 ročně, jinak bych asi zrušil i totok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února Presne tak, mel jsem nedavno v ruce smlouvu kdy si muj mladej chtel zainvestovat na duchod, poplatky byly z celkove hodnoty porfolia, takze pokud by si dlouhodobe sporil treba dvojku mesicne, tak za 25 let by uz mu to nestacilo pomalu ani na ty poplatky.... v hlave uz to nemam, ale koukal jak puk kdyz jsem mu to hodil do excelu 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února A conto fondovych poplatku je par peknych videi na youtube…staci zadat poplatky fondu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schaschek Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února Před hodinou, Kotlick napsal: Tady nejde o poplatky poradci, ale o vstupní a správcovské poplatky fondů, je to celkem peklo a na konci dne zjistíš, že tvoje peníze vydělávají na placení poplatků. Nejhorší je, že jde bohužel často o obojí. Poradci rádi doporučují právě fondy s vysokými poplatky, protože je tam prostor pro jejich provizi. Kdyby doporučili ETF s TER 0.2 %, tak by žádnou provizi nedostali. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schaschek Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února (upraveno) A to ani nemluvím o tom, že aktivně řízené podílové fondy mají velmi často horší výkonnost než indexová ETF, viz další Skewinova analýza: https://skejwin.cz/o-rybach-a-rybareni-porovnejte-si-vynosy-fondu/ Nebo to aspoň platilo v minulosti. V budoucnu to samozřejmě platit nemusí, ale jak je popsáno v článku, správci fondů často nepředkládají žádné validní argumenty, proč by zrovna jejich strategie měla fungovat, a ve svých ročních zprávách spíš mlží. Upraveno 11. února uživatelem schaschek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snoblak Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února Je treba cist a premyslet nad tim. Vsude kde jsou penize je i spousta parazitu, poplatku a podminek, kteri a ktere vas chteji obrat o vase korunky. Na druhou stranu, kdyz ma clovek kolem sebe lidi, kteri tomu vazne rozumi a na prvnim miste je klient, je to velice prijemne pro obe strany Je to jako s tim proc tu vsichni jsme, hodinky I na chrono24 mate super a horsi prodejce, je treba byt opatrny… jakmile je ale prodejce dobry, je spokojeny i kupujici a nakonec oba vydelaji (tam kde to prodejce dela pro penize). Jinak nechci si tu upne delat reklamu, ale kdybyste chtel nekdo znat muj nazor na vase investicni portfolio, na to kde mate ulozene penize, napiste SZ a dam vam k tomu muj skromny pohled. Udelam vam analyzu a reknu vam jak jste na tom s poplatky, vynosy a riziky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února sorry, ale to se primo nabizi 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února Jojo a taky závěr scénky: "Pamatujte, chybama se člověk učí." 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snoblak Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února před 6 hodinami, Prochy68 napsal: sorry, ale to se primo nabizi Jsem uplne v klidu, nikomu zadny investicni produkt nenabizim a nevnucuji. Jen nabizim vlastni nazor na to kde ma aktualne penize ulozene Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se