Gustaf Odesláno 15. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2024 Díly za rady. Zkusím se porozhlédnout.... opravdu v tomto nejsem nějak zdatnej. Prostě někomu posílat pravidelně peníze ať mi je rozmnoží by bylo ideální Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 15. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2024 někomu posílat pravidelně peníze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 15. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2024 před 5 minutami, Jehlan napsal: někomu posílat pravidelně peníze Bereš tak shlednul jsem Portu a možná se tam dá něco vymyslet.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 15. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2024 před 2 minutami, Gustaf napsal: Bereš tak shlednul jsem Portu a možná se tam dá něco vymyslet.... Celkově, když to tady pročítám mají kluci rozumné nápady. Mám Fio broker (můžeš si vyzkoušet Demo e-Broker, on-line investice, burza | Fio banka) a sice skřípu zubama za poplatky 10$ v USA, ale je to pro mě vzhledem k objemu bezpečnější. Portu jsem si založil, ale pro mě je tam omezující jejich portfolio nabízených titulů (ale tobě by mohlo ze začátku vyhovovat) Kde jsem udělal chybu - mám založené fumbi, Bitcoin a další kryptoměny teď snadno s Fumbi, byl jsem připravený koupit BTC v době kdy byl za 16tis.$ ale bylo mi to vymluveno. Hlavně - jsou to tvoje peníze. Já osobně se na peníze dívám jako na vyjádření času, který jsem musel vynaložit, aby jsem je získal. Chození do práce je pro většinu lidí vyměnování života za peníze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 15. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2024 před 3 hodinami, Happy88 napsal: Možná si to tu už psal, ale přes kterou platformu/brokera prosím @Petr11 nakupuješ ETF? nejsnáze asi na XTB, stačí jedno ETF co obsáhne 90% světa a víc člověk nepotřebuje diverzifikovat a může bejt v klidu. Opravdu víc asi běžný člověk vědět nepotřebuje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasa_H Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 V 27. 11. 2023 v 22:32, Prochy68 napsal: Proč by neměl, jsou to Poláci, u nás mají pobočku a jsou regulovaný ČNB. Takže když je institut co bude vyřizovat pozůstalost osloví, měl by dostat relevantní informací. To je ono, když je osloví. Bohužel jsem zažil notářku, která neoslovila ani všechny z největších bank.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 před 2 hodinami, Vasa_H napsal: To je ono, když je osloví. Bohužel jsem zažil notářku, která neoslovila ani všechny z největších bank.... No, ale to neni problem brokera, ale notarky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasa_H Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 Je to problem pro dedice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 před 11 hodinami, Petr11 napsal: nejsnáze asi na XTB, stačí jedno ETF co obsáhne 90% světa a víc člověk nepotřebuje diverzifikovat a může bejt v klidu. Opravdu víc asi běžný člověk vědět nepotřebuje... Díky, XTB se tu zmiňovalo už víckrát, tak to omrknu a konečně vyzkouším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 Jake ETF? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AweOne Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 nevidím moc důvod v zatracování DIPu... pokud dobře vybereš poskytovatele a chceš investovat na delší dobu, tak je to úplně to stejné jako ETF investice s tím, že navíc se uplatní odečet ze základu daně. Tj pokud vyberu DIP u nějakého brokera, je (zjednodušeně) jediný rozdíl v tom, že peníze budou na samostatném portfoliu a k dispozici až po 60 (v opačném případě ztrácím výhody), ale stále nakupuji co chci a kdy chci. Osobně ještě chvilku počkám, až se DIP rozjede u více poskytovatelů (byl tam trochu legislativní chaos a novela se podepisovala na poslední chvíli) a následně něco vyberu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kospex1 Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 Ahoj, neznáte někdo nbnk.cz tedˇje to investcrown.cz žena s tím přišla a moc se mi to nezdá. jsem opatrná konzerva. dík za postřehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 Od nebanky ruce rychle pryč. Tam se schyluje podle indicií na nějaké žaloby už. Přejmenování je pravděpodobně záměrné, aby jim nekazily narůstající negativní recenze pofidérní byznys. Přeposílám info od kamaráda, co v tom má peníze: Nejdřív mi 300k se splatností 4 měsíce vraceli dalších 5 měsíců (reálný úrok byl cca 6,5%) místo 16% slibovaných. Navíc vždy si dávají měsíc na startu bez placení úroků (což nikde nekomunikují), takže ty úroky psané na platformě se rovnou o to snižují (projekty s úroky 16% na krátkou dobu mají tak reálné i při poctivém splácení - což už téměř není - tak 12%). Aktuálně mi dluží dalších cca 500k, vyjádření k situaci opět nulové, neposkytují ani info o průběhu vymáhání (jestli vůbec něco vymáhají), půjčují si často do vlastních stínových firem a úroky z prodlení neplatí z principu nikdy žádné (díky zajímavé kličce ve smlouvy evidentně nemusí, i když při "prodeji online" je slibovali). Teď se ještě pro jistotu přejmenovali na investcrown.cz, aby se ty negativní recenze nedaly moc dohledat. A samozřejmě Slavotínek už se vypsal z jednatelství, protože nějaká žaloba + bankrot se podle mě blíží. Uvidíme, co z nich ještě dostanu já... Navíc samozřejmě nesplnili regulaci ČNB na crowdfunding (jak by taky mohli,menší transparentnost k investorům snad už ani nejde) a předělali to na nějaký model v šedé zóně (participace na úvěrech)... Jestli s nima někdo z vašeho okolí ještě cokoli investuje, tak ať už tam proboha neposílá ani korunu, toto je podle mě těsně před kolapsem a když to náhodou nějakým zázrakem přežije, tak zhodnocení je pomalu pod úrovní sporicich účtu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 před 6 hodinami, exBURN napsal: Jake ETF? To je dobrá otázka. Já osobně se v tom moc nechci rýpat, takže mám primárně polovodiče, automatizace, IT, baterie a pak navíc S&P500. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kospex1 Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 Děkuji Happy 88 myslel jsem si to. Ruce pryč od investcrown.cz !!!! pakáž... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 před 2 hodinami, tmx napsal: To je dobrá otázka. Já osobně se v tom moc nechci rýpat, takže mám primárně polovodiče, automatizace, IT, baterie a pak navíc S&P500. No právě. Já si vyčlenil měsíčně nějaký budget, který chci střádat, podíval jsem se na nějaké články, všichni psali že je třeba číst a vzdělávat se a tak jsem začal a teď se v tom motám jak špina v kýblu bo co hlava to názor.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 (upraveno) Nez se rozmyslis, muzes si to dat na portu na Investicni rezervu. Je tam 6.25%. Aktualne jsem tam nechal vetsi cast penez a do ETF davam pouze pravidelne male castky. Tim, jak jsou vybrana ETF na ceste nahoru, nedokupuji ted vetsi objem, cekam na korekci. Upraveno 16. ledna 2024 uživatelem tmx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 (upraveno) před 3 hodinami, kospex1 napsal: Děkuji Happy 88 myslel jsem si to. Ruce pryč od investcrown.cz !!!! pakáž... Jo Nebanka už mě málem měli na lopatě. Ale to bylo před několika lety, kdy nemovitosti ještě celkem frčely. Po telefonu mě navigovali “tady a ještě tady to odklikněte”. Já povidám, že bych si ty smlouvy rád přečetl, než něco odkliknu. To se jim moc nelíbilo. Samo, odhalil jsem, že ten projekt byl jejich vlastní a ohledně ručení nemovitostí jsem měl také velké pochybnosti. Utekl jsem, ani nemrkli. Nyní, když se nemovitosti zadrhly, to nemohlo dopadnout jinak. Působilo to na mě trochu jako letadélko káně. Funguje to pouze do té doby, dokud přicházejí noví investoři. Upraveno 16. ledna 2024 uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 asi nejoblibenejsi je VWCE od Vanguardu s TER 0,22%. Ale jsou i jiny široký etf, ale tohle se dá obecně doporučit. Lze tedy si nastavit trvalák na posílání peněz na XTB nebo jinam a tam realizovat ručně koupi např. 1x měsicně nebo 1x za 2 měsíce, jak je libo. Nyní i XTB spustilo nějaký automatický nakupování, takže se to etf kupuje samo při dostatku peněz na účtě, ale s tím nemám osobní zkušenost. Za mě nejlepší cesta pro všechny, kteří se o investování nechcou zajímat a nesnaží se hledat nový tesly, nvda, apply atd. na burze... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2024 (upraveno) No a není to v podstatě podobně jako ten DIP? Trvalak... posíláš peníze a za ně se investuje....? Upraveno 17. ledna 2024 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se