Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Ta sběratelská hodnota je dost diskutabilní a v případě, že to člověk bude potřebovat směnit za peníze, nepůjde to tak rychle nebo nedostane tolik, kolik by si představoval.

U drahých kovů má podle mne smysl se soustředit čistě na ten kov, a proto nakupovat mince a slitky, které se cenou blíží co nejvíce právě ceně kovu.

U nás ve střední Evropě bude vždy nejlépe směnitelná mince vídeňských filharmoniků 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Pozorovatel napsal:

Ta sběratelská hodnota je dost diskutabilní a v případě, že to člověk bude potřebovat směnit za peníze, nepůjde to tak rychle nebo nedostane tolik, kolik by si představoval.

U drahých kovů má podle mne smysl se soustředit čistě na ten kov, a proto nakupovat mince a slitky, které se cenou blíží co nejvíce právě ceně kovu.

U nás ve střední Evropě bude vždy nejlépe směnitelná mince vídeňských filharmoniků 😉

Určitě, především se zaměřit na cenu kovu v daném produktu.

Sběratelská hodnota vzniká pouze v případě, že se najde sběratel ochotný za tuto hodnotu zaplatit 🙂. Proto je vhodnější světový producent před lokálním, protože množina potenciálních sběratelů je pak větší. Sběratelsky zajímavé kusy se vyplatí, jen se déle prodávají.

Nákup čistě investičního zlata - Nepreferuji mince, kupoval jsem jen 1oz heraeus slitky. Jsou pod folií, očíslované.

Nakoupil i prodal jsem na stejné pobočce OC Sykora zlataky.cz . Při nákupu jsem dostal účtenku s čísly slitků a tu jsem přiložil když jsem jim slitky prodával nazpět. Je dobré si nákup rozdělit a mít víc "účtenek" a podle potřeby (zvolené množství) uprodat i s účtenkou.

Chápu to tak, že je lepší přijít se zbožím v neporušeném obalu s dokladem o koupi daného seriového čísla, než s "no_name" mincí v otevírací krabičce. 🙂   

Pokud bude čínský ne-zájem na zlatě trvat i v měsíci červnu, pak by se mohlo otevřít zajímavé nákupní okénko. 

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, Jehlan napsal:

Určitě, především se zaměřit na cenu kovu v daném produktu.

Sběratelská hodnota vzniká pouze v případě, že se najde sběratel ochotný za tuto hodnotu zaplatit 🙂. Proto je vhodnější světový producent před lokálním, protože množina potenciálních sběratelů je pak větší. Sběratelsky zajímavé kusy se vyplatí, jen se déle prodávají.

Nákup čistě investičního zlata - Nepreferuji mince, kupoval jsem jen 1oz heraeus slitky. Jsou pod folií, očíslované.

Nakoupil i prodal jsem na stejné pobočce OC Sykora zlataky.cz . Při nákupu jsem dostal účtenku s čísly slitků a tu jsem přiložil když jsem jim slitky prodával nazpět. Je dobré si nákup rozdělit a mít víc "účtenek" a podle potřeby (zvolené množství) uprodat i s účtenkou.

Chápu to tak, že je lepší přijít se zbožím v neporušeném obalu s dokladem o koupi daného seriového čísla, než s "no_name" mincí v otevírací krabičce. 🙂   

Pokud bude čínský ne-zájem na zlatě trvat i v měsíci červnu, pak by se mohlo otevřít zajímavé nákupní okénko. 

Souhlasím, že prodej u sběratelských kousků je náročnější - zájemců není tolik. Na druhou stranu jsem přesvědčený, že zrovna lunární série bude prodejná dobře, pokud půjde o ucelenou sbírku všech dvanácti let. Soudím tak podle toho, jak se dnes prodávají předchozí lunární série. 

Ale jak je již psáno, je pochopitelné, že v takovém případě je složitější a časově náročnější najít kupce.

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Pozorovatel napsal:

Napsal si to správně. Slitky s certifikací z Puncovního úřadu dávají smysl a vycházejí ekonomicky nejlépe. Navíc si sám řídíš objem prostředků, které chceš do zlata, stříbra či uložit

Když tady čtu "storky" o zpětných výkupech zlata či mincí od firem, které tuto komoditu za rozumnou cenu, drahé kovy prodali, je to v přímém rozporu se zkušenostmi mých zákazníků

Odkaz ke komentáři

Možno hlúpa otázka, ale nie je rozumnejšie kupovať bežné zlomkové zlato 14karát ideálne so štátnym puncom, často sa dá zohnať po záložniach za dobrú cenu ...........

Odkaz ke komentáři

U investičního zlata a stříbra jde o čistotu.

Na šperky se většinou používá kov s příměsí, aby měl lepší mechanické vlastnosti.

Já mám třeba náramek ze stříbra 925/1000 a mince jsou 999/1000.

To se pak samozřejmě promítne i do ceny kovu (šperky bývají dražší, kvůli řemeslnému zpracování, ale na výkupu právě tratí nejvíc, pokud to není něco extra).

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Ajaj napsal:

societe generale dole o 7% dnes kvuli eu volbam. Zkusit to a nasypat? No Risk-No Fun…

jo také jsem matku zkontroloval jako první 👍, ale naše Královna dělá že se jí to netýká 🤔. Přitom právě na královně by jsem chtěl chytnout nějaké pěkné krátkodobé vyklesání a pak vybrat divi za Václavák😎.  V ČR momentálně drobná pozice baagevor jinak cash.

Odkaz ke komentáři

V 9. 6. 2024 v 12:44, Jehlan napsal:

ještě drobná poznámka, pěkné grafy mají na Graf vývoje ceny - Zlato v Kč/g posledních 24 hodin | Zlaťák.cz (zlatak.cz) historické grafy třeba zde Current Spot Price of Gold - Spot Gold Chart (goldprice.org) !nezapomenout zohlednit kurz Kč vs. USD!  .... ten /7.6.24/ pokles -3,3% se dá vysvětlit zprávou, že Čína(Čínská Centrální Banka), která se z politických důvodů zbavovala US dluhopisů (viděli jsme růst US CDS) a nakupovala zlato, měla v měsíci květnu na této komoditě nákupy přesně 0 .  

Docela zajímavé je podívat se na cenu zlata historicky. Ono se to zdá, že nyní je cena historicky na maximu, nominálně určitě ano, ale reálně bylo zlato nejdražší na začátku roku 1980. Dnes je to dané jinou "silou" Dolaru. Takže jsme nyní s cenou nahoře a půjde to zase dolů, tak jako v roce 1980?

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, obrbobr napsal:

Docela zajímavé je podívat se na cenu zlata historicky. Ono se to zdá, že nyní je cena historicky na maximu, nominálně určitě ano, ale reálně bylo zlato nejdražší na začátku roku 1980. Dnes je to dané jinou "silou" Dolaru. Takže jsme nyní s cenou nahoře a půjde to zase dolů, tak jako v roce 1980?

Právě teď 53 200 kč/Oz .V pásmu 47 600kč - 48 600kč / 1 Oz +3% (marže) by jsem asi zvažoval nákup (zde Cena Argor Heraeus SA 1 Oz - Investiční zlatý slitek: 53984 Kč (zlatovna.cz))

Odkaz ke komentáři

V 10. 6. 2024 v 13:29, Prochy68 napsal:

Jj, kobu bych taky dobral, zatim jeste porad dava slusnou divi a kdyby to bylo kolem 6 kil tak bych se vubec nezlobil 🙂

KB půjde ještě dolu a cokoliv pod 700 bude i pro budoucí standardní divi hodně slušný zhodnocení 

Upraveno uživatelem Humanzero
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...