Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Začínám řešit kam synovi budu dávat něco bokem. Měsíčně pár korun až do nevidím.... Bo jsem klient KB, tak jsem si otevřel ten jejich investiční program a chci se podívat tam, vybrat nějakej fond a pustit se do toho. Taky jsem uvažoval o AXA Generaci X, ale to se mi spíš líbí to KB. Navíc bez vstupních poplatků.

Máte nějaké tipy pánové? Jak to máte vyřešeno vy?

Udělal bych spoustu věcí, ale tuto ne. Pokud mu chceš do života něco dát, kup mu malej byt na hypošku. Nebo mu kup sem tam kousek zlata, nebo mu kup sem tam nějaké zajímavé hodinky.... Vždy to bude něco tvého co mu jednoho dne pokud se bude chovat slušně atd, atd předáš. Otázkou je jaké drobné máš na mysli a hlavně nerozumím výrazu do nevidím. Do nevidím se akorát někdy robi :-)))

Takže souhlasím s Tomášem....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

M3maniac: Jelikož to teď vypadá, že budeme stavět tak na druhou hypošku není rozpočet, ale jo, to by bylo naprosto nejlepší, uznávám. S tím zlatem co píšeš není vůbec špatnej nápad! Do nevidím jsem myslel tak 20-30let pravidelně něco posílat "pro něj". 

Tmoris: Přesně tak, ono je celkem jedno, zda ty peníze co tam pak budou použiju pro něj na vzdělání někdě v zahraničí, nebo pro něj na neco jiného. Proto chci prostě a jednoduše jen odseparovat část současných peněz pro něj.

Jinak díky za myšlenky

Odkaz ke komentáři

Dobrej táta, dávat dítěti peníze až 30 let :) Nevázat se na měnu je asi nejrozumnější, jestli to bude zlato nebo hodinky je z dlouhodobého hlediska v pohodě.

neumím si představit sosat z rodičů peníze po 18 roku. Znám takový rodiče i děti a všichni sou z toho vlastně nešťastní. Není pro rodiče nic lepšího když vychová dítě k samostatnosti. A není nic horšího než mít pak doma třicetiletý dítě.
Odkaz ke komentáři

Jestli mu chces dat neco do zivota, tak je podle me lepsi kvalitni vzdelani, idealne v zahranici.

Podepisuji. Stare zname moudro: je lepsi cloveka naucit ryby lovit nez pro nej par ryb chytit a dat mu je.

Tmoris: Přesně tak, ono je celkem jedno, zda ty peníze co tam pak budou použiju pro něj na vzdělání někdě v zahraničí, nebo pro něj na neco jiného. Proto chci prostě a jednoduše jen odseparovat část současných peněz pro něj.

a ne, neni to jedno. Pokud ma jit na kvalitni univerzitu do zahranici, uz vyber stredni skoly je zasadni, takze uz nekde nejpozdeji okolo 5. tridy zacinaji vydaje. Malokdo je tak dobry a tak motivovany, aby po prumernem gymplu skocil jen s financni podporu rodicu na univerzitu z prvni padesatky.

Odkaz ke komentáři

Tak s tím vzděláním je to určitě pravda, bohužel našeho mladého to očividně nebaví.... (se učit) můžu mu to vysvětlovat jak chci , sere na to. Na druhou stranu je mu 19 a nedostává ani korunu kapesného , dokáže si svými malými kšeftíky na kapesné vydělat i do auta si natankuje když si ho půjčí. Teď ho má sice zakázané za to že ve škole vypustil ,ale těší mě , že něco po mě zdědil.... ;)

Jinak když mu koupíš jednou za rok 10g zlata , určitě to bude 10g zlata i v jeho 20ti...teda 200g ;) jakou měnou budeme ( jestli tu budeme ) platit za 20 let neví ani Miloš Zeman  :D

Odkaz ke komentáři

neumím si představit sosat z rodičů peníze po 18 roku. Znám takový rodiče i děti a všichni sou z toho vlastně nešťastní. Není pro rodiče nic lepšího když vychová dítě k samostatnosti. A není nic horšího než mít pak doma třicetiletý dítě.

Znám takovou rodinu, dítěti je 28, absolutně nesamostatná, rodiče žijí jenom pro ni a veškeré peníze obou rodičů ona spotřebuje, nechápu, na druhou stranu ji rodiče zkazili život a alespoň otec si zažíná ten průser uvědomovat.

Odkaz ke komentáři

S tím zlatem jako investicí - našel jsem kurzy za posledních 12 let.

Pokud by člověk koupil jeden zlatý slitek o váze 10 gramů ročně, zaplatil by za něj za těch 12 let

celkem 86.700,- korun, tedy v průměru 7.225,- za kus (ve skutečnosti by platil od 3500 po 11000 v průběhu let).

Těch 12 slitků odnesených dnes k obchodníkovi se zlatem by znamenalo dostat za ně 108.000,- Kč.

To je výnos 4% ročně.

V momentě kdy se ale rozhodne dotyčný počkat ještě tři roky tak to může být taky prodej třeba za 6000 za 10gr.

a je v mínusu . . . zajímavé, ale jak jsem psal dříve, zlato jako zajištění pro případ průšvihu ano, jako investice nikoliv,

na výše uvedeném modelu to je krásně vidět.

Odkaz ke komentáři

Takže jak tu někdo psal, lepší je nakupovat zbraně, střelivo a tabák....jednak se to snaží EU regulovat, což tlačí ceny nahoru a v případě konfliktu to bude ceněná komodita :)

Já v tomhle celkem souhlasím s tím co tu psal kdysi sibiř. Jsme na hodinkovým fóru, všichni vidíme jak hodinky rostou, ať už jsou to blbý Primky, nebo Rolex, Tudor, Heuer, ... tak mě docela překvapuje, že málo kdo chce investovat touhle cestou, minimálně část těch prostředků.

Pokud děti budou schopný se uživit sami, zůstane jim pěkná památka a slušná sbírka, nebo v tom budou mít ty prachy, co z toho snad vyvaří. Kdyby tohle fórum bylo o filatelii, čekal bych, že to budou známky. Investovat jde imho do čehokoliv, když tomu člověk trochu rozumí a ví co dělá....

Odkaz ke komentáři

. . . zajímavé, ale jak jsem psal dříve, zlato jako zajištění pro případ průšvihu ano, jako investice nikoliv,

na výše uvedeném modelu to je krásně vidět.

Ve starém Římě v roce nula se za gram zlata dal koupit plášť a topánky. Po 2000 letech si za gram zlata 

zase koupíte tenisky a bundu a za dalších 2000 let to bude +- to samé. 

Odkaz ke komentáři

Můžeš poslat, které to jsou akci? Díky

Aktuální složení portfolia HACK je tady: http://www.purefunds.com/purefunds-etfs/hack/

Já bych ale do konkrétních firem nešel. Sice člověk ušetří něco málo za správu fondu (u HACK je to 0,75% ročně), ale zase nepodstupuje specifické riziko (to že se té jedné nebo málo firmám, které si vybereš bude dařit jinak, než sis představoval). 

Samozřejmě, že obvyklé poplatky za správu fondů v ČR - tedy 2%+ ročně a k tomu vstupní/výstupní poplatek bych taky nedal. To bych si raději sestavil vlastní portfolio, ale v dnešním globalizovaném světě má člověk jiné možnosti a v klidu ze svého pražského PC může investovat třeba v USA za zlomek ceny v ČR. Tak proč toho nevyužít?

Upraveno uživatelem FraK
Odkaz ke komentáři

Oni to maji Amici dobre osefovane. 15% dan z dividendy ti strhnou rovnou u nich. Pak uz ale zadne dalsi dane neplatis (dohoda o zamezeni dvojiho zdaneni mezi CR a USA). Teoreticky bys mohl platit v CR dan z kapitaloveho vynosu, kdybys prodal akcie drive, nez skonci casovy test. Ten je ted myslim 2 roky. Dalsi dane nejsou.

Odkaz ke komentáři

Časový test je u nás 3 roky, pokud prodáš cenné papíry se ziskem dřív, měl bys to uvést v daňovém přiznání a zdanit. Pokud prodáš po 3 letech s výnosem přes 5 mil. Kč, tak to sice nedaníš, ale máš povinnost to oznámit finančnímu úřadu, pokud to neuděláš, hrozí sankce.

Odkaz ke komentáři

Není to vždy takové černobílé. Synovec byl závislý na otcových penězích do 25. Studoval práva na Sorboně, pak dva roky ve státech. Na "provoz" v Paříži, by si žádný student nevydělal. Druhá věc je, že jeho otec je plastický chirurg ve Francii, takže ho to nějak nedrtilo. Je to vlastně ta investice do vzdělání (jeho dcera studovala medicínu na Sorboně), ale kuwa kdo na to má. 

Odkaz ke komentáři

Taky nechápu co touhle pitomostí myslí. Půjčit si mego za 3% může solidní firma u své banky, chápal bych to, kdyby chtěli 50 mega.

Dobrý den, damy a panove,

na finGOOD umistujeme pouze stabilni projekty s letitou historii. V pripade Primu jsou uvahy o blizkem konci bezpredmentne. Protoze sami investujeme 10 % z poptavky, velmi dobre vybirame. A proc sel Prim k nam? Hledejte za tim ciste marketing. Jdou cestou osloveni mlade generace a k tomu se nase spojeni naramne hodi.

Zajima-li vas vic, prosim, smerujte dotazy primo na nas na www.fingood.cz.

Zdravi Marek

Odkaz ke komentáři

Má někdo zkušenost s nějakým tzv. fondem kvalifikovaných investorů?

Ptám se spíš z pozice legislativce, bo tady mám okomentovat návrh nařízení vlády ohledně toho, že by se celá tahle oblast deregulovala (tj.tyhle fondy budou pak moci investovat dle libosti, např.bez diverzifikace portfolia). Záměr je dobrý, ale zdá se mi, že pak tam bude docela prostor pro podvody...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...