Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Otevřel jsem si účet u Degiro, oproti FIO to webové rozhraní to je nebe a dudy musím říct. 

Přikoupili jste někdo něco v pondělí, nebo stále vyčkáváte? 

No nevím, zkusil jsem si otevřít účet u Degiro, aby bylo možno se podívat na obchodní platformu, kterou nemají ve verzi DEMO a otevření účtu je neskutečný opruz!!!

Někde píší, že nechtějí žádné doklady a ověření provedou přes účet u tuzemské banky po zaslání 1,- Kč, potom chtějí všechny osobní údaje včetně kopie dokladů a spoustu dalších věcí, které třeba FIO nechtělo!

Nakonec mě odradilo to, že by moje akcie byly zapůjčovány (do výše 30%), v ceníku je spousta nejasných poplatků, které jsou podivně a nejasně uvedeny - nevím, nebudí to důvěru, zatím zlaté FIO!!!

Ta obchodní platforma u Degiro, pokud je taková, jak je ukázána na neúplných obrázcích, tak se tak moc neliší od platformy FIO, registraci jsem nedokončil, protože to ve mě nebudí zatím moc důvěru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FIO je drahé a služby nejsou žádná hitparáda, ale je pod dozorem ČNB a každý investor je aspoň do 20 000? krytý z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry. Což nevím, jak jsou kryté ostatní zahraniční poskytovatelé a jak moc by bylo snadné nebo složité se k nějaké náhradě škody domoci. Tady ze stránek fondu lze zjistit, že normálně funguje a škody vyplácí, respektive vyplácel.

S tím Boeingtem bych byl opatrný. Určitě mají i vojenskou výrobu, ale nevím, kolik % jim dělá zisku. Civilní letectví teď dostává strašnou ránu jako celý sektor a aerolinky ani leasingovky nebudu mít dle mého soudu v nejbližší době peníze na nákup nových letadel a nevím, kdo jim půjčí, když poměr dluhu a vlastního jmění se nepochybně změní v rámci současné krize k horšímu.  Ale jako dlouhodobě to jistě není špatná investice. Krize jednou přejde a BA je dobrá firma i když s pošramocenou fasádou. Je to v každém případě otázka načasování. Podle mě je teď pořád ještě brzy k nákupům. 

Upraveno uživatelem FraK
Odkaz ke komentáři

Premyslim nad tim, ze by na situaci mohly vydelat spolecnosti poskytujici zabavu on-line a telco spolecnosti. Netlix, herni firmy a mozna i operatori, kde si treba lidi priplati za pripojeni. Lidi budou doma, budou se nudit a zacnou vice uzracet za tento typ zabavy. Kdyz se situace vrati do normalu, tak si hodne lidi ruzne predplatne necha.

Co myslite?

Upraveno uživatelem FraK
Odkaz ke komentáři

Podle me dobra myslenka. Ja se na to ptal prave par dni zpet tady, protoze mi prislo intuitivne, ze treba ten esport by mohl vyrazne vyrust jeste. Akorat v tom (podobne jako kolega co tady zjistoval zakladni info) nejsem moc zbehlej, takze sem sondoval doporuceni na nejakej index nebo konkretni akcie.

Co vim, tak se obchoduje Activision Blizzard treba, nesleduje to nekdo?

Upraveno uživatelem Happy88
Odkaz ke komentáři

Tady je recenze na DeGiro, je třeba se dobře podívat na sazebních poplatků, oni, jak píší, nemají žádné skryté poplatky, ale stačí jen ty v sazebníku uvedené a může se na tom hodně prodělat. Zdanění dividend 35%, to je fakt síla, poplatky za data, to je sprosté (ale nejsou výjimkou), data jsou jejich výrobní prostředek a nemají je přeúčtovávat klientovi, poplatky za výpisy, atd... 

Celkově vzato - nebudí důvěru, já jsem pro naše obchodníky, spadající pod dohled ČNB, kteří jsou dlouhodobě ověření. 

A ta obchodní platforma je třeba ve srovnání s FIO velmi podobná, podle mého spíše horší.

https://investplus.cz/investice/recenze-brokera-degiro-navod-demo-ucet-poplatky-akcie-dividendy-etf-zkusenosti/

Upraveno uživatelem pavča
Odkaz ke komentáři

Degiro je dobrý pro tradery, patria nebo fio by tě na poplatcích sežralo. Když děláš 5 obchodů ročně, tak zůstaň ve Fiu, to je jasný. Data má člověk zdarma jinde na netu, 35% daň z dividend ano, prtž je to holandský, ale to ti vrátí po vyplnění jednoho lejstra. nic těžkého. Máš tam několik ETF zcela bez poplatku. Mám ho krom jiných asi 2 roky a rušit ho nehodlám. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...