Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

S menama se spekuluje, nedrzej se dlouhodobe. To za prvni.

Za druhy, pokad si myslis ze by ses nejak pojistil proti krachu eurozony, tak tvuj sporici ucet musi mit aspon 7 cifer.

Za treti, dyz se ptas ?co ted?, tak bych ti doporucoval se drzet toho sporaku.

Obecne - komodity, stabilni firmy, mas-li duveru v byznys model, statni bondy.

Ja osobne investuju uplne jinak a dost agresivne, ale je treba o tom denne nekolikrat premejslet co s tim. Dle toho co pises, nic pro Tebe. Tak se porad s nejakym smoulou co tomu rozumi s rekne ti.

Upraveno uživatelem JoyStick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popravde jsem se svym trapnym sporicim uctem v CZK bezradnej. Chtel jsem diverzifikovat riziko na bankrot Italie a dopadu na eurozonu a nakoupit USD. Ale uz jsem ten moment asi provahal a kdo vi, co prinesou volby. Tak kam? Mam to rvat do akcii nebo koupit vysnenej roaster? :)

Carpe diem. Kup roadster.

Odkaz ke komentáři

Přátelé co používáte na nákup akcií? Měl jsem dříve Erste Broker či jak se to jmenovalo, to zrušili, potom jsem nakupoval přes Erste Premier, ale to je zoufale neflexibilní. Chtěl bych prostě nějakou jednoduchou stránku, kde koupím tak za 200 litrů akcie bank na pražské burze, zároveň bych ale rád rychle reagoval, kdyby nastal nějaký průser. No a taky by zřízení nemuselo trvat dva týdny... Díky za radu.

Odkaz ke komentáři

Popravde jsem se svym trapnym sporicim uctem v CZK bezradnej. Chtel jsem diverzifikovat riziko na bankrot Italie a dopadu na eurozonu a nakoupit USD. Ale uz jsem ten moment asi provahal a kdo vi, co prinesou volby. Tak kam? Mam to rvat do akcii nebo koupit vysnenej roaster? :)

akcie cez jsou extremne levne a bezpecnost pri techto cenach bych oznacil jako ekvivalent sporiciho uctu s nasobne vyssim budoucim vynosem

Odkaz ke komentáři

Co myslite, budou jeste prichazet ze sveta dalsi sokujici zpravy a obrazky nebo uz lide otupi a panika opadne. To je podle me klicovy moment pro nakup akcii. Nechtel bych ho provahat, ani nakoupit zbytecne brzy. Ale rekl bych, ze dalsi sokujici zpravy nas necekaji. Co myslite?

Odkaz ke komentáři

Nakupujete někdo přes Českou spořitelnu? TraderGO?
Resp. pokud bych teď chtěl začít, jaký byste zvolili postup? Nehodlám tam dávat nějaké větší procento úspor, ale chtěl bych s částí něco zkusit udělat. Plánoval jsem příští rok kupovat byt, takže mám všechno dost blbě zaparkovaný a teď si hypo na koupi nemovitosti brát fakt nechci.

Upraveno uživatelem VitekB
Odkaz ke komentáři

Přátelé co používáte na nákup akcií? Měl jsem dříve Erste Broker či jak se to jmenovalo, to zrušili, potom jsem nakupoval přes Erste Premier, ale to je zoufale neflexibilní. Chtěl bych prostě nějakou jednoduchou stránku, kde koupím tak za 200 litrů akcie bank na pražské burze, zároveň bych ale rád rychle reagoval, kdyby nastal nějaký průser. No a taky by zřízení nemuselo trvat dva týdny... Díky za radu.

Udělej si účet u RMS-FIO e-Broker, na Pražské burze (ale i na jiných) můžeš vesele obchodovat, máš tam mimo jiné banky, poplatky jsou při požití "Easy Click" velmi přátelské, ale i jinak (při nákupu jiných objemů než nabízejí tzv. "loty") dobré, obchodní platforma přehledná a přívětivá, převod na obchodní účet z jiné banky v řádu hodin, nákupy a prodeje online...

Odkaz ke komentáři

Ahoj, teď mi volal bankéř z Erste - říkal mi o investičních fondech v řádu cca. 2000 - 3000 Kč měsíčně. Fondy by se poskládali z nemovitostních, dluhopisových a akciových fondů podle toho jestli bych chtěl konzervativní nebo rizikovější strategii. Kluci má to smysl? Děkuji za rady

poplatek 1,5%

Upraveno uživatelem Oliver333
Odkaz ke komentáři

Ahoj, teď mi volal bankéř z Erste - říkal mi o investičních fondech v řádu cca. 2000 - 3000 Kč měsíčně. Fondy by se poskládali z nemovitostních, dluhopisových a akciových fondů podle toho jestli bych chtěl konzervativní nebo rizikovější strategii. Kluci má to smysl? Děkuji za rady

poplatek 1,5%

Vždycky jim říkám, jestli je to společná akce - budou mi radit a budeme se dělit o výnosy, ale i o ztráty. Tak to hned hodí zpátečku. Hrát si s cizími penězi a nemít odpovědnost za ztrátu, to umí každej vůl. A bohužel několik experimentů ukázalo, že šimpanz je většinou ve výběru portfolia úspěšnější, než bankéř.

Pokud nechceš obchodovat na denní bázi, tak si kup firmy, kterým věříš, že nekrachnou a lidé je budou potřebovat. Za mě je to Google, Microsoft a Apple (a ne třeba Facebook). A věřím i tomu Boeingu, protože je to jen jedna ze dvou firem, co dělá velká osobní letadla, protiváha evropskému Airbusu, navíc dělá vojenské zakázky pro vládu USA. Jsem přesvědčen, že je nenechají padnout a ze srabu se vyhrabou (třeba i s pomocí vlády). Celkem jistota je i Coca Cola nebo Nestle. Lidi to budou stále pít a jíst.

Znovu upozorňuji, že můj pohled je dlouhodobý - když to klesá, tak koupím, protože jsem přesvědčen, že za rok, dva nebo tři, se to zase zvedne.

Neobchoduj, pokud to není Tvůj denní chléb a potřebuješ rychlou likviditu. Dej do toho peníze, které nepotřebuješ, měj to jako koníček.

Upraveno uživatelem Vjace
Odkaz ke komentáři

Vysnenej roadster neni ta mx-5 co mas? Nebo tu uz prodals? :) moc lepsich roadsteru na trhu neni

Prodal jsem uz dve a nakonec stejne koupil treti, je to zavislost, pritom to skoro nejede. Ta posledni ma vsechno co potrebuju, silnejsi motor, bilstein, top vejfuk a interier. Ale stejne jsem zabouchlej do Abarth 124 a furt cumim na mobile.de.

Odkaz ke komentáři

@Josef01 - naprostý souhlas! Ale musím někdy těm telefonním "makléřům" přiznat kreativitu. Třeba jeden, co sliboval zisk 30% každé tři měsíce. Ptal jsem se ho, proč v tom nejede sám a on mi řekl, že už má peněz dost a že se chce rozdělit ;o) Nebo jiný - investiční příležitost (vklad už od 1mil.) a prý "my jsme tady v Praze všichni na nohou". Říkal jsem mu, že bych po jeho radách nerad stál na židli. Prostě tím chci říci, že telefonní mrtky nebrat!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...