t2 Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 Podle mě je cena odvozená od image. A popravdě Prim ji nemá na takové výši aby si mohl dovolit současné ceny. Prim má vážné problémy s image. Sorry mám rád Prim, ale za stejný peníz bych si koupil něco se zvučnějším jménem. A že je z čeho vybírat.
grga_pitic Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 jezevciku, Tva odpoved me moc pobavila. nedavno jsem cetl, ze nekdo z fora chtel neco od Primu (nepamatuji si jestli to byla limitka, nebo jen repas hodinek) a stezoval si ze z Primu ven jde pomerne hodne zfusovanych veci (reminky, vypadavajici korunka atd). zamestnanec Prim a mistni clen (jestli se nemylim byt to Accutron) mu slibil, ze OSOBNE dohledne aby nedostal zfusovany vyrobek. To je neco jako bych volal znamemu do Skodovky at dohledne aby mi neupadlo pri prvni jizde kolo, nebo se mi neparaly sedadla (kdyz uz jsi pouzil ten primer s ceskou automobilkou). Prim si hraje na velkou hodinarinu (hlavne cenove) ale doposavad jsem z jejich dilen videl vetsinou jen remake starych veci (neco jako by Skoda zacala vyrabet znova Favorita, nebo 120 tku - a zasadni zlepseni by bylo ze by sice motor byl stejny - ale nablyskany a auto by bylo o 30 % zvetseno). Takze asi tak....
cigi Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) K cenám okřídlené - prim prostě nejsou pro žebrotu - je to ta odpověď, po které zase prahnete ?? Nevím, proč se s tím i těch letech nedokážete srovnat Když jsme se tu tak fajn sešli v té staré, snowem (asi) proklínané sestavě - ještě princ a bude to :D Je to spartak 43mm nebo 40mm ?? To by možná vysvětlovalo i ty ostudně krátké ručky, sice to není tak hrozné, jako srovnatelné nové rolex explorer, ale i tak to naléhavě volá po nápravě, souhlasím s karlosem. Jinak srovnání s nomos je plně na místě - a nomos je levnější, uznávám. Myslím ale nomos dává manuál nikoli do špičkových kousků ( limitek) , ale do konzumněji orientovaných modelů, takže spíš to srovnání s Zürich. Ono je také otázka, zda-li je tohle špičkový model v té nějak nejasné hierarchii primu, že. Každopádně i běžný spartak 43 stojí myslím 72000,- to je moc !!!!! Nomos taky za automat chce opravdu nehorázný příplatek, zatímco prim chce ten příplatek i za manuál, když je v modelu, který je bůhvíproč dražší, než linea. Co hodnotím pozitivně, že prim něco takového spouští - žije !!! Ale zase sází na jedinou kartu, co mu zdá se v prodeji primek kdy vyšla - n o s t a l g i e. Divím se, že to má úspěch i u starých známých. Tedy když i snow ...... hmmmm Upraveno 22. června 2011 uživatelem cigi
Jezevcik2 Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 V 22. 6. 2011 v 8:00, 'grga_pitic' napsal: jezevciku, Tva odpoved me moc pobavila. nedavno jsem cetl, ze nekdo z fora chtel neco od Primu (nepamatuji si jestli to byla limitka, nebo jen repas hodinek) a stezoval si ze z Primu ven jde pomerne hodne zfusovanych veci (reminky, vypadavajici korunka atd). zamestnanec Prim a mistni clen (jestli se nemylim byt to Accutron) mu slibil, ze OSOBNE dohledne aby nedostal zfusovany vyrobek. To je neco jako bych volal znamemu do Skodovky at dohledne aby mi neupadlo pri prvni jizde kolo, nebo se mi neparaly sedadla (kdyz uz jsi pouzil ten primer s ceskou automobilkou). Prim si hraje na velkou hodinarinu (hlavne cenove) ale doposavad jsem z jejich dilen videl vetsinou jen remake starych veci (neco jako by Skoda zacala vyrabet znova Favorita, nebo 120 tku - a zasadni zlepseni by bylo ze by sice motor byl stejny - ale nablyskany a auto by bylo o 30 % zvetseno). Takze asi tak.... Myslíš si,že to platí obecně,masově a Prim produkuje šunty?Jak dlouho by asi žili? To,že dělají dejme tomu remake starších produktů bych v žádném případě neporovnával se znovuzavedením"stodvacícek".Hodinařina je přeci jenom trochu konzervativnější odvětví,kde méně může znamenat více.
Milis Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) V 22. 6. 2011 v 11:48, 'cigi' napsal: ................... ještě princ a bude to :D Houby princ, já mám Elton náhodou rád, ale Babaq chybí! EDIT: Tak dobře, tak si teda přisadím. Ta sedumdesátimáma je za hodinky málo - za všechny jiný, než za primky. Za ty je to hodně. Prostě nemaj prestige a jestli už aspoň tady na chronomagu nějakou začínaly mít, tak ji zase rychle ztratily. Upraveno 22. června 2011 uživatelem Princ Milis
Viktor Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 V 22. 6. 2011 v 11:48, 'cigi' napsal: Je to spartak 43mm nebo 40mm ?? To by možná vysvětlovalo i ty ostudně krátké ručky, sice to není tak hrozné, jako srovnatelné nové rolex explorer, ale i tak to naléhavě volá po nápravě, souhlasím s karlosem. Menujou se SPARTAK 43, tak to budou 43 mm, řekl bych. Tím se vysvětlují ty krátký ručky, bohužel trapná chybka. A ještě si myslím, že by ve 40 mm byly lepší. Proti běžným modelům mají navíc mikroregulaci, Prim jede. Cena vysoká, pro mě. Ale jinak si nemyslím, že by jich za poloviční cenu prodali dvakrát tolik. Jinak se mi zdá, že debata o ceně Primek nějak ztrácí grády. To dřív bejvávaly jiný řeže, nějak stárnem .
grga_pitic Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 jezevčíku, nenapsal jsem ze Prim produkuje jen sunty, ale ze hodne veci (pomerove na to na co si Prim hraje) odchazi z fabriky v ne 100 % stavu (zfusovanych) - a to je rozdil. Pokud chci prodavat hodinky za 70 K a tvarit se jako vyznamna hodinarska firma nemuzu delat veci ktere projdou treba u Jasneny Vlahove
Karlos Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 V 22. 6. 2011 v 13:09, 'Viktor' napsal: Jinak se mi zdá, že debata o ceně Primek nějak ztrácí grády. To dřív bejvávaly jiný řeže, nějak stárnem . Jo, většinu lidí už to kroucení hlavou nad cenama omrzelo, na čelo už si taky poťukali a tak je klid.
panedge Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 Když se podívám tady na náš bazar,co člověk může mít v týhle cenový relaci a klidně i za půlku(třeba Doxy 5000)a srovnám to s těmahle obyčejnejma Primkama,tak si říkám,jestli jim náhodou nejebe,jak se zpívá v jedný písničce
cigi Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) V 22. 6. 2011 v 13:09, 'Viktor' napsal: Menujou se SPARTAK 43, tak to budou 43 mm, řekl bych. Tím se vysvětlují ty krátký ručky, bohužel trapná chybka. A ještě si myslím, že by ve 40 mm byly lepší. Proti běžným modelům mají navíc mikroregulaci, Prim jede. Cena vysoká, pro mě. Ale jinak si nemyslím, že by jich za poloviční cenu prodali dvakrát tolik. Jinak se mi zdá, že debata o ceně Primek nějak ztrácí grády. To dřív bejvávaly jiný řeže, nějak stárnem . Aháááááá, to už je i ta slíbená originální microregulace vyvíjená accutronem údajně s incablocem ?? - tak to je potom úplně jiná písnička. Sedumdesát je fakt pakatel za to nejvymakanější, co v čechách dosud bylo - bravissimo !! prim fakt jede Na to se nomos dívá uctivě zezdola, pánové !! Jo jo debaty - stejně mě nebavily milý panedge - ty obyčejný hodinky z tvého výběru jsou ty doxy, chlape - jsou taky bezva a taky slavný, ale bez vlastního origo vymakanýho strojku !!! A ceny z bazaru ti hodně napoví - doxy klesaj, primky rostou !! Už jsi někdy třeba viděl prodávat primky se slevou ???? Upraveno 22. června 2011 uživatelem cigi
panedge Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) cigi-já jsem ještě nikdy nikde v životě neviděl prodávat Primky a co myslíš tím "taky slavný"?jakože Prim je slavná firma?a co třeba Panerai,který sou též na prodej za 88 tisíc-70 nebo 88,to už házím do stejnýho pytle Upraveno 22. června 2011 uživatelem panedge
cigi Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 V 22. 6. 2011 v 15:38, 'panedge' napsal: cigi-já jsem ještě nikdy nikde v životě neviděl prodávat Primky a co myslíš tím "taky slavný"?jakože Prim je slavná firma?a co třeba Panerai,který sou též na prodej za 88 tisíc-70 nebo 88,to už házím do stejnýho pytle Ano velmi správně, panerai jsou taky srovnatelný a věhlasný, ale za těch 88 tisíc mají obyčejný nějak ozdobený unitas, ani nevím, jestli už s microregulací.
Hasňa Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) Primky slavne proste nejsou. Za humny o nich nikdo neslysel. Testoval jsem to po cele zemekouli, ale i treba za onemi zminovanymi humny, v Bayreuthu. Je to slava, pokud to tak nekdo chce nazyvat, tezce lokalniho typu. Upraveno 22. června 2011 uživatelem Hasňa
panedge Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 V 22. 6. 2011 v 15:38, 'panedge' napsal: cigi-já jsem ještě nikdy nikde v životě neviděl prodávat Primky a co myslíš tím "taky slavný"?jakože Prim je slavná firma?a co třeba Panerai,který sou též na prodej za 88 tisíc-70 nebo 88,to už házím do stejnýho pytle Nevím,nejsem odborník na strojky,ale tady se nic o unitasu nepíše http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/39016-prodam-panerai-luminor-pam-088/
azeppelin Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 Přesně jak píše Hasňa. Primky nemají žádný zvuk. Těží z nostalgie v ČR. Když vidím tu cenu tak se spokojím s nostalgií formou Kofoly 0,5l za dvacku. No ale co cena, to bych nějak nedramatizoval. Každé zboží má svého kupce. A třeba vlivem dobrého marketingu Prim postupně stoupne na ceně. Současný trh je příhodný pro unikátní malosériovku pro zámožnou klientelu. To si myslím že dělá Prim dobře. A v jejich podmínkách zařizovat výrobu pro hodinky v ceně do 20K je asi nesmysl. Ale ten design je naprosto fádní, neoriginální, nedotažený a dalších xkrát ne. Co z toho že je tam inhouse, když to vším ostatním shodí.
cigi Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 (upraveno) to je vidět azeppeline, žes primky nikdy neviděl, ani neslyšel - mají krásný zvuk tik ťak tik ťak.... ale je také možné, žes viděl a slyšel toliko quartzky, ty zvuk fakt nemají .... to je ovšem zkreslený dojem. Ježíši, jak může někdo srovnávat cenu použité zašpiněné omleté instalatérské propriety v internetovým frcu s cenou nového perfektního zboží se zárukou a certifikovanou doživotní asistencí ??? No jo, tak tam nejni zrovinky unitas , ale ještě profláklejší 7750 - to je mi skok výše uffffff to jsou mi argumenty No jo, jasan, hasňa aby si nepřisadil - stejně je ale dobrý, že ty primky v tom beyernhoffu takhle propaguješ !!!! Upraveno 23. června 2011 uživatelem cigi
Red Dwarf Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 PRIM teda udělal skok od doby, co jsem před X lety naposledy mluvil s panem Prokopem. Každopádně si stojím i po letech za svým. Hodinky sice fajn, asi bych si i vybral, to že dělají kravinky na přání zákazníka dobře, ale cena je mimo. Za polovinu bych je bral hned! A teď do mě ;o)
Hasňa Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 (upraveno) Propagoval. Ted to zkousim v Norsku, ale je to stejne marna snaha, jako vsude jinde. Neznaji, nechteji, zni jim to smesne, asi jako nam luxusni hodinky z Mongolska. Proste bida s nouzi. Ideal pro lidi, kteri pisou v prezdivce male pismeno. :-) Jen zertuji. Modre Igeny v nerezu nosim rad, nebot je nosil muj otec a protoze me staly sedmicku. Vintazni "ve zlate" a fialove automaty taky, protoze mi pripominaji mladi, staly me 1500 a je to spise takovy for. Jinak co je to za firmu, ktera ani neumi udelat potapky a za bezne hodinky, ktere vybocuji skutecne jen zemi puvodu, pozaduje castky, ktere vsem pripadaji smesne. Asi jsem taky zebrota. Me totiz taky pripadaji predrazene. Ta chorobna chut byt vic, nez ostatni vyrobci prodavajici v relaci 1k - 2k ? je do oci bijici, ale bohuzel neni nicim podlozena, IMHO. O to vic jsou mi nemecke firmy, ktere realne hodnoti svou pozici na trhu, sympatictejsi. Vsechny ty Nomosy, Stowy, Damaska a ja nevim co jeste, strci kvalitou sve produkce Prim do kapsy a presto jim nepripada ponizujici, ani malo hogo fogo, prodavat za polovicniu ceny co Prim. A to nehlede na to, ze vyrabeji s daleko drazsi pracovni silou. Proto mi to u Primu pripada spise jako drzost a ceska namyslenost opeprena slamou v botach a nekdy si rikam, ze se zakaznikum, kteri si to koupi za zavrenyma dverma pak smeji. Neco ve smyslu:"Je tohle vubec mozny Frnto? Priste jim normalne prodame navoneny kozi bobek s tim, ze je cesky, a ti tupci to koupi." Asi to tak neni, ale pripada mi to tak. Jako ten vtip o novych Rusech, ktery tady koluje. "To jsi Volodo pekny nymand, ze jsi koupil ty hodinky za 20000 dolaru, na Novem Arbatu je maji za 40000." Upraveno 23. června 2011 uživatelem Hasňa
azeppelin Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 (upraveno) V 23. 6. 2011 v 6:46, 'cigi' napsal: to je vidět azeppeline, žes primky nikdy neviděl, ani neslyšel - mají krásný zvuk tik ťak tik ťak.... ale je také možné, žes viděl a slyšel toliko quartzky, ty zvuk fakt nemají .... to je ovšem zkreslený dojem. Meleš srance, primek mi prošlo rukama dost a tím pádem jsem je i slyšel a viděl. Mechanik mám taky víc než quarzek. Ale tvrdit o Prim, že je to kdoví co může jen těžký pacient. Zkus hodit svou sbírku primek na ebay a uvidíš jakou mají cenu. BTW: Primky byly mé první hodinky, mám je dodnes. O prim cal.96 jsem ochoten říci že to byly jedinné hodinky, které měly inovativní design(od Prim). Odpustím jim kopírku od Poljot. Potom max orlíky a konec zvonec. Všechno těžká neinovativní inspirace, sám je mám proto že je to "tuzemák". Nic víc nic míň. Nalhávat si u průměrné produkce že je to kdovíco... eh Upraveno 23. června 2011 uživatelem azeppelin
panedge Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 V 23. 6. 2011 v 6:46, 'cigi' napsal: to je vidět azeppeline, žes primky nikdy neviděl, ani neslyšel - mají krásný zvuk tik ťak tik ťak.... ale je také možné, žes viděl a slyšel toliko quartzky, ty zvuk fakt nemají .... to je ovšem zkreslený dojem. Ježíši, jak může někdo srovnávat cenu použité zašpiněné omleté instalatérské propriety v internetovým frcu s cenou nového perfektního zboží se zárukou a certifikovanou doživotní asistencí ??? No jo, tak tam nejni zrovinky unitas , ale ještě profláklejší 7750 - to je mi skok výše uffffff to jsou mi argumenty No jo, jasan, hasňa aby si nepřisadil - stejně je ale dobrý, že ty primky v tom beyernhoffu takhle propaguješ !!!! Já zase nechápu jak někdo může srovnávat mdlý,fádní hodinky byť s já nevím jakým strojkem s takovým skvostem jako jsou hodinky Panerai-jako bonus od věhlasný firmy.Jo a omleté inst. firmy-haha to si mě pobavil,hlavně Prim že dělá samý nový modely a všechny krásně originální
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se