Přejít na obsah

Pro zasmani - Aukro a pod.

dakasport

Doporučené příspěvky

A nenapadlo tě, že by do jednoho a toho samýho pouzdra mohli dávat i originál strojky? Občas si prostě někdo objedná homage se švýcarskym strojkem, kterej je samozřejmě dražší než seagull. EBAY UNITAS

Zatim jsem teda neviděl čínskej klon unitasu s nápisem SWISS. Je to samozřejmě maličkost to tam udělat, ale prostě jsem to nikde neviděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Našel jsem hodinky z doby Německo - Ruské ,,spolupráce" :sniper: . Akorát nevím, kde byla ta fabrika ? :sad01_anim:

http://aukro.cz/hodi...1733259577.html

Měl jsem za to, že předměty s nacistickou tématikou se prodávat nesmějí. Každopádně popis "Hodinky S ponorky hákový kříž" mě hodně pobavil.

Odkaz ke komentáři

A nenapadlo tě, že by do jednoho a toho samýho pouzdra mohli dávat i originál strojky? Občas si prostě někdo objedná homage se švýcarskym strojkem, kterej je samozřejmě dražší než seagull. EBAY UNITAS

Zatim jsem teda neviděl čínskej klon unitasu s nápisem SWISS. Je to samozřejmě maličkost to tam udělat, ale prostě jsem to nikde neviděl.

Tak to by te velmi rychle vyvedli z omylu treba na jiz zminenem bazaru(trzisti) v Istanbulu, kde jsem byl. Opravdu "swiss" neni na strojcich problem. Dokonce me Turek presvedcoval, ze ja mam neorigimal Fortis B42 Flieger a nebo ze me napalili s cenou... a on je jedinej ferovej. A co pruhled dynkem (ten ja teda nemam) na strojek? ETA 2836? Ne, ale swiss tam bylo. A nebyl ani problem fake eta 2824 - jak tam "made in swiss" vesele kmitalo dokola.

A kde jsi vsude videl klony unitasu bez napisu swiss? Na netu, ebay...? Nebo jsi je drzel v ruce? Ale muselo jich byt jiste mnoho.

Ano, jsou pripady, jak pises, ze si nekdo objedna swiss strojek namisto nejakeho podradneho... ale byl by v cene rozdil jen nejaka ta tisicovka? Jj, tvuj odkaz z ebay by mohl tak vyznit...

Polemizovat o pravosti nebo ne, by se dalo dlouho. Ja rikam, ne. Jen me to prislo proste "pro zasmani - aukro".

Upraveno uživatelem libor2002
Odkaz ke komentáři

A kde jsi vsude videl klony unitasu bez napisu swiss? Na netu, ebay...? Nebo jsi je drzel v ruce? Ale muselo jich byt jiste mnoho.

Ano, jsou pripady, jak pises, ze si nekdo objedna swiss strojek namisto nejakeho podradneho... ale byl by v cene rozdil jen nejaka ta tisicovka? Jj, tvuj odkaz z ebay by mohl tak vyznit...

Polemizovat o pravosti nebo ne, by se dalo dlouho. Ja rikam, ne. Jen me to prislo proste "pro zasmani - aukro".

A já říkám, že ten unitas cos postoval je v pořádku. Klon unitasu jsem měl osobně, jelikož cca před rokem a půl jsem si nechával jedny takové hodinky poskládat, tak jsem do tohoto celkem dost zabředl a něco málo o tom vím. Samozřejmě tržiště v istanbulu je jistě škola života, které se nic nevyrovná. BTW kolik originál a klonů unitasů jsi měl v ruce? Jen tak mimochodem nejedná se o fake...o tom jsi ale sám psal...možná už jsi se v tom trošku ztratil.

Jako jediný důvod nepravosti jsi uvedl, že to je v opticky stejném pouzdře jako úplně jiný strojek, evidentně čínský.

Toto je výsledek, který jsem si nechal poskládat: (Měl jsem to 14 dní a pak šly pryč)

post-8501-065978400 1311764107.jpg

Odkaz ke komentáři

dohledat na googlu "EXTRA GOLD fake Unitas" neni pro chronomaga snad problem.

Mně se to dohledat nepodařilo. Můžeš mi sem, prosím, dát link na ten inkriminovaný strojek, kde bych poznal, že se jedná o fake? Děkuji.

Osobně bych nepoznal čínskej Unitas od švýcarskýho, nebýt tam nápis swiss. Možná by to poznal hodinář, nevím.

Viděl jsem hodně hodinek s čínským klonem, ale nikdy nebyl signován swiss.

Každopádně jsi borec, že si to podle fotky na Aukru tak bravurně identifikoval.

Odkaz ke komentáři

Mně se to dohledat nepodařilo. Můžeš mi sem, prosím, dát link na ten inkriminovaný strojek, kde bych poznal, že se jedná o fake? Děkuji.

Osobně bych nepoznal čínskej Unitas od švýcarskýho, nebýt tam nápis swiss. Možná by to poznal hodinář, nevím.

Viděl jsem hodně hodinek s čínským klonem, ale nikdy nebyl signován swiss.

Každopádně jsi borec, že si to podle fotky na Aukru tak bravurně identifikoval.

Věř že poznal. Hlavně podle prasecky provedenejch ženevskejch pruhů. Pokud by nebyl zdobenej, tak asi těžko, jelikož holej unitas je taky pěkně hnusnej, ale vždycky signovanej Swiss, 17 Jewels. Gůgl sice nic nevyhledá pod extra gold...., ale vyhledá pod Seagull 3620... A ani jeden obrázek neodpovídá tomu, co je v těch hodinkách z aukra.

Taky bych rád slyšel jeden relevantní argument, proč je to fake. Rád se přiučím.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Já bych řekl, že je to pravý Unitas v čínském pouzdře. Proto jsem se taky ptal.:) A mimochodem faků už jsem viděl dost jak v Istanbulu, tak v Thajsku nebo Hongkongu. A hodinek s originálním Unitasem jsem taky pár měl. Pro srovnání moje Victorinox:

post-147-097999900 1311781546.jpg

Odkaz ke komentáři

tenhletenMám dojem, že na tenhle unikát se tu nedávno někdo ptal, no a už rozprodává sbírku. Cenu teda ale nastavil slušně, doveda jeden :D

edit: a tenhleten ptáček už upravil popis na "neoriginal, ale ne žádná čína, dovoz z usa"...to už je fakt moc :sad01_anim:

Upraveno uživatelem Mirek24
Odkaz ke komentáři

Ešte by ma zaujímalo, prečo je na ciferníku napísané "SECINDS" namiesto "SECONDS"... :smile_anim:

tenhletenMám dojem, že na tenhle unikát se tu nedávno někdo ptal, no a už rozprodává sbírku. Cenu teda ale nastavil slušně, doveda jeden :D

edit: a tenhleten ptáček už upravil popis na "neoriginal, ale ne žádná čína, dovoz z usa"...to už je fakt moc :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři

Věř že poznal. Hlavně podle prasecky provedenejch ženevskejch pruhů. Pokud by nebyl zdobenej, tak asi těžko, jelikož holej unitas je taky pěkně hnusnej, ale vždycky signovanej Swiss, 17 Jewels. Gůgl sice nic nevyhledá pod extra gold...., ale vyhledá pod Seagull 3620... A ani jeden obrázek neodpovídá tomu, co je v těch hodinkách z aukra.

Taky bych rád slyšel jeden relevantní argument, proč je to fake. Rád se přiučím.

co tohle? http://www.replicagmt.com/gallery.php?id=101904 je to jen odkaz na obrazky, primej odkaz na stranky, kde se to prodava se sem neodvazim dat :rolleyes:

maji "swiss", ale je to kopie

post-7330-013223700 1311798588.jpg

Odkaz ke komentáři

co tohle? http://www.replicagm...y.php?id=101904 je to jen odkaz na obrazky, primej odkaz na stranky, kde se to prodava se sem neodvazim dat :rolleyes:

maji "swiss", ale je to kopie

Hele, porad nevim, co na tom nechapes.

Do fejku, stejne tak i do china-made hommages i do obyc cinskejch hodinek UMI dat monter i swiss strojek. Je to celkem bezna praktika. Proste swiss strojek muzes koupit a dat do cinskyho pouzdra. OK?

Odkaz ke komentáři

Už jsem na pár replikách viděl že čínští kluci umí dobře fejkovat m.j. 6497, 6498 včetně mostů, na které jsou schopní udělat povrch jak mají originály ( toto platí většinou jen u hodinek s průhledným dýnkem, u ostatních se s tím nemažou, tam je jen slitina ) Anebo fakt v těch fake hodinkách se safírem a prodejní cenou do 150 E byl origo swiss unitas s regulací, na který si číňani jen udělali gravírování i dizajn mostů De Geneve? Cenu strojku neznám, takže to taky může být sakra pravda :crying_anim: .

Edit : Tady je jeden odkaz od prodávajícího z aukra, který se s tím nepáře. Určitě ty hodinky i bez popisek, log atd. všichni poznáme. Zde je třeba Unitas 6498. Na most stačí jen vygravírovat , nebo vyrazit SWISS MADE a je to. PS : Schválně, kolik hodinek-někdy hrůzných hybridů z jeho inzerátů poznáte?

Upraveno uživatelem T1000
Odkaz ke komentáři

Už jsem na pár replikách viděl že čínští kluci umí dobře fejkovat m.j. 6497, 6498 včetně mostů, na které jsou schopní udělat povrch jak mají originály ( toto platí většinou jen u hodinek s průhledným dýnkem, u ostatních se s tím nemažou, tam je jen slitina ) Anebo fakt v těch fake hodinkách se safírem a prodejní cenou do 150 E byl origo swiss unitas s regulací, na který si číňani jen udělali gravírování i dizajn mostů De Geneve? Cenu strojku neznám, takže to taky může být sakra pravda :crying_anim: .

Hele, muye tam bejt real swiss unitas a nadstavbz pak cinsky - unitas je celkem "modularni," misha o tom neco psal ve vlakne o hodinkach pana Broze. Muzes si bez problemu vzit swiss unitas a naroubovat na nej labuti krk z cinskyho vyrobku.

Okolo 150E se safirem, v cinskym pouzdre, bych tomu swiss unitasu i veril. On neni zas az tak drahej. A uprimne - kseft je kseft, kdyz si od Tebe nekdo objedna nekolik (desitek) tisic strojku, tak mu je klidne das, byt je objednavajici z Ciny. A ta cena v tomhle objemu bude trochu jinde, nez je cena pro koncovyho zakaznika ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...