Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Trochu zneužiju vlákno:

Dneska se mi stala taková zábavná věc. Na vjezdu na rychlostku (4 pruhy) od Svitav do Řečkovic mi přede mnou jedoucí řidič rozmlátil čelní sklo. (Zvláštní věc, přesně v tomto místě mi přistál šutr na okně letos už 4x.) Řidiče jsme dojel, zastavil, on sice "uznal" že jako jo a že mám věc nahlásit na pojišťovnu a že to pořeší. Jeho auto bylo firemní. Bohužel sepsat nechtěl že nemá čas a číslo pojistky jsem z něj zapomněl vytáhnout (zásadní pitomost). Mám jen SPZ. Bohužel sklo pojištěné nemám. Sice jsem chtěl, pojišťovák mi slíbil, že to pořešíme. Ale pak se na to vyprd a já zapomněl...

Jenom aby jsi nedopadl jako já. Situace podobná, s tím rozdílem, že já jsem si nafotil obě auta, moje sklo, sepsal všechny papíry a po provedení opravy dostal dopis od pojišťovny viníka, že se mi nepodařilo prokázat, že poškození skla způsobil. Nakonec to zaplatila moje pojišťovna z mojí pojistky čelního skla, ale ukazuje to na přístup pojišťoven k náhradě škod.

Návštěvník Radius
Odesláno

Sklo mám trefené pravidelně každý rok, mám ho připojištěné u kooperativy a vždy to odvezu do servisu, nic neplatím a servis s pojišťovnou si to vyřídí. Jak by to bylo ale v případě, že by mi někdo trefil sklo po týdnu znovu, uznají mi to?

Odesláno

Sklo mám trefené pravidelně každý rok, mám ho připojištěné u kooperativy a vždy to odvezu do servisu, nic neplatím a servis s pojišťovnou si to vyřídí. Jak by to bylo ale v případě, že by mi někdo trefil sklo po týdnu znovu, uznají mi to?

To záleží na podmínkách smlouvy, já mám třeba limit 15tis. na rok. Tzn. když mě to sklo někdo vymění za litr tak ho klidně může měnit 15x, když mě v servisu řeknou že to bude stát 14999,- tak mám na rok smůlu.

Návštěvník Radius
Odesláno

Aha, tak to mám zřejmě stejně, díky.

To záleží na podmínkách smlouvy, já mám třeba limit 15tis. na rok. Tzn. když mě to sklo někdo vymění za litr tak ho klidně může měnit 15x, když mě v servisu řeknou že to bude stát 14999,- tak mám na rok smůlu.

Odesláno

Mám sklo za 25.000,-. Dostal jsem ránu, tak šup do servisu. Ten si to vyřídil s pojišťovnou a  dostal jsem náhradní auto v rámci pojistky. Přišel jsem si pro opravený a tak 200m po výjezdu - chrup - dostal jsem další pecku. Naštěstí je to vpravo, takovej malej pavouk. Neměl jsem odvahu to tam rovnou zase odvézt (ani jsem nezjišťoval, jestli mám roční limit) a tak chvilku počkám...  :crying_anim:

Odesláno

A nebylo to motáží, pnutím v karoserii? Vrátil bych se tam hned, radši!

Byl to šutr od náklaďáku...

Návštěvník Radius
Odesláno

To se mi stalo taky loni den po výměně. Teď je to nejriskantnější období, je už sucho, ale auta mají ještě zimáky a tak nabalují kamínky a hází je kolem. Chce to držet si větší odstupy. Bohužel většinou letí kamen od protijedoucího, když je ostrej, není šance...

• Po letech...
Odesláno

Dovolím si aktualizovat téma, mám takový zásadní problém a s ním související dotaz.

Na čelním skle se mi objevila relativně velká prasklina a vůbec nevím, jak. Všiml jsem si toho, když jsem zaparkoval v garáži...

K autu mám vyřízené havarijní pojištění (Koop), připojištění skel však ne. Vztahuje se havarijní pojištění i na autoskla? Co jsem tak pročítal podmínky, vyloučeno to není a jestli tomu správně rozumím, tak připojištění autoskel má výhodu v nízké/žádné spoluúčasti za relativně malé pojistné, ale havarijní by se na poškození čelního skla mělo vztahovat taky, byť s vyšší spoluúčastí, je to tak?

Díky moc za každou radu...

Odesláno

Podle mě vztahuje, pokud to není v pojistných podmínkách striktně zakázáno. Měl jsem podobný problém. Havarijní pojistku se spoluúčastí 5 tis., sklo zvlášť nepřipojištěno. Výměnu skla mi pojišťovna proplatí, ale zaplatím spoluúčast.

Odesláno

Ve smlouvě o havarijním bys měl mít výslovně uvedeno, do jakého limitu Ti opravu čelního skla budou plnit - zavolej na infolinku, bude se to řešit klasicky jako škoda s neznámým pachatelem, tj. spoluúčast standardní a malus by z toho být neměl.

Odesláno

Havarijní se na to zpravidla vztahuje (nevím, jak u těch nejvíc low-cost pojišťoven), otázka ale je, zda se vyplatí to přes havarijko řešit. Jestli máš sklo řekněme do 10k, dáš pětku spoluúčast a ještě ti seberou bonus a tím ti zdraží pojistku na další léta, možná  ve finále vyjde lépe zaplatit výměnu ze svého a příště připojistit. 

Odesláno

Za optání na ohlašovně enGiN nic (kromě hovorného) nedá, místo "otázek" se aspoň dozví na co mu se jeho smlouva vztahuje.

A pokud se od mé poslední "pojistné lapálie" něco podstatného nezměnilo, tak konkrétně Kooperativa má ve smlouvě k HP kolonku stanovující limit pro výměnu čelního skla (před uzavřením pojistky dobré zjistit a za pár kaček ročně zkorigovat - základ bývá tuším jen 10 litrů a kromě vykradení se nevztahuje na jiná okna), ale za uznané plnění při opravě škody způsobené vnější příčinou (vykradení, vandalismus, sklo rozbité šutrem, kolize se zvěří) se žádný "bonus" k havarijnímu nebere a majitel doplácí jen sjednanou spoluúčast (sám mám fixně litr+0%, takže prkotina)...

Odesláno

Díky moc za rady. Ve smlouvě sice kolonka s limitem pro výměnu skla je, ale nevyplněná. Volal jsem tedy na pojišťovnu, kde mi sdělili, že by se na to HP vztahovat mělo, pokud to ovšem likvidátor neposoudí jinak. S malusem je to prý stejně - bude záležet na likvidátorovi. Tak příští týden to budu řešit, snad to bude bez problému...

Odesláno

Já už chytil kamínek párkrát za ta léta. Připojištění k povinnému ručení to dokonale  řeší, přijedu do servisu, ukážu zelenou kartu od podnikatelské pojišťovny, druhý den si jdu vyzvednout auto s novým oknem a je to. V životě jsem za to nezaplatil, pojistka to kryje...

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...