Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

cislo 5 zije.

attachicon.gifDSC03507.JPG

To se mi fakt libi. To je letosni model? Par novych petek jsem tento tyden videl v nakupnim centru v Rakousku a byl jsem prekvapeny, ze na zivo vubec nevypadaji tak blbe jak na fotkach. Ovsem cena hrozna, vsechno kolem 225 euro a Suma za rovnych 750. Na vyzkouseni nebo foceni bohuzel nebyl cas.
Odesláno

je to z poslednych modelov. od 2013 na trhu. Seiko to fakt kvalitne vsetko vychytane. Seriozny plny tah, dobra lumi a ten novy strojcek 4R3x je luxusna zalezitost, presny a s vybornou rezervou chodu a moznost manualneho natiahnutia! Eta 2842 mozes ist do r i t i :)

Odesláno (upraveno)

Tam můžeš jít ledva taky ty pýple. To neznamená, že když je prodáváš, že tu budeš šířit bludy. Tyhle hodinky rozhodně nemají seriozní, natož plný tah. Tah je ze silného ohnutého plechu, viz boky dílků-je tam škvírka. Za další plechové dílky u pouzdra taky nezní 2x seriózně.

Mimochodem tebou zmiňované etě netrvá přeměnění dne a data 5 hodin, ale je to v jeden krátký okamžik. O 28800 bph je asi zbytečné mluvit.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno (upraveno)

kde sa v tebe berie taka zloba?

Tu mas foto na porovnanie. Tah je vynikajuci ci chces, alebo nie. Neda sa sa zrovnat s tahmi napr od tissotu a kopu dalsimi "svajciarmi". Ked ta fascinuje rychlopreskocenie datumkovky o polnoci a  plynulejsi chod sekundovky, tak prosim. Ja nie som magor na statistiky, parametre a nesutazim v curani do dialky. 

post-4368-0-93067700-1404048449_thumb.jpg

Upraveno uživatelem People
Odesláno

People: Me nic z toho nefascinuje,to jsou objektivne lepsi v praxi znatelne vlastnosti. Nevim, co sem tahas tvoje nekonicky, kdyz tu nikdo nepsal o nejakem curani natoz statistice. A jestli je ta fotka pro me, tak jsem rad, ze jsem ten blb, co ti kazi prodej. V opacnem pripade je dost neslusne nazyvat kolegy blby. Mimochodem ta fotka jasne doklada, co jsem psal. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze takoveto tahy z petek jsou lehci a pusobi lacinej nez plne skutecne poctive tahy stejne tloustky. Pokud se budeme bavit o teto cenove relaci, tak kvalitni tah maji treba Maka ikdyz s plechem u pouzdra.

Odesláno (upraveno)

Grand vsetko o com pisem mam na stole, takze su to moje vlastne skusenosti a dojmy. Ak je plechac 0 a tvoj "seriozny" tah 100 tak tah na tychto seiko 5 je 90 a ked nebudem zaratavat neplne koncovky u puzdra tak 95. 

Kde vidis predaj, prosim Ta? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/73934-v-seiko-za-seiko/

Neslusne je posielat kolegu za etou, s celou svojou politikou, tam kam patri a cielene smeruje. 

Upraveno uživatelem People
Odesláno

kde sa v tebe berie taka zloba?

Tu mas foto na porovnanie. Tah je vynikajuci ci chces, alebo nie. Neda sa sa zrovnat s tahmi napr od tissotu a kopu dalsimi "svajciarmi". Ked ta fascinuje rychlopreskocenie datumkovky o polnoci a  plynulejsi chod sekundovky, tak prosim. Ja nie som magor na statistiky, parametre a nesutazim v curani do dialky. 

attachicon.giftahypreblba.jpg

Vysvědčení před prázdninami...  :lol2:

Tady se to nějak nepovedlo nebo co, ale jen bych podotknul, že sem o tazích na Seiko 5 měl také nadnesený názor, ale jen do té doby, než sem si je sám zkracoval. Ty tahy jsou opravdu zevnitř bída, která se i blbě spojuje zpátky. Těžko se to chápe když dělají navenek dojem honosnosti, pevnosti i trvanlivosti, ale je to tak

Tady k tomu obrázku, vrchní dva kusy nestojí za komentář, je to jen kus, který na hodinkách musí být, aby to šlo nahodit a zapnout. Ten spodní je silně podobný těm co mám na svých 5, no ale co, také za cca 100-130 US$ nelze očekávat Grand Seiko, to dá rozum. Jak z toho tedy ven, bez ztráty kytičky a aby se nikdo z diskutérů neurazil.... :eek:  Ty tahy jsou na Seiko 5 dostatečné, /4/, ale je to fakt jen plech, moc bych s tím neargumentoval. Za umělecký dojem, který je chvalitebný /2/,  mohu dát celkou známku v průměru dobrou, /3/, ale na vyznamenání to rozhodně není.  Takže Seika5 užívat, ale nepřechválit, na to i Seiko má úplně jiné kategorie chronometrů i chronografů.. Přeji další klidný zážitek při sledování dalšího fotbalu. Tož tak.

**

Odesláno

náhodou jsem narazil na tyto zajímavé pětky, které vznikly k 50. výročí SEIKO 5

-Korunka na 12

- Dohledal jsem, že by mohly připomínat Spring Drive Spacewalk model nebo Izul.

- kalibr 4R37

- 4 varianty

post-20025-0-45208200-1404476368_thumb.jpgpost-20025-0-25391500-1404476372_thumb.jpgpost-20025-0-99256400-1404476375_thumb.jpgpost-20025-0-21962100-1404476380_thumb.jpg

Odesláno

Já jsem zase padnul na tenhle model z předchozích let  SMXW57K1, a už se nechytám. Ten by mě teda zajímal.  :newyear:

**

post-18915-0-80325000-1404477417_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...