Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den, jak byste řešili zatuhlou lunetu? Mám cca měsíc Seika 5 ve stylu potápek, luneta ale postupně zatuhla a už skoro nejde otáčet. Sundal jsem ji a vyčistil kartáčkem a mýdlovou vodou, ale stejně to nepomohlo. Můžu to něčím naolejovat?

Upraveno uživatelem ajdam
Odesláno
  V 11. 3. 2025 v 7:43, ajdam napsal:

Dobrý den, jak byste řešili zatuhlou luneta? Mám cca měsíc Seika 5 ve stylu potápek, luneta mi ale zatuhla a už skoro nejde otáčet. Sundal jsem ji a vyčistil kartáčkem a mýdlovou vodou, ale stejně to nepomohlo. Můžu to něčím naolejovat?

Rozšířit  

Používám na tohle silikonový olej na gumové těsnění. Postupně několikrát prostříknu , propláchnu a přitom rozhýbávám. Funguje mi to bezvadně na mořskou vodu a následný zatuhnutí.

Odesláno

Je mi záhadou, jakým způsobem se k těmto kladivům mohla vžít přezdívka "baby" monster. Vedle monster jsou to vizuálně rozhodně spíš "daddy" monster. 😀

20250319_110948.jpg

• Haha 1
Odesláno (upraveno)

Chronopetr - Dobrá a trefná připomínka. 🙂 👍

A mně je zase záhadou, proč inovativní a flexibilní Japonci ve firmě Seiko Japan nenechali vyniknout novým pětkovým hadovkám pod nějakým smysluplným a logickým pojmenováním a nezaložili tak další velmi solidní řadu a tradici těchto poměrně kvalitních hodinek.

Přitom původní pětky mohly být klasika a žít vedle nové řady v klidu a nemíchat to dohromady jako benzín s olejem pro dvoutakty. 🙁 🤠 Mě se původní logo i parametry líbí a vyhovují. Ten had mi strašně připomíná inovativní "Spřáhlo - i", které bylo kdysi na modelových železnicích PIKO. Měli jsme ... 🥳 🥃☕

Uff. 🤠

Upraveno uživatelem eloga
ed

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...