JanNovakJan Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 OK, když je to tak jednoduché, tak to musí být i levné
lucid Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 OK, když je to tak jednoduché, tak to musí být i levné Samozřejmě, nejdražší na tom je tlakovka, pokud ji budeš chtít.
lub Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Nepros a napiš do servisu požadavek na odhad ceny. Když za výměnu Hardlexu v Seikách požadují 1750Kč (je to tedy vč. tlakovky), tak si nedělám iluzi kolik vezmou za výše uvedenou opravu.nikdy bych neposílal hodinky za trojku do autorizovaného servisu, když to zvládne každý hodinář. odhaduju za dvě stovky max.Proboha nevyšilujte, je to šlendrián, který samo sebou naštve, ale opravitelný za chvilku. Chce to jen stavit se za hodinářem, aby vynadal strojek a posunul ručičky.přesně tak. dnes bych to - i s těmi minimálními zkušenostmi co mám - řešil doma = za dvě minuty hotovo. majiteli bych doporučil to samý - kup si otvírák, vyndej strojek, párátkem opatrně posuň ručku kde má bejt a vrať to zpět. dost se u toho naučíš, s hodinkama navážeš důvěrnější vztah a dojde ti, že to není žádná věda.
lucid Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 nikdy bych neposílal hodinky za trojku do autorizovaného servisu, když to zvládne každý hodinář. odhaduju za dvě stovky max.přesně tak. dnes bych to - i s těmi minimálními zkušenostmi co mám - řešil doma = za dvě minuty hotovo. majiteli bych doporučil to samý - kup si otvírák, vyndej strojek, párátkem opatrně posuň ručku kde má bejt a vrať to zpět. dost se u toho naučíš, s hodinkama navážeš důvěrnější vztah a dojde ti, že to není žádná věda.Asi tak, nicméně když psal, že jsou to jeho první automaty a ještě k tomu funglovky, tak jsem mu to nechtěl radit
JanNovakJan Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 To jsou krásná slova, jak to zvládne každý hodinář. Hlavně proto, že tady co den narazím na názory, jak se u kvalitních hodinářů čeká měsíce a ti ostatní jsou jen "měniči baterek". A nezřídka i s dovětkem, jak by hodinář zasloužil, protože škrábnul dýnko apod. Takže sám za sebe - řeším to přes autorizovaný servis, byť nepochybně dráž, než by to stálo jinde.
siwi Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Souhlasím s Janem. Ne nadarmo je tu sekce Doporučte dobrého hodináře. A že by se to tam doporučeními hemžilo, se teda říct nedá.
lucid Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Tak u toho autorizovaného servisu by mohla být pouze přidaná hodnota v mezinárodní záruce a jejím uplatnění, jinak nevidím důvod proč hodinky do něj posílat např. po vypršení záruky. Já mám většinou vintážky, ale v servisu nejsou schopni sehnat díly ani na hodinky staré pár roků.
lub Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Souhlasím s Janem. Ne nadarmo je tu sekce Doporučte dobrého hodináře. A že by se to tam doporučeními hemžilo, se teda říct nedá. proto je dobré se s tím trochu seznámit a být sám sobě hodinářem - v těchto drobných opravách včetně seřízení, aspoň v téhle cenové relaci. v hodinkách za pade bych se samozřejmě nehrabal, ale žádné takové naštěstí nemám.
siwi Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Jako na všechno, je i na hodinařínu třeba mít talent nebo alespoň dost odvahy si své oblíbené hodinky neodborným zásahem poškodit.
JanNovakJan Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Přesně tak, něco jiného je fanda hodinek a něco jiného hodinář s výbavou, navíc dobrý a ne jenom ten měnič baterek.
Frostie Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Přesně tak, něco jiného je fanda hodinek a něco jiného hodinář s výbavou, navíc dobrý a ne jenom ten měnič baterek.Hoši, to že si neumíte doma vyměnit řemínek, baterku či zkrátit tah neznamená, že jsme tu všichni vyučení hodináři se speciální výbavou za tisíce... Ale je pravda, že na sesazení těch ruček bych si třeba také netroufl.
Sergej Vasilijev Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Plný souhlas. Řeší se tu nuance mezi jednotlivými inhouse kalibry, ocelí 314 x 904, hardlex x safír, antireflexy a pak najednou nikomu nevadí o čtvrt hodinu blbě sesazené ručky. Pro takové lidi asi bude lepší návrat k používání mobilu jako časomíry...Debata - inhouse kalibry, ocelí 314 x 904, hardlex x safír, antireflexy vs blbě nasazené ručky na Seiko 5Někde jsem tu viděl vlákno, kam se dávají odkazy s hláškama.A toto je teda hlod number jedna.
Frostie Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Debata - inhouse kalibry, ocelí 314 x 904, hardlex x safír, antireflexy vs blbě nasazené ručky na Seiko 5Někde jsem tu viděl vlákno, kam se dávají odkazy s hláškama.A toto je teda hlod number jedna.v čem spatřuješ její humornost?
Frostie Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 V tom cos napsal.Hmm, tak jo. Směji se, až se za břicho popadám
lub Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 pár pětek jsem už vystřídal, ale tyhle jsou z těch všech určitě moje nejoblíbenější a "na furt".větší modely sports pro mě ztrácej smysl, tam zase mají své místo potápky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
siwi Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 A tohle jsou zase moje pětky nafurt Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Arkham Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Odesláno 1. března 2017 Tohle jsou supr hodinky.Jak bylo psáno výše,skvělý tvar pouzdra,čitelnost ve dne i v noci bezkonkurenční,daydate,nikde nic zbytečného.Jediné co mne mrzí je že jsem chtěl vyměnit prosklené dýnko za celoocel abych snížil výšku a z Altra odepsali že na toto pouzdro se nevyrábí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se