Přejít na obsah

SEIKO 5

instant

Doporučené příspěvky

PetrM: SNZH jsem viděl na srazu, na obrázcích se mi vždycky líbily, ale v reálu... Sklíčko mi přišlo dost vypouklé a ještě tak nějak nehezky a je na raně. Navíc je v krajích zbroušené, láme světlo, takže se na hodinky musíš dívat víc z příma než u jiných modelů. Lumi u indexů opravdu slabota oproti ručkám. Hardlex vložka lunety a trčící korunka výdrži taky nepřidají. Můj tip jsou Monstra nebo SKX009/7(ale tam je tah nahouby), ty budou cenově dost nastejno+je to vyšší modelová řada.

Moc a moc děkuji za reakci na mou prosbu o radu. Ty SKX009/7 jsou už hotové potápky se vším všudy, a máš pravdu tah se mi taky nelíbí. A u těch Monster, já nevím, chtěl jsem takové spíš učesané tvary a ne moc nápadné barvy. Ještě si to v klidu prohlídnu. A v čem spočívá ta vyšší modelová řada ? Rozdíl je jen ve vyšší vodotěsnosti a kalibru 7S26 proti 7S36. A v těch je nějaký podstatný rozdíl ? Někde jsem četl, že to je v zásadě skoro to samé, jen drobná evoluce ve prospěch 36. Ale v Seikách se neorientuju, tak díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 4,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dobrý večer vespolek,

dostaly se mi do rukou poměrně zachovalé Seiko 5 cal. 7009A.Vše se zdálo být v pořádku, hodinky ale nešly. Rozebral jsem je a zjistil, že v mostu, který drží automatiku natahování jsou prasklé a částečně vysypané safíry ložisek. viz obrázek. Neměl byste někdo tenhle most popř. nějaký vrak tohoto kalibru? Rád bych hodinky dal dohromady. Kdyžtak pošlete SZ. Díky Jarda

post-15151-094416900 1348518037.jpg

Odkaz ke komentáři

PetrM: Já to vidím tak, že většina pětek nemá moc nápaditá pouzdra, což je opak Monster. Divery mají šroubovací korunku a 200m WR. Taky svítivost lumi bude lepší(u SKX007/9 si ale nejsem jistý). Strojky jsou stejné až na nějaké kosmetické záležitosti. Proto divery řadím o něco výš než pětky(teda až na výjimky jako jsou Frankenmonstry, Map metery atd.). To ale neznamená, že nějaké pětky ti neudělají větší radost.

Odkaz ke komentáři

Ggrand,když se rozdávala nápaditost,tak si Monstra stouply do fronty hned několikrát.Myslím,že jde o natolik vyčnívající model,že musí kupující zákonitě dělit na dva tábory.Rozhodně je neodsuzuju,ale asi je třeba si je buď rovnou zamilovat nebo k nim dozrát anebo navždy zatratit.Postupně,ale velmi pomalu jim začínám přicházet na chuť:-)

Odkaz ke komentáři

Moc a moc děkuji za reakci na mou prosbu o radu. Ty SKX009/7 jsou už hotové potápky se vším všudy, a máš pravdu tah se mi taky nelíbí. A u těch Monster, já nevím, chtěl jsem takové spíš učesané tvary a ne moc nápadné barvy. Ještě si to v klidu prohlídnu. A v čem spočívá ta vyšší modelová řada ? Rozdíl je jen ve vyšší vodotěsnosti a kalibru 7S26 proti 7S36. A v těch je nějaký podstatný rozdíl ? Někde jsem četl, že to je v zásadě skoro to samé, jen drobná evoluce ve prospěch 36. Ale v Seikách se neorientuju, tak díky za každou radu.

Taky jsem řešil ten problém a na konec jsem skončil na seiko sumo je to trochu dražší ,ale jsem naprosto spokojen jsou nádherný, přesný a spolehlivý je v nich super stroj.:smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Taky jsem řešil ten problém a na konec jsem skončil na seiko sumo je to trochu dražší ,ale jsem naprosto spokojen jsou nádherný, přesný a spolehlivý je v nich super stroj.:smile_anim:

Díky za doporučení. Kouknu na ně. Nechci nic komplikovaného-čistý design (žádné kudrlinky a změť barev), jen odolné hodinky na sport, koupání (ne potápění), a volný čas. Abych se o ně nemusel bát a byly k světu. Tak ještě omrknu ta Suma. Dík.

Odkaz ke komentáři

vezmi Sumo (vpravo) nebo Landmonster (vlevo). na Monstra se vykasli, ty jsou nudny :)

post-4836-077030600 1348594790.jpg

Jo, ty vlevo (píšeš, že to jsou Landmonstery) vypadají dobře. Jaké mají označení ? Doteď jsem hledal Suma a v internetových obchodech teda nejsou. Nebo prosím o nějaký odkaz, kde se dá sehnat. Dík.

Odkaz ke komentáři

Dobrý večer vespolek,

dostaly se mi do rukou poměrně zachovalé Seiko 5 cal. 7009A.Vše se zdálo být v pořádku, hodinky ale nešly. Rozebral jsem je a zjistil, že v mostu, který drží automatiku natahování jsou prasklé a částečně vysypané safíry ložisek. viz obrázek. Neměl byste někdo tenhle most popř. nějaký vrak tohoto kalibru? Rád bych hodinky dal dohromady. Kdyžtak pošlete SZ. Díky Jarda

Co to zkusit zde? http://www.parexo.noveranet.cz/Dily_Jap_aut.pdf nebo zde http://www.altro-hodinky.cz/servis_dily.html

Odkaz ke komentáři

Jo, ty vlevo (píšeš, že to jsou Landmonstery) vypadají dobře. Jaké mají označení ? Doteď jsem hledal Suma a v internetových obchodech teda nejsou. Nebo prosím o nějaký odkaz, kde se dá sehnat. Dík.

tahle kombinace (cerny cifernik, ocelovy tah, oranzove zvyraznena cisla na lunete) je SNM035. uz pres rok se nevyrabi, ale obcas se najde. tyhle skoncily u tombeda a styska se mi po nich. dostaly ode me nove sklo a antireflexem, to byl mazec!

Odkaz ke komentáři

Tak už jsem z toho rejdění po všech internetových stránkách se Seikama tak rozhozený, že jsem došel k názoru, že musím udělat okamžité rozhodnutí. Chci Seika úplně nová, zajímá mě záběh strojku. Tak jsem za super peníze objednal SNZH55K1 z ihodinárstvi.cz. Ty, o kterých jsem uvažoval od počátku. Navíc jsem si je měl možnost v Planeo hodit na ruku. Díky té ceně mě drobné mínusy asi nerozhodí. Až dorazí, dám je na ruku a hodím sem někam foto. A stejně si myslím, že jsem neudělal chybu. A všem díky za rady.

Odkaz ke komentáři

To lub: Moc pěkné, to jsou SNZF25?

Edit: už jsem to dohledal, jsou to SNZF15.

Ještě se zeptám: hledám hodinky ve stylu potápek pro přítelkyni, líbí se mi SNZF25, ale už jsou skoro nesehnatelné. Nevíte o něčem podobném, průměr ideálně 35-38mm, raději bílý nebo barevný ciferník a luneta (ne černé), v cenové relaci Seiko 5?

Upraveno uživatelem ondra.palas
Odkaz ke komentáři

Ještě se zeptám: hledám hodinky ve stylu potápek pro přítelkyni, líbí se mi SNZF25, ale už jsou skoro nesehnatelné. Nevíte o něčem podobném, průměr ideálně 35-38mm, raději bílý nebo barevný ciferník a luneta (ne černé), v cenové relaci Seiko 5?

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/49637-hodinky-pro-manzelku-seiko-automat-nebo-podobne/

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40362-seiko-5/page__view__findpost__p__621947

pro ženu/slečnu by se mi líbily asi tydle SRP199 nebo podobné.

Odkaz ke komentáři

Jo, jo SRP 199 jsem koupil manželce a ač nechtěla styl potápek ani velké hodinky, tak rychle změnila názor. Navíc je tam hacking a ruční nátah, o průhedu na strojek ani nemluvím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...