Přejít na obsah

SEIKO 5

instant

Doporučené příspěvky

No právě, já taky ne. 🙄 Vono to snad ani není logo, taková zpitvořenina, fakt mně ten chudý rónin nebere. Pětky původní jsou klasika, nové jsou nějak navíc, zbytečnost.

Sorry, můj názor, jinak :smoke:

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 4,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 14. 2. 2024 v 15:16, eloga napsal:

No právě, já taky ne. 🙄 Vono to snad ani není logo, taková zpitvořenina, fakt mně ten chudý rónin nebere. Pětky původní jsou klasika, nové jsou nějak navíc, zbytečnost.

Sorry, můj názor, jinak :smoke:

Naprosto tento názor sdílím. Bohužel pro Seiko, až se všechny původní vyprodají, už si žádné nekoupím. Dokud jsou, čas od času si pro radost nějaké koupím. A myslím, že s tímhle názorem tu nebudeme sami. Za ty prachy radosti až až. Jako třeba tyhle v J verzi. Mají tu výhodu, že jsou celé leštěné a nemají žádnou ostrou hranu, tudíž se dají leštit do aleluja a furt budou jak nové.

IMG_20240216_033528.thumb.jpg.01f1510801374736f391308f2b4e7119.jpg

Ještě mám SNK357 a jedny z roku 99, které už jsem stihl 2x rozbít na sračku a dvakrát nechat zgenerálkovat. Hlavně poprvé už nebylo přes sklo vidět. Ale ten Hardlex snad nikdy nepraskne.

Odkaz ke komentáři

Původně jsem chtěl dát starý plný dýnko, protože to s průhledem je o milimetr zvyšuje, ale to už bych je v těch chlupech asi nenašel. Já jsem totiž 🐒. Nebo🐻..? Každopádně jak to říkal kámoš, nedostatek lidské podoby...😁 

Jo a i když je skládanej plechovej tah, tak neholí, netahá. Ani ten z roku 99 ne. To umí jenom ten na SNK a to brutálně, tak skončily na kůži.

IMG_20240216_034624.jpg

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Jiří Sedlák napsal:

Mimochodem, myslíte, že se hodí na pohřeb? Odpověď prosím do 7:00, pak musím vyrazit. Druhý kandidát Hamilton khaki Murph.

Za mě by to chtělo spíš něco na jiném řemínku. Tah by sis taky nebral do divadla v tomto případě pohřeb (můj názor).

Odkaz ke komentáři

Psáno po pohřbu, tedy s křížkem po funuse. 😎

Hodí nehodí, to není ten zásadní problém, máš to pod kvádrem nebo pod kabátem, tebe to uspokojí, nic víc na ten moment nežádáš. Poté v hospodě na pohřební hostině to pak ukazuje tebe jako solidního člověka i majitele vzpomínek na nebožtíka. Jinými slovy - dobrá volba. Doufám, žes to nasadil. 🤠 :cheers:

Odkaz ke komentáři

Nakonec Hamiltony, hodily se k bundě. A ono to bylo asi jedno, ten pohřeb měl mladej kluk, 39 let, největší pankáč z naší generace. Lidi přišli postrojený všelijak. Krematorium bylo plný. Myslím, že Na Letce ho zapíjejí do teď. My jsme si šli dát brko do bobra a zjistili jsme, že už opravdu půjde brzy k zemi. Nemáte někdo zbytečnejch 20 mega na záchranu hospody kde vyrostlo několik generací největších vyvrhelů a hovad z Pardubic?

IMG_20240216_135615.jpg

IMG_20240216_135742.jpg

IMG_20240216_135924.jpg

Odkaz ke komentáři

V 16. 2. 2024 v 3:44, Jiří Sedlák napsal:

Mají tu výhodu, že jsou celé leštěné a nemají žádnou ostrou hranu, tudíž se dají leštit do aleluja a furt budou jak nové.

To je kravina. Pokud to teda nedáš někam přeleštit odborně. Jestli se na to chystáš “samodomo” , tak z toho máš i při sebeopatrnějším leštění během chvilky akorát tak vožužlanej bonbón. Úbytek materiálu bude ale tak jako tak na stopro. To je taky hlavní důvod, proč mi leštěný pouzdra nesmí do domu. Jen se na to podíváš - už je to plný vlásečnic, jen co si to nasadíš na jeden den, už je to samej Grand Canyon.

Odkaz ke komentáři

No já na nich teda nic zatím nepozoruju. Narozdíl od starých pětek, který jsem poprvý zlehka přeleštil minulý rok a na kterých byl vidět úbytek materiálu už před tím od nošení - po dvaceti letech jedna hrana totálně smetená od kapsy kalhot. A právě u tohoto pouzdra tohle nehrozí, protože žádnou ostrou hranu nemá. Stejně jako můžeš přeleštit boky SKX, dokud nesáhneš pastou na brus, je to úplně v pohodě. A veř mi, že po dvaceti letech ty hodinky fakt prokouknou. Vše samozřejmě ručně, žádná bruska, u který ti ujede ruka a kráter je na světě. Třeba na Citizen Tsuyosa jsem si udělal zásek na lunetě a to tak blbě, že z té šikmé plochy vylezl přes hranu materiál do čelní plochy rovnoběžné se sklem cca na 1 hodině a strašně to tahalo oči. Jak dát ten přibývající materiál vylezlý nad hranu pryč aniž bys ocucal tu hranu do kulata? Diamantovej pilník by mohl zajet moc hluboko nebo škrábnout hranu kousek vedle, tak jsem použil třímikronovou pastu dřívko. Jo, jezdil jsem po tom hrbu asi hodinu než zmizel do takové míry, že už ho nevnímám a hodinky zase můžu nosit, aniž bych se musel při každým pohledu na ně nasrat jakej jsem debil, že jsem je klepl. 

Opravdu to není o tom, vzít jenom něco brusnýho a šmrdlat jak blbej. Nástroj musí být přesně veden, aby nezajel jinam než chceš, když to nezvládne ruka, je potřeba si udělat přípravek. Klidně jenom kostičku o kterou si nástroj opřeš abys jezdil rovně a ne do kulata apod. A každý pohyb promýšlet aby nevzal materiál jinde než ty chceš. A kdybych náhodou udělal zásek opravdu hlubokej, pořád mám možnost nechat doplnit materiál laserovou svářečkou. 😎 A pouzdro bez brusu a ostrých hran je opravdu na renovaci nejjednodušší.

Odkaz ke komentáři

Vím, jak to myslíš, taky sem si dřív myslel, že to tak funguje, ale tak to opravdu není. Zjistíš to hned když se podíváš na odlesky nějakýho světla , třeba obyčejný žárovky tak najednou zjistíš a uvidíš co tam všechno je… Píšu to z vlastní zkušenosti, kdy jsem jako začínající milovník hodinek přesně takhle zničil jedny krásný vintazky. A taky sem si tehdy rikal, ze se to musí podařit a ať mi do toho nikdo nekeca. A když někdo (dnes už to vím, ze moudře ) tvrdil ze různý broušení, leštění a pod. je blbost a ze je lepší to raději nechat v původním stavu, taky sem tomu nevěřil … 🙂 Ale ať tu nepíšu jen OT, ty Pětky máš opravdu krásný - jo, vždyť pravé proto to sem píšu 🙂🍻

Odkaz ke komentáři

Tak taky hodně dlouho nějaký broušení a leštění neplánuju. To jenom kdyby náhodou. Tak jsem přesvědčen, že to zvládnu. Na SKX mi dal nástrojař takovou vodičku jak mlíko a ta skoro nic nebere. Fakt jenom rozjasní. Na vintážky nesahám radši vůbec. Ty se zaleštej samy o džíny. 😁

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 16. 2. 2024 v 3:44, Jiří Sedlák napsal:

Naprosto tento názor sdílím. Bohužel pro Seiko, až se všechny původní vyprodají, už si žádné nekoupím. Dokud jsou, čas od času si pro radost nějaké koupím. A myslím, že s tímhle názorem tu nebudeme sami. Za ty prachy radosti až až. Jako třeba tyhle v J verzi. Mají tu výhodu, že jsou celé leštěné a nemají žádnou ostrou hranu, tudíž se dají leštit do aleluja a furt budou jak nové.

Ještě mám SNK357 a jedny z roku 99, které už jsem stihl 2x rozbít na sračku a dvakrát nechat zgenerálkovat. Hlavně poprvé už nebylo přes sklo vidět. Ale ten Hardlex snad nikdy nepraskne.

Přišel jsem je sem omrknout, jsem rád, že pořád dobře slouží! 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...