Přejít na obsah

SEIKO 5

instant

Doporučené příspěvky

Jezevcik2 : To je relativní, já mám s tímto problém, protože často za chůze či běhu potřebuju vědět na minutu přesně a hlavně jasně, kolik je hodin a u SNZG je to prostě vždy o odhadu a ne o tom, že ti to ručka ukáže.

Tento příklad je rozdíl nebe a dudy, dle mého :

SRP043K1_MED.jpgsnzg13k1_zoom.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 4,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

ok si hodnej za info, máš Ty osobně nějakou zkušenost,...? nemám ale pay pal , pouze kartu na net, není to problém...?

JA BRAL TENTO MESIC Z MY WATCHES HUB FEDEXEM ,CENA HODINEK + DOPRAVA FEDEX 10USD , KDYZ DORAZILY NA RUZYN FEDEX SE OZVAL MAILEM -NUTNO VYPLNIT DOTAZNIK (trochu zmatky z jejich strany ,ale telefonem se to vyresilo), ABY TO NEBYLO JEDNODUCHE TAK PRODEJCE V DOBRE VIRE UVADÍ PODHODNOCENOU CENU ZASILKY CCA O TRETINU, PAK ZALEZI  NA TOBE JESTLI UDAS SPRAVNOU FAKTURU ,NEBO NE. TAKZE JESTE PLATIS 20% DAN  Z UDANE CENY PLUS 300KC POPLATEK FEDEXU ZA VYRIZENI ,JA  BEZ CLA. HODINKY JSEM MEL ZA 7 DNI DOMA.  PAY PAL JSEM SI ZARIDIL PRAVE KVULI TOMUTO NAKUPU, BYLA TO OTAZKA PAR MINUT A  NAPROSTO BEZ PROBLEMU. A HODINKY SUPER .VUBEC SE NEBOJ DO TOHO JÍT.   P.S . FAKTURU JSEM UVEDL SPRAVNOU , NEBOT S POCTIVOSTI NEJDAL DOJDES :-)))))))ALESPON DOUFAM(i kdyz asi ne na tomto svete )

Odkaz ke komentáři

Luboši, budeš brát J nebo K?

to je úplně jedno, dle mých zkušeností v tom absolutně není rozdíl, ať si každej říká co chce :)

na běhání se stejně hodí otočná luneta nebo digi.

jinak si myslím, že už řešíme blbosti. nic není dokonalý, ale zkrátka po vyzkoušení všech možných variant dám nakonec přednost tomu nejjednoduššímu a nejpřehlednějšímu (stejně jako v digi). a SRPy025 a SNZG13 jsou přece úplně jiný hodinky :D

Jezevcik2 : To je relativní, já mám s tímto problém, protože často za chůze či běhu potřebuju vědět na minutu přesně a hlavně jasně, kolik je hodin a u SNZG je to prostě vždy o odhadu a ne o tom, že ti to ručka ukáže.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

vlastním tyto hodinky http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/panske/8932-hodinky-seiko-5-sports-snzh55k1-automatic-diver.htm

chtěl sem se zeptat majitelů stejného modelu o kolik se přecházejí nebo zpožďují za 24h.

kolik sec/24hod je u podobného strojku v pořádku, nebo v případě jaké odchylky by se měla nepřesnost řešit.

Někde sem tu četl, že stačí hodinky přes noc pokládat sklíčkem dolů, nebo jinak hodinky polohovat aby se strojek "seřídil" - jak?

dík

:)

Upraveno uživatelem jungle
Odkaz ke komentáři

měl jsem Seiko 5 se základním kalibrem 7S26, po záběhu cca 3 měsíce bez dalšího seřizování /tzn. se seřízením již z výroby/ chodily pravidelně cca +5sec/den do plusu, ale je to kus od kusu. Řešil bych to až po záběhu a u odchylky větší, než mnou uvedené. Odkládací polohy jsem žádné neměl chuť aplikovat, šly z ruky vždy na noc, dýnkem dolů.

Odkaz ke komentáři

Dobrý den, poradí mi někdo kde se dá koupit na Seiko 5, gumový či silikonový možná i látkový tah..? díky moc

zkus se porozhlédnout na watches88, tip třeba tu:

http://www.watches88.com/pd-seiko-5-military-automatic-snkh65k1.cfm

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

vlastním tyto hodinky http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/panske/8932-hodinky-seiko-5-sports-snzh55k1-automatic-diver.htm

chtěl sem se zeptat majitelů stejného modelu o kolik se přecházejí nebo zpožďují za 24h.

kolik sec/24hod je u podobného strojku v pořádku, nebo v případě jaké odchylky by se měla nepřesnost řešit.

Někde sem tu četl, že stačí hodinky přes noc pokládat sklíčkem dolů, nebo jinak hodinky polohovat aby se strojek "seřídil" - jak?

dík

:)

Nazdar, SNZH55K1 mám cca od října 2012. Nyní odchylka chodu trvale +10s. Trochu je zpomalíš postavením na korunku. Tedy alespoň ty moje na to slyší. Dle mého odchylka +- 20,30s nestojí za řešení. Nejdůležitější je, aby strojek vykazoval trvale stejnou odchylku, pak budeš vědět, že ho lze bez problémů seřídit. Jako problém bych viděl, a to se týká hodinek všech značek, kdyby jeden den udělaly +20 a druhý den -30.

Jinak mi dělají jen radost, nijak je nešetřím. Beru je na ruku, když mi je jiných hodinek líto a digi  nechci brát. Posilovna, běh, plavání, prostě všechny aktivity, někde jsem tady na fóru psal o jejich testování v sauně, který zvládly zcela bez problémů.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Sklo: Hadrlex (svou tvrdostí se staví mezi minerální a safírové sklo) - velmi odolný vůči poškrábání

ten hardlex nebude zas tak tvrdej :) už mám ťukanec i škrábanec na sklíčku... přitom mi hodinky nijak nespadly, ani sem neprováděl žádný extra HARD aktivity.

Nejspíš ještě nejsem naučenej nebo zvyklej na hodinky na ruce.

Hodinář to umí rozleštit nebo jinak zvládne zbavit se techto kosmetických vad? škrábanec není nijak moc hlubokej, ale je cítit nehtem.

Upraveno uživatelem jungle
Odkaz ke komentáři

ten hardlex nebude zas tak tvrdej :) už mám ťukanec i škrábanec na sklíčku... přitom mi hodinky nijak nespadly, ani sem neprováděl žádný extra HARD aktivity.

Nejspíš ještě nejsem naučenej nebo zvyklej na hodinky na ruce.

Hodinář to umí rozleštit nebo jinak zvládne zbavit se techto kosmetických vad? škrábanec není nijak moc hlubokej, ale je cítit nehtem.

Hardlex je tvrzený minerál, takže tvrdý je dost... Poškrábat se dá cokoli, záleží na "štěstí" co za smítko se zrovna nachomýtne.

Hodinář to rozleštit umí, ale je otázka, jestli se to vyplatí a bude se mu chtít s tím patlat. Standartní cesta je osazení nového skla, nebo doma sedíš a leštíš, návody na fóru jsou ;)

Odkaz ke komentáři

jenom se zeptám, určitě to tady bylo už stokrát napsané, ale nějak nemám čas to hledat...

http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-divers-automatic-orange-monster-skx781k-skx781-200m-mens-watch-711.html

Je třeba se obávát případného nákupu zde? A připočítává se k těm 149e nějaké clo nebo tak něco? Doprava by měla být zdarma že?

díky

Odkaz ke komentáři

jenom se zeptám, určitě to tady bylo už stokrát napsané, ale nějak nemám čas to hledat...

http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-divers-automatic-orange-monster-skx781k-skx781-200m-mens-watch-711.html

Je třeba se obávát případného nákupu zde? A připočítává se k těm 149e nějaké clo nebo tak něco? Doprava by měla být zdarma že?

díky

Obávat se netřeba, je to i místními členy ověřený a pozitivně hodnocený shop. Doprava je free, clo a dph dle uvážení úředníka /jak kdy.../

Odkaz ke komentáři

Obávat se netřeba, je to i místními členy ověřený a pozitivně hodnocený shop. Doprava je free, clo a dph dle uvážení úředníka /jak kdy.../

jo to tak to jsem si myslel, že to je ověřený shop. A to clo a dépéhá by bylo kolik asi tak v tomto případě? :)

Odkaz ke komentáři

Rád bych se "pochlubil" , vydražil jsem právě tyto http://www.ebay.co.uk/itm/VINTAGE-GENTS-MEN-SEIKO-5-SPORTS-DAY-DATE-17JEWELS-AUTOMATIC-JAPAN-WRIST-WATCH-/151098925076?pt=Wristwatches&hash=item232e32a014 je to bílá varianta mých tmavých. Stejný model, s kterým jsem zde obtěžoval a někteří mi pomáhali letos na jaře. Viděl jsem je kdysi u známého jako nové, líbili se mi a tak budu mít dvojčata. Poprvé v životě jsem něco staršího koupil, aniž bych to viděl. Bylo to narychlo, tak jsem nestihl zde dát odkaz a prosbu o radu. Doufám že to dobře dopadne a dám fotky naživo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...