eloga Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 V 21. 7. 2015 v 20:53, AndyAaron napsal: Mne to tak rychle nemysli, takze opet nejak nechapu tvoji reakci 1. Kdo je novacek jsem neprehlidl, bylo mi jasne, ze novacek je folpec, kdyz to byl jeho prvni post na foru. Co jsem prehlidl bylo to, ze Ondra reagoval na tebe a ne na nej, ale to uz jsme si vys vyjasnili.2. Mas pravdu, ta podobnost mi opravdu unika, protoze to, co jsi postoval ty se spis podoba na SNZG15 a ne na ty, co ma folpec. Pokud to melo byt postovano nezavisle na folpecovi ve smyslu "hele co jsem nasel na netu", tak na takove kopirky by nestacilo ani cele forum, natoz pak jedno vlakno, tak nechapu, proc bys to postoval sem a zbytecne plevelil vlakno nejakym quartzovym cinskym okopirovanym sh.tem +1**
3RYCK Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 (upraveno) V 22. 7. 2015 v 9:59, eloga napsal: Dobré fotky, řemen je zajímavý, ale mě to nepřijde, mě se to líbí na originále dodávaným s hodinkami. Tady u těhle modelů jde hlavně o to , že je to SEIKO jako vojenský materiál a ne hodinky na předváděcí molo...** Dík za pochválenie foto.BTW Vojenské hodinky mali častokrát koženné remene, kedysi neboli syntetické materiály... Upraveno 22. července 2015 uživatelem 3RYCK
eloga Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Ale jo, to je v pohodě, kůže je klasika, ale třeba tahle řada mi přijde jako dělaná na ty originály. A sice protože to jsou moderní vojenské hodinky dávám přednost modernímu materiálu. Mohu říci, že jsem tu od člena koupil 07j, pískové provedení, které byly na kůži a origoš byl přiložen. Mojí jedinou starostí bylo tu kůži hned sundat a nasadit zpátky origoš. přijde mi to efektivnější, jak pro civilní službu tak v lítačce v terénu, v lesích i po horách. Pokud by došlo k terénnímu pádu do tůně či řeky, tohle origo nemá problém, kůže dle činění v koželužně obsahuje spoustu chemických svinstev, co ti budou hlodat ruku a kůži, dokonce i bez namočení. No, tak jsem to myslel, bo je to zkušenost, já po létech s kůžemi v Solnici a pro Zlín, Bošany atd. do koženýho řemínku jdu jen pro parádu v domácí kolekci, sbírce, ale na běžné nošení ne, jen občas na jeden den..... to je až až. Ale nikomu to nerozmlouvám, takže vlastně nic se nastalo. Užij si je, jsou parádní hodinky do terénu.**
3RYCK Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 V 22. 7. 2015 v 18:13, eloga napsal: Ale jo, to je v pohodě, kůže je klasika, ale třeba tahle řada mi přijde jako dělaná na ty originály. A sice protože to jsou moderní vojenské hodinky dávám přednost modernímu materiálu. Mohu říci, že jsem tu od člena koupil 07j, pískové provedení, které byly na kůži a origoš byl přiložen. Mojí jedinou starostí bylo tu kůži hned sundat a nasadit zpátky origoš. přijde mi to efektivnější, jak pro civilní službu tak v lítačce v terénu, v lesích i po horách. Pokud by došlo k terénnímu pádu do tůně či řeky, tohle origo nemá problém, kůže dle činění v koželužně obsahuje spoustu chemických svinstev, co ti budou hlodat ruku a kůži, dokonce i bez namočení. No, tak jsem to myslel, bo je to zkušenost, já po létech s kůžemi v Solnici a pro Zlín, Bošany atd. do koženýho řemínku jdu jen pro parádu v domácí kolekci, sbírce, ale na běžné nošení ne, jen občas na jeden den..... to je až až. Ale nikomu to nerozmlouvám, takže vlastně nic se nastalo. Užij si je, jsou parádní hodinky do terénu.** Jo to máš pravdu, že do terénu sa nehodí koža, ja mám k tomu originál kovový ťah ktorý striedam s NATO, keď viem že by som si kožu mohol poškodiť. Čo sa týka priamo spracovania, Hirsch Liberty je vyrábaný výhradne s použitím rastlinných činidiel, takže pohodička
eloga Odesláno 23. července 2015 Nahlásit Odesláno 23. července 2015 (upraveno) ok, to už jsme skoro off topic, asi by to chtělo vlákno o kůži a zpracování, ale to už je fakt nad rámec pokecu o Pětkách. Raději jen pro zajímavost.https://en.wikipedia.org/wiki/Tanninghttp://taninos.tripod.com/taninos3.htmhttp://www.boletannery.com/bole/tannery/vegetable-tanning/Jak já to vidím tak ona ta přírodní rostliná činidla nejsou v celkovém dopadu o moc lepší než chromium based, ale to je jen můj názor. Toť vše díky.** Upraveno 23. července 2015 uživatelem eloga
murdoch Odesláno 2. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2015 Tak se mi na lunetě nějak vyloupla barva - je to ta čárka, co má znamenat číslo 19... Na fotce je to snad i vidět, i když se v tom místě luneta dost blejská. Poradíte někdo, jakou barvou bych to měl zamáznout? K hodináři se mi tohle dávat nechce, i když jsem dost nešikovnej, tohle bych měl zvládnout, myslím:)
Liqid Odesláno 2. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2015 Oblepit malířskou izolepou a koupit černý lak na nehty. A chce to víc vrstev.
murdoch Odesláno 2. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2015 Lak na nehty? To by mě nenapadlo, přemýšlel jsem nad nějakou modelářskou barvou... Díky:)
reborn Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Fixem ti to taky vydrží týden..a můžeš obměňovat barvy :-)
travex Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Dvě pěkná vlákna nejenom o zabarvení indexů na lunetě. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38492-traser-supersport-tuning/http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/39167-traser-supersport-chrono-tuning-ii/
Marcus Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 zatím se mi nic neloupe a barevně mi ladí ke klávesnici
murdoch Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Tady se těžko bude něco loupat:) Rozhodně jim ale tahle barva strapu sluší. Já mám zatím tmavé období, ale taky začínám koukat po něčem jasnějším...
murdoch Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 2travex: Díky za ty vlákna, jdu na ně.
murdoch Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 2reborn: A ta fixa mě taky napadla, ne že ne:) Naštěstí doma tak tenkou fixu nemám, tak jsem se o to nepokoušel...
murdoch Odesláno 8. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2015 Ehm, jen si tak říkám, když budu barvu nahřívat horkovzdušnou pistolí, chtělo by to lunetu sundat... Ještě jsem to nikdy nezkoušel, nevíte jak na to?
reborn Odesláno 9. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2015 V 4. 8. 2015 v 21:13, murdoch napsal: 2reborn: A ta fixa mě taky napadla, ne že ne:) Naštěstí doma tak tenkou fixu nemám, tak jsem se o to nepokoušel...Ale klidně to zkus. A kdybys mel edding 792 tak ti vydrží ještě dýl :-)
murdoch Odesláno 9. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2015 V 9. 8. 2015 v 10:48, reborn napsal: Ale klidně to zkus. A kdybys mel edding 792 tak ti vydrží ještě dýl :-)Hele tak tohle ale stojí za pokus hodný mého stylu:)
petr_cha Odesláno 20. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2015 Tuhle pochvalu a povedeny model sem proste musim připíchnout... :-) https://www.hodinkee.com/blog/a-seventy-five-dollar-watch-that-looks-like-a-million-bucks
5etter Odesláno 21. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2015 (upraveno) Jo, jo pětky prostě nejsou žádný ořezávátka. Vzpomeňte na moje SNK543 s "holografickým" ciferníkem za pár babek. Tahle řada umí přinést prvky, které často nemají ani hodinky o několik tříd výš. Seiko palec nahoru! Upraveno 21. srpna 2015 uživatelem 5etter
Maxel Odesláno 21. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2015 V 20. 8. 2015 v 20:55, petr_cha napsal: Tuhle pochvalu a povedeny model sem proste musim připíchnout... :-) https://www.hodinkee.com/blog/a-seventy-five-dollar-watch-that-looks-like-a-million-bucks Skvělej článek, díky za něj!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se