Přejít na obsah

Jaké Hodinky Orient nosite

t48mirek

Doporučené příspěvky

:lol2:

Mě to přijde oproti ty minulý (naší) verzi jako s prominutím docela ojeb: ručičky sou nyní hnusný absolutně bez nápadu i detailu, ciferník odbytý nějakým sunburst efektem, na kterej jim kaká bílej tesák, už nemá tu nádhernou jemňoučkou elegantní plastickou kresbu, datum, dny v týdnu a ukazatel rezervy nátahu sou jak od kolotoče, navíc proporčně úplně mimo, pouzdro postrádá ty elegantní jemný detaily, jako třeba úžasný nožičky, tah je taky oproti předchůdcům naprosto tuctovej. Hlavně že se to snažili nahnat na korunce, ta k tomu všemu ale zoufale nejde...

Tak takhle to vidím já. Sem vážně rád, že sem ještě stihnul ty starý Retrogrády.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No Romčo, tak zrovna před těma tvejma si podle mě tydlencty nový ani neprdnou, co do elegance teda určitě ne. Červenou barvu mám tak nějak spojenou spíš se sportem, než s elegancí možná a apriori společenskými hodinkami. Trochu červený se skřípějícíma zubama , ale i tak by se mi to nelíbilo. Ale tady už je červený hodně. A i zbytečně. Pochopil bych neděli, pochopil bych decentně naznačit, že sou skoro bez šťávy, ale ten datum?

Jediný, v čem vidím trošičku zlepšení (hlavně čitelnost) sou ručky bez protizávaží, kdy od 3. do 11. někdy uznávám docela překáží odečíst datum. Ještě i retrográdní ukazatel dní v týdnu je s kratší ručičkou, a krásnej ocelovej oblouk byl vyhozen a nahradily ho kolotočářský dvoupísmenkový názvy dnů...

I když ne vždy úplně ideálně čitelné ,sem tak ochoten kvůli estetice prominout. Raději tedy ty staré, páč je to mnohem, ale mnohem hezčí řešení, sou jako šperk. Všechny ty rafičky přes sebe tak krásně přesahují a ciferník je doslova každou minutu jinej, pořád se to mění a je to krásně živý a hodinky si žijou svým vlastním životem. Já sem jen pozorovatel a to se mi strašně moc líbí.

Nový Retrogrády, tak jak miluju Orient+ OrientStar, mi přijdou plytký, mrtví a taky takový zakaždoucenuvycucaný.

Odkaz ke komentáři

sou jako šperk. Všechny ty rafičky přes sebe tak krásně přesahují a ciferník je doslova každou minutu jinej, pořád se to mění a je to krásně živý a hodinky si žijou svým vlastním životem. Já sem jen pozorovatel a to se mi strašně moc líbí.

Tos napsal moc hezky.

Jinak nástupce "těch našich", pokud se nepletu, jsou tyhle.

Liší se jednodušším (trapně obyčejným) náramkem a kratší retrográdní ručkou. Noa ty modré co jsi postoval, to už je zase něco trochu jiného, nic pro naše vytříbené oko :). Ale zajímavý, jak si orient (star) libuje v tomhle designu, zase je to takové oživení.

Já, když mechaniky, tak momentálně mako. Nevim čim to je, ale mám je hodně rád. Přestože kamasu jsou vlastně ve všem lepší, tak si mě tolik nezískaly.

post-5667-0-72109700-1584398691_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Mají v sobě nějaký kouzlo nebo co?

Přesně! Řekl bych, že je to tím harmonickým rozložením cifru 6-9-12 a tvarem ruček.

Kamasu na kůži. Modrá s hnědou celkem ladí.

post-5667-0-40024300-1584438796_thumb.jpg

...jenomže to dopadlo tak, že tyhle dvoje orienty vytlačily z hodinkovnice monstra a pepsi SKX a milý seika skončily v pytlíku v šuplíku...

Odkaz ke komentáři

:lol2:

Přesně takhle dopadly i moje Seika. Sice perfektně do měkoučka zabalený, vyčištěný, ale v šuplíku :D Někde sem četl, že aby se neničil hodinkovej strojek a hlavně maziva, měly by se 1 - 2 krát do roka plně natáhnout, to je asi tak to jediný, co si se mnou užijou  :lol2:

Odkaz ke komentáři

Zdravím všetkých,

treba si robiť radosť v týchto krušných časoch, tak som sa potešil niečím, čo mi ladí k autu :-) Sunburst v červenej je úžasný, mám aj Maká v modrej  - prvú generáciu, takže viem aké perfektné hodinky vie Orient vyrobiť...

post-36165-0-49618400-1584444451_thumb.jpg

post-36165-0-31482200-1584444522_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím všetkých,

treba si robiť radosť v týchto krušných časoch, tak som sa potešil niečím, čo mi ladí k autu :-) Sunburst v červenej je úžasný, mám aj Maká v modrej - prvú generáciu, takže viem aké perfektné hodinky vie Orient vyrobiť...

attachicon.gif 1.jpg

attachicon.gif 2.jpg

Mám ich tiež. Na slnku sú nádherné. Aj zelené jade vyzerajú zaujímavo. Dobrý výber

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři

Zdravím všetkých,

treba si robiť radosť v týchto krušných časoch, tak som sa potešil niečím, čo mi ladí k autu :-) Sunburst v červenej je úžasný, mám aj Maká v modrej  - prvú generáciu, takže viem aké perfektné hodinky vie Orient vyrobiť...

attachicon.gif1.jpg

attachicon.gif2.jpg

Koukám, že my Orientálci uvažujeme všichni stejně  :lol2:  Jedna hodně nepovedená ve chvatu zhotovená, neb jsem manželkou svoláván ke krmi :)

post-68939-0-93851000-1584528697_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím všetkých,

treba si robiť radosť v týchto krušných časoch, tak som sa potešil niečím, čo mi ladí k autu :-) Sunburst v červenej je úžasný, mám aj Maká v modrej - prvú generáciu, takže viem aké perfektné hodinky vie Orient vyrobiť...

attachicon.gif 1.jpg

attachicon.gif 2.jpg

Ten červenej ciferník je jedna velká nááádhera!
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...