Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To zarkow a eloga:

Já taky napřed koukal na ty modely s jednoduchými indexy. Pro mě přicházela v úvahu jen jedna varianta: stříbrné pouzdro, bílý ciferník a stříbrné ručičky. Do zlata jsem ještě nedorostl a černý ciferník v kombinaci se stříbrnýma ručičkama mi přijde hodně nešťastný. Potom jsem narazil na tu druhou variantu ciferníku a chvilku ji ignoroval, ale čím víc jsem se na to díval, tím víc se mi to začlo líbit.

Co se mi hodně líbí, tak je právě zdvojení sekundových indexů a ještě detailnější dílkování, než jen sekundy - to se mi u automatů líbí. Té dlouhé sekundové ručičky v porovnáním s modelem s jednoduchými indexy jsem si před tím nevšiml, to je další plus. A zbožňuju ty modré rafičky.

Pokud vezmu do důsledku ta římská čísla, tak je vidět, že byl použit index místo čísla pro jedničku, pětku, sedmičku, devítku a jedenáctku. Když se podíváte na čtyřku, tak ta taky není echt římsky, ale asi je to kvůli tomu, aby to vypadalo vyváženě oproti osmičce. To stejné asi devítka versus datumovka, jednička vs. jedenáct a pět vs. sedm. Viděl jsem to takto na více hodinkách. Zatím mi to nijak nevadí, líbí se mi to. Uvidíme, co udělá čas.

Až se dostanu na denní světlo (tzn. o víkendu), tak udělám nějaké živé fotky. Při umělém osvětlení to není ono. Nějaké fotky jsem dával ještě do svého chlubícího vlákna: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/79528-pár-kousků-ve-sbírce/?p=1338975

Odesláno

No máš to parádně nastudované a asi jsi naladěný na stejné vlnové délce jak designeři z Orientu. Mě se teď po tom tvém vysvětlení líbí ještě víc. A úplně náhodou jsem je včera viděl na Instagramu a ty modré ručky jsou opravdu nádherné a moc jim sluší.

Díval jsem se i do tvého chlubícího vlákna, fotky pěkné, ale nevím, čím to je, ale ty ručky tam máš zase trochu do fialova. Že by foťák?  

Odesláno

No, nejspíš to bude kombinace foťák a fotograf :bangin:

Fotky, kde ručičky moc modré nevypadají, tak ty jsou focené zrcadlovkou doma, házelo to odlesky a nešlo to moc vyfotit. Buď byly ručky černé a nebo tam byl odlesk a nebyl vidět ciferník. Ta jedna fotka, kde vypadají modro-fialově, je focena iphonem, jen takový rychlý shot. O víkendu vezmu foťák, vytáhnu je ven na denní světlo a uvidíme. Třeba se mi to konečně podaří vyfotit tak, jak bych si představoval.

Odesláno
  V 20. 1. 2015 v 9:50, Marcus napsal:

No máš to parádně nastudované a asi jsi naladěný na stejné vlnové délce jak designeři z Orientu. Mě se teď po tom tvém vysvětlení líbí ještě víc. A úplně náhodou jsem je včera viděl na Instagramu a ty modré ručky jsou opravdu nádherné a moc jim sluší.

Díval jsem se i do tvého chlubícího vlákna, fotky pěkné, ale nevím, čím to je, ale ty ručky tam máš zase trochu do fialova. Že by foťák?  

Podle mě to balancování mezi modrou a fialovou bude asi vyvážením bílé. Pokud ve fotce není šedá barva, foťák to rádo oklame, navíc tento model má ciferník do teplejších odstínů, což může způsobit ten posun. Kolikrát s tím bojuju i při ručních úpravách v editoru.

V 20. 1. 2015 v 3:41, AndyAaron napsal:

To zarkow a eloga:

Já taky napřed koukal na ty modely s jednoduchými indexy. Pro mě přicházela v úvahu jen jedna varianta: stříbrné pouzdro, bílý ciferník a stříbrné ručičky. Do zlata jsem ještě nedorostl a černý ciferník v kombinaci se stříbrnýma ručičkama mi přijde hodně nešťastný. Potom jsem narazil na tu druhou variantu ciferníku a chvilku ji ignoroval, ale čím víc jsem se na to díval, tím víc se mi to začlo líbit.

Co se mi hodně líbí, tak je právě zdvojení sekundových indexů a ještě detailnější dílkování, než jen sekundy - to se mi u automatů líbí. Té dlouhé sekundové ručičky v porovnáním s modelem s jednoduchými indexy jsem si před tím nevšiml, to je další plus. A zbožňuju ty modré rafičky.

Pokud vezmu do důsledku ta římská čísla, tak je vidět, že byl použit index místo čísla pro jedničku, pětku, sedmičku, devítku a jedenáctku. Když se podíváte na čtyřku, tak ta taky není echt římsky, ale asi je to kvůli tomu, aby to vypadalo vyváženě oproti osmičce. To stejné asi devítka versus datumovka, jednička vs. jedenáct a pět vs. sedm. Viděl jsem to takto na více hodinkách. Zatím mi to nijak nevadí, líbí se mi to. Uvidíme, co udělá čas.

Až se dostanu na denní světlo (tzn. o víkendu), tak udělám nějaké živé fotky. Při umělém osvětlení to není ono. Nějaké fotky jsem dával ještě do svého chlubícího vlákna: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/79528-pár-kousků-ve-sbírce/?p=1338975

U mě vede asi tento nový ciferník před bílým se stříbrnými indexi a ručičkami. Na živo jsem bohužel neměl příležitost, ale barevně dle fotek mě víc oslovuje tato kombinace. Sice aktuálně mám "slušné" hodinky vyřešeny jiným Orientím modelem, ale... :-)

post-35980-0-52914500-1421758840_thumb.jpg

Odesláno

Ono tech modelu s novym cifernikem je vic druhu.

Ten, co mas na obrazku je ER2400BW - ma bily cifernik, zlate indexy a rucicky. Dalsi jsou:

ER2400EW - to je ten muj model s bilym cifernikem a modryma rucickama

ER2400CN - s kremovym cifernikem a modryma rucickama

Pak myslim, ze je i model s bilym cifernikem a cernyma rucickama, ale tam nevim presne to oznaceni (a nebo si to uz s necim pletu :)  )

Zvazoval jsem modely BW, EW i CN, ale nakonec vyhrala konzervativnejsi varianta.

Pak jsou samozrejme jeste modely s cernym cifernikem (ER2400DB) a tusim, ze jsou i nejake modely se zlatym pouzdrem (urcite jsou pro varianty s jednoduchymi indexy).

Kazdopadne byla pekna fuska to vybrat :D

Odesláno

Díky za upřesnění, nakonec ten tvůj model je asi i pro mě nejzajímavější. Krémový ciferník je už dost retro a modré ručičky jsou modernější než červené zlato.

Odesláno

Jak jsem rikal, byly to celkem nervy to vybrat. V shopu, kde meli dobrou cenu, tak uz meli akorat cernou verzi, bilou se zlatyma rucickama a tu s tim kremovym cifernikem. Malem jsem vzal ten kremovy cifernik, ale pak jsem narazil na shop, kde meli tu moji verzi. Cena ale byla tusim o dost vyssi. Tak jsem chvilku zvazoval ten kremovy, celkem se mi to i libilo, ale mel jsem strach, jak to bude vypadat nazivo a presne jak rikas, uz to pusobi dost retro, vic nez jsem chtel. Tak jsem si nakonec priplatil za ten bily. Zatim nelituju :-)

Odesláno

Já jsem staromilec, já bych šel do toho krémového číselníku.

Hlavně sem sypte nějaké pěkné fotky. S těmato hodinkama, foťákem a třeba buřinkou se dá docela dobře vyřádit.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ty černý stary vypadají moc pěkně. K takovému tipu hodinek se mi víc líbí kožený řemen, ale tady jim ten tah sekne.

Btw co Bambina? Ještě nenalákaly? :-)

Odesláno

je to kupodivu, ten tah k nim sedne. dokupoval jsem kůži, ale na ní vypadají příliš subtilně. takhle jsou krásně vyvážené.

ohledně bambín furt nevím, zatím se přikláním k bílé klasice, ale do toho ještě přemýšlím jestli raději nevzít modré pilotky.. je to ještě na dýl :)

Odesláno

Myslis modre pilotky od Orientu? Nebo modre pilotky odjinud? A nebo jen pilotky s modryma rafikama?

Co jsem se dival, tak ty modre od Orientu jsou vsude vyprodane. A o jinych modrych nevim. Je fakt, ze to aspon vypada trosku jinak. I kdyz nejake vyhrady bych k nim mel - korunka pusobi tak obycejne a mohly by byt trosku vetsi nez tusim 42mm. Ale clovek nemuze chtit vsechno, ze?

Nedavno jsem narazil na zajimavy model: Orient Defender. Nejsou to sice pilotky, spis trosku vojenske, ale vypadaji moc dobre. A maji je v nekolika barvach.

Mrkni:

a https://www.youtube.com/watch?v=YhfmPER_MFU plus jsou jeste ve standardni cerne. Clovek ma porad o cem premyslet... :-)
Odesláno

jj, modrý "pilotky" od orientu, už tady o nich melu dost dlouho, viz jejich vlákno. sháním něco jednoduchého univerzálního (a levnýho), bambína jsou super, na druhou stranu plusem u pilotek je šroubovací korunka a lumi. navíc u pilotek bych se nebál drsnějšího zacházení.

o defenderech je tady taky vlákno http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/68125-orient-defender/.

bohužel známí a osvědčení prodejci z asie (creationwatches, skywatches) je pro mě nepochopitelně nenabízejí, mají je pouze na amerických islandwatch (a zrovna modré za super 99USD) ale sem je neposílaj. taky podle fotek lumi se zdá být o dost slabší než na pilotkách: http://www.longislandwatch.com/Orient_ET0N002B_Defender_Field_Watch_p/et0n002b.htm

http://www.longislandwatch.com/Orient_ER2A004D_Aviator_Watch_p/er2a004d.htm

Odesláno

Na longislandwatch jsem je taky prave videl. Pokud bys chtel, muzu ti je objednat a bud je poslat, nebo dovezt. Bohuzel se do CR dostanu az v cervenci...

A ty modre pilotky uz jsou tam vyprodane, taky jsem na ne koukal :-(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Ja si prave rikal, ze to tady zbytecne plevelime tema pilotkama :-)

U Orientu (podobne jako u Seika) se mi libi, ze i kdyz ma svoje proflakle modely, tak se da narazit na mene zname, ale o to zajimavejsi kousky. Ty tvoje jsou krasne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...