Přejít na obsah

Jaké Hodinky Orient nosite

t48mirek

Doporučené příspěvky

Výdrž, nevýdrž, příští týden půjdou na odpočinek do hodinkovnice.

Za poslední měsíc toho se mnou prožily poměrně dost. Od studených rán a průtrží mračen až po tropické horko a včerejší téměř celodenní blbnutí v bazénu. Určitě je budu brát na dovolenou, takže si spolu zase užijeme až až. 

A protože jsem poslední dobou focení omezil jen na mobilovky, dopřál jsem jim dnes pravý a nefalšovaný foťák. 

attachicon.giforient_2918.jpg

Poslední dobou mě dost fascinuje ta jejich lesknoucí se luneta, zatím ji mám netknutou. (ťuk ťuk do dřeva  :) )

attachicon.giforient_2988.jpg

Chtel jsem napsat, at uz je hodis do te hodinkovnice a das mi s nima pokoj, jenze pak vytahnes Archimede, Seiko nebo Junghans, hodis sem par fotek a budu zase v pasti :-) Ta luneta je skvela a cervena spicka vterinovky nema chybu. Symfonicky orchestr za cenu patnactileteho DJ na vesnicke zabave... ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to já jsem své maka odložil v pátek večer, dnes v noci se zastavili (51,5 hodiny). Na lunetě i skle mám pár škrábanců, snažím se je šetřit, na práci beru casia, ale než jsem si hodinky zvykl vůbec nosit, trochu jsem je obtloukl.. ale nic co by bez přezkoumání šlo vidět, sklo půjde rozleštit, není to nijak hluboké.
Taky se mi objevila částečka prachu na vnitřní straně skla mezi indexy I a II.  :furious: 
edit: po odložení na stůl pro fotku už zase jdou  :notworthy:

post-36454-0-44897400-1433755580_thumb.jpg

Upraveno uživatelem roland0
Odkaz ke komentáři

po předělání ze stolu na stůl vzdálený asi 1m, šlapali přes půl hodiny. domnívám se, že šlo o uvolnění předem nakumulované energie, jinak to není možné :D
přesnost 2-3 s denně, poslední dobou se to mírně zhoršilo, zřejmě vlivem nárazů, ale už se to zase zlepšuje :)

Odkaz ke komentáři

No jo, jsem trapný, ale slibuju, že je to dnes na delší dobu opravdu naposledy.

Ráno se to semlelo takto: telefon od šéfa - neodkladná jednodenní služební cesta - honem, co na ruku - smějí se na mě orienty - podléhám asijskému kouzlu a vyrážím.

A večer na chvíli s dětmi ven a bez pár fotek by to prostě nešlo. 

post-32939-0-12999700-1433791132_thumb.jpg

Pěkné a s originálním pozadím, jako vždy  ;)

Děkuju. V neděli naše děti vyžadovaly několik partiček mariáše. Já to neumí, takže hrajeme podle jejich pravidel, které úplně nechápu a proto zákonitě prohrávám. 

Chtel jsem napsat, at uz je hodis do te hodinkovnice a das mi s nima pokoj, jenze pak vytahnes Archimede, Seiko nebo Junghans, hodis sem par fotek a budu zase v pasti :-) Ta luneta je skvela a cervena spicka vterinovky nema chybu. Symfonicky orchestr za cenu patnactileteho DJ na vesnicke zabave... ;-)

:) S tím DJ je to hezké a trefné přirovnání. Tento týden jsou na řadě Seika. Zítra jim roztočím rotor. Už se na ně těším. 

to já jsem své maka odložil v pátek večer, dnes v noci se zastavili (51,5 hodiny). Na lunetě i skle mám pár škrábanců, snažím se je šetřit, na práci beru casia, ale než jsem si hodinky zvykl vůbec nosit, trochu jsem je obtloukl.. ale nic co by bez přezkoumání šlo vidět, sklo půjde rozleštit, není to nijak hluboké.
Taky se mi objevila částečka prachu na vnitřní straně skla mezi indexy I a II.  :furious: 
edit: po odložení na stůl pro fotku už zase jdou  :notworthy:

Si matně vybavuju, jak jsem krátce po jejich zakoupení zkoušel rezervu nátahu a celý den jsem zcela nenápadně kroutil rukou, jako kdyby mě bral tenisový loket a přitom jsem si ještě potřeboval rozhýbat rameno. A výsledkem této vědecké činnosti byla rezerva 53 hodin. 

Odkaz ke komentáři

Diky, ja si vzdycky trosku pohraju s kontrastem a saturaci, snazim se to ale moc neprehanet. Jenze pak, kdyz to postuju na instagram, tak jen na zkousku necham tu fotku projet nekolika filtrama a ten, ktery se mi libi, tak vyberu. Takze nakonec ta fotka vypada uplne jinak, nez original :-)

Odkaz ke komentáři

Právě dorazila zásilka z Itálie. Paráda. Jsem z nich nadšen.  :clap:  :clap:  :clap:

Tah šel hned dolů, ten nemám rád a použil jsem NATO co jsem našel doma. Ještě čekám až dorazí navy hadříky z Honkongu a bude to dokonalé.

Jsou to moje druhé Orienty. Když jsem na Chronomagu začínal, tak jsem koupil nějaké vintážní, ale ty snad ani nebyly na ruce. To tyhle Maka jsou jiná káva.

post-27479-0-17104500-1434102925_thumb.jpgpost-27479-0-69252400-1434102914_thumb.jpgpost-27479-0-01062400-1434102935_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Právě dorazila zásilka z Itálie. Paráda. Jsem z nich nadšen.  :clap:  :clap:  :clap:

Tah šel hned dolů, ten nemám rád a použil jsem NATO co jsem našel doma. Ještě čekám až dorazí navy hadříky z Honkongu a bude to dokonalé.

Jsou to moje druhé Orienty. Když jsem na Chronomagu začínal, tak jsem koupil nějaké vintážní, ale ty snad ani nebyly na ruce. To tyhle Maka jsou jiná káva.

attachicon.gifDSC_0403.JPGattachicon.gifDSC_0404.JPGattachicon.gifDSC_0405.JPG

Moc pekne!

Odkaz ke komentáři

attachicon.gifDSC_0403.JPGattachicon.gifDSC_0404.JPGattachicon.gifDSC_0405.JPG

Gratuluju. Vybral jsi dobře. 

A tato kombinace vůbec nevypadá špatně. Si něco takového budu muset pořídit k těm svým černým. 

Odkaz ke komentáři

Již mnoho let na běžné nošení tyhle. Seřizuji již několik let velmi stálý chod - seřizuji tak +1 minutu po cca 10 dnech. Plná spokojenost. Problémem pro mne je "přeOrientovat" se, pokud vezmu na ruku jiné hodinky, které nemají rezervu nátahu - kouknu na hodinky a něco mi tam na nich chybí. :)

post-19465-0-05087700-1434198922_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Beet, on 12 Čer 2015 - 11:56, said:

Právě dorazila zásilka z Itálie. Paráda. Jsem z nich nadšen. :clap: :clap: :clap:

Tak po seřízení v pátek dnes pozoruji, že jsou pár sekund to plusu. Sice je pravda, že o víkendu víceméně ležely, ale zatím dobrý.
Odkaz ke komentáři

Již mnoho let na běžné nošení tyhle. Seřizuji již několik let velmi stálý chod - seřizuji tak +1 minutu po cca 10 dnech. Plná spokojenost. Problémem pro mne je "přeOrientovat" se, pokud vezmu na ruku jiné hodinky, které nemají rezervu nátahu - kouknu na hodinky a něco mi tam na nich chybí. :)

Máš pravdu, rezerva nátahu je moc příjemná věc. Jinak pěkné univerzály máš, nějakou kůži k nim máš také?

Odkaz ke komentáři

Pro zarkow:

Tyhle Orienty mám jen na tomto kvalitním masivním náramku. Pro každodenní nošení jsem na kůže zanevřel, neb jsem je rychle ničil a jedny hodinky jsem po natržení koženého řemínku málem ztratil. Kůži k hodinkám nosím jen u krátkodobých, příležitostných a slavnostních hodinek, které mám ve zvláštní krabici a říkám jim "pohotovostní oddíl".

post-19465-0-48095900-1434524116_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...