mikulíšek Odesláno 28. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2013 Díky, tohle vlákno mi neušlo už mám nainstalovanou i zmiňovanou aplikaci na android, tak jsem zvědavej na výsledky osobně používám aplikaci "Watch Accuracy", kdyby ti tebou zmiňovaná nevyhovovala. Jinak se připojuju ke gratulacím, ty hodinky jsou vážně pěkné, což mi trochu ztížilo výběr, protože si na nějaké oblekovější Orienty taky myslím, ale nějak se nemůžu rozhodnout jaké.Jak hodnotíš kvalitu originálního řemínku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodix42 Odesláno 28. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2013 V telefonu už mam i tu jinak co se řemínku týče, někde jsem viděl názor, že je špatnej, mně se ale líbí, je pravda že je tvrdší chvilku si budu zvykat, ale zdá se kvalitní a krásně voní kůží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikulíšek Odesláno 28. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2013 V telefonu už mam i tu jinak co se řemínku týče, někde jsem viděl názor, že je špatnej, mně se ale líbí, je pravda že je tvrdší chvilku si budu zvykat, ale zdá se kvalitní a krásně voní kůží Mě přijde, že Orient řemínky jsou kvalitnější než vypadaj. Potvrdit to nemůžu, protože mě se ten můj (u jiných Orientů) nelíbil, tak jsem ho hned vyměnil, ale zdál se že nekvalitní není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodix42 Odesláno 28. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2013 (upraveno) Jsou to moje první kožený hodinky, vzhledem k tomu že nemám srovnání s něčím jiným, tak ten dojem je zatím dobrej, uvidíme ale po čase nošení Upraveno 28. prosince 2013 uživatelem Rodix42 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Zahradník Odesláno 29. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2013 Včera koupeno: http://orientwatchusa.com/er24004b Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2014 Docela mě překvapil stav stěžejky po cca 14 měsících nošení na origo tahu, nicméně přezuto, stěžejky jsem koupil nové a jedeme dál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2014 Doporučuju vyměnit za tlustší Seiko stěžejky u kterých je ale nutné zbrousit konce na menší průměr. Tohle je podle mě právě nejslabší místo celých hodinek této kategorie. Já sám kvůli tomuhle už jedny Maka ztratil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2014 Presne k vuli tomu jsem daval Maka pryc. Pouzival jsem je jako pracovni hodinky a pokazde, kdyz jsem ohnul vice zapesti, tak stezejka to nedala. Hodne na tom maj zasluhu plechovy koncovky tahu. Stezejka ma kam uhnout a ohne se odesláno přes moji Ťapku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2014 Je to taky dané tím, že tlak působí na daleko menší místo (v případě tahu), než je tomu např. u řemenu takže pak dochází k poměrně snadnému zničení stěžejky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomek Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2014 Doporučuju vyměnit za tlustší Seiko stěžejky u kterých je ale nutné zbrousit konce na menší průměr. Tohle je podle mě právě nejslabší místo celých hodinek této kategorie. Já sám kvůli tomuhle už jedny Maka ztratil.Někde jsem tu tenhle postup, že se zbrousí silnější seiko stěžejka, už viděl a přemýšlel jsem, jestli to vlastně má cenu. Říkám si, že když se ta zbroušená část broušením vlastně zeslabí, jestli z ní není potom "nové slabé místo" hodinek, ve kterém se pak stěžejka třeba ohne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2014 Právě že ne. Když to zbrousíš tak ti vzniká na přechodu menšího a většího průměru pozvolný přechod, jelikož brousící ktouček má určitý rádius. Není tam ostrý přechod, leda že by se člověk o to snažil. Já to mám přesně tak - rádiusem a stěžejka vydrží fakt hodně na tah, resp. působí-li síla kolmo na ni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2014 Pokud se nepletu tak i u obyčejně stěžejky, která má ten přechod ostrý a navíc je zakončení hodnně tenké tak stejně nejslabší místo je válcová části někde uprostřed, případně v duté části, kde je opláštění tenké. Seiko stěžejka tenhle problém stírá - másilnější stěny a čepy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomek Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2014 Prosím tě a jaký na to vlastně používáš nástroj? Normálně to zbrousíš třeba malým pilníčkem? Uvažuju že bych to taky zkusil. Mám orient ray a stěžejky jsou vážně bída. Jednou jsem tak hodinky málem ztratil, když jsem si ani nevšiml, že mi spadly z ruky kvůli ohnuté stěžejce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2014 Důležité je při broušení zachovat vysoké otáčky. Já tu stěžjku upnul normálně do sklíčidla vrtačky, která zvládne cca 2800 ot. Na naprosto ideální broušení je potřeba ještě víc, ale tady to postačí. Možná by to šlo i akučkou, ale ta se pak zbytečně vybíjí. Zvolim vhodné otáčky a na ve vrtačce upnutou stěžku začnu působit brousícím kotoučem např. z nějaké dremelkovské sady proti směru otáčení stěžjky - dochází k úběru materiálu. Je jasné že se kotouč ničí - jeho kruhovitost, neboť by se po správnu měl taky otáčet, ale to v ruce jaksi nejde že. Nicméně na tohle to stačí. Jo a je ještě dobré si ten zbroušený proměr průběžně kontrolovat posuvkou, aby si to člověk zbytečně moc nezeslabil. Co si tak pamatuju tak jsem to dělal tuším na hodnotu 0,8 až 0,9 mm, případně si změřit tu původní tenkou. Ta je ale podlě me zbytečně moc utopená, dá se to tam dostat s trochou více materiálu. Akorát je ty tlusté stěžejky problém sehnat. Sám jsem je tu párkrát poptával a prd. Nechápu proč se to více běžněji nevyrábí. Co jsem si všiml tak asi dělá jen Seiko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomek Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2014 Díky za odpověď. A kdes nakonec ty stěžejky sehnal? Je fakt, že jsem nikdy samotný stěžejky nesháněl, ale už jsem si je byl měnit v hodinářství. Tak mě napadlo, jestli by byli ochotní mi je tam samotné třeba normálně prodat, kdybych jim řekl, že potřebuju takový a takový průměr. Jaký mají vlastně ty od seika průměr? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2014 V hodinářství se stežejky dají normálně sehnat. Jen jde pouze o ty klasické - tenké. Průměr těch od Seiko si přesně nepamatuju, ale myslím že by se to dalo někde na netu dohledat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomek Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2014 Tak to by mě teda zajímalo, jak to dělají, když někdo přinese do hodinářství (kde seika prodávají) svoje seika, že potřebuje vyměnit stěžejky. To mu tam napasujou normálně tenčí? Myslel jsem si, že by na hodinky, co prodávají, měli mít originální díly včetně stěžejek, pokud jsou nestandartní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2014 (upraveno) Stěžejky jsem kupoval v Brně u Hanáka, sice paní chvíli koukala divně když jsem jí říkal, že chci jen stěžejky a vyměním si je sám no ale dali mi je, stály mě 40 Kč, uvidíme jak to bude dlouho držet. Edit: Tomek - třeba u toho Hanáka přede mnou dával pán na servis Tissot T-Touch a Citizeny nesl do jinýho servisu, ještě se paní za pultem ptal kde ta provozovna na Citizeny je, takže bych řekl že tam kde dělají tu svoji značku by díly mít měli. Upraveno 22. ledna 2014 uživatelem honzyk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jörg8X Odesláno 23. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2014 Dovolím si přiložit ještě jednu kvalitnější fotku, tamta byla taková rychlovka z mobilu Jakýkoliv názor na tyhle hodinky rád uvítám Tohle jsou pěkné hodinky Oblekovky s průhledem na strojek bych asi taky potřeboval... Kde jsi kupoval? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepas Odesláno 24. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2014 se stěžejkamy mam taky tyto špátné zkušenosti s jejich (ne)trvanlivosti.Nechavám měnit tak 4x do roka, ale vždy dostanu taky ty slabe tak za tyden vidim již na tahu vůli a vím že to je v tahu.....Každopatdne do mych orinetu hodinař vždy připilovava i ty standartně dostupne-asi nejaky nestandartni rozmer? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se