Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím Vás, má tu někdo zkušenosti s nákupem hodinek u Patek Phillippe? Hodinky budou brány jako dlouhodobá investice pro uložení peněz. Jsou nějaké typy jaký kus pořídit? Nějaké typy máme, např. 5016j, 5002p.

Prosím o seriózní odpovědi od lidí, co zkušenosti mají.

Děkuji

Odesláno

ja bych radsi koupil obycejnejsi, 5960P apod, ty tvoje modely se budou z p....e prodavat..

Právě proto si raději nechám poradit - nejde tak ani o prodej, ale když člověk kouká jak jdou ostatní věci dolů, chceme něco, co si udrží hodnotu.

S prodejem je mi jasné že to je složitější, ale jak jsem říkal, nebudou to hodinky na běžné nošení, ale tak na novoroční koncert 1x za rok.

Odesláno (upraveno)

U Pateku je podle me trosku problem ten, ze musis dorust, aby to mohla byt realna a smysluplna investice. Protoze:

Nautily, ktery koupis jednodusse, nebudou o nic lepsi investice nez Rolex, takze tam je to jedno. To je i reakce na Jaye - pro "obycejne" Pateky to imho plati stejne, jako pro jine znacky, kde se da o nejakem zhodnocovani mluvit, tedy napr. Rolex, limitky PAM, nektere Omegy, ... (tedy ne stejne, jako pro jine znacky obecne :) )

U drazsich modelu... mas kontakty na to, abys mohl skakat v poradniku nahoru, pripadne aby Ti dohodili AD s nejkratsim poradnikem? Mas sesbirane informace o tom, kolik kusu ceho se ten rok planuje vyrobit? A nakonec, mas kontakty na nekoho, kdo bude ochotnej je pak koupit nebo pomoci s odprodejem? Takovy hodinky na Chronomagu neprodas, podivej se, jak dlouho se tu prodavaji IWC s vecnym kalendarem a to je oproti Patekum na investici, omlouvam se majiteli, akorat bizuterie. To jsou veci, do kterejch podle me musis dorust, proste to nejde tak, ze reknes "uskudlil jsem 3mio, chci za ne Pateky a za 10 let budu mit +20%". Takze pokud jsi neodpovedel ANO na vsechny tri otazky, tak radsi investuj do Rolexu, ale stejne pocitej s tim, ze Ti nikdo neda navod, jak na to - sam si budes muset najit, ktere modely jsou nejcennejsi, jak poznas skladacku od puvodniho kusu, proc je (placnu, nevim, jestli opravdu) drazsi kus s tritiovym ciselnikem, proc neinvestovat do kusu s restaurovanym ciselnikem, ...

"Investicni" Pateky se vyrabi dloooouho a pomalu, takze si na ne pockas, pokud nechces koupit uz od prekupnika, coz trosku postrada smysl, pokud uvazujes o investici. Vyhledej si v clenech fora cloveka Watchfan a projdi si jeho prispevky, psal tu o tom, jaka je cesta k drazsim Patekum - to je mimochodem clovek, kterej do nich investuje ;)

Upraveno uživatelem boo-beek
  • Dát hlas 2
Odesláno

Bohužel u těch Pateků je vůbec problém zjistit cenu - psal jsem do Pateku a zkoušel i volat, ale vždy bez odezvy, vše je takové tajemné. Přeci jenom internetu v tomhle moc něvěřím a nákup bych realizoval co nejvíce přímo.

S návštěvou Švýcarska člověk počítá, ale rád by věděl alespoň něco dopředu.

Ohledně té komunikace, je mi jasné, že dotazů jen tak mají hodně, proto asi ty nulové reakce.

Pokud někdo něco podobného řešil, prosím klidně i do SZ.

Odesláno

U Pateku je podle me trosku problem ten, ze musis dorust, aby to mohla byt realna a smysluplna investice. Protoze:

Nautily, ktery koupis jednodusse, nebudou o nic lepsi investice nez Rolex, takze tam je to jedno. To je i reakce na Jaye - pro "obycejne" Pateky to imho plati stejne, jako pro jine znacky, kde se da o nejakem zhodnocovani mluvit, tedy napr. Rolex, limitky PAM, nektere Omegy, ... (tedy ne stejne, jako pro jine znacky obecne :) )

U drazsich modelu... mas kontakty na to, abys mohl skakat v poradniku nahoru, pripadne aby Ti dohodili AD s nejkratsim poradnikem? Mas sesbirane informace o tom, kolik kusu ceho se ten rok planuje vyrobit? A nakonec, mas kontakty na nekoho, kdo bude ochotnej je pak koupit nebo pomoci s odprodejem? Takovy hodinky na Chronomagu neprodas, podivej se, jak dlouho se tu prodavaji IWC s vecnym kalendarem a to je oproti Patekum na investici, omlouvam se majiteli, akorat bizuterie. To jsou veci, do kterejch podle me musis dorust, proste to nejde tak, ze reknes "uskudlil jsem 3mio, chci za ne Pateky a za 10 let budu mit +20%". Takze pokud jsi neodpovedel ANO na vsechny tri otazky, tak radsi investuj do Rolexu, ale stejne pocitej s tim, ze Ti nikdo neda navod, jak na to - sam si budes muset najit, ktere modely jsou nejcennejsi, jak poznas skladacku od puvodniho kusu, proc je (placnu, nevim, jestli opravdu) drazsi kus s tritiovym ciselnikem, proc neinvestovat do kusu s restaurovanym ciselnikem, ...

"Investicni" Pateky se vyrabi dloooouho a pomalu, takze si na ne pockas, pokud nechces koupit uz od prekupnika, coz trosku postrada smysl, pokud uvazujes o investici. Vyhledej si v clenech fora cloveka Watchfan a projdi si jeho prispevky, psal tu o tom, jaka je cesta k drazsim Patekum - to je mimochodem clovek, kterej do nich investuje ;)

Děkuji za odpověď, je mi jasné, že do toho člověk musí dorůst a je to složité, proto hledám co nejvíce informací i tady. Zatím jsem se osobně pohyboval v základní kategorii Omega apod. Tohle je úplně jiná liga, která se řeší jinak. A je fakt že ještě před měsícem by mě ani nenapadlo, že něco takového budu řešit...

Co se týče nákupu, jak jsem psal, raději bych co nejvíce nákup přímo, bez překupníků. Proto jsem chtěl znát od Pateků i jejich obchodní podmínky, aby člověk věděl do čeho a jak jde (zálohy, termíny atd.).

S prodejem se tak nějak nepočítá, prostě budou ležet a čekat na maximálně jedno provětrání za rok - a možná ani to ne.

Ono když si to člověk vezme, je to stále lepší a méně ztrátová investice, než-li například slušné auto.

Odesláno

tak nepis primo do pateku, ale k jejich dealerum. nemecko, rakousko, UK.. Pripadne navstiv Carollinum. Ono, chtit hodinky za 24mil. Kc., a psat si o tom maily, to se nedivim, ze ti odpovi tajemne :)

BTW, citace z rolex fora: to buy the highest end Vacheron or Patek, you have to be invited by the CEO to even be considered...

Odesláno

Děkuji za odpověď, je mi jasné, že do toho člověk musí dorůst a je to složité, proto hledám co nejvíce informací i tady. Zatím jsem se osobně pohyboval v základní kategorii Omega apod. Tohle je úplně jiná liga, která se řeší jinak. A je fakt že ještě před měsícem by mě ani nenapadlo, že něco takového budu řešit...

Co se týče nákupu, jak jsem psal, raději bych co nejvíce nákup přímo, bez překupníků. Proto jsem chtěl znát od Pateků i jejich obchodní podmínky, aby člověk věděl do čeho a jak jde (zálohy, termíny atd.).

S prodejem se tak nějak nepočítá, prostě budou ležet a čekat na maximálně jedno provětrání za rok - a možná ani to ne.

Ono když si to člověk vezme, je to stále lepší a méně ztrátová investice, než-li například slušné auto.

slušné auto nie je ani len investícia..

ak chces dlhodobo investovat, je x inych prilezitosti S MENSIM RIZIKOM ako su hodinky /vynosy resp. uchovanie hodnoty su diskutabilne/, bez ohladu na ich znacku, kde su vyrobene atd. rozhodne ti to neodporucam, pokial nie si hlboko zaangazovany v tejto zvlastnej zalube. a vlastne ani v takom pripade nie, ale to by ti bolo jasne aj bez pytania :)

Odesláno

v klidu muzes koupit bez zbytecneho cekani a poradniku high end kousky na aukcich. otazka je ale cena. jak spravne odhadnout dany kus aby jsi nepreplacel.

Odesláno

Pokud kupovat jako investici, tak je lepší vůbec nevybalovat a nechat pěkně zatavený ve fólii.

Odesláno

Prosím Vás, má tu někdo zkušenosti s nákupem hodinek u Patek Phillippe? Hodinky budou brány jako dlouhodobá investice pro uložení peněz. Jsou nějaké typy jaký kus pořídit? Nějaké typy máme, např. 5016j, 5002p.

Prosím o seriózní odpovědi od lidí, co zkušenosti mají.

Děkuji

Dle mého názoru není rozumné investovat do něčeho, čemu člověk dokonale nerozumí nebo co alespoň není obecně rozšířené (zlato, pozemky atd). Navíc za ty peníze už by bylo asi lepší koupit nějaký obraz nebo plastiku. Je pak větší šance, že to nabere buď na hodnotě časem a nebo se ti to podaří vydražit lépe než si to nakoupil. Pro uchování hodnoty nebo zhodnocení je dle mého mnoho jiných rozumných investic než zrovna do hodinek. Navíc jednou si je vezměš na nějakou sváteční akci, někde s nima rubneš a uchování hodnoty je to tam :-) Navíc jak tu každej upozorňuje následnej prodej bude pak na dlouho.

Odesláno

Myslím si, že důležitou otázkou investice je také likvidita.

Neznám Tvé příjmové možnosti, ale investice do hodinek v ceně kolem 1M Eur není IMHO úplně to pravé (pokud neinvestuješ 10M a tohle je jen jedna z akvizic). Obzvláště pokud tomu človek nezcela rozumí.

Odesláno

Dle mého názoru není rozumné investovat do něčeho, čemu člověk dokonale nerozumí ...

To bych nechal tesat do kamene :smile_anim:

Problém trochu je, že v národě brouků Pytlíků každej rozumí všemu.

Odesláno

Děkuji všem za odpovědi. Celá záležitost je opravdu složitější než jsem si původně myslel ...

Abych to uvedl na pravou míru. Otázka zda investovat a do čeho je dlouhodobě projednávána. Samozřejmě byly projednány i jiné možnosti investic a většina z nich již určitým způsobem probíhá. Hodinky by byly další diverzifikace portfolia. Sice to, jak jsem říkal, ještě před nějakou dobou ani nenapadlo, ale člověk míní ...

Co se týče ceny, ty modely co jsem nastřelil, byly takový můj nástřel, přiznám se, že hodinky za 1mil. EUR už jsou trošku přes rozpočet. Ale rozpočet tu nechci probírat, spíš by mě zajímaly zkušenosti s nákupem Pateků obecně, jak to probíhá atd. je mi jasné, že je více tříd, některé se kupují jako hrušky, ale od čeho už začínají zajímavější kousky?

Odesláno

To bych nechal tesat do kamene :smile_anim:

Problém trochu je, že v národě brouků Pytlíků každej rozumí všemu.

S tím souhlasím a proto sháním co nejvíce informací, které se dají. Ničemu člověk nerozumí od počátku.
Odesláno (upraveno)

Petre,

normalni modely si proste koupis u AD. kdyz pujdes do Carolina, tak si tam vyberes nekolik kousku ihned. Jsou to prevazne hodinky bez komplikaci. Ty drazsi, s komplikacemi typu repetice, atd jsou na poradnik. Me jednou bylo receno (dal jsem nezkoumal jestli je to pravda), ze pokud nevlastnim jiz nejake predesle PP, tak mi je ani neprodaji. asi je potreba si objet par AD po Evrope ci obvolat a uvidis sam. na antiquorum se delaji pravidelne aukce a muzes si dohledat jednotlive nabidky x let dozau. a pak treba porovnat vyvoj ceny v case. objednat jejich katalogy atd. Neco podobneho jsem resil pro sveho sefa. Praxe v zahranici je, kdyz uz koupi podobny kus, tak ho ani nevybaluji (uu to tady nekdo zminil). Zkus kontaktovat zdejsiho clena WatchFana1, urcite bude mit i par typu na ktere rady se zamerit.

kdyz sem se pidil po zahranicnich forech, co lidi kupuji, tak to byly malo serie, ltd. edice nebo rada 5070 a vcechyn varianty kovu+ciferniku.

jinak tenhle model jiste na cene neztrati :) 5207

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem 911

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...