Viktor Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Odesláno 14. září 2011 Několikaměsíční vybírání hodinek k obleku skončilo. Koupil jsem hodinky značky Chronoswiss, model Sirius v oceli s modřeným ručkami a indexy/číslicemi. Rozpočet byl cca 3 tis. EUR a ve finále jsem se rozhodoval mezi Eberhard 8 Jours Grande Taille, Dornblueth 99.0 a Chronoswiss. Nakonec vyhrál Sirius, koupený nový z německého on-line obchodu Watchdeal ze Stuttgartu. Chronoswiss je německá firma vyrábějící švýcarské hodinky. I přes "švýcarský" název se mi vzhledem k historii, fungování a vlastnictví zdají hodinky velmi německé. Firmu založil v roce 1983 Němec Gerd Rüdiger Lang v Karlsfeldu u Mnichova a dodnes je jejím ředitelem a jediným majitelem. Přes 90 % komponentů hodinek Chronoswiss pochází ze Švýcarska, v Německu se hodinky ručně kompletují. Herr Lang je pověstný svou posedlostí vyrábět dokonalé hodinky jak po technické tak i po estetické stránce. V hodinařině se pohybuje celý život, mnoho let pracoval pro Heuer, který opustil po smrti Jacka Heuera před převzetím firmou Techniques d'Avant-Garde (TAG). Životopis pana Langa je spojený s řadou hodinářských profesí, mimo jiné byl oficiálním časoměřičem olympijských her v Moskvě v roce 1980. Kromě hodinek má ještě jedno velké hobby, a to závody veteránů za volantem svého milovaného Jaguára XK120 z roku 1949. Roční produkce firmy Chronoswiss se pohybuje okolo 7 tisíc hodinek a údajně Gerd Lang osobně kontroluje všechny hodinky před jejich odesláním k distributorům a sám podepisuje certifikát pravosti přikládaný k záruce a návodu na ovládání hodinek. Mezi hlavní znaky hodinek Chronoswiss patří propracované ciferníky, modřené ručky, pouzdra s vroubkováním (coin edge) a cibulovité korunky. Chronoswiss je také známý svými charakteristickými modely typu regulateur a chronografy se skeletonizovanými strojky. Kromě upravovaných strojků na základě všudypřítomných ETA kalibrů v hodinkách Chronoswiss často tikají historické strojky Enicar a Marvin v exkluzívních úpravách. Ceny hodinek Chronoswiss začínají zhruba na 3 tis. EUR. V posledních letech Chronoswiss představil řadu Sirius, která je o něco méně zdobná než jejich tradiční produkce s cílem oslovit šírší okruh zákazníků především v USA a Asii. Gerd Rüdiger Lang a jeho régulateur Mě hodinky Sirius oslovily hlavně masívním stříbrným číselníkem s velkým subciferníkem mimostředné vteřinovky s jemnými soustřednými kružnicemi, modřenými listovými (feuille) ručkami, a strojkem s manuálním natahováním. Uvnitř hodinek zvolna ukrajuje čas Chronoswiss caliber C.111, který vznikl úpravou strojku Marvin 700. Jedná se o strojek tradičního designu uživaného v kapesních hodinkách o průměru 29,4 mm a výšce 3.3 mm. Chronoswiss mimo jiné zvýšil frekvenci chodu na 21,600 kmitů z původní frekvence 18,000, přidal Glucydur nepokoj, Nivarox spirálu a Incabloc ochranu proti nárazu, část kamenů uložil do zlatých chatonů a strojek ozdobil ženevskými pruhy. Hrany můstků jsou leštěné. Strojek je po všech stránkách old school, nemá totiž hacking. Ocelové pouzdro se podle údajů výrobce skládá z 21 dílů (zdá se mi to nějak hodně) a má v průměru 40 mm a na výšku 7.7 mm. Masívní nožky mají rozteč 20 mm a řemínek drží šroubované stěžejky s výraznými šroubky. Ploché safírové sklíčko z obou stran. V souladu s jednoduchým stylem hodinek je i minimalistický popis dýnka, kde je jen nápis SIRIUS a údaj o voděodolnosti do 30 m. Výrazným prvkem hodinek je cibulová korunka, která krásně padne mezi prsty při natahování. Pouzdro má pro Chronoswiss tradiční tvar "tuna can" s leštěným horním a spodním dílem a svisle broušeným středním dílem s nožkami. Na mechaniky působí hodinky tenkým dojmem a velmi dobře sedí na ruce. Samostatnou kapitolou je číselník z masívního stříbra s modřenými číslicemi 2, 4, 8, 10 a 12 a indexy v podobě modřených "cvočků" na lichých hodinách. Modřené ručky jsou dokonalé, minutová ručka je na konci mírně ohnutá dolů, provedení všech ručeki ciferníku je bezchybné. Půvabný je "ocásek" na vteřinovce, který působí starobyle a současně trochu odlehčuje německy strohý design. Nápisy jsou provedeny střídmě a působí velmi nenápadně. Hodinky dorazily v krabičce z tvrdého dřeva s dvěma vychytávkami: průhledem na hodinky zakrytým vysouvací destičkou a šuplíkem na papíry. Originální řemen 20/20 mm z krokodýla v tmavě modré barvě je kvalitní, krásně měkký a přitom pevný. Stěžejky jsou rovné, ale řemen je přesahuje částí zaoblenou k pouzdru. Doufám, že podobný řemen dokáže místní mistr vyrobit, myslím si na černý řemen s modrým prošitím. Barva řemenu se trochu tluče se zeleným plyšem, kterým je pouzdro vyloženo. Všechno Herr Lang neuhlídal . Celkově hodinky působí vintážním dojmem, který vytváří především ciferník a relativně dlouhé zahnuté nožky s výraznými šroubky. Provedení je dokonalé, měl jsem v ruce řadu hodinek a kvalita provedení je na úrovni řady IWC Portuguese. Jakkoliv vypadají jako staré hodinky, dokonalým technickým provedením detailů jsou, podle mého, i velmi současné. Věřím a doufám, že to budou na dlouhý čas moje hlavní, nejmilejší a (možná) jediné oblekovky. Můj pocit z hodinek přesně vyjádřil v recenzi modelu Chronoswiss Orea se stejným strojkem na Timezone.com Edward Hahn: "[Hodinky] nemají ukazatel data, natahují se ručně, nemají hacking, nesvítí ve tmě a nemají žádnou fajnovou komplikaci. Nic bych na nich nezměnil." Balení Podpis Herr Langa? Hodinky Caliber 111 Na ruce 8
boo-beek Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Odesláno 14. září 2011 Hehe, tak kdyz jsem tipoval Dornbluethy, byl jsem jeste bliz, nez jsem myslel - nejak jsem Tvoje nove oblekovky tipoval na Nemecko. Priznam se ale, ze o "nemeckosti" Chronoswiss-u jsem nemel ani poneti.Jsou paradni, krome toho zeleneho vykladu do nejmensiho detailu, gratuluji moc a dekuji za prijemne pocteni!
Návštěvník Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Odesláno 14. září 2011 (upraveno) ještě jednou gratuluji. A nejenom k k hodinkám, ale i k zapálení, které si při získávání všech těch informací o nich užiješ. Jediné, co kazí celkový dojem, je ta pazoura, ale co už. Lepší to nebude Upraveno 14. září 2011 uživatelem Roman I.
obchodnik-o3 Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Odesláno 14. září 2011 perfektné slohové cvičenie pred spaním z môjho pohľadu hodinky bez jedinej slabej stránkygratulujem
Frantik Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Viktore, ty jsi proste fajnšmekr, to se nedá popřít Gratuluju, jsou krásný a honosný, jako jejich majitel!
bandicoot Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Na první pohled mě praštil ten řemen - prohnutý, ale nepřiléhající k pouzdru a nerušící jeho linie... to je moc krásný.No a to balení je taky pecka.
Jiribartl Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Díky za nadherny poctenicko. Super hodinky s nefalsovanou vintazni patinou. Dobrá koupě.
Vlcak Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Pěkně sepsané, dobře nafocené a nádherné hodinky. Gratuluji. Ještě si k nim budeš muset pořídit toho Jaguára nebo něco obdobného. Krásně k nim sedne.
long Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 KRÁSNÉ !Hodinky i box a navíc ten referrát je celý moc hezky napsaný.Na německo js esi také tipoval, ale neuměl jsem se dostat blíž. Ať ti slouží.
Viktor Odesláno 15. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Díky všem.S tím autem je to dobrý nápad, asi si od švagra na víkend pučím jeho Spartaka
NIGHTinGALE Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Recenze super, box taky, hodinky naprosto geniální. Ta velká mimostředka je hodně zajímavá, jak z nějakých starých cibulí. Fakt pecka. Akorát se mi tedy nechce moc věřit, že by všechny hodinky pan majitel osobně kontroloval, kdyby pracoval 365 dnů v roce a 8 hodin denně, tak má na jedny asi 25 minut (ale to by nesměl dělat nic jiného), ale budiž
Chumpus Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 V 15. 9. 2011 v 8:47, 'NIGHTinGALE' napsal: Akorát se mi tedy nechce moc věřit, že by všechny hodinky pan majitel osobně kontroloval, kdyby pracoval 365 dnů v roce a 8 hodin denně, tak má na jedny asi 25 minut (ale to by nesměl dělat nic jiného), ale budiž Třeba koukne a vidí Z tvého výběru je to nejlepší volba. 99.0 do 3tis. euro je s natištěným ciferníkem a to je nuda. Navíc small second je opravdu small a vhodný 99.1 je zase dražší.
Vit Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Moc hezké, osobité oblekovky. díky za hezké počtení.
tombed Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Paráda Viktore, jak hodinky, tak recenze, gratuluji.
pavel23 Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Viktore velká gratulace, ty ses ale rozjel.
Návštěvník Ondra Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Viktore, když už padlo to srovnání... proč jsi nešel třeba do těch Portugalů? Vadila profláknutost?
sery.vlk Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Díky za recenzi - Chronoswiss je podle mne jedna z designově nejkonsistentnějších značek současnosti - moc pěkně chválím .-)
Návštěvník maxipesfik Odesláno 20. září 2011 Nahlásit Odesláno 20. září 2011 V 14. 9. 2011 v 21:37, 'Viktor' napsal: V posledních letech Chronoswiss představil řadu Sirius, která je o něco méně zdobná než jejich tradiční produkce s cílem oslovit šírší okruh zákazníků především v USA a Asii. Je zajímavé, že jsi uvedl Asii v souvislosti preferencí jednoduššího a elengantního vzhledu. V Česku panují docela neustálené představy o tamním vkusu. Hodinky jsou samozřejmě vytříbené, gratuluji!
xoslic Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 diky za ucelene informacie, perfektna recenzia ! ....a blahozelam aj ja
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se