Přejít na obsah

Domácí pressovač??


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 750
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ja kavu v Frnchpressu se snazim nechat tak 2 min a pak prelit, prijde mi to akorat. V mokka konvicce se mi nekdy stane ze uz je trochu pripecena...davate do ni hrubsi nebo jemnejsi kavu?

 

Já jak kdy, ale správnej fígl jak jsem tak pokusama vypozoroval, je to odstavit než to začne prskat :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedá mi to :whistle:

 

Nejhruběji namletá káva se používá na frenchpress, jelikož jemná projde sítkem a máte logr mezi zubama. 3 minutky počkám, zamíchám kávovou krustu, protlačím, sleju, piju.

 

Dejme tomu orientačně středně namletá se používá pro mokka konvičku nebo chceteli pro Cafetieru, jak se správně říká. Vnitřní sítko naplním po okraj kávou, zlehka utlačím, dám na mírný plamen, jak začná nápoj prskat, vypínám plamen, konzumuji.

 

"Nejjěměji" namletá se používá do epresovače. Nahřeju kávovar, naplním misku čerstvě a adekvátně namletou kávou, upěchuji a presuji. K protlačení kávy postačí pracovní tlak 9bar. Někteří výrobci elektroniky se předhánějí s tlakem čerpadla 15, 18, už jsem viděl i 20barů, nevím na co?

 

Kávy běžně kupované a do předu namleté mají problém i ten, že jsou nekonzistentně namleté, nehodí se ani do Frenchpressu ani do Espressovače.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak si to, jacobe, ochutnej a rozhodni se sám. Nemusíš hned přece kupovat Land Rover Defender, když chceš jen vozidlo.

Nevím odkud jsi, ale udělej si výlet do Pařížský a uvidíš.

 

Někdo vyniká v kafi, jinej v hodinkách. Odborníků na něco jsou tu desítky. Nemusíš ale slepě následovat všechny proroky.

 

Tady v Čechách vinikaj všichni ve všem to nevíš? ..... Ještě, že jsem alespoň částečnej němec :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gurman s automatem? ;)

gurman ma na hrani treba tohle: http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe.asp?Manual-Coffee-Line_11_Achille

 

...a k tomu Tre Forze na ranni kavicku a na denni popijeni pak Pellini Top :D

 

Jinak celkem muzu doporucit pakovy pressovace Gaggia, maji profi portafiller a nad nim sitko profi velikosti. Bohuzel je to italska technologie, takze obcas nektere drobnosti nedomysli a nedotahnou. Automat je dobrej Krups nebo Jura.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gurman s automatem? ;)

gurman ma na hrani treba tohle: http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe.asp?Manual-Coffee-Line_11_Achille

 

...a k tomu Tre Forze na ranni kavicku a na denni popijeni pak Pellini Top :D

 

Jinak celkem muzu doporucit pakovy pressovace Gaggia, maji profi portafiller a nad nim sitko profi velikosti. Bohuzel je to italska technologie, takze obcas nektere drobnosti nedomysli a nedotahnou. Automat je dobrej Krups nebo Jura.

 

Jura ano, Krups pokud vim, pomerne casty navstevnik servisu, mam dobrou zkusenost se znackou deLonghi (mame dva modely vyssi rady) a spokojenost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jura ano, Krups pokud vim, pomerne casty navstevnik servisu, mam dobrou zkusenost se znackou deLonghi (mame dva modely vyssi rady) a spokojenost

 

Ja mel z krupse vzdycky dobre kafe ... a muj odesel po 6ti letech, coz povazuju za slusnou vydrz.V okoli mam dalsi 3 kusy a drzi.

Co nedrzi jsou vsechny ty vyrobky od firem, ktere vybavi celou kuchyn ... electrolux, bosch, aeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle uz resim prikoupenim dodatecne zaruky a pojistky na vse ( napr Datart je best)....

 

Podle mne technicky mezi znackami az takovy rozdil nebude ( nemyslim ten nejlevnejsi spotrebak), ja vic resim, co do toho nasypu....

( Jihlavanku a pod..... :-))))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od Bosche mam pul domacnosti, krome pressovace. Za hodne let se nepokazil ani jeden jejich stroj. Toz tak.

 

tak tohle bych si taky chtel nekdy rict :)

Lednicka ariston 3 mesice po konci zaruky 1. oprava, po dalsich 2 mesicich finale ... nahrazena strojem od Liebherr. Byt tyden bez lednicky v lete je hroznej zazitek a uz ho nechci opakovat. Co si koupim kdyz takto potyupne zdechne Liebherr fakt nevim.

Pracka AEG servis v cene pulky pracky rok po zaruce ... ale dostavala zabrat, 2 male deti.

Odsavac Jet Air stal za howno uz od zacatku, blbejsi pristroj sem snad nevidel. Clovek by rekl, za na ventilatoru a 2 zarovkach neni co vymyslet a pokazit ;)

Z varne desku a trouby zanussi tez nejsem uplne odvazany.

Mycka Electrolux je OK.

Espresso Krups vydrzel dlouho a fungoval dobre, uvidim jak dlouho vydrzi nastupce Gaggia.

A co je uplne nejhorsi, tak plynovej kotel od firmy Protherm ... neradim nikomu z tehle firmy aby me zkrizil cestu :)

 

...pro uklidneni si jdu udelat kafe :), Danesi je celkem fajn (muzu doporucit www.kavovnik.cz)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tohle bych si taky chtel nekdy rict :)

Lednicka ariston 3 mesice po konci zaruky 1. oprava, po dalsich 2 mesicich finale ... nahrazena strojem od Liebherr. Byt tyden bez lednicky v lete je hroznej zazitek a uz ho nechci opakovat. Co si koupim kdyz takto potyupne zdechne Liebherr fakt nevim.

Pracka AEG servis v cene pulky pracky rok po zaruce ... ale dostavala zabrat, 2 male deti.

Odsavac Jet Air stal za howno uz od zacatku, blbejsi pristroj sem snad nevidel. Clovek by rekl, za na ventilatoru a 2 zarovkach neni co vymyslet a pokazit ;)

Z varne desku a trouby zanussi tez nejsem uplne odvazany.

Mycka Electrolux je OK.

Espresso Krups vydrzel dlouho a fungoval dobre, uvidim jak dlouho vydrzi nastupce Gaggia.

A co je uplne nejhorsi, tak plynovej kotel od firmy Protherm ... neradim nikomu z tehle firmy aby me zkrizil cestu :)

 

...pro uklidneni si jdu udelat kafe :), Danesi je celkem fajn (muzu doporucit www.kavovnik.cz)

 

To je docela zajímavý u mě je následující skóre:

pračka Siemens, pere bez přestání 11 let závady 0

vysavač DYSON vysává cca 3krát týdně stáří 7 let závady 0

Lednička Zanussi vydržela 9 let a měla za sebou 2 opravy, teď sem koupil Liebber a zatím naprostá spokojenost

Telka Thomson - projekční stáří 10 let běží cca 3 hodiny denně závady 0 a zatím to nevypadá že by se posrala trubice což nemá smysl měnit

Myčka AEG 10 let bez závad běží perfektně

Kotel Vailant - problémy, ale přičítám to nevhodně zvolenému typu do mého baráku

Elektronika Denon stáří 10-13 let závady 0, kromě cd přehrávače po 10 letech výměna lejzru

Trouba a deska Zanussi hodnotím jako průměr, celkově vzato bych už od Zanussi nic nechtěl...

 

tož tak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lednicka Bosch 7 let, bez zavady, lux Bosch, 6 let bez zavady, pracka Bosch 8 let bez zavady a s tvrdou vodou, mixer Bosch asi 6 let bez zavady. Asi mame stesti. Susicku jsem ale koupil Miele, tak doufam, ze me nenaserou, jinak se zase vratim od Mileny k Bozene. Nespresso jedna zavada, ale s tim jejich spickovym servisem a nahradnim strojem to bylo na pohodu. A myslim, ze ten muj typ jim delal Krups. Ale nevim to jiste. BVaudio (pre, amp, spk) se nezkazi nikdy. A jestli, tak to pan vyrobce Bunta opravi za cenu soucastek.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, v prvé řadě se tímto omlouvám Pafelikovi, protože s tímhle tématem jsem si vzpomněl, že mu visím odvápňovač pro automat - jakmile se dostanu do Prahy, přivezu.

V druhé řadě... Myslím, že jsem v oblasti kávy gurmán, slušnej praktik a výbornej teoretik, takže:

1. důležíté jsou suroviny (káva, voda) - káva v nespresso kapslích není špatná. Ve srovnání se supermarketovými kávami typu Segafredo, Lavazza, Illy, ... je lehce nadprůměrná.

2. Ve srovnání s automatem nespresso (obecně) produkuje podobný produkt, oproti automatům za stejné peníze asi o něco lepší.

3. Zadání je automat, takže nebudu řešit úchyláckou sestavu, která VŽDY zahrnuje v prvé řadě pomalootáčkový (! protože vysoké otáčky kafe spálí) mlýnek a víceméně libovolný espresso stroj s tlakem min. 9 bar a BEZ napěňovacího sítka nebo trysek či podobných hloupostí.

4. Většina automatů disponuje napěnovací tryskou (viz bod 3), která, zjednodušeně řečeno, má za úkol zamaskovat nekvalitní suroviny a/nebo jejich přípravu (špatné namletí). To znamená, že pěna (crema) bude, i když je špatný kafe, špatně namletý a ještě k tomu moc tvrdá voda. Jinak, bez napěňovačů, crema funguje mj. jako indikátor kvalitních a kvalitně zpracovaných surovin.

5. Je důležitý si uvědomit, že espresso je v prvé řadě 7-9mg kávy, která se louhuje po dobu 25-30 sec tak, aby výsledkem bylo 25-30ml emulze, která bude mít teplotu (v nahřátém šálku) cca. 80-85 celsiusů. Pokud chcete slabší / větší kafe, tak se musí připravit espresso podle definice do horké vody (tzv espresso americano).

6. Automaty, které umí bod 5 (bez "automatického" americana) jsou z mojí zkušenosti: Miele (moc peněz, kdyby byl zájem trochu připlatit, umím občas sehnat předváděčku), Jura a DeLonghi. Ne Krups, Electrolux, ...

7. Nespresso to vpodstatě umí taky, ale vždy volit DeLonghi výrobky, nikoliv Krups (pro nespresso dělají obě značky + built-in Mile, to je ale za moc peněz).

8. Můj osobní postřeh - pokud se dělá alespoň 1 latte machiato nebo capuccino denně, tak má smysl systém s auto kapučínátorem, nebo nespresso s konvičkou na pěnu, šlehání pěny ručně je pruda.

9. Nespresso má smysl do objemu cca. 5 káv denně, případně. tam, kde je málo času a není budget na investici do automatu od Franke nebo většího WF, které jsem neřešil, protože jsou od cca 30K výše.

 

A ke spotřebičům obecně... miele rulez :) Mám tam kamaráda a vím, jak se umí poprat třeba s opravu 20 let staré pračky nebo 10 let starého vysavače, při rekonstrukci bytu jsem Miele osazoval všude (kromě ledničky, které pro ně děla Liebherr) a jsem velmi spokojenej. V okolí (rodina, kamarádi) jsem viděl plno vysranejch spotřebičů značek typu Amica, Bosh, Siemens, AEG-Electrolux (původní německé AEG bylo reálnou konkurencí Miele, ale to Elextroluxové není) takže - byť mě neplatí - za Miele kopu moc. Podobná liga je asi Teka a DeDiettrich, ale tam nemám kontakt, takže pro mě nemají smysl. Btw, měl jsem problém s plynovým sporákem od Miele, zavolal jsem do kuchyňského studia, ještě ten den mi volal servisák Miele, domluvili jsme si rande na další den, přijel, pošteloval plynovej kohoutek (tedy to nebyla vada výrobku), neřekl si za to ani korunu... a zase odjel, plus celou dobu se usmíval. Už jen tohle je pro mě důvod pro Miele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...