habadej Odesláno 22. března 2012 Nahlásit Odesláno 22. března 2012 V 22. 3. 2012 v 13:27, 'Dantechno' napsal: Zkus cist predchozi prispevky A takovou práci mi dalo vymyslet něco kloudnýho. Už ve škole jsem často nedával pozor.
Slim_brno Odesláno 22. března 2012 Nahlásit Odesláno 22. března 2012 Kromě dvakrát zmíněné televize bych zkusil popřemýšlet i třeba nad obnovou knihovny nebo tak něco. Nebo počítačový kurz a starší PC, aby se mohl po večerech bavit u internetu a probírat s náma hodinky?
Foundryman Odesláno 22. března 2012 Nahlásit Odesláno 22. března 2012 Podporuju televizi, s pořádnou úhlopříčkou. Znám to z rodiny, máti je 80 let, sice furt čiperná, ale PC nepřipadá v úvahu a po čtení při umělém osvětlení ji bolí oči. Jo a ještě bych doporučil úplně normální rádio, když se máti její troska, které se nechtěla vzdát, definitivně odporoučela, bylo to pro ni hotový neštěstí. Takže jsem jí koupil podle jejího přání obyčejný rádio bez nějakých vyfikundací, hlavně aby to mělo jednoduchý ovládání.
Andrew Odesláno 22. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2012 (upraveno) Pánovi je přes 90, v bytě se neuklízelo snad 10 let, nefunkční záchod s koupelnou, lednice, pán už skoro nechodí, takže knihovna je na nic a tu zmínku o PC kurzu jsi snad ani nemohl myslet vážně. Pána sice znám jako jeden z mála tady (ti ostatní mlčí), ale snažil jsem se jeho problémy popsat polopatě již předtím Vidím to tedy zatím následovně: - pečovatelská služba (+ jídlo?) - instalatér + úklid - léky atp. (zjistím) - starší lednice - starší televize - jídlo - co dál?? (TV dávám před jídlo, protože pán dostává důchod s příspěvky na obživu, z čehož se logicky na větší investice nedostává...) Rád bych na ten Sociální odbor šel s nějakou představou, protože oni mi moc neporadí...spíš bych je zaúkoloval, co mají zajistit a my to uhradíme. Upraveno 22. března 2012 uživatelem Andrew
Slim_brno Odesláno 22. března 2012 Nahlásit Odesláno 22. března 2012 To bylo spíš na odlehčení. Ačkoli můj dědeček v pětaosmdesáti s internetem fičel jako drak Jinak bych za každou cenu neutrácel všechno (pokud to ještě chvilku může zůstat někde na účtech). Třeba se za měsíc najde něco, co bude potřeba koupit, opravit etc.
Moty Odesláno 22. března 2012 Nahlásit Odesláno 22. března 2012 (upraveno) Velky souhlas se vsim, jak ma velkou mistnost na tu TV, kvuli uhlopricce, aby na to nekoukal ze 3 metru, ma k tomu antenu nebo bude potreba instalaci anteny, nebude taky potrebovat set topbox, pak bych se jeste primlouval za zradlo pro pejska, je to pro nej jedinej poradnej kamarad, co nejaky ockovani, odcerveni?Co nejaky obleceni, boty? Jakou ma velikost?Kdyz radio tak asi velky ovladaci cudliky, bude potreba vsechno naladit a radeji napsat zjednoduseny navod velkyma pismenama Upraveno 22. března 2012 uživatelem Moty123
Conrad Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) V 22. 3. 2012 v 10:30, 'Hasňa' napsal: Hele, Andrew, za sebe to vkladam to tvych rukou a zcela spoleham na tvou zdravou uvahu. Mas mou plnou duveru jak s prebytkem nalozis. Nehlede k tomu, ze s tim mas sam naklady. Takze tak, za me mas volnou ruku, verim, ze ty budes vedet nejlip, co poridit; koneckoncu, jsi s nim jediny v kontaktu. Já totéž jako Hasňa, napadlo mě jen dát ty penize na účez a z něho platit SIPO tím by se vyhnul podobným problémům a důchod by měl na jídlo, případně na ten účet by mohl chodit i důchod a na kartě omezit výběr na maximum 3000 týdně víc najednou jistě pán by nepotřeboval nikdo by jej nemohl o ty peníze připravit. Jestli je to blbost tak pardon Upraveno 23. března 2012 uživatelem Conrad
Andrew Odesláno 23. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Televize s lednicí asi vyřešeny díky dvou vážených členů, díky.
Andrew Odesláno 23. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Takové VELKÉ zpříjemnění pátečního odpoledne
lib Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) To je dobra zprava!Co me ale napadlo v souvislosti s tim prebytkem... Andrew, s tim Socialnim odborem bud opatrny! Aby nahodou v tom nasem Absurdistanu nekoho jeste nakonec nenapadlo, ze to je vlastne 'prijem' a ze tedy jakepak dorovnavani a podpory ze strany statu (nedejboze to jeste zdanit). Co se tyce pouziti toho prebytku, dal bych vyznamnou cast ve prospech toho pejska. Byt tim starym panem, asi bych to tak ja osobne chtel. Upraveno 23. března 2012 uživatelem lib
maama Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 ten scan, to je opravdu dobrá zpráva. V 23. 3. 2012 v 16:14, 'lib' napsal: ... nekoho jeste nakonec nenapadlo, ze to je vlastne 'prijem' ... to je dobrá připomínka. Andrew - na sociálce jsi dárce, jsou to tvoje peníze! a chceš za ně dědovi něco koupit, ne mu je dát. a co se týká toho co za ně - trochu mě mrzí, že odmítl tu dovážku jídla, jen mi to potvrzuje, že umí být morous. tak trochu odpadá pomoc ve smyslu zajištění jídla, už ho zajištěný měl. jen ocituju sám sebe: "tématicky je to jasný - soc. péče, jídlo, léky, pes, oblečení, havárie v bytě. podle toho jaká z těchto potřeb bude aktuální." úplně jsem nepochopil, co je s tou toaletou - ale možná objednání instalatéra by mohla být jedna z věcí, která zvýší komfort dědova života nejvíc. zvažoval bych i možnost předat část peněz dědovi v hotovosti, klidně i 5-10k. ne najednou samozřejmě, ale po 2k měsíčně. mám pocit, že jsi byl, Andrew, v kontaktu s ošetřující lékařkou - možná by stálo za to zjistit u ní, jestli děda nepotřebuje nějaký léky. on sám to vědět nebude. pokud návštěva na sociálce nenapoví za co prachy utratit, možná by poradily zase dámy z sos centra - znají ceny, možnosti a třeba i nějakou placenou službu nabídnou. prostě, jako vždycky, je to o rozhodování se na základě relevantních informací -lékař, sociálka, sos centrum... ty příjemnosti jako televize (vyřešeno) a dar hotovosti přijdou na řadu až když je jistota, že něco podstatného neuniklo. je to hodně práce, Andrew, vím to. taky vím, že sis sem původně přišel pro lampičku:)
honza71 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Andrew díky.Naše prachy dobrý (mám radost z počtu přispěvatelů i celkové částky), ale před Tebou a Tvým nasazením smekám. Přidávám se k řadě těch, co Ti vyslovili plnou důvěru k nakládání s "přebytkem".Víš o dědovi nejvíc, tak asi nejlépe můžeš odhadnout, čím mu nejvíc prospět.
Michal_R Odesláno 24. března 2012 Nahlásit Odesláno 24. března 2012 Penize bych pouzil hlavne na opravy a vybaveni domacnosti. Zbytek bych nechal jako rezervu. Jinak se hlasim na pripadnou brigadu.
rorda Odesláno 25. března 2012 Nahlásit Odesláno 25. března 2012 No a když jste s tím dědou mluvili, ptali jste se ho, co by se mu tak líbilo, nebo by chtěl?!? Myslím tím, že by si třeba chtěl po dlouhé době opravdu něčím udělat radost a už vlivem všech okolností zapomněl, že by se mu to líbilo a potěšilo by ho to ...
Eman2208 Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Zdravím všechny "hodinkové džentlmeny" :-)Moje zkušenost: Děda jednoho kamaráda ocenil, když s ním přítelkyně (toho kamaráda) vyrazila nakoupit oblečení na zimu, kvalitní boty, pohodlnou a teplou bundu, ponožky, čepici, stejně tak jsme mu opravili mnoho věcí v domácnosti, kapající baterie, kovotěs na stará okna, kování a nezvonící zvonek. Zkrátka vše, co si sám nemohl udělat, nebo dovolit.Koupli jsme mu naslouchadlo a zaplatili nadstandardní rehabku na bolavá kolena. Ale je to věc nelehká, taková pomoc :-(. Takže opravdu dědu zabezpečit na zimu před chladem považuji za celkem důležité, stejně jako brýle, léky a soc. péči.Pěkný den všem.
Andrew Odesláno 28. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. března 2012 Ahoj pánové, to že nereaguji neznamená že to nečtu, děkuji moc za názory, ze kterých budu také čerpat. Zítra ráno mám plánovanou schůzku na Sociálním odboru Prahy 6 a doufám, že se někam posuneme. Dnes jsem převzal od člena "maama" celou částku, kterou dárci posílali na jeho účet. Tímto bych mu chtěl moc poděkovat za spolupráci na organizaci a následném výběru darů. Zbylé peníze tedy zůstávají u JDenvera a u mne.
Andrew Odesláno 29. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2012 Ahoj,dnes jsem měl velice příjemnou a konstruktivní schůzku na Sociálním odboru Prahy 6 a během 14 dnů by měl být z naší finanční pomoci odstraněn havarijní stav vodovodů a WC, také by mělo dojít k běžnému úklidu a vystěhování staré lednice atp. Pán díky pomoci Soc. odboru po opakované urgenci mé ženy má zajištěnu asistenční službu (3x týdně) s nákupy, doprovodem k lékaři, venčením atp.. Možná se zajistí donáška obědů (alespoň 3x týdně) z blízké školní jídelny, které jsou kvalitativně na tom lépe, než dovoz obědů z Pečovatelské služby. Mám kontakt na ekonomku Pečovatelské služby ohledně možného předplacení nějakých služeb, kdyby se pánovi přitížilo. Do značné míry je také zajištěno, aby se pán již nedostal do platebních problémů, jelikož o pánovi již vědí a budou vše hlídat a kontrolovat. Po zdravotní stránce je na tom pán tak (po konzultaci s ošetřující lékařkou), že má všechny léky a finanční pomoc není v tomto ohledu nutná. Byly mu mimo jiné přiděleny sociální dávky a kvartálně dostává nějaký "jednorázový příspěvek". Pojedeme tedy na etapy, jinak jako docela vhodný a řešitelný věcný dar se objevila nutnost deky a polštáře (např. v Ikee řešitelné za pár kaček). Díky a mějte se A.
gougy Odesláno 29. března 2012 Nahlásit Odesláno 29. března 2012 V 29. 3. 2012 v 8:37, 'Andrew' napsal: Pojedeme tedy na etapy, jinak jako docela vhodný a řešitelný věcný dar se objevila nutnost deky a polštáře (např. v Ikee řešitelné za pár kaček). Super zprávy! Když deka a polštář, co matrace? Pánovi by mohla vylepšit život razantně.
Andrew Odesláno 29. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2012 V 29. 3. 2012 v 9:09, 'gougy' napsal: Super zprávy! Když deka a polštář, co matrace? Pánovi by mohla vylepšit život razantně. Ještě lepší!!! Počkáme na ten úklid a pak tam vtrhnu a kouknu jak vypadá postel... Díky moc
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se