Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den/Ahoj,

Doufam, ze jsem tema zaradil spravne.

Narazil jsem pred nekolika mesici na toto forum a rozhodl jsem se, ze si poridim sve prvni automaty. Libi se mi rada Seiko 5, konkretne modely snzf13, 15, 19.

Nevim ovsem jak se lisi modely napriklad snzf13k1 a snzf13j1? Co znamena to "K" a "J"? Pochopil jsem, ze K1 znamena "na tahu", K2 jsou "na gume" (jestli se pletu, tak me prosim opravte).

Muzete mi prosim tedy poradit co tato oznaceni znamenaji? Pripadne pokud mate pro me i jine tipy vcetne jinych hodinek (podobneho tipu), ktere by se mi mohly libit, tak je jenom uvitam.

Ps: existuje prosim neco jako katalog hodinek?

Dekuji, Tomas.

Odesláno

"K" znamená vyrobeno mimo Japonsko (tedy Malaysie, Korea, Singapor apod.) a "J" je vyrobeno v Japonsku - někde jsem četl, že do Evropy se ty Japonské stejně ani nedovážejí a kvalita je u obou stejná, vyrobeno na stejném lince jen jinak "žlutými" lidmi :)

Návštěvník eleven
Odesláno

Kupoval jsem pred par dny pres eBay tady:

http://stores.ebay.com/Jewellery-House-UK?_trksid=p4340.l2563

Je to z UK, tak to je bez cla a dph. Bral jsem SKX007J a levněji jsem je nikde nanasel. Teda pokud jsem nechtel doufat, ze se nejak vyhnu celnim poplatkum.. SKX007K by sly sehnat i levneji, i ze zemi mimo EU a po zaplaceni cla a dph. Ale ja jsem chtel tenhle konkretni model a za dalsi mam dobrou zkusenost s objednavanim z Anglie, vzdy do tydne doma a ted jsem fakt nechtel cekat :-)

Odesláno

Já sem vybíral například tady nebo tady nebo skus ebay. Jinak dneska jsem viděl Sea Urchiny a nějaké jiné 5ky v Centru Černý most kdyby ses chtěl podívat.

Já sem si nakonec koupil hodinky od zdejšího člena. Ze začátku jsem se koukal po 5kach ale pak jsem se rozhodl pro monstra.

Mám je z druhé ruky a vyšli mě docela levně (méně než nové 5ky se clem a poštou) a jsou v dobrém stavu a navíc jsou to prostě MONSTRA Posted Image Jako Entry Seiko dobře poslouží a stejně vím, že třeba za rok si pořídím třeba Suma nebo SARBy. Navíc čekat třeba "jen" 3 týdny než dorazí by asi pro mě byla muka. Mě šli 3 dny ze Slovenska a mít zpoždění tak asi pokoušu naší pošťačku

Návštěvník eleven
Odesláno

Kupoval jsem pred par dny pres eBay tady:

http://stores.ebay.com/Jewellery-House-UK?_trksid=p4340.l2563

Je to z UK, tak to je bez cla a dph. Bral jsem SKX007J a levněji jsem je nikde nanasel. Teda pokud jsem nechtel doufat, ze se nejak vyhnu celnim poplatkum.. SKX007K by sly sehnat i levneji, i ze zemi mimo EU a po zaplaceni cla a dph. Ale ja jsem chtel tenhle konkretni model a za dalsi mam dobrou zkusenost s objednavanim z Anglie, vzdy do tydne doma a ted jsem fakt nechtel cekat :-)

Odesláno

Dekuji za tipy! Asi koupim tu "J" verzi v modre barve na tahu "13K1". Jeste se tedy skocim podivat na ty monstry v pondeli a budu sledovat forum, jestli nekdo neprodava.

Odesláno

Já sem vybíral například tady nebo tady nebo skus ebay. Jinak dneska jsem viděl Sea Urchiny a nějaké jiné 5ky v Centru Černý most kdyby ses chtěl podívat.

Já sem si nakonec koupil hodinky od zdejšího člena. Ze začátku jsem se koukal po 5kach ale pak jsem se rozhodl pro monstra.

Mám je z druhé ruky a vyšli mě docela levně (méně než nové 5ky se clem a poštou) a jsou v dobrém stavu a navíc jsou to prostě MONSTRA Posted Image Jako Entry Seiko dobře poslouží a stejně vím, že třeba za rok si pořídím Suma nebo SARBy. Navíc čekat třeba "jen" 3 týdny než dorazí by asi pro mě byla muka. Mě šly 3 dny ze Slovenska a mít zpoždění tak asi pokoušu naší pošťačku

Edit: gramatika - stejně vím, že tam jsou ještě chyby

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dobrý den, jeste bych se chtel zeptat, jestli se delaji nejaka seika, ktera vypadaji podobne jako ty 13J1, ale nemaji tam na ciferniku tu "5"? Vlastn chci aby byly modre (nebo zelene) bez te petky na ciferniku. Nemuzu zadna najit. dekuji za radu!

Odesláno

Dobrý den, jeste bych se chtel zeptat, jestli se delaji nejaka seika, ktera vypadaji podobne jako ty 13J1, ale nemaji tam na ciferniku tu "5"? Vlastn chci aby byly modre (nebo zelene) bez te petky na ciferniku. Nemuzu zadna najit. dekuji za radu!

dělají se dost podobný, včetně ručiček a barvy ciferníku. ale nejsou to pětky..

seiko 5 bez typického erbu těžko. to už by totiž nebyly seiko 5 ^_^

Odesláno (upraveno)

neni na ni jedovateho nic, jenom mi to tam pripada uz preplacane, ale ta suma jsou docela draha - kolem 600 dolaru? (nasel jsem spravnou cenu?) Takze musim hodne premyslet, co vlastne chci :(

Upraveno uživatelem Qwuiddo
Odesláno

Já nevím,co je na té pětce tak jedovatého.Posted ImageSolidní hodinky v ohromném výběru,dobré kvalitě a ještě lepší ceně.

mně se tyhle modrý SNZF13 začínaj líbit :smile_anim:

Qwuiddo - a co třeba SRP025?. tady se nikomu moc nelíběj, ale jsem s nima naprosto spokojenej a dobře se nosej.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...