Přejít na obsah

Také pilotky...

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, delší dobu sleduji a chtěl bych si udělat radost k lepšímu oblečení a zvažuji od pilotek Steinhart, Hamilton, chrona, až po X Wind, který se mi líbí a také Tourby.

Jen nechápu, proč některý pilotky jsou braný jako fejk a třeba Steinhart uznáváte, když je to přece taky "kopie" IWC. Je to uznávaná značka? Co Tourby? Nebo je více orig. Hamilton a má lepší zvuk. Rád bych ruční nátah - luxusní, čisté pilotky (anebo mně láme ten X wind). Poradíte? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 97
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Lepší oblečení myslím třeba kvalitní, střízlivý džíny, dobrá košile, případně kvalitní svetr, nemusí být přímo oblek, ale i k němu by se mi líbily třeba Steinhart pilot chronograph. Jen nevím, jaký tahle značka má zvuk a jestli bych neposlouchal otázky typu "to je IWC?, aha..."

Někde tady byla pěkná fotka těch IWC k takovému "lepšímu" oblečení

Odkaz ke komentáři

Funkce "hledat", je to tu propirane mockrat. Klasicke pilotky vychazeji z prumysloveho standardu. Neni to zadny fejk. Ale napsano tu bylo jiz mnoho, vsechno, tak studuj.

Ale já v tom opravdu ležím skoro měsíc a hledám. Tak přímo otázka :

proč jsou některý pilotky značený jako fejk (např. parnis, co třeba engelhart apod) a jiný jsou v pořádku (např. Steinhart, Poljot apod.).

Na tohle jsem tady odpověď nenašel, proč třeba obecně tady nevadí Poljot Blue Angels (Navitimer) a co třeba Tourby?

Chtěl bych kvalitní hodinky a ne ohromovat značkou. Třeba ty Tourby se mi dost líbí, ale moc tady o nich není, ikdyž hledám

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny, delší dobu sleduji a chtěl bych si udělat radost k lepšímu oblečení a zvažuji od pilotek Steinhart, Hamilton, chrona, až po X Wind, který se mi líbí a také Tourby.

Jen nechápu, proč některý pilotky jsou braný jako fejk a třeba Steinhart uznáváte, když je to přece taky "kopie" IWC. Je to uznávaná značka? Co Tourby? Nebo je více orig. Hamilton a má lepší zvuk. Rád bych ruční nátah - luxusní, čisté pilotky (anebo mně láme ten X wind). Poradíte? Díky

Všechny tzv. pilotky jsou do větší či menší míry inspirovány designem původních pilotních hodinek. Já bych to nenazýval kopií a už vůbec ne "fake".

Odkaz ke komentáři

proč jsou některý pilotky značený jako fejk (např. parnis, co třeba engelhart apod) a jiný jsou v pořádku (např. Steinhart, Poljot apod.).

Na tohle jsem tady odpověď nenašel, proč třeba obecně tady nevadí Poljot Blue Angels (Navitimer) a co třeba Tourby?

Chtěl bych kvalitní hodinky a ne ohromovat značkou. Třeba ty Tourby se mi dost líbí, ale moc tady o nich není, ikdyž hledám

Hele asi hledáš blbě, už jsou tu tři vlákna s úplně stejným tématem skoro hned pod sebou. Jinak je potřeba odlišit pilotky B-UHR od ostatník kolekcí různých výrobců a řad aviator, aviation, pilot atd.

Přečti si tohle - B-Uhr

Pročti si to vlákno které má už 8 stránek ... pochybuju, že tam není něco z toho na co se ptáš.

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Parnis a pod. dělaj buď přímo fejky konkrétních modelů nebo velmi velmi podobné třeba bez nápisu, ale hlavně je to všechno většinou čína což znamená zbytečně vyhozený prachy za nekvalitní šunt. Na Steinhart se rozhdoně ne všichni tady na fóru dívají stejně .... pro někoho je problém i Steinhart.

Odkaz ke komentáři

Parnis a pod. dělaj buď přímo fejky konkrétních modelů nebo velmi velmi podobné třeba bez nápisu, ale hlavně je to všechno většinou čína což znamená zbytečně vyhozený prachy za nekvalitní šunt. Na Steinhart se rozhdoně ne všichni tady na fóru dívají stejně .... pro někoho je problém i Steinhart.

Tahle odpověd mi pomohla. Hodinek mám více, ale typu Invicta, Bulova, Traser... Jen jedny automaty (subaqua noma IV) a mám z nich všech radost. Vše, takový typ - sportovně elegantní a těší mně. Ráno vybírám, co k čemu vzít a je to fajn. Chci si udělat radost něčím kvalitnějším a favoritem je právě Steinhart pilot chrono (pojedu se na ně podívat) a X wind. Nejlépe obojí, což mně asi potká. Ale u těch Steinhart právě nevím, jestli za ty peníze ta značka stojí, podobně no name je v ČR Tourby Watches a možná jsou i kvalitnější. Ruční nátah ještě nemám a stylový mi to přijde a třeba ty poljoty taky dobrý, ale taky z nich mám dojem hodně "copy".

Odkaz ke komentáři

Tourby jsou v soucasnoti asi jedina volba u Becek pokud clovek chce zakladni parametry Becek udrzet. Vyborna velikost, diamantova korunka, rucni natah, centralka, Unitas a podle ohlasu na siti kvalita bez pripominek. Jinych kvalitnich a svebytnych pilotek jsou mraky. Oris, Sinn,... Steinhart si tady, a vsude jinde, kazi jmeno "fejkama" Rolad. Do uvozovek to davam proto, protoze to samozrejme de jure neni fejk.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35855-steinhart-ocean-1-vintage-red/page__p__546542__fromsearch__1#entry546542

Nicmene na jmenu to te firme nepridava.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník admira

Jen nechápu, proč některý pilotky jsou braný jako fejk a třeba Steinhart uznáváte, když je to přece taky "kopie" IWC.

Nikdo nerika, ze jsou fejk; jde jenom a pouze o kvalitu a cenu. Prakticky kazdy muze prijit a zkusit presvedcit trh se svym vyrobkem.

A IWC tento design nevymyslela takze to nemuze byt kopie IWC a je pouze jedna z nekolika firem, ktere tyto hodinky jako prvni vyrobili.

Odkaz ke komentáři

Tourby jsou v soucasnoti asi jedina volba u Becek pokud clovek chce zakladni parametry Becek udrzet. Vyborna velikost, diamantova korunka, rucni natah, centralka, Unitas a podle ohlasu na siti kvalita bez pripominek. Jinych kvalitnich a svebytnych pilotek jsou mraky. Oris, Sinn,... Steinhart si tady, a vsude jinde, kazi jmeno "fejkama" Rolad. Do uvozovek to davam proto, protoze to samozrejme de jure neni fejk.

http://forum.chronom...__1#entry546542

Tak už jsem to pročetl a díky. Už se v tom více orientuju. Takže to vidím na X wind(tam není co řešit) a k tomu si najít nějaký pilotky pro občasnou radost a asi neřešit tolik výrobce.

Odkaz ke komentáři

Tahle odpověd mi pomohla. Hodinek mám více, ale typu Invicta, Bulova, Traser... Jen jedny automaty (subaqua noma IV) a mám z nich všech radost. Vše, takový typ - sportovně elegantní a těší mně. Ráno vybírám, co k čemu vzít a je to fajn. Chci si udělat radost něčím kvalitnějším a favoritem je právě Steinhart pilot chrono (pojedu se na ně podívat) a X wind. Nejlépe obojí, což mně asi potká. Ale u těch Steinhart právě nevím, jestli za ty peníze ta značka stojí, podobně no name je v ČR Tourby Watches a možná jsou i kvalitnější. Ruční nátah ještě nemám a stylový mi to přijde a třeba ty poljoty taky dobrý, ale taky z nich mám dojem hodně "copy".

X-Windů bych se nebál vůbec, já mám od Hamilton Jazzmaster chrono, a jsou to naprosto úžasný hodinky. Ty Stainy nevypadaj vůbec špatně, doporučuju výlet do Chronoshopu a podívat se ještě na Archimede a porovnat je. Jinak Stainy v chrono jsou automaty s ETA 7750. S tím noname v ČR je to relativní. Vem v úvahu, že známé značky jsou v podstatě jen Rolex, Omega a Breitling málokdo pozná nějakou jinou značku bez ohledu na její cenu, tekže tzv. machr index je u jiných značek celkem zanedbatelnej, protože je většina populace nerozpozná od nějaké číny :-)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35855-steinhart-ocean-1-vintage-red/page__p__546542__fromsearch__1#entry546542

Ale zase Stainy se teď s těma potápkama snaží a nevypadaj špatně :-) Nemám toho tedy tolik skouknutého, ale připadaj mi celkem originální. Ty Tourby nejsou špatný, ale přece jen 2 tis. USD není málo v porovnání s 9 litrama za Stainy, který jsou ale přece jen kompromis.

Odkaz ke komentáři

Ked tu bola onehda ta afera a takmer hystericke zbrojene proti Parnisom, tak som ich zacal trosku studovat, ze o com je vlastne debata. A prave pri Parnisoch neplati skoro nic z toho co si napisal. Hodinky bez napisu nerobia, vsade daju hrdo napis Parnis (ok, napis chronometer na niektorych modeloch je naozaj nezmysel), o podobnosti s konkretnymi modelmi sa mozme bavit, ale to sa mozme bavit o vacsine pilotiek aj inych modelov roznych renomovanych vyrobcov (vacsinou som skumal podobnosti Parnisov s produkciou IWC a rozdielov je pri kazdom modeli hromada, osobne ich za fejk ani nahodou nepovazujem), no a to s tym nekvalitnym suntom, hm, tazko povedat. Vramci vyskumu ste ma vyprovokovali a zhodou okolnosti jedny pilotky Parnis som si vtedy dal poslat z Ciny a spracovanie ma velmi prijemne prekvapilo. Idu doteraz. A to ta afera tu bola uz hodne davno :) Tymto samozrejme nikoho nenabadam na kupu Parnisiek :)
Odkaz ke komentáři

Uz je to tu vyargumentovane tisickrat. Nebyla to hysterie. Bylo to vseobecne znechuceni z neustaleho tlaceni fejku par individuama na tohle forum. Horsi image nez Parnis tu uz zadna firma nema. Na jejim zlepseni makas marne. Je to hnuj.

http://global-4-lvs-turing.opera-mini.net/hz15-11/28431/0/-1/i00.i.aliimg.com/46mm_parnis_ingenieur_power_reserve_auto_watch.jpg

http://global-4-lvs-turing.opera-mini.net/hz15-11/28431/0/-1/farm4.static.flickr.com/3607027609_534fd6d4af.jpg

m376.photobucket.com/image/Parnis watches/martin_nspm/parnis_fidd6.jpg.html?src=www

Jsou to ty prave stroje pro lidi, kteri si hodinky z Ciny objednavaji "vramci vyskumu" a "zhodou okolnosti" a pak jsou prijemne prekvapeni jejich kvalitou na zaklade toho, ze po dvou letech stale jdou.

Me snad klepne...

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Tak nechal sis poslat Parnisy z Ciny zhodou okolnosti a koupil sis je vramci vyskumu a kvalitu povazujes za dobrou, protoze stale jdou, nebo ne? Jak to teda je? Pracujem proste jen s tim, co tu kdo napise. Predpoklada se, ze je to pravda. A nutno podotknout, ze casto je tech par radku velice ilustrativnich. Abych to odlehcil, taky tu samo sem tam napisu blbost, ale obecna rada je nepoustet se na tomto foru do obhajoby Parnisu. To nikdy nedopadne dobre.

Odkaz ke komentáři

Tak nechal sis poslat Parnisy z Ciny zhodou okolnosti a koupil sis je vramci vyskumu a kvalitu povazujes za dobrou, protoze stale jdou, nebo ne? Jak to teda je? Pracujem proste jen s tim, co tu kdo napise. Predpoklada se, ze je to pravda. A nutno podotknout, ze casto je tech par radku velice ilustrativnich. Abych to odlehcil, taky tu samo sem tam napisu blbost, ale obecna rada je nepoustet se na tomto foru do obhajoby Parnisu. To nikdy nedopadne dobre.

To ano,rozvíří se hladina,začne to zavánět banem a uzamčením vlákna./viz nepovolené značky,čili fejky/.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...