TomTomTom Odesláno 12. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2024 Ber to tak, že to tvé babičce tvořilo domov, líbilo se ji to, možná jsi na to jako malý kluk taky na stěně koukal, než to skončilo na půdě, jak se měnila móda a vybavení domácnosti...nech si to jako památku na babičku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 12. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2024 (upraveno) Ona to byla babička od ženy a na památku už jsme si nechali pár kousků (hlavně nějaký sklo a jednu porcelánovou sadu) - hlavně věci, který fakt použijeme a nebudou zaprášený někde na půdě nebo ve skříni, tam by nám to nikoho nepřipomnělo, nejde si nechat všechno, ten dům byl hotový vetešnictví... Bohužel jedinej "vetešník" v širší rodině, kterýho to baví, jsem já, ostatní rozebrali hlavně elektro, nějaký vybavení kuchyně, nábytek... Proto ty věci zachraňuju, snažím se je přebrat a najít jim novej domov, jinak co nevyberu, letí na skládku... EDIT: Já s nima měl právě dobrej vztah, takže i když to nebyla moje babička, tak když před lety umřel děda jako první, tak mi nabalila celej pytlík hodinek, že chce abych je měl....ale o tom se rozepíšu jinde Upraveno 12. února 2024 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 12. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2024 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 12. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2024 V zahranici jsem objevil tento zatoulany skvost z nasich luhu a haju, tak jsem ho musel zachranit. Signovano AMB, podle vseho keramika Bechyne, hodiny made in czechoslovakia…Podari se nekomu rozklicovat ten motiv?podle zeny to vypada jak nahrobni kamen Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 12. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2024 Promiň, ale taky první co mě napadlo bylo, kde se ti podařilo koupit náhrobní kámen... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 15. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2024 Promiň, ale taky první co mě napadlo bylo, kde se ti podařilo koupit náhrobní kámen... asi na tom neco Bude...doufal jsem, ze to Ma jiny smysl, snad to neni urnaGesendet von meinem M2010J19SY mit Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 Nahrobni kamen chronomagora... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 18. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2024 Poprosim miestnych znalcov, tento obraz uz mame dlho v rodine, je z roku 1931, ale meno autora sa mi nepodarilo uplne rozlustit, resp. nic o nom najst. Pozna ho niekto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 18. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2024 Podle mě je jméno Wölfling János, tohle jméno existuje, ale google s ohledem na malíře mlčí... Mám ale stejnou zkušenost s dalšíma, přijde mi, že na začátku 20. století těch malířů bylo mraky a zdokumentovaný to moc není... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 18. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2024 Já bych laickym okem řekl, že to bude nějaká zakázka na rodinného člena. Nechci nějak prudit a je to můj subjektivní pocit, ale nepřijde mi to nějak zdařilý, jako neni to úplně špatný, ale vidim tam docela dost chyb. Nos, kytka, liška, ruka. Pani malinko šilhá. Autor střídá druhy malby, pastózně, hladkou malbu, že to vyloženě amatér nebude. Jestli by jsme se bavili o nějaké ceně, tak bych to viděl jako, že to že to bude spíš rodinná památka, prodejní to moc nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 19. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2024 Malířů byly mraky, ale kdo měl akademii, ten je na 99,9% dohledatelný v databázích. Ale tohle skoro jistě není ten případ, právě ta kombinace různých druhů malby o které psal Strocek, je spíš znak amatéra, profesionál by to nekombinoval. Podle mě je to malba na zakázku od nějakého samouka, minimálně obličej (ale dost možná že komplet) malovaný podle fotografie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 19. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2024 nemá někdo kontakt na znalce, který se specializuje na obrazy 16-17st, Itálie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 19. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2024 Máte někdo placenej přístup do DB. Mám kamarádku kurátorku umění a říkala mi, že existuje něco jako placená databáze umělců, děl, které se za poslední dekády od nich objevili někde v oficiálních aukcích atd., ale momentálně nedělá stabilně pod galerií a placenej přístup tak nemá. Případně u starých obrazů vím, že jedna pražská galerie/instituce dělá pravidelně každý rok zdarma ohodnocení obrazů, co jim lidi přinesou, ale musel bych se zeptat o koho jde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 19. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2024 Asi nejobsáhlejší databáze umělců a navíc v papírové podobě je od Karla Augusty a to Rukověť Sběratelova. Jsou tam fakticky všichni umělci, kteří měli výstavu a jejich tvorba, tedy alespoň za něco málo stála. Původně vyšla v roce 1927 a v reprintech bylo vždy něco přidáno. Jde koupit za směšné peníze a je to opravdu neocenitelný pomocník. Navíc jsou tam i popsané katalogizované obrazy. Je to toto : https://www.google.com/search?q=karel+augusta+rukovět+sběratelova&rlz=1C1GCEU_csCZ928CZ938&oq=karel+augusta+rukovět+sběratelova&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIHCAIQIRigATIHCAMQIRigAdIBCjEyMTc5ajBqMTWoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Tady ten pan JANOS nebyl jistě malíř, ale třeba nějaký fotograf, nebo, jak zde někdo zmiňoval takzvaný umělec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pačes Odesláno 19. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2024 mno.. já si to patlám sám a žena to dobře snáší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 19. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2024 Já taky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 Moc pěkný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 Strocek: To je fakt dobrý, co to je..? Tempera..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 díky kluci. To sou akrylátový barvy a na závěr nalakovaný akrylátovým pololeskem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 3. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2024 Ahoj všem v uměleckém vlákně, nevíte někdo prosím náhodou, kde bych sehnal nějaký obraz od malíře Martina Březovského Petrovského? Maluje moravskou tematiku, holky v krojích apod.. Martin Březovský Petrovský | Aukční Galerie Artia (aukcni-galerie.cz) Manželka shání obraz jako dárek pro moravskou babičku, která má kulatiny (ten malíř je "údajně" nějaká její vzdálená rodinná větev nebo přízeň), tak mě napadlo, že ji pomůžu v hledání a zkusím poptat i tady. Přeci jen na Chronomagu jsem už sehnal ledacos, od hodinek po rotoped Blbý je, že na to máme asi jen měsíc, potřebujem to do první půlky dubna. Nemáte někdo tip? Případně kdybyste někdo doma, na chalupě, na půdě nebo při vyklízení nějaké pozůstalosti na to narazili a nechtěli na to koukat, rád to odkoupím Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se