pevo Odesláno 17. října 2011 Nahlásit Odesláno 17. října 2011 Tedy táta je docela dobrej!Já mám rád český krajináře první třetiny minulého století. Dají se ještě velmi dobře koupit, i ten impresionismus se dá najít...
Vit3k Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Nemáte někdo nějaký tip, kde se dají sehnat obrazy - originály, spíš levnější takže klidně úplně neznámých umělců a různých stylů? Jde mi o dovybavení bytu, nechci tam mít fotky atd., ale moderní obrazy, malby, které jsou originálem a budou se mi líbit. Jen moc nevím, kam se obrátit? Ať už vás tu vytěžím, tady jak se dají hlavy dohromady, tak je na všechno dobrá odpověď!)
Locque Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 V 15. 10. 2011 v 8:34, 'Murphy97' napsal: 3 roky tomu zpět, co si tehdy 16-tiletá dcera naší kamarádky pomáhala malováním z nelehkého období, kdy se chytla špatné party se vším špatným, co k tomu bohužel patří. Získali jsme tehdy jeden z jejích obrazů a ke stylu našeho bydlení se, myslím, náramně hodí. Myslím, že slušné na 16 let, co? Parádní. Opravdu. Dcera je šikovná...
kejklik Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 V 16. 1. 2012 v 11:48, 'Vit3k' napsal: Nemáte někdo nějaký tip, kde se dají sehnat obrazy - originály, spíš levnější takže klidně úplně neznámých umělců a různých stylů? Jde mi o dovybavení bytu, nechci tam mít fotky atd., ale moderní obrazy, malby, které jsou originálem a budou se mi líbit. Jen moc nevím, kam se obrátit? Ať už vás tu vytěžím, tady jak se dají hlavy dohromady, tak je na všechno dobrá odpověď!) Zkus aukce Vltavínu, Meissnera nebo Art Consulting. Vždy se tam najdou slušné věci za málo peněz. http://www.1.acb.cz/ http://www.aukce-neumann.cz/ http://www.auctions-art.cz/
azeppelin Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Nemohu si pomoci, ale vždycky když po různých návštěvách vidím co komu doma visí, tak si říkám že miluju holé bílé zdi. Umění mám rád v nejrůznějších formách, ale doma se na něj dívám radši podle nálady v monografiích.
azeppelin Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 (upraveno) Vit3k > projdi si žáky a absolventy tuzemských a zahraničních škol typu AVU, popř. koukni na materiály různých bienále a akcí v institucích typu meetfactory. Moderní a současnou malbu mapují sbírky a výstavy při Wannieck gallery (jsou k tomu i soupisy autorů a katalogy). Nepředpokládám že chceš kupovat nějakého Kvíčalu, Bolfa apod. ale za rozumný peníz se dají sehnat např pěkné litografie Anderleho, Švankmajera, Nikla, Rittsteina aspol. Upraveno 16. ledna 2012 uživatelem azeppelin
kdojinej Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Mě se líbí toto. Noční můra od Fuseliho. Vlastně je to několikátá verze, kterou stvořil, první vypadá trochu jinak. Jako malej jsem si ho vždycky rád prohlížel u dědy v jeho chytrý knížce.
maama Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 V 16. 1. 2012 v 13:28, 'azeppelin' napsal: Vit3k > projdi si žáky a absolventy tuzemských a zahraničních škol typu AVU, popř. koukni na materiály různých bienále a akcí v institucích typu meetfactory. Moderní a současnou malbu mapují sbírky a výstavy při Wannieck gallery (jsou k tomu i soupisy autorů a katalogy). Nepředpokládám že chceš kupovat nějakého Kvíčalu, Bolfa apod. ale za rozumný peníz se dají sehnat např pěkné litografie Anderleho, Švankmajera, Nikla, Rittsteina aspol. sorry za ot, to je poprvé, co slyším nazvat meetfactory institucí. a vzbuzuje to ve mně nadšení
StanoBare Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 V 15. 10. 2011 v 19:04, 'quequeek' napsal: táta je blázen do umění a taky docela schopný samouk, na fotkách je jeho práce, no a já jsem v tom vyrůstal, takže obrazy obdivuju taky...nejvíc asi Gogha a impresionismus Tvoj otec si vybral záasadný a ťažký motív na samoučenie - klobúk dole. Podľa mňa to je Kosárkov obraz - Zimní noc, okolo r. 1855-57. Ak sa naň pôjdete pozrieť do NG, tak je pekne vidieť dokonca aj mesačnú auru. Význam Adolfa Kosárka na českú krajinomalbu je jeden z najpodstatnejších, podobne ako celá Haushoferova či neskôr Mařákova škola. Tak v mladom veku robil pekelné obrazy. Bolo by veľmi zaujímavé, kam by to potiahol, nebyť skorej smrti. Zomrel v 29 rokoch, kolegovia, v 29tich!
Harwey Odesláno 7. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2020 Vlozim to sem, aj ked to umenie nie je, nuda uz je neznesitelna, tak aspon na skle malovane.....
martigen Odesláno 10. května 2020 Nahlásit Odesláno 10. května 2020 V 7. 4. 2020 v 9:54, Harwey napsal: Vlozim to sem, aj ked to umenie nie je, nuda uz je neznesitelna, tak aspon na skle malovane..... Rozšířit Dobry :))
Murphy97 Odesláno 15. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2020 Kam se, pratele, podivat po nejakem originalnim/puvodnim umeni (obrazy, drobnejsi sochy, plastiky,...) v radech tisicu/desetitisicu korun? V techto castkach se nebude jiste jednat o "mega" investici, spise nam jde o jasny puvod/originalitu a neco, z ceho budeme mit radost.
Berbatow Odesláno 15. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2020 Můj spolužák je malíř, tedy přesněji dělá plastiky (mimo jiné). Mám od něho pár věcí doma. Můžu se optat na aktuální nabídku.
Murphy97 Odesláno 15. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2020 Diky, Pepo, budu urcite rad za SZ
Ajaj Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2020 Ja mam registr u techto 2 galerii a dostavam tydne zpravy o novinkach https://www.saatchiart.com a https://eclecticgallery.co.uk pres tu druhou jsem letos objednaval neco mensiho co je chatrnejsi od pohledu na prevoz. Mel jsem z toho docela hruzu. Ale nakonec velice prijemna zkusenost (komunikace & vyrizeni dodavky)
martar Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2020 Já mám smůlu - to co se mi líbí je zcela mimo moje finanční možnosti... a asi bych to origo ani mít nechtěl (pojštění, zloději a tak..). Takže jsem si v Orsay, Louvre i jinde koupil ty největší pohlednice toho co mam rád, naskenoval, vytiskl na nejlepší Artist canvas s uzlíky ve formátu 1000 x 600, napnul na blindrámy a hotovo nazdar. Fejky, o který se nemusím bát. Teda reprodukce :). Picasso před kubismem, Kandinsky, Klee, Macke, pár dalších věcí. Až vylezu z vany, dám sem fotky.
Ajaj Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2020 no tak pokud panáček chce nakupovat v Louvre, tak chápu, že budget bude problém :-)))
martar Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2020 Tak, ochutnávka. Ty dva nastojato od Mackeho jsou menší a jsou to reprodukce v rámu pod sklem. Plátna naležato jsou formát 1000 x 600, 700, 750. Jak vidno, mám rád barvy Jediného relativně moderního autora (tuším Nicholas Hutchinson - "River walk") mám v ložnici - opět plátno na blindrámu. Spolu s obřím Ikea plátnem "provazový most v džungli" v obýváku jsou to dva motivy, které vyvolávají fajn vzpomínky.
Murphy97 Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2020 Diky vsem, zacnu se tim prokousavat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se